خبرگزاری آریا - به گزارش وال استریت ژورنال، بزرگترین صندوق پوشش ریسک در جهان می خواهد برخی از امور روزمره ی مدیریتی خود مثل استخدام و دیگر تصمیمات استراتژیک را بر عهده ی نرم افزارهای اتوماسیون قرار دهد.
bridgewater associates برای این منظور به درخواست ray dalio، بنیان گذار ثروتمند خود یک تیم توسعه نرم افزار اختصاص داده تا مطمئن باشد حتی وقتی در کسب و کار خود حضور ندارد هم کامپیوترها قادر هستند وظایفش را به انجام برسانند.
وال استریت ژورنال که با 5 نفر از کارکنان سابق و فعلی این موسسه صحبت کرده می گوید:
با وجود چنین سیستمی، دیگر تصمیم گیری ها بر عهده ی نیروی انسانی شرکت نیست، بلکه کارکنان (که تعدادشان هم چندان کاهش نخواهد یافت) برای رسیدن به شاخص های مشخص شده توسط نرم افزار تلاش می کنند یا اگر بخشی از آن درست کار نمی کرد، برای اصلاح وارد عمل می شوند.
bridgewater associates که مدیریت حدود 160 میلیارد دلار سرمایه را بر عهده دارد، در سال 2015 برای طراحی این نرم افزار بخش systematized intelligence lab را راه اندازی و مسئولیت آن را به david ferrucci سپرد، یعنی همان کسی که پیش از این توسعه ابر کامپیوتر واتسون ibm را بر عهده داشته است.
مهندسین این بخش یک سیستم امتیاز دهی به نام dots راه اندازی کرده اند که نیروهای انسانی شرکت با استفاده از آن می توانند یکدیگر را امتیاز دهی کنند. جمع این امتیاز ها هم که توانایی ها و نقاط ضعف کارکنان را نشان می دهد، در نهایت جمع آوری شده و برای تصمیم گیری ها در اختیار سیستم کامپیوتری قرار می گیرد.
اپلیکیشن دیگری نیز به نام the contract در اختیار کارکنان قرار دارد که با استفاده از آن می توانند اهداف مورد نظر خود را مشخص کرده و روند تحقق بخشید به آن را تحت نظر گیرند.
مجموع این امکانات نرم افزاری در نهایت قرار است به توسعه prios ختم شود، یعنی همان سیستم نرم افزاری که آقای dalio می خواهد تا پنج سال آینده حداقل سه چهارم تصمیم گیری های مدیریتی مجموعه را بر عهده داشته باشد.
با وجود چنین سیستمی، کامپیوترها قادر هستند بهترین گزینه برای جایگاه های شغلی شرکت را بر اساس ضعف ها و توانایی ها پیدا کنند یا میزان کارایی روش مورد استفاده در هر بخش را با دیگران مقایسه و در صورت نیاز، تغییر آن را برای رسیدن به بهره وری هرچه بیشتر پیشنهاد دهند.
devin fidler مدیر تحقیقات موسسه institute for the future می گوید بخش قابل توجهی از مدیریت یک کسب و کار به جمع آوری و تحلیل اطلاعات مربوط می شود، یعنی درست همان چیزی که کامپیوترها به بهترین شکل قادر به انجامش هستند.
آقای fidler برای این منظور یک سیستم نرم افزاری به نام iceo طراحی کرده که تصمیمات مدیریتی پیچیده را به بخش های کوچک تقسیم می کند و هر بخش را به یکی از کارکنان اختصاص می دهد، در نتیجه به راحتی می تواند وظیفه ی یک مدیر انسانی را بر عهده گیرد و به انجام برساند.
طراح این سیستم می گوید استفاده از چنین سیستمی نه تنها باعث صرفه جویی در وقت و هزینه می شود، بلکه یک سیستم مدیریتی پایدار به وجود می آورد که به راحتی تحت تاثیر عوامل بیرونی قرار نخواهد گرفت.
ممکن است شما یک روز در شرایط مناسبی قرار نداشته باشید و همین موضوع می تواند روی تصمیمات شما تاثیر داشته باشد، خصوصاً در مجموعه حساسی مثل یک موسسه بزرگ مالی.
اما سوال اینجاست که آیا انسان ها حاضر هستند دستورات دریافت شده از یک نرم افزار را پذیرفته و به انجام برسانند؟ آقای fidler در پاسخ می گوید: «خیر. یکی از لازمه های وجود چنین سیستمی این است که رابط انسانی داشته باشد.»
همین امروز هم بسیاری از شرکت های مشهور تحلیل داده هرچند اطلاعات را با الگوریتم های کامپیوتری تحلیل می کنند، اما در نهایت یک نفر نتایج حاصله را به شکل غیر ماشینی و انسانی تری درآورده و در اختیار مشتری قرار می دهد.
zoltan istvan فیلسوف، روزنامه نگار، نیکوکار و کاندید انتخابات ریاست جمهوری آمریکا که در زمینه سیاست های ترانس هیومنیستی (transhumanist) فعالیت می کند از طرف دیگر اعتقاد دارد که انسان ها در نهایت سلطه و مدیریت ماشین ها را خواهند پذیرفت.
آقای istvan به عنوان نمونه اشاره می کند که همین امروز هم کارهایی مثل مسیریابی با gps و پرواز هواپیما به ماشین سپرده شده و کسی در مقابل مسیری که کامپیوتر تعیین کرده یا تصمیمات آن مقاومتی نشان نمی دهد.
وی می گوید در حال حاضر کامپیوترها بسیاری از کارها را بهتر از انسان انجام می دهند و حضور انسان ها تنها برای رفع مشکلات احتمالی اهمیت دارد، اما به زودی سیستم های کامپیوتری در رفع مشکلات خود از انسان پیشی گرفته و این مسئولیت را هم به خود اختصاص می دهند.
accenture می گوید این تنها موسسات اقتصادی نیستند که وجود سیستم های مدیریت کامپیوتری کارکردشان را بهبود می دهد. این موسسه 1770 مدیر در 14 کشور جهان را زیر نظر گرفته است.
نتایج تحقیقات این موسسه که در نشریه harvard business review چاپ شده نشان می دهد در بیشتر موارد، سپردن مدیریت به کامپیوتر می تواند بهره وری و دقت انجام کارها را ضمن کاهش هزینه ها، افزایش دهد.
امنیت شغلی نخستین چیزی است که در سیستم جدید زیر سوال می رود