مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

معرفی قرص ضد استرس، قرص آرامبخش و ضد اضطراب

[ad_1]

قرص ضد استرس دارویی آرامبخش است که با کاهش فعالیت سمپاتیک مغز باعث کاهش اضطراب و استرس می‌شود و مصرف خودسرانه آن عوارض جانبی به دنبال دارد.

همه ما اضطراب و استرس را تجربه کرده‌ایم. اضطراب یک احساس ناخوشایند و مبهم از ترس و دلواپسی است که منشا شناخته شده ندارد و در فرد احساس درماندگی و واکنش‌های فیزیولوژیکی مثل تپش قلب، عرق کردن و لرزش ایجاد می‌کند. گاهی این احساس اضطراب و استرس در برخورد با موقعیت‌های استرس زا ایجاد می‌شود و گاهی اختلال سیستم هورمونی بدن این احساس را در فرد به وجود آورده یا تشدید می‌کند. در مواردی که به خصوص اضطراب ناشی از اختلالات هورمونی باشد برای درمان آن از قرص ضد استرس و آرامبخش‌ها استفاده می‌شود. بنزودیازپین‌ها مانند کلرودیازپوکساید، دیازپام، اکسازپام و آلپرازولام از جمله داروهای ضد اضطراب هستند.

قرص ضد استرس و آرام بخش‌

آرامبخش‌ها داروهایی هستند که با سرکوب سیستم اعصاب مرکزی و کاهش فعالیت سمپاتیک مغز باعث ایجاد آرامش، تمدد اعصاب، کاهش اضطراب و استرس، خواب آلودگی، سرخوشی، کندی تنفس، کاهش حس تعادل، شل شدن عضلات، قضاوت مختل و واکنش‌های کند و مردد می‌شوند. این داروها در درمان اختلال‌های اضطراب مورد استفاده قرار می‌گیرند و مصرف دوز بالای این دسته از داروها می‌تواند به از دست رفتن هوشیاری و حتی مرگ بیانجامد.

موارد مصرف داروهای آرام بخش

  • کاهش استرس و اضطراب
  • درمان بی خوابی
  • تسکین و کاهش گرفتگی و تنش عضلات
  • کاهش علایم محرومیت از الکل و مواد مخدر
  • درمان حملات وحشت زدگی
  • درمان روان پریشی
  • فراموشی پیش گستر قبل از اعمال جراحی
قرص ضد استرس، اضطراب،‌آرامبخش، دلشوره

عوارض جانبی داروهای آرام بخش به طور کلی

  • خواب آلودگی و خستگی صبح روز بعد از مصرف (در صورت بروز این علایم از رانندگی و کار کردن با ماشین آلات خودداری کنید)
  • عدم هماهنگی عضلات، ضعف، سرگیجه، گیجی، آلرژی، تاری دید، توهم، بی حالی، تعریق، خشکی دهان، بثورات جلدی و سر درد
  • اشکال در گفتار، حافظه و قضاوت
  • حالت تهوع، استفراغ و سوزش سردل
  • ایجاد فراموشی پیش گستر(خاطرات اخیر به یاد نمی‌مانند)
  • خشونت طلبی و پرخاشگری، بی خوابی، تحریک پذیری، افسردگی و اختلال در حفظ تعادل.

قرص ضد استرس دیازپام

دیازپام (Diazepam) دارویی مسکن و خواب آور است که در رده درمانی بنزودیازپین‌ها قرار می‌گیرد. از اشکال دارویی آن می‌توان به قرص، آمپول و شیاف اشاره کرد. نام تجاری معروف دیازپام والیوم است.

دیازپام برای تسکین اضطراب، اختلالات خواب، و اختلالات هراس تجویز می‌شود. این دارو همچنین به‌عنوان ضد تشنج و شل‌کننده ماهیچه اسکلتی و برای درمان انقباض عضلانی و تشنج (تب و تشنج در کودکان یا حمله صرع) نیز استفاده می‌شود.

دیازپام به عنوان یک قرص ضد استرس بسته به شرایط متفاوت و در افراد متفاوت با مقادیر متفاوتی تجویز می‌شود.

عوارض جانبی:

  • افت قوای ذهنی، خواب‌آلودگی شدید، تکلم نامفهوم، ضربان قلب کند، تنگی‌نفس، عدم تعادل، بثورات جلدی، گلودرد، تب، لرز، کبودی یا خونریزی غیرعادی، زخم‌های دهانی، زردی پوست یا چشمان، از دست رفتن حافظه، بی‌خوابی، اضطراب یا تحریک‌پذیری. در صورت بروز هریک از علایم مصرف دیازپام را قطع کرده، با پزشکتان تماس بگیرید. دیازپام می‌تواند اعتیادآور نیز باشد.

علایم ترک دارو:

  • گیجی، افت قوای ذهنی، دردهای شکمی، افزایش تعریق، تهوع، استفراغ، حساسیت به نور و صدا و احساس سوزن‌سوزن شدن یا گزگز. اگر می‌خواهید مصرف دیازپام را قطع کنید با پزشکتان تماس بگیرید تا شاید این کار تدریجی انجام گیرد. سرگیجه، خواب‌آلودگی، خشکی دهان، سردرد، تهوع، یبوست، اسهال، ضربان قلب سریع و شدید، یا لرزش نیز در صورتی که مشکل‌ساز شوند نیاز به گزارش دارند.

قرص ضد استرس کلردیازپوکساید

کلردیازپوکساید (Chlordiazepoxide) اولین دارو از خانواده معروف بنزودیازپین‌ها است که در سال ۱۹۵۷ خواص درمانی آن کشف شد و درسال ۱۹۶۰ با نام تجاری لیبریوم وارد بازار شد. کلردیازپوکساید یکی از بنزودیازپین‌های‌های پرمصرف است که در درمان اضطراب و بیخوابی موثر است و به عنوان یک قرص ضد استرس به کار می‌رود. این دارو همچنین در درمان قطع مصرف الکل و اضطراب قبل از جراحی مصرف می‌شود.

عوارض جانبی:

  • خواب آلودگی طولانی مدت، سرگیجه، سردرد، تحریک‌پذیری، ضعف و خستگی، یبوست، خشکی دهان، تهوع، استفراغ، بی‌اشتهایی، خارش، کاهش فشارخون، تاری دید و وزوز گوش از عوارض جانبی این دارو است (بسیاری از عوارض این دارو مثل بی تفاوتی شدید نسبت به تغییرات محیط بعدا مشخص می‌شود). مصرف این قرص در زمان بارداری نیز عوارض جانبی متعددی دارد.
عکس قرص ضد استرس، دیازپام، کلردیازپوکساید، پروپرانولول

قرص پروپرانولول

پروپرانولول (Propranolol) (بانام‌های تجاری ایندرال و پرانول)٬ نخستین بتابلاکری است که در دهه ۱۹۶۰ توسط جیمز دبلیو بلک دانشمند اسکاتلندی کشف شد. او برای ساخت پروپرانول در سال ۱۹۸۸ جایزه نوبل پزشکی را گرفت.

برخی از این دارو به عنوان قرص ضد استرس استفاده می‌کنند اما این دارو عمدتا برای درمان فشارخون و نامنظمی تپش قلب مورد استفاده قرار می‌گیرد.

پروپرانول برای بیماری‌های گوناگون دیگری چون تسکین درد قلبی، پیشگیری از سردردهای میگرنی، درمان بی‌نظمی تپش و گلوکوم تجویز می‌شود و در برخی مواقع در تعدادی از اختلالات فیزیکی مانند لرزش اساسی و نیز روحی مانند فوبیای اجتماعی، اختلال اضطراب منتشر و اختلال هراس و به‌ویژه اختلال استرس پس از سانحه نیز کاربرد دارد.

عوارض جانبی:

  • پروپرانولول ممکن است عوارض جانبی مانند سرگیجه یا سبکی سر، افسردگی و توهم (شنیدن یا دیدن چیزهایی که وجود ندارد)، ناراحتی معده، کاهش توانایی جنسی، جوش، خستگی بیش از حد، استفراغ، مشکلات خواب و بیخوابی، اسهال یا یبوست ایجاد کند. اگر هر یک از این علائم شدید و یا پایدار هستند پزشکتان را در جریان قرار دهید. همچنین اگر علایمی مانند اشکال در تنفس، تنگی نفس (خس خس سینه)، گلو درد، خونریزی غیر عادی، تورم پا و یا دست، افزایش وزن غیر معمول (۱٫۵ کیلو در ۴۸-۲۴ ساعت)، درد قفسه سینه، ضربان قلب کند و یا نامنظم داشتید با دکتر خود فورا تماس بگیرید.

تداخلات دارویی:

  • اگر بیماری‌ قند دارید، پروپرانولول‌ ممکن‌ است‌ قند خون‌ شما را افزایش‌ دهد و نیز ممکن‌ است‌ علایم‌ افت‌ قند خون‌ را مخفی‌ کند و باید با احتیاط در بیماران تحت درمان دیابت استفاده شود . اگر دچار حساسیت‌ باشید با مصرف‌ پروپرانولول‌ واکنش‌های‌ حساسیتی‌تان‌ ممکن‌ است‌ تشدید شود. همچنین پروپرانولول با داروهای بلوک کننده کانال کلسیم و دیگوکسین و تیوریدازین تداخل دارویی دارد و در صورت مصرف این داروها حتما باید پزشکتان را در جریان بگذارید. همچنین قبل از قطع مصرف دارو، باید با پزشک مشورت شود.

تنظیم دوز دارو حتما توسط پزشک وبا توجه به عوامل متعددی صورت می‌گیرد و از مصرف خودسرانه این دارو به عنوان قرص ضد استرس یا به هر دلیل دیگر بپرهیزید.

گردآوری: مجله اینترنتی ستاره


[ad_2]
لینک منبع
بازنشر: مفیدستان

عبارات مرتبط با این موضوع

یه قرص آرام بخش قوی که تسکین روح و روان باشه رو بهم معرفی دوستان سلام یه قرص آرام بخش قوی که تسکین روح و روان باشه رو بهم معرفی کنید فقط قیمتش تجربیاتی از استرس، اضطراب، تپش قلب و مهار آن …گاهی بعضی افراد اسیر استرس و اضطراب می‏شوند و بعضی هم با آن کنار می‏آیند اما به ندرت کلونازپام ؟ عوارض و مقدار مصرف ؟ آرشیو …سلام دوستان من مدت زیادی تحت فشار شدید عصبی بودم و تقریبا اوج این فشار رو پشت سر غذاهای آرامبخش اعصاب سایر مطالب تغذیه و سلامت ناهار مدرسه فرزندان خود را با این منوی غذایی آماده کنیدعوارض قرص کلونازپام عوارضقرصکلونازپامسلام خدمت همه دوستان ببین اقا فرهاد قرص زیاد خوردن افتخار نیست، داری خودتو میکشی درمان افسردگی بدون دارو درمان بیماریها توسط دستگاه نوروفیدبک توسط تیم متشکل از پزشک مغز و اعصاب و روانشناس و تغذیه هوشمند داروی ضد افسردگی آسنترا یا …داروی ضد افسردگی آسنترا یا سرترالین آسنترا نام تجاری داروی سرترالین می باشد گیاهان دارویی برای ترک اعتیادادامه مقالات ترک اعتیاد شیشه و در دسترس ترین روش برای ترک اعتیادداروی آسنترا سرترالین آسنترا نام تجاری داروی سرترالین می باشد سرترالین یک داروی ضدافسردگی می باشد و معمولا پرستاریمعیار تشخیصیعلایم و نشانه ها علل هدف • افزایش فشارخون، نبض و تنفس • تنش، تحریک یه قرص آرام بخش قوی که تسکین روح و روان باشه رو بهم معرفی دوستان سلام یه قرص آرام بخش قوی که تسکین روح و روان باشه رو بهم معرفی کنید فقط قیمتش خیلی تجربیاتی از استرس، اضطراب، تپش قلب و مهار آن پورعلینت گاهی بعضی افراد اسیر استرس و اضطراب می‏شوند و بعضی هم با آن کنار می‏آیند اما به ندرت آن را غذاهای آرامبخش اعصاب سایر مطالب تغذیه و سلامت ناهار مدرسه فرزندان خود را با این منوی غذایی آماده کنید پرستاری معیار تشخیصیعلایم و نشانه ها علل هدف • افزایش فشارخون، نبض و تنفس • تنش، تحریک پذیری کلونازپام ؟ عوارض و مقدار مصرف ؟ آرشیو معرفی دارو کلونازپام به داروهای موسوم به بنزودیازپین ها که در اصل برای درمان اضطراب و بی عوارض قرص کلونازپام سلام خدمت همه دوستان ببین اقا فرهاد قرص زیاد خوردن افتخار نیست، داری خودتو میکشی، روزایی هم درمان افسردگی بدون دارو درمان بیماریها توسط دستگاه نوروفیدبک توسط تیم متشکل از پزشک مغز و اعصاب و روانشناس و پزشک گیاهان دارویی برای ترک اعتیاد ادامه مقالات ترک اعتیاد شیشه و در دسترس ترین روش برای ترک اعتیاد داروی آسنترا سرترالین آسنترا نام تجاری داروی سرترالین می باشد سرترالین یک داروی ضدافسردگی می باشد و معمولا در هراس اجتماعی و نحوه درمان آن مردمان هراس اجتماعی نوعی اختلال اضطرابی میباشد که پس از افسـردگـی و اعـتـیاد به الـکــل



لینک منبع :معرفی قرص ضد استرس، قرص آرامبخش و ضد اضطراب

بهترین داروی ضد استرس - آسمونی www.asemooni.com/health/drug/the-best-antistress‏ - ذخیره شده - مشابه بهترین داروی ضد استرس,داروی ضد استرس,درباره داروی ضد استرس,آشنایی با داروی ... قبل از معرفی داروهای ضداضطراب در سایت آسمونی ابتدا باید با مفهوم اضطراب و ... معرفی قرص ضد استرس، قرص آرامبخش و ضد اضطراب setare.com/.../معرفی-قرص-ضد-استرس-قرص-آرامبخش-و-ضد-اضطراب‏ - ذخیره شده 25 دسامبر 2016 ... قرص ضد استرس دارویی آرامبخش است که با کاهش فعالیت سمپاتیک مغز باعث کاهش اضطراب و استرس می‌شود و مصرف خودسرانه آن عوارض جانبی به ... داروهای ضد اضطراب و ضد استرس - شرکت تجهیزات پزشکی و دستگاه های ... davadarman.ir/125-2/‏ - ذخیره شده 12 ژانویه 2016 ... برای درمان اختلالات اضطرابی، انواع بسیار مختلفی از داروها از جمله داروهای سنتی ضد اضطراب مانند “بنزودیازپین‌ها” و گزینه‌های جدیدتری مانند داروهای ... قرص های ضد استرس | سمپادیا - شبکه سمپاد www.sampadia.com/forum/threads/98097/‏ - ذخیره شده 6 مارس 2013 ... بچه ها شما نظرتون درباره ی قرص های نظیر پروپرانولول که برای استرس و افزایش ... در مورد آرام بخش که نگین گفت بیشتر نقش خواب آور دارن تا آرام بخش. ..... خورد و لرزش دست و تپش قلب ناشی از اضطراب های این چنینی رو کم میکنه. قرص کاهش استرس سخنرانی و کنفرانس - آموزش سخنرانی و فن بیان bahrampoor.com/داروهای-کنترل-ترس-و-استرس/‏ - ذخیره شده 19 ا کتبر 2016 ... معرفی بهترین قرص کاهش استرس سخنرانی و کنفرانس این تا ضربان ... یعنی فرد اگر از این قرص یا دارو مصرف نکند، استرس و اضطراب خواهد داشت! داروهای ضداضطراب - ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد https://fa.wikipedia.org/wiki/داروهای_ضداضطراب‏ - ذخیره شده - مشابه داروهای ضد اضطراب (به انگلیسی: antianxiety ) علاوه بر ایجاد احساس بر طرف شدن تنش عضلانی، احساس آرامش و آسودگی را نیز به همراه می‌آورند. این داروها در درمان اختلال‌های ... داروهای روان‌پزشکی - ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد https://fa.wikipedia.org/wiki/داروهای_روان‌پزشکی‏ - ذخیره شده - مشابه ... اصلی تقسیم می‌شدند: داروهای ضد اضطراب، ضد روان پریشی، تثبیت کنندهٔ خلق و ضد افسردگی. ... این گونه داروها تأثیر آرام کننده یا آرام بخش زیادی دارند. ... کسانی که از افسردگی رنج می‌برند، معمولاً با یکی از انواع داروهای ضدافسردگی درمان می‌شوند. یه قرص آرام بخش قوی که تسکین روح و روان باشه رو بهم معرفی کنید ... forum.p30world.com/archive/index.php/t-193190.html‏ - ذخیره شده - مشابه یه قرص آرام بخش قوی که تسکین روح و روان باشه رو بهم معرفی کنید فقط .... البته آدمی هستم که رو همه چی حساسم و خیلی فوری استرس میگیرم! ... 1- بنزودیازپین ها ( BENZODIAZEPINES): آرام بخش، خواب آور، ضد اضطراب، ضد تشنج، ... معرفی تمامی داروهای ضد اضطراب و ترس « | - مد روز fashionday.ir/1848/معرفی-تمامی-داروهای-ضد-اضطراب-و-ترس.html‏ - ذخیره شده - مشابه 28 آگوست 2014 ... هم داروهای ضد افسردگی و هم داروهای ضد اضطراب برای درمان اختلال های ... چون داروهای ضد افسرگی نیز می توانند اثر آرام بخش داشته باشند نام آنها نیز در ... معرفی قرصهای آرام بخش و داروهای ضد افسردگی | انجمن تاپ فروم www.topforum.ir/threads/13478/‏ - ذخیره شده - مشابه قرصهای آرام بخش و داروهای ضد افسردگی (قسمت 1) قرصهای آرام بخش ... کاهش اضطراب و استرس، خواب آلودگی، سرخوشی، کندی تنفس، کاهش حس تعادل، شل ...