عبارتی که نظریات مختلفی درباره اش گفته میشه و باید برای شخص مشخص باشه که چه وقت شامپو نتیجه داره و چه وقت خیر !
بعضی معتقدند شامپوها نتیجه ای بر ریزش مو ندارند و اثری که شرکت های ارائه دهنده محصولات شوینده بعنوان شامپو ضد ریزش مو برای این قبیل اجناس مدعی هستند صرفا جنبه تجاری داشته و واقعی نیست، اما بارها دیده شده که مصرف کننده بعد از مصرف شامپوی x ریزش موها، موخوره، شوره سر و مشکلاتی ازین قبیلش رفع شده، سلامت موهاش برگشته !
پس اختلاف این نظریه ها در چیه؟
این مبحث رو باید از چند جهت بررسی کرد تا بشه فهمید آیا شامپو میتونه به حل این مشکلات کمک کنه یا خیر؟
برخی از بیماریهایی که شخص دچار اونها میشه باعث ایجاد اختلال در سیستم حیاتی بدن یعنی سیستم خونرسانی هست.
ساقه بیرونی مو هم از طریق پیاز مو تغذیه میشه و پیاز مو به وسیله سیستم خونرسانی اکسیژن، پروتئین و ویتامین های مورد نیاز خودش رو تامین میکنه، حالا اگه سیستم خونرسانی و به طبع اون اعضای داخلی بدن مثل کبد، معده، قلب، مغز، تیروئید، طحال و اعضای مشترک در سوخت و ساز بدن کار خودشون رو به درستی انجام نداده باشند و باصطلاح شخص دچار یک بیماری و اختلال داخلی باشه، مو تغذیه نخواهد شد و در نتیجه مشکلاتی نظیر: ریزش مو، شوره، طاسی، قارچ و مشکلاتی ازین قبیل پیش میاد و باعث عوارض وسیعی بر روی پوست و موی فرد خواهد شد.
خب در چنین وضعیتی به نظرتون اون شامپوی بیچاره چه کاری ازش بر میاد ؟!
مسلما چنین شخصی قبل از خرید هر نوع شامپو باید درصدد رفع بیماریهای داخلی بر بیاد.
شامپوها به دو دسته درمانی و روزانه تقسیم میشوند.
شامپو های روزانه: صرفا حاوی ترکیبات شوینده، پاک کننده هستند و نتیجه درمانی خاصی بر روی موها ندارند و هر نوع ادعایی بجز شویندگی برای تاثیرات ضد ریزش در این قبیل محصولات کذب محض است.
شامپوهای درمانی: به دلیل خاصیت درمانی و تاثیر عمیق تر باید در ساخت آنها برخی فاکتورها سورفکتانت ها، مواد فعال سطحی و مواد بیسیک شامپو تغییر پیدا کند و عموما با ویتامین های مختلف غنی سازی میشوند تا بر اساس موی مورد نظر (چرب، خشک، معمولی) فاکتورهای لازم را بهمراه داشته باشند .
شامپوهای درمانی گیاهی: خواص دارویی گیاهان بر هیچ کس پوشیده نیست و امروزه مردم بسیاری از کشورهای بزرگ تولید کننده داروهای شیمیایی مانند آلمان و فرانسه رو به استفاده از گیاهان دارویی آورده اند تا آنجا که بیش از ۷۵ درصد درمان ها در کشور آلمان از طریق طب سنتی انجام میشود.
در طب سنتی خواص گیاهان بسیاری برای درمان مشکلات مو از قبیل ریزش مو، شوره و … تعریف شده است، از اینرو به دلیل خواص بی شمار و همچنین بی عارضه بودن استفاده از گیاهان دارویی برای سلامتی برخی شرکتها تمایل بیشتری برای تولید محصولات و شامپوهای گیاهی به نسبت نمونه های مشابه شیمیایی دارند.
بعنوان مثال در شامپوی ضدشوره گیاهی میتوان بجای استفاده از ضد شوره های شیمیایی مانند اکتوپیروکس و اسید سالیسیک از مواد موثره گیاهانی چون رزماری و لیمو استفاده کرد و یا در شامپوی ضد ریزش مو بجای استفاده از ماده خطرناک ماینوکسیدیل که عوارض بسیار زیادی دارد از خواص گیاهانی چون حنا، دم اسب و سدر بهره برد تا نتیجه مطلوب حاصل شود.
هیچ ماده شویندهای که بتواند باعث سرعت رشد مو یا جلوگیری از ریزش آن شود وجود ندارد. اینها باقیمانده اعتقادات و باورهای نسل قدیم و از بزرگترها به ما ارث رسیده است. به طوری که بعضیها پیشنهاد میکنند از سدر استفاده کنیم و برخی سیر و گل سرشور را توصیه میکنند. در حالی که تحقیقات نشان میدهد تمامی این حرف و حدیثها غیرعلمی است و تاثیری در تقویت یا جلوگیری از ریزش مو ندارد.
طب سنتی در برخی موارد تا حدودی با طب نوین هم عقیده است یعنی همانطور که در ابتدای بحث گفته شد اگر علت بیماری شخص به مشکلات داخلی مانند مشکلات وراثتی و ژنتیک، بیماریهای کبدی، مشکلات معده و مواردی ازین قبیل مربوط باشد مطمئنا با درمان بیماریهای زمینه، بیماریهای پوست و مو هم قطع خواهد شد.
اما در موارد بسیاری هم مصرف کننده شامپو دچار بیماری خاص داخلی نیست و در اثر عوامل محیطی مانند مجاورت در برابر خاک و دود و غبار زیاد و یا مشاغلی که باعث آسیب رساندن به ساقه مو میشود مانند مجاورت با کلر و غریقهای نجات، برای مو مشکلاتی مثل ریزش مو، شوره، خارش سر و قارچ بوجود میاید.
این افراد مطمئنا تحت نظر پزشک متخصص و با استفاده از یک شامپوی مناسب و البته مطمئن میتوانند بر این مشکلات غلبه کرده و ریزش موهای خود را درمان کنند.
نتیجه کلی: شامپوهای درمانی که از مواد اولیه با کیفیت و سالم که از مراکز معتبر تهیه شوند میتوانند باعث جلوگیری از ریزش مو و مشکلات مختلف مو شوند به شرطی که شخص صرفا در اثر عوامل محیطی گرفتار آن بیماری شده باشد و اگر مصرف کننده دچار بیماریهای داخلی باشد ابتدا باید در صدد شناسایی و رفع بیماریهای زمینه برآمد، پس از آن میتوان بهمراه مصرف داروهای خوراکی از شامپوهای درمانی هم استفاده کرد.