تاریخ انتشار : شنبه ۱۱ دی ۱۳۹۵ ساعت ۲۰:۴۹
رییس انجمن فیزیوتراپی در مورد نوعی اختلال فیزیکی که در ایران به شدت مغفول مانده توضیح داد.
وی ادامه داد: خانم ها به دلیل شرایط بیومکانیکی حاکم بر فیزیکشان و همچنین وجود پدیده هایی مثل حاملگی و نظایر آن در برابر کمر درد آسیب پذیرتر هستند.
به گفته وی، طی بررسی های انجام شده بر گروه های مختلف، 84.4 درصد جراحان، 20 درصد دانش آموزان، 62 درصد از پرستاران، 81 درصد خانم های حامله، بیش از 37 درصد از معلمان و قریب به 40 درصد از دندانپزشکان در کشورمان از کمردرد رنج می برند.
محسنی با بیان اینکه هزینه های مستقیم و غیر مستقیم کمردرد کل جوامع را تهدید می کند، تصریح کرد: هیچ گروه سنی و شغلی از کمردرد مصون نبوده و متاسفانه سالانه هزینه های بسیار هنگفتی در درمان بیماری های ستون فقرات صرف می شود و مرخصی های استعلاجی بسیار زیادی توسط افراد شاغل مطالبه می شود. از این رو، لازم است ساز و کار جدیدی برای پیشگیری از اختلالات ستون فقرات در نظر گرفته شود.
رییس انجمن فیزیوتراپی اظهار داشت: بیماری های عضلانی و اسکلتی کشنده نیستند اما پنج برابر ایدز و سه برابر آلزایمر هزینه به دولتها تحمیل میکند.
محسنی در ادامه توضیحاتش اضافه کرد: اختلالات اسکلتی عضلانی با 91 درصد هزینه های درمان سرطان و 82 درصد هزینه های ناشی از بیماری های قلبی و عروقی برابری می کند.
وی تاکید کرد: از آنجا که بیماری های عضلانی و اسکلتی کشنده نیستند، متاسفانه بسیار کمتر از سرطان ها و بیماری های قلبی و عروقی در نظام سلامت کشور به آنها توجه میشود. این در حالی است که دنیا از 2 دهه گذشته به این مهم پی برده به طوری که گفته میشود تا 2 دهه آینده بیماری های غیر واگیر نظیر سکته، دیابت، بیماری های عضلانی اسکلتی، پدیده سالمندی، حوادث جاده ای و مواردی از این دست می توانند منابع سلامت یک کشور را تهدید کنند.
محسنی یاد آور شد: بهره مندی از دیدگاه درمان محور، پیشگیری از ایجاد معلولیت های ناشی از حوادث، پیشگیری از پدیده سالمندی برای کاهش هزینههای از این دست، آموزش در خانه های سالمندان و ارائه خدمات آموزشی به این اقشار جامعه از اهمیت بسیاری برخوردار است و اگر ما بخواهیم عوارض و هزینه های سلامت را کاهش دهیم باید در درجه اول بر مسئله پیشگیری متمرکز شویم.
مرجع : سایت خبری باشگاه خبرنگاران جوان