دانش > پزشکی - سهم پزشک خانواده در لایحه بودجه سال ۹۶ کل کشور به ۱۳۰۰میلیارد تومان کاهش یافت.
این در حالی است که در3سال اخیر این رقم حدود 2000هزار میلیارد تومان بوده و وزارت بهداشت نیز همواره رقم بالاتری در حدود 2200 میلیاردتومان را برای اجرای این طرح خرج کرده است. حال وزارت بهداشت در ادامه بررســی برنامه ششــم نسبت به افزایش یا تغییر بودجه پزشک خانواده مصمم و امیدوار است.
سخنگوی وزارت بهداشت درباره کاهش بودجه پزشک خانواده به همشهری گفت: امیدواریم با تخصیص 100درصدی، بودجه پزشک خانواده به رقم سابق و حتی بیشتر برگردد.
ایرج حریرچی در نشست خبری دراین باره چنین توضیح داد و افزود: خوشبختانه مسئولان سازمان برنامه و بودجه با نظرات مثبتی که در کمیسیون بهداشت و درمان داشتند، اعلام همکاری کردهاند. ازسویی دیگر هم اعضای کمیسیون بهداشت و درمان هم نظر موافق دارند که سهم پزشک خانواده به رقم سابق برگردد و چه بسا بلکه بیشتر هم شود.
معاون وزیر بهداشت در پاسخ به این سؤال که اگراین رقم برنگردد وزارت بهداشت از منابع داخلی خود استفاده خواهد کرد یا نه؟ نیز گفت: هیچوقت ردیف بودجه این کار در وزارت بهداشت 100درصدی نبوده است اما امیدواریم با تخصیص 100درصد و افزایش بودجه پزشک خانواده این مشکل حل شود و به رقم سابق و حتی بیشتر برگردد.
حریرچی در ادامه افزود: روح کلی اجرای پزشک خانواده همان سطحبندی خدمات پزشکی و اولویت دادن به پیشگیری بر درمان است. طرح پزشک خانواده آمده است تا هزینههای سلامت را بهبود بخشد و اصلاح کند و این طرح درصورت اجرای صحیح و بهینه، بازار سلامت را بهبود خواهد بخشید و رضایت مردم را جلب خواهد کرد.
سخنگوی وزارت بهداشت درباره تعرفههای پزشکی سال۹۶ گفت: در حال تهیه پیشنویسهای اولیه در زمینه تعرفهها هستیم و باید ببینیم وضعیت لایحه به چه صورت پیش میرود. البته اتفاق مهمی که در قانون برنامه ششم افتاده این است که حق بیمه از ۵ تا ۶ درصد به ۷ درصد افزایش پیدا کرده است. در عین حال برای تعیین تعرفه باید وضعیت حقوق کارمندان دولت، کارگران، تورم، میزان خدمات و... را بررسی کنیم. البته ما نمیتوانیم بهصورت دستوری قیمتها را کنترل کنیم، بلکه باید به موقعیتهای موجود هم توجه داشته باشیم.
ایرج حریرچی به تشریح آخرین وضعیت مسائل و مشکلات حوزه سلامت نیز پرداخت و گفت: نکته مهم در زمینه انتقال سازمان بیمه سلامت به وزارت بهداشت این است که اشخاص حقیقی و حقوقی اعم از دولتی و غیردولتی ازجمله ارائهکنندگان سلامت شامل سازمانها و شرکتهای بیمهای پایه و تکمیلی باید از خطمشی وزارت بهداشت تبعیت کنند. حریرچی از سازمان بیمه سلامت بهعنوان بزرگترین سازمان بیمهای کشور نام برد و گفت: کمی بیش از نصف جمعیت تحت پوشش این سازمان بیمهگر هستند.
وی با اعلام اینکه تعداد بیمهشدگان سازمان بیمه سلامت در 2مرحله به شکل قابل توجهی افزایش یافته است، افزود: در مرحله اول که نیمه اول سال۸۴ بود ۲۳میلیون روستایی و عشایر و جمعیت شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر با تأمین منابع جدید تحت پوشش این سازمان قرار گرفتند و در مرحله دوم همزمان با اجرای طرح تحول سلامت نیز ۱۰میلیون نفر تحت پوشش بیمه سلامت قرار گرفتند که حق بیمه این افراد از منابع عمومی و دولتی تأمین میشود؛ ضمن اینکه کارکنان دولتی تحت پوشش سازمان بیمه سلامت تنها قسمتی از حق بیمه را پرداخت میکنند و قسمت دیگری از حق بیمه این افراد از طریق کارفرمایی پرداخت میشود که امیدواریم با توجه به همت مجلس و دولت برای تداوم طرح تحول سلامت منابع کافی برای سازمان بیمه سلامت دیده شود.
حریرچی در ارتباط با میزان مطالبات بیمارستانهای تحت پوشش وزارت بهداشت از سازمانهای بیمهگر هم گفت: هنوز هم جهت مطالبات از بیمهها با مشکلات زیادی مواجه هستیم بهطوری که سازمان بیمه سلامت با توجه به 1650میلیارد تومان اوراق قرضه که بهعنوان طلب محاسبه شود، مطالبات سال۹۴ را پرداخت کرده است. درحالیکه بیمه تأمین اجتماعی از سال ۹۴ همچنان هزار و ۱۲۰ میلیارد تومان بدهی دارد.
حریرچی با اعلام اینکه حجم مطالبات وزارت بهداشت از سازمان بیمه سلامت در سال ۹۵ به 4هزار و ۳۲۷ میلیارد تومان میرسد، افزود: میزان مطالبات سال۹۵ بیمارستانهای وزارت بهداشت از بیمه تأمین اجتماعی به 3هزار و ۴۵۶ میلیارد تومان میرسد و حجم مطالبات ما از بیمه نیروهای مسلح ۳۱۳ میلیارد و بیمه کمیته امداد ۳۳۴ میلیارد تومان است.
سخنگوی وزارت بهداشت با عنوان این مطلب که در مجموع ۸ هزار و ۲۳۱ میلیارد تومان اسناد ارسالی بابت مطالبات خود به بیمهها داشتهایم، افزود: بیش از ۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان از اسناد مطالبات ما هنوز در مسیر ارسال به بیمهها قرار دارد. همچنین در مجموع بیش از ۱۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان حجم مطالبات وزارت بهداشت از بیمهها در سالهای ۹۴ و ۹۵ است.
حریرچی درخصوص اظهارات وزیر رفاه که عنوان داشته مشکل منابع اعتباری اجرای طرح تحول سلامت ناشی از افزایش تعرفههای پزشکی بوده، گفت: باید به این موضوع دقت کنیم که تعرفهها در کجا تصویب میشود زیرا همانطور که ما میدانیم وزارت بهداشت فقط یک رأی در شورایعالی بیمه دارد و این تعرفهها برای تصویب به همین شورا ارسال میشود بنابراین ما معتقدیم افزایش تعرفهها تصمیم بسیار درستی بوده و در هزینههای سلامت تأثیر زیاد و غیرقابل جبرانی نداشته است.ما توانستهایم با اجرای طرح تحول سلامت کل هزینههای نظام سلامت را کنترل و پرداختهای غیرقانونی که از جیب مردم هزینه میشد را کنترل کنیم. در واقع با صرفهجویی چند هزار میلیارد تومانی و حذف دریافتهای غیرقانونی البته نه به قیمت واقعی شدن تعرفهها توانستهایم طرح تحول سلامت را جلو ببریم.