شرط اول: فرهیخته شوید: شما که اهل موفقیت هستید، حتما اهل مطالعه کتاب هم هستید. مطالعه کتاب هایی که دیگران درباره اهداف شما نوشته اند و یا دانستن اصول اساسی، علمی و زمینه های تخصصی کاری که قصد انجام آن را دارید باعث می شود آرزوهایتان روی پایه های محکم و استواری بنا شوند. همچنین داشتن اطلاعات کافی مانند توشه راه عمل می کند؛ درست همان طوری که برای مسافرت نوروزی تان، هم چمدان های پروپیمان می بندید و هم اطلاعات کافی درباره مقصدتان کسب می کنید، در راه رسیدن به شهر آرزوهایتان هم لازم اسـت همین کار را انجام دهید تا از سریع ترین، راحت ترین و مطمئن ترین راه به مقصد برسید.
شرط دوم: باانگیزه شوید : حتی اگر درباره هدفتان آگاهی کافی داشته باشید اما انگیزه ای کافی برای پیش رفتن نداشته باشید، این اطلاعات به هیچ وجه برایتان کارآمد نخواهد بود. پرواضح اسـت که برای راه اندازی موتور حتما باید سوخت کافی داشته باشید که انگیزه، همان سوخت موتور شماست. انگیزه همان چیزی اسـت که صبح ها شما را از رختخواب گرم و نرم بیرون می کشد و شب ها نمی گذارد خواب به چشمتان بیاید؛ انگار چیزی از درونتان می جوشد و شما را به حرکت وامی دارد. یکی از راه های کسب انگیزه، خواندن و شنیدن مطالب الهام بخش و برانگیزاننده اسـت. انگیزه ای که به شما اجازه ندهد در میانه راه کم بیاورید و تا در آغوش کشیدن موفقیت، با امید ادامه دهید.
شرط سوم: هدفمند باشید: تقریبا همیشه انگیزه با علاقه همراه اسـت و ارتباطش با «هدف» این اسـت که هدف باید مورد علاقه شما باشد. اگر هدفتان را از روی علاقه قلبی خودتان انتخاب کرده باشید و نه به خاطر دیگران، نیروی مورد نیازتان از درون خودتان سرچشمه می گیرد و شما را پیش می برد. اهداف اصیل، انگیزه های اصیل را نیز به وجود می آورند؛ چنان که تا پایان راه بادوام خواهند ماند؛ البته گاهی هدف های نادرست هم می توانند شما را پیش ببرند، مثلا چشم و هم چشمی، اما مشکل این گونه انگیزه ها آن اسـت که فقط تا یک جایی می توانند شما را به پیش برانند و از آن جا به بعد، رهایتان می کنند و تنها و بی هدف می شوید. از طرف دیگر، این نیروها می توانند مریضتان کنند؛ در حالی که هدف های اصیل، شما را به اوج رضایت می رسانند.
شرط چهارم: اجتماعی شوید ما موفقیت را برای چه می خواهیم؟ برای این که زندگی خوبی در کنار دیگران داشته باشیم. بودن در اجتماع علاوه بر این که طعم موفقیت را برای ما شیرین تر می کند، می تواند ما را در راه رسیدن به آرزوهایمان نیز یاری کند. ما از دیگران الگو می گیریم،از تجربه های کسانی که پیشتر این راه را با موفقیت پیموده اند، استفاده می کنیم و در هنگام رویارویی با سختی ها، گاهی از کمک آن ها استفاده می کنیم. این موضوع ثابت شده اسـت که الگوبرداری و سرمشق گرفتن از دیگران یکی از موثرترین راه های یادگیری عادت های جدید در زندگی اسـت. فکر می کنم شروع سال نو بهترین فرصت برای انتخاب الگوهای ایده آل باشد.
شرط پنجم: به عقب نگاه کنید : یکی از موثرترین کارهایی که برای ارزیابی مسیر پیموده شده می توانید انجام دهید، آن اسـت که در پایان هر فصل از سال، اهدافی را که در ابتدای سال تعیین کرده بودید، بررسی کنید و ببینید این قسمت از راه را چطور پیش آمده اید. با بررسی مداوم اهداف و تصور رسیدن به آن ها، قدرتمند می شوید و عبور از موانع و سختی های راه برایتان آسان می شود. تازه ، این کار به شما نشان می دهد که آیا مسیری که می پیمایید، درست اسـت یا خیر. از همه این ها گذشته، گاهی لازم اسـت تحولاتی در برنامه هایتان ایجاد کنید که آن برنامه ها با شرایط موجود هماهنگ تر شود.
شرط ششم: ثابت قدم باشید : کوه بیستون را نمی توان یک جا از میان برداشت؛ حتی اگر رستم دستان باشید. اما اگر قرار به خرده خرده بردن سنگ ها باشد، تقریبا برای هر کسی این کار امکان پذیر اسـت و این همان رازی بود که فرهاد می دانست. شما هم برای رسیدن به شیرین خود، از قدم های کوچک شروع کنید. این که بخواهید به یک باره بعد از تعطیلات نوروز زندگی تان از این رو به آن رو شود، نتیجه ای جز ناامیدی برایتان نخواهد داشت. حتما دیده اید افرادی را که دو هفته مانده به عید، ورزش را شروع می کنند و می خواهند با شروع سال نو به تناسب اندام برسند. آن ها به این نکته توجه ندارند که برای آب کردن این کوه چربی که در طول ۲۰ سال شکل گرفته اسـت، باید حداقل ۱۰ سال صبر و شکیبایی به خرج دهند.