مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

فواید لیپوپروتئین در بدن چیست ؟

[ad_1]
مفیدستان:

فواید چربی ها و لیپوپروتئین در بدن

 

با دلگرم همراه باشید تا با فواید لیپوپروتئین در بدن آشنا شوید.

 

چربی و نقش آن در بدن

لیپوروتئین

 

 لیپوپروتئین ها شامل دو قسمت اند : یک جزء از تری گلیسرید ، کلسترول و فسفولیپید همراه با جزیی از پروتئین.بنابراین چربی در جریان خون به صورت امولسیونی که دارای ذرات لیپوپروتئین است انتقال می یابد  ترکیب پیچیده ی لیپوپروتئین مسئول انتقال لیپید ها از روده کوچک به شکل میکرون ها ست و این شیلومیکرون ها هستند که در خون اشخاصی که به تازگی غذایی چرب خورده اند پیدا شده و پلاسمای چنین خونی ظاهری شیری رنگ دارد .

کلسترول یک ترکیب شیمیایی ضروری است که از طریق غذا به بدن انسان می رسد و یا در صورت لزوم توسط کبد ساخته می شود . کلسترول بر اساس چگالی به انواع کلسترول خوب یا HDL (لیپوپروتئین با چگالی بالا) ، کلسترول بد یا LDL (لیپوپروتئین با چگالی پایین) و مجموع آنها به کلسترول کل تقسیم می شود .

هنگامی که غذاهای چرب خورده می شوند از جهاز هاضمه عبور می کنند در روده کوچک چربی ها تا حدی توسط لیپاز هیدرولیزه شده ، یک مولکول اسید چرب از یک مولکول چربی جدا می شود ، و نتیجه آن مخلوطی از اسیدهای چرب مونو و دی گلیسیرید ها خواهد بود و نظر به این که هیدرولیز کامل نیست مقدار کمی گلیسرول ساخته می شود .

 

عملکرد لیپوپروتئین در بدن انسان

اشباع و ترانس

 

اسید های چرب از نظر نوع پیوند بین اتم ها ، به دو فرم اشباع شده و غیر اشباع وجود دارند . در اسیدهای چرب اشباع نشده ، ایزومرهای هندسی و مکانی از مولکول ها وجود دارند . در حالت طبیعی پیوندهای دوگانه اسیدهای چرب غیر اشباع در موقعیت چرخشی سیس(CIS )قرار دارند ، یعنی زنجیره های کربنی دو طرف پیوند دوگانه در مجاورت یکدیگر هستند و اتم های هیدروژن نیز در سمت دیگر در مجاورت هم قرار گرفته اند.اما فرم ایزومری ترانس زمانی ایجاد می شود که زنجیره اتم های کربن تا حدی مستقیم شده باشد و اتم های هیدروژن نیز در جهت مخالف یکدیگر واقع شده باشند .

ایزومر ترانس یک اسید چرب غیر عادی است و در مقایسه با ایزومر سیس دارای نقطه ذوب بالاتر ، قابلیت انحلال کمتر و واکنش پذیری کندتر است . ایزومر ترانس طی فرآیند هیدروژناسیون برای تولید روغن نباتی جامد و نیز مقدار کمی طی عملیات بی بو کردن روغن های مایع به وجود می آید و همچنین در بعضی مواد غذایی طبیعی مانند شیر به میزان کم وجود دارد . وجود این اسید چرب در روغن و چربی نامطلوب و برای سلامتی مضر است ، از همین رو تنها روغن هایی برای مصرف مناسبند که میزان اسید چرب ترانس آنها کمتر از 10 درصد باشد .

 

عملکرد لیپوپروتئین در بدن انسان

فواید و مضرات اسیدهای چرب

 

اسیدهای چرب اشباع نشده باید در جیره غذایی روزانه وجود داشته باشد زیرا بدن قادر به ساخت برخی از آنها نیست . در این میان اسیدهای چرب غیر اشباع چند پیوندی در تغذیه انسان اهمیت ویژه ای دارند که مهم ترین آنها اسید لینولنیک است ، این اسید چرب در بدن سنتز نمی شود . روغن های گلرنگ ، آفتنابگردان ، سویا ، کلزا و پنبه دانه منبع خوبی از اسید لینولنیک هستند . این اسید چرب در ترمیم بافتهای مجروح ، سلامتی پوست و مکانیسم رشد و تکامل نقش دارد .

اسیدهای چرب اشباع و ترانس به دلیل افزایش کلسترول خون خطر ابتلا به امراض قلبی و عروقی را افزایش می دهد . اسیدهای چرب ترانس در دمایی حدود 44 درجه سانتیگراد ذوب می شوند، در حالی که اسیدهای چرب سیس نقطه ذوبی حدود 13 درجه سانتیگراد دارند و در دمای محیط مایع هستند. از این رو در دمای بدن شکل خود را حفظ می کنند و برای سلامتی مضر نیستند اما اسیدهای چرب ترانس به دلیل جامد بودن در دمای محیط و بدن خطراتی چون گرفتگی رگ ها و امراض قلبی را به دنبال دارند .

چربیهایی که از طریق رژیم غذایی جذب بدن میشوند از جمله کلسترول و تری گلیسیرید، هیچ کدام در خون محلول نیستند و احتیاج به حاملهایی دارند که آنها را بصورت محلول در خون در آورند. این حاملها که لیپوپروتئین نامیده میشوند، ذرات کروی شکلی هستند که لایه خارجی آنها از جنس فسفولیپید بوده و روی سطحشان پروتئینهایی بنام آپولیپوپروتئین وجود دارد. این آپوها به عنوان کوفاکتور برای آنزیمها و نیز رابط اتصال به گیرندههای بافتی ایفای نقش میکنند.


5 نوع اصلی لیپوپروتئین در خون شناسایی شدهاند که بسته به میزان پروتئین و چربی موجود در آنها از یکدیگر متمایز میشوند. این 5 نوع عبارتند از: شیلومیکرون، VLDL، IDL، LDL و HDL . هر چه نسبت پروتئین به چربی در این ذرات بیشتر باشد، دانستیه آنها بالاتر است و لیپوپروتئینهایی که دانستیه بالاتری دارند، سایز کوچکتری دارند. از این میان LDL و HDL حامل کلسترول و VLDL و IDL و شیلومیکرون عمدتا" حاوی تری گلیسیرید هستند.

 

 عملکرد لیپوپروتئین در بدن انسان

عملکرد لیپوپروتئین در بدن انسان

 

نظر به اینکه چربی ها در آب قابل حل نمی باشند در خون نیز نمیتوانند حل شوند و توسط جریان خون به نقاط مختلف بدن انتقال یابند در عوض به شکل لیپوپروتئین های پیچیده در بدن جا به جا می شوند .لیپوپروتئین ها شامل دو قسمت اند : یک جزء از تری گلیسرید ، کلسترول و فسفولیپید همراه با جزیی از پروتئین.

بنابراین چربی در جریان خون به صورت امولسیونی که دارای ذرات لیپوپروتئین است انتقال می یابد . ترکیب پیچیده ی لیپوپروتئین مسئول انتقال لیپید ها از روده کوچک به شکل میکرون ها ست و این شیلومیکرون ها هستند که در خون اشخاصی که به تازگی غذایی چرب خورده اند پیدا شده و پلاسمای چنین خونی ظاهری شیری رنگ دارد .

لیپوپروتئین ها به چهار نوع (فسفولیپید ، کلسترول ، تری گلیسیرید ، پروتئین)تقسیم شده اند و هریک از نوع دیگر به سبب غلظت و چگالی خویش متمایز هستند . شیلومیکرون ها با مقادیر زیادی تری گلیسیرید و به همان نسبت چگالی سبک با لیپوپروتئین هایی با چگالی سنگین که دارای مقدار کمی تری گلیسرید هستند ، متفاوت می باشند .

شیلومیکرون ها تری گلیسیریدها را به عضلات و بافت های چربی می رسانند و در آنجا لیپوپروتئین لیپز به سرعت آنها را هیدرولیز می نمایند . بعضی از اسیدهای چرب آزاد تولید شده به اضافه ی باقیمانده شیلومیکرون ها (منهای ترکیبات تری گلیسیرید ) ، همراه با گلوکز از جگر عبور کرده و در انجا به تری گلیسیریدها تبدیل می شوند و سپس به صورت لیپوپروتئین با چگالی بسیار کم به عضلات و بافت های چربی انتقال می یابد .

روغن ها از کجا می آیند

چربی هاو روغن های خوراکی اصولاً از منابع طبیعی تهیه می شوند . این منابع خود به دو دستة حیوانی و گیاهی تقسیم می شوند . چربی های به دست آمده از منابع حیوانی نیز خود در 3 گروه طبقه بندی می شوند : چربی شیر ، چربی های ذخیره ای حیوانی و روغن های دریایی .

کره گیاهی یا مارگارین

برای پی بردن به تفاوت کره و مارگارین باید توجه داشت که هردو امولسیونی از 16 درصد آب و 85 درصد چربی هستند با این تفاوت که چربی کره از نوع چربی حیوانی موجود در شیر و چربی مارگارین از روغن های نباتی است . در نتیجه میزان اسیدهای چرب اشباع مارگارین از کره کمتر است . ضمن اینکه امروزه انواع مختلفی از مارگارین با درصدهای مختلف چربی تهیه می شود و انواع مارگارین کم چرب (با حدود 20 درصد چربی) هم در دسترس قرار دارند .

فرآیند هیدروزناسیون

فرآیند هیدروزناســــیون موجب افــــزایش مقاومت حــــرارتی و اکسیداسیون روغن خواهد شد . توجه به این نکته ضروری است که هرچه میزان اسیدهای چرب اشباع در روغن بالاتر باشد روغن سفت تر است . اما تنها در صورتی که مقدار اسیدهای چرب اشباع حداکثر 25 درصد باشد ، روغن برای مصرف مناسب است . اتفاق نامطوب دیگری که طی فرآیند هیدروزناسیون روغن روی می دهد، تولید ایزومر های ترانس است که مصرف این مواد نیز برای سلامتی زیان آور است .

در روغن های نباتی نیمه جامد مقدار اسید های چرب اشباع و ترانس حتی المقدور کاهش یافته است . در مرحله بی بو کردن این روغن ها نیز مقداری اسید چرب ترانس ایجاد می شود که این مقدار بسته به نوع روغن ، شرایط بی بو کردن و دستگاه مورد استفاده متفاوت است و به کلی در مقایسه با روغن های جامد بسیار کمتر است .

روغن های مخصوص سرخ کردنی

روغن های مخصوص سرخ کردنی باید خصوصیات ویژه ای داشته باشند . این روغن ها باید دارای چنان مقاومتی در برابر حرارت باشند که در هنگام سرخ کردن غذا دچار افزایش سریع موادی چون پراکسید ، رنگ و اسیدیته نشوند . همچنین علاوه بر حفظ طعم و بوی مورد انتظار مواد غذایی طعم مطبوع تری به غذا دهند و از نظر وجود یا عدم وجود بعضی از اسیدهای چرب ، از ارزش تغذیه ای بالا برخوردار باشند . همچنین روغن سرخ کردنی باید در شرایط دمای محیط حالت مایع و سیال داشته باشد .

اکسیری به نام امگا 3

این نوع اسید چرب از نوع چربی هایی با چند پیوند دوگانه (چند غیر اشباع) و یکی از انواع اصلی چربی هایی است که بدن انسان آن را از غذا به دست می آورد و قادر به ساخت آن نیست . این اسیدهای چرب سطح کلسترول خون را پایین نگه می دارند ، ضربان قلب را تنظیم کرده و فشار خون را پایین می آورند . روغن کلزا ، روغن مایع و مارگارین نیمه جامد همچنین گردو منابع سرشار از آلفا لینولنیک اسید (یکی از اشکال امگا 3) است. نیز کاهش رشد غدد سرطانی از دیگر مزایای مصرف امگا 3 است .

• اعمال چربی ها

1) تنظیم دمای بدن
2) ذخیره انرژی بدن
3) دخالت در جذب برخی مواد ( از جمله ویتامین ها )
4) دخالت در تولید برخی هورمونها
5) بستر نرم و بالشتک مانند برای اندام های داخلی
6) در ساختمان غشای سلولی نقش داردبخصوص بافت مغزی
7) در سیستم ایمنی بدن نقش دارند

در یک رژیم غذایی مناسب روزانه 30% انرژی مورد نیاز بدن بایستی از چربی ها تامین شود ولی نکته مهم در مورد چربیها این است که چربی ها نیز انواع مضر و مفید دارند .
مواد سازنده چربی ها اسید های چرب هستند .اسید های چرب نیز به دو نوع ضروری و غیر ضروری تقسیم می شوند :

اسید های چرب غیر ضروری در بدن تولید میشوند ولی بدن قادر به تولید اسیدهای چرب ضروری نیست و بایستی توسط غذاها به بدن برسند ( مثل امگا 3 و امگا 6 ) .اسیدهای چرب با هم ترکیب شده و چربیها را میسازند . ساختمان اصلی چربیها از کربن و هیدروژن می باشد . همانطور که میدانید کربن عنصری 4 ظرفیتی و هیدروژن عنصری 1 ظرفیتی است . اگر تمام ظرفیتهای کربن با هیدروژن پر شده باشد چربی ایجاد شده چربی اشباع شده نامیده میشود که همان چربی جامد می باشد .

 

 عملکرد لیپوپروتئین در بدن انسان

 گردآوری شده ی مجله اینترنتی دلگرم

مرجان امینی

 

 

 

+ 1
مخالفم - 0

[ad_2]
لینک منبع
بازنشر: مفیدستان

عبارات مرتبط با این موضوع

فواید پسته تازه برای بدن پسته گونه‌ای گیاه است این گیاه در کشورهایی مثل ایران، سوریه، ترکمنستان و غرب نقش چربی ها و روغن ها در بدن چربی ها و روغن ها از مهم ترین اجزای غذای انسان به شمار می روند و همه ی ما هر روز مقادیری چربی خون در بدن چه علائمی داردچربیخونکلسترول یک نوع چربی است که در همه سلول های بدن شما یافت می شود کلسترول در خون حل نمی کلسترول خوب یا خون چیست؟کلسترول خوب یا خون چیست؟کلسترول خوب خون یا لیپوپروتئین با چگالی بالاست که باعث خواص تخم مرغ برای سلامت بدن خواص تخم مرغ برای سلامت بدنبدون مزه خوب تخم مرغ صبحانه آنچنان که باید لذت بخش نیست نقش تغذیه و مایعات در بدمینتونشاید فقط یک ورزشکار حرفه‌ای از ارزش تغذیه در انجام ورزش‌ها آگاه باشد و به خوبی نقش آمادگی سازی جسمانی کشتی گیران پایگاه …احسان پاسخ در تاریخ خرداد ۲۵ام ۱۳۹۴ ۲۰۲۵ کاهش، حفظ و افزایش وزن در کشتی‌گیرانزیان های چربی خون بالا فشارخون چربی …زیانهایچربیخونبالادانستنی های پزشکی در حد اطلاعات عمومی معمولاً بالا رفتن چربی‌های خون، بیماری خاصی لاغری و کاهش وزن لاغری بدون رژیم غذایی، آموزش تغذیه …گروه غذاهای پروتئینی چرا انتخاب مواد غذایی پروتئینی کم‌چرب یا بدون چربی اهمیت دارد؟درمان کم خونی و فقر آهن با طب سنتیبیماری کم خونی درمان کم خونی کم خونی فقر آهنکم خونیدرمان کم خونیعلائم کم خونی علایم فواید پسته تازه برای بدن پسته گونه‌ای گیاه است این گیاه در کشورهایی مثل ایران، سوریه، ترکمنستان و غرب افغانستان نقش چربی ها و روغن ها در بدن چربی ها و روغن ها از مهم ترین اجزای غذای انسان به شمار می روند و همه ی ما هر روز مقادیری از چربی خون در بدن چه علائمی دارد چربیخون کلسترول یک نوع چربی است که در همه سلول های بدن شما یافت می شود کلسترول در خون حل نمی شود و کلسترول خوب یا خون چیست؟ کلسترول خوب یا خون چیست؟کلسترول خوب خون یا لیپوپروتئین با چگالی بالاست که باعث کاهش خواص تخم مرغ برای سلامت بدن خواص تخم مرغ برای سلامت بدنبدون مزه خوب تخم مرغ صبحانه آنچنان که باید لذت بخش نیست اما مزه نقش تغذیه و مایعات در بدمینتون شاید فقط یک ورزشکار حرفه‌ای از ارزش تغذیه در انجام ورزش‌ها آگاه باشد و به خوبی نقش آمادگی سازی جسمانی کشتی گیران پایگاه تخصصی بدنسازی و احسان پاسخ در تاریخ خرداد ۲۵ام ۱۳۹۴ ۲۰۲۵ کاهش، حفظ و افزایش وزن در کشتی‌گیران زیان های چربی خون بالا فشارخون چربی خونکلسترولدرد سینه زیانهایچربی دانستنی های پزشکی در حد اطلاعات عمومی معمولاً بالا رفتن چربی‌های خون، بیماری خاصی را به لاغری و کاهش وزن لاغری بدون رژیم غذایی، آموزش تغذیه سالم و کلینیک لاغری و کاهش وزن سیبیتا رژیم غذایی لاغری، تغذیه و برنامه غذایی، روانشناسی درمان کم خونی و فقر آهن با طب سنتی سوء هاضمه یک درد گوارشی بدون زخم است و با علائمی چون احساس درد هنگام خوردن سوءهاضمه چیست؟ کار اپاندیس در بدن چیست نقش روده در بدن چیست



لینک منبع :فواید لیپوپروتئین در بدن چیست ؟

فواید لیپوپروتئین در بدن چیست ؟ - مجله اینترنتی دلگرم www.delgarm.com/.../151987-نقش-لیپوپروتئین-در-بدن-چیست-؟‏ - ذخیره شده 16 ژانویه 2017 ... فواید لیپوپروتئین در بدن چیست ؟:فواید چربی ها و لیپوپروتئین در بدن با دلگرم همراه باشید تا با فواید لیپوپروتئین در بدن آشنا شوید. فواید لیپوپروتئین در بدن چیست ؟ | مجله تفریحی bmfa bmfa.ir/فواید-لیپوپروتئین-در-بدن-چیست-؟/‏ - ذخیره شده 16 ژانویه 2017 ... فواید چربی ها و لیپوپروتئین در بدن. با bmfa همراه باشید تا با فواید لیپوپروتئین در بدن آشنا شوید. چربی و نقش آن در بدن ... نقش لیپوپروتئین در بدن چیست ؟ • مجله پزشکی آسان طب asanteb.com/24859/نقش-لیپوپروتئین-در-بدن-چیست-؟.html‏ - ذخیره شده مجله پزشکی آسان طب » اخبار پزشکی » نقش لیپوپروتئین در بدن چیست ؟ ... مولکول به گونه ای ترتیب می یابند که مولکول های جدید برای کاربرد در بدن مناسب ترند. فواید لیپوپروتئین در بدن چیست ؟ max-news.ir/search/?...فواید%20لیپوپروتئین%20در%20بدن%20چیست%20؟...‏ آشنایی با خواص کاسنی؛ گیاهی معجزه‌گر با دلگرم همراه باشید تا با فواید عرق کاسنی آشنا شوید. کاسنی یکی از گیاهان دارویی موثر است که در انواع مختلف در طبیعت ... فواید لیپوپروتئین در بدن چیست ؟ max-news.ir/search/?...فواید%20لیپوپروتئین%20در%20بدن%20چیست%20؟...‏ نورافکن بانک‌مرکزی برای شفاف‌سازی صورت‌های مالی بانکها، اکنون زوایای جدیدی از مصارف و منابع بانکها را نمایان ساخته، اکنون پرونده زیان ... نورافکن بانک‌مرکزی ... فواید لیپوپروتئین در بدن چیست ؟ - مجله تفریحی نیوزس newzes.ir/search/?...فواید%20لیپوپروتئین%20در%20بدن%20چیست%20؟‏ - ذخیره شده مجله تفریحی نیوزس ,تفریحی ,سرگرمی, اخبار روز ایران و جهان, پزشکی سلامت , سبک زندگی زناشویی, مد و زیبایی, مجله تفریحی سرگرمی, کامپیوتر و موبایل, سایت ... چربی ها و نقش آنها در بدن – سایت پزشکان بدون مرز www.pezeshk.us/?p=27129‏ - ذخیره شده - مشابه کلسترول بر اساس چگالی به انواع کلسترول خوب یا HDL (لیپوپروتئین با چگالی ... فواید و مضرات اسیدهای چرب : اسیدهای چرب اشباع نشده باید در جیره غذایی روزانه وجود داشته باشد زیرا بدن قادر به ساخت برخی از آنها نیست . ..... بیماری سلیاک چیست ؟ کلسترول - ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد https://fa.wikipedia.org/wiki/کلسترول‏ - ذخیره شده - مشابه افزون بر این اهمیت در سلول‌ها، کلسترول هم چنین به عنوان یک ماده متشکله برای تولید ... اگرچه علاوه بر سطح کلی چربی و کلسترول در گردش خون، نوع لیپوپروتئین ... کلسترول چیست؟ کلسترول خوب و بد کدامند؟ - بیتوته www.beytoote.com/health/.../heart1-bad-cholesterol.html‏ - ذخیره شده - مشابه کلسترول خون درمان کلسترول چربی خون کلسترول ویتامین d تری گلیسرید,جریان ... لیپوپروتئین های با چگالی کم که به LDL معروف هستند، از انواع بد کلسترول به ... فواید پسته تازه برای بدن - بیتوته www.beytoote.com/cookery/khavas.../pistachio-benefits.html‏ - ذخیره شده - مشابه ارزن چیست و چه فوایدی دارد؟ ... با مصرف پسته سطح کلسترول بد لیپوپروتئین با غلظت کم تا 11‌/6 درصد کاهش می‌یابد. پژوهش‌ها نشان می‌دهد که پسته، سطح کلسترول بد را در بدن کاهش می‌دهد و در ضریب لیپوپروتئین هم تغییراتی مفید صورت می‌دهد.