برای شما هم پیش آمده که دیر به خانه برسید و نتوانید غذای حیوان خاننگی تان را به موقع بدهید؟ اگر دوست ندارید دوباره حیوان خانگی تان را گرسنه بگذارید، این فیدر هوشمند را بسازید و از طریق اینترنت کنترلش کنید. این ظرف غذای اتوماتیک وظیفه غذا دادن به حیوان خانگی را به عهده میگیرد و فقط کافی است آن را پر کنید. با ساختنی همراه باشید.
برای ساخت فیدر هوشمند باید به پرینتر سه بعدی دسترسی داشته باشید و با برنامه ریزی میکروکنترلرها هم آشنا باشید. در ویدیوی زیر میتوانید مراحل ساخت و طرز کار فیدر هوشمند را ببینید.
قطعات بدنه این فیدر با پرینتر سه بعدی ساخته میشود. این قطعات با یک سروو موتور متصل به برد ESP8266 کنترل و جابجا میشوند. برد آردوینو هم امکان کنترل فیدر از طریق وای فای را ممکن میسازد.
طراحی قطعات بدنه با نرم افزار Fusion 360 انجام شده و از این لینک قابل دریافت است. اگر بخواهید میتوانید طراحی قطعات را مطابق با نیازتان تغییر بدهید یا اندازه آنها را شخصی سازی کنید. در ادامه درباره طراحی هر قطعه کمیتوضیح میدهیم تا راحت تر بتوانید آنها را تغییر بدهید (ترتیب قطعات در متن و ترتیب تصاویر یکسان است).
دایره داخلی و خارجی را بکشید و هولدر سروو/سینی را مطابق با نیاز و ابعاد سروو طراحی کنید. میتوانید قطر این قطعه و هولدر را مطابق با نیازتان تغییر بدهید.
قطعه دایره شکل هولدر سروو/سینی را بیرون بکشید تا تبدیل به یک شی سه بعدی بشود.
سینی غذای حیوان خانگی را داخل دستگاه نگه میدارد. برای طراحی این قطعه باید دو طرح برای بالا و پایین سینی بکشید. برای سادگی بیشتر از طرح پلتفرم پایه برای طراحی این قطعه استفاده کنید.
طرح بالایی را بیرون بکشید تا به طرح پایینی برسید. سپس با نوارهای سربند لبههای این قطعه را صاف کنید.
با استفاده از ابعاد قطعات قبلی، طرح کاور را بکشید. دو خط هم بکشید که یک چهارم طرح و سه چهارم سینی را بپوشانند. سپس دو دایره برای شاخ سروو موتور اضافه کنید.
سپس دایره داخلی و خارجی را به صورت جداگانه بیرون بکشید تا کاور شکل بگیرد. دقت کنید که نباید قسمت یک چهارم را در این مرحله بیرون بکشید.
به خطوط دایره ای که سطح کاور و شاخ هولدر را بهم وصل میکنند، سربند وصل کنید. برای اینکه سطح بالایی کاور صاف و هموار باشد، باید به اندازه کافی نوار سربند اضافه کنید.
تمام قطعات بدنه دستگاه آماده اند و شما فقط باید چند تغییر کوچک روی آنها ایجاد کنید. ابتدا با سیم چین یا کاتر یک تکه از پلاستیک را ببرید تا فضای کافی برای رد شدن کابل میکرو USB ایجاد بشود. سپس با سوهان لبههای برش را صاف کنید.
سپس با چسب حرارتی شاخ سروو موتور را به کاور بچسبانید و مطمئن بشوید درست وسط کاور قرار دارد.
موتور را به صورت آزمایشی نصب کنید تا اندازه مناسب برای کابل سروو دست تان بیاید. سپس کابل را در اندازه مناسب ببرید.
سپس سه سیم را به روش زیر به برد وصل کنید. دقت کنید که ابتدا باید به سیمها قلع بزنید و سپس آنها را به برد وصل کنید.
سروو موتور و برد مدار را به پلتفرم پایه بسازید. برای چسباندن برد مدار از فوم چسبی استفاده کنید.
سپس کاور را روی سروو موتور نصب کنید.
ابتدا باید نرم افزار Arduino IDE 1.6.8 یا نسخههای بالاتر را دانلود کنید. سپس بسته برد ESP8266 را از این لینک نصب کنید.
برای نصب بسته ESP8266 هم به Tools > Board > Board manager بروید و بسته ESP8266 را اضافه کنید. سپس کامپیوتر را ری استارت کنید.
دوباره نرم افزار را باز کنید و از مسیر Tools > Board برد Adafruit HUZZAH ESP8266 را انتخاب کنید.
برای تنظیم سرعت CPU به Tools > CPU Frequency بروید و سرعت CPU را روی ۸۰MHz تنظیم کنید. سرعت آپلود را هم روی ۱۱۵۲۰۰ baud تنظیم کنید.
برای کابل FTDI کابل سریال به USB هم پورت COM مناسب را انتخاب کنید.
SSID و پسورد وای فای خودتان را در کدهای زیر جایگزین کنید اما فعلاً آنها را روی برد آپلود نکنید.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 |
#define BLYNK_PRINT Serial #include <ESP8266WiFi.h> #include <BlynkSimpleEsp8266.h> #include <Servo.h>
Servo servo1; #define SERVO1 5
// You should get Auth Token in the Blynk App. // Go to the Project Settings (nut icon). char auth[] = "AUTH TOKEN";
// Your WiFi credentials. // Set password to "" for open networks. char ssid[] = "SSID"; char pass[] = "PASSWORD";
void setup() Serial.begin(9600); Blynk.begin(auth, ssid, pass); servo1.attach(SERVO1);
void loop()
Blynk.run();
BLYNK_WRITE(V1) //Button Widget is writing to pin V1
int pinData = param.asInt();
//Blynk.notify("Hey! I just fed your cat!"); Blynk.email("EMAIL ADDRESS", "Cat Feeder", "Hey, your pet feeder here! I just fed your cat!");
servo1.write(180); //85 is more like a speed instead of an angle. delay(1); servo1.write(90); //Stop
/******************************** ۰ = Max clockwise ۹۰ = Stop ۱۸۰ = Max counter clockwise * ******************************/ |
برای اتصال به آردوینو و کنترل فیدر هوشمند از سرویس Blynk استفاده میکنیم. با استفاده از این سرویس دیگر لازم نیست خودتان یک برنامه برای کنترل فیدر طراحی کنید.
نسخه موبایل Blynk را از این لینک دانلود کنید. سپس یک پروژه جدید داخل برنامه بسازید. AUTH TOKEN ارسال شده به ایمیل تان را در قسمت char auth[] = “AUTH TOKEN” کد کپی کنید.
حالا میتوانید کدها را روی برد آپلود کنید.
بعد از آپلود کدها میتوانید شخصی سازی برنامه را شروع کنید. روی آیکون widget را بزنید و گزینه Button L را انتخاب کنید. دکمه را مطابق زیر تنظیم کنید:
OUTPUT : V1
Mode : PUSH
حالا میتوانید برای این دکمه یک اسم انتخاب کنید.
حالا هم دستگاه و هم برنامه برای تست آماده اند. ابتد مطمئن بشوید کدها درست آپلود شده اند و سپس در برنامه Blynk دکمه run را بزنید. حالا باید دستگاه غذا را در دسترس حیوان خانگی قرار بدهد.
فراموش نکنید موارد زیر را در کدها اصلاح کنید:
char auth[] = "AUTH TOKEN"; char ssid[] = "SSID"; char pass[] = "PASSWORD"; |
با اضافه کردن ویجت ایمیل به برنامه میتوانید این قابلیت را به فیدر هوشمند اضافه کنید که بعد از تغذیه حیوان خانگی برایتان ایمیل بفرستد.
منبع
خلاصه مطلب
عنوان مطلب
برای حیوان خانگی تان ظرف غذای اتوماتیک یا فیدر هوشمند بسازید
توضیح کوتاه
این ظرف غذا را از هر جایی با گوشی موبایل تان کنترل کنید.
نویسنده
عاطفه اسدزاده