پرسش و پاسخ های مهم در مورد کبابی، را برای شما عزیزان و کاربران محترم مجله دلگرم قرار داده ایم , با مجله دلگرم همراه باشید.
*. کباب یکی از غذاهایی اســت که طرفداران بسیاری دارد. برای تهیه این غذای لذیذ باید به نکاتی برای طبخ توجه نمود تا ارزش غذایی آن تا حد امکان بیشتر شود. در این مطلب به این نکات اشاره می شود..
چگونه ارزش تغذیه ای کباب را بالا ببریم؟
*. برای افزایش ارزش تغذیه ای کباب بهتر اســت کباب را با انواع سبزی ها مصرف کنید. مصرف پیاز خام و آب لیمو در کنار کباب هم می تواند میزان ویتامین C دریافتی شما را بالا ببرد. از سبزی های مصرفی می توان به اسفناج، شاهی یا تره در کنار یک لیوان شربت آب لیموی کم شیرین یا آب پرتقال اشاره کرد. این مواد نام برده اخیر نیز حاوی ویتامین C هستند. به علاوه، خوردن ریحان همراه با کباب به هضم بهتر این غذا کمک می کند.
در کنار کباب، گوجه فرنگی و هویج پخته بهتر اســت یا خام؟
*. جذب لیکوپن در گوجه فرنگی پخته شده بسیار بهتر و راحت تر از گوجه فرنگی خام صورت می گیرد، بنابراین گوجه فرنگی کبابی نه تنها ضرر ندارد، که خیلی هم مفیدتر اســت. هویج پخته شده هم درست مثل گوجه فرنگی، پخته اش بهتر اســت و آنتی اکسیدان های بیشتری نسبت به هویج خام دارد.
چگونه گوشت کبابی را طعم دار کنیم؟
*. برای طعم دار کردن کباب بهتر این اســت که گوشت کبابی را از 3 تا 4 ساعت قبل از پخت طعم دار کنید.
*. جوجه را می توان با ترکیبی از گلپر، روغن زیتون، زعفران، فلفل سیاه، سرکه سیب، پودر خردل و نمک طعم دار کرد.
*. برای طعم دار کردن گوشت قرمز هم باید ابتدا تکه های گوشت را با پشت چاقو کمی بکوبید تا نرم شوند (وقتی می خواهید گوشت را با زدن چکش یا کارد نرم کنید، روی آن آرد بپاشید. این کار از خارج شدن آب گوشت جلوگیری خواهد کرد). سپس آن ها را داخل مخلوطی از روغن کنجد، فلفل قرمز و نمک قرار دهید.
*. طبیعت گوشت ماهی سرد اســت و با کباب کردن، سبک تر خواهد شد و هضم آن
*. برای معده آسان تر از نوع سرخ کرده اســت، زیرا ماهی سرخ شده در روغن باعث تشنگی شده و دیرتر از معده خارج می شود
*. ماهی کبابی را هم می توان با کمی سرکه یا آب لیموی تازه به همراه نمک، پودر سیر، پودر فلفل سیاه، روغن زیتون و زعفران طعم دار کرد.
*. قابل ذکر اســت که اگر گوشت قرمز را با روغن کنجد فراوان از چند ساعت قبل مزه دار کرده باشید، دیگر نباید نگران خشک شدن آن هنگام کباب کردن بشوید
چرا گوشت کباب کوبیده سفت می شود؟
*. برای پخت کباب کوبیده حتماً گوشت باید
ترکیبی از قلوه گاه گوسفند و اطراف راسته یا فیله ی گوساله باشد. ضمناً برای مزه دار کردن کباب بهتر اســت از فلفل سیاه، نمک، زعفران و پیاز با رنده ی ریز و کاملاً آب گرفته استفاده نمایید. این کباب بسیار لطیف و لذیذ خواهد شد.
علت سفت شدن کباب از گوشت مرغ یا بوقلمون چیست؟
*. البته می دانید که برای تهیه ی کباب از گوشت مرغ یا بوقلمون باید از سینه ی آن استفاده شود که به دلیل نداشتن چربی به میزان مناسب قدری سفت می شود. افزودن 50 گرم چربی گوسفندی (دنبه) به 500 گرم گوشت سینه ی مرغ یا بوقلمون به همراه نمک، فلفل، زعفران و به مقدار بسیار کم پودر سیر می تواند
ترکیبی مناسب و خوشمزه برای تهیه ی این کباب باشد.
چه اقداماتی برای تهیه ی کباب کوبیده ی خوب و مطلوب لازم اســت؟
*. گوشت قلوه گاه گوسفند و راسته ی گوساله را به نسبت مساوی، سه بار چرخ کنید و به ازای هر یک کیلوگرم گوشت، 250-300 گرم پیاز رنده کرده و آب گرفته، در نظر بگیرید. سپس گوشت، پیاز، نمک، فلفل و زعفران حل کرده را با هم مخلوط کنید و خوب ورز دهید تا چسبندگی داشته باشد. آن گاه قدری از گوشت را بردارید و با دست مرطوب، آن را به سیخ بکشید. سر و ته گوشت را کاملاً به سیخ بچسبانید و آن را به مدت یک ساعت در یخچال نگه دارید و بعد روی آتش کباب کنید.
برای تهیه ی کباب کوبیده بهتر اســت از پیاز به چه صورت استفاده کنیم؟
*. بهتر اســت پیاز را از رنده ریز رد کنیم و آب آن را کاملاً بگیریم و به مایه ی کباب اضافه کنیم. زیرا آب پیاز کباب کوبیده را شل می کند و کباب از روی سیخ می ریزد.
نکات مهم برای کباب کردن
*. نکته ای که برای کباب کردن مهم اســت، استفاده از سیخ های استاندارد اســت. قبل از به سیخ کشیدن گوشت ها، سیخ را کمی چرب کنید تا گوشت به آن نچسبد و مهم تر اینکه به هیچ عنوان از چوب درختان موجود در طبیعت برای کباب کردن گوشت استفاده نکنید، زیرا نمی توانید چوب درختان سمی و غیرسمی را از هم تشخیص بدهید.
*. فاصله سیخ گوشت با زغال را رعایت نمایید.
*. کباب باید آبدار و مغزپخت باشد. در غیر این صورت، مواد حلقوی سرطان زایی را به بدن می رساند که سلامت مصرف کننده را به مخاطره خواهد انداخت.
*. گوشت های لخم تر را انتخاب کنید، زیرا چربی کمتر باعث می شود دود کمتری تولید شود.
*. به طور مرتب، گوشت را پشت و رو کنید. این عمل باعث خواهد شد که حرارت به طور تقریباً مساوی تقسیم شود، بنابراین گوشت کامل تر می پزد و لایه های بیرونی آن کمتر دچار سوختگی می شود و آمین های هتروسیکلیک کمتری در آن به وجود می آید.
*. پیچیدن کباب ها در فویل، یکی از راه های تهیه سالم کباب اســت
*. در حال حاضر در برخی از خانه ها و حتی کبابی ها از گاز شهری (گاز متان نیم سوز) به جای زغال برای کباب کردن استفاده می کنند. اگر به برخی کبابی ها رفته باشید می بینید که شعله گاز اجاق آن ها به رنگترکیبی آبی و زرد می سوزد و این شعله نشان از ترکیب «متان نیم سوز» اســت. این روش کباب کردن آنزیم گوشت را تبدیل به «دی متیل فنولوئیل» می کند که ایجاد کننده بافت سرطان در بدن اســت.
*. البته نباید فراموش کرد که بحث تشکیل هیدروکربن های حلقوی به خصوص در قسمت هایی از کباب که روی آتش زغال می سوزد و سیاه می شود، کاملاً علمی اســت و شکی درسرطان زا بودنشان نیست. پس بهتر اســت این تکه های سوخته را جدا کرده و مصرف نکنید.
*. نکته مهم دیگری که باید رعایت کرد، کباب کردن گوشت روی حرارت ملایم با فاصله مناسب از آتش اســت تا از سوختن گوشت جلوگیری شود. در واقع بهتر اســت صبر کنید دود آتش فروکش کند و زغال ها خوب گل بیندازند و سرخ شوند. این زمان، بهترین موقع برای قرار دادن سیخ های کباب روی منقل اســت.
*. اگر گوشت را در قطعات کوچک ببرید و قبل از کباب کردن آن را گرم کنید، درجه حرارت پخت گوشت پایین می آید و مدت زمان طبخ نیز کوتاه تر می شود.
*. قطعات مرغ یا ماهی باید به اندازه ای باشد که تمام قسمت های گوشت به خوبی پخته شود.
*. طبیعت گوشت ماهی سرد اســت و با کباب کردن، سبک تر خواهد شد و هضم آن برای معده آسان تر از نوع سرخ کرده اســت، زیرا ماهی سرخ شده در روغن باعث تشنگی شده و دیرتر از معده خارج می شود. همچنین اگر با خوردن ماهی به اصطلاح سردی تان می کند، بهتر اســت ماهی را همراه با چاشنی های گرم مثل زنجبیل پرورده، گلپر و آویشن مصرف کنید.
*. مناسب ترین گوشت برای پخت کباب کوبیده، گوشت قلوه گاه (گوشت بین دنده ها) گوسفند اســت. در صورت تمایل به استفاده از گوشت گوساله بهتر اســت راسته را انتخاب کنید که چربی کمتری دارد.
*. پیچیدن کباب ها در فویل، یکی از راه های تهیه سالم کباب اســت.
برای آماده سازی و طبخ کباب کوبیده ساده باید 9 نکته را رعایت کرد:
1. مهم ترین نکته هنگام تهیه کباب کوبیده، آب پیاز اســت که حتما باید کاملا گرفته و فقط پیاز رنده شده به گوشت اضافه شود.
2. برای گرفتن آب پیاز می توانید پیاز رنده شده را در تنظیفی تمیز بریزید و آب آن را بگیرید. به طوری که حتی قطره ای آب باقی نماند. یادتان باشد که زیاده روی در مصرف پیاز باعث وارفتن کباب و ایجاد بوی بد در غذا می شود.
3. گوشت مورد استفاده در کباب کوبیده، بهتر اســت از دو بخش چرب و خشک تشکیل شود، یعنی گوشت نسبت چربی بیشتر یا کمتری داشته باشد. بهترین قسمت ها مغز ران و شکمبه هستند که توصیه می شود مخلوط و با هم چرخ شوند.
4. هرگز برای تهیه کباب کوبیده، از آرد، نان خشک یا جوش شیرین استفاده نکنید، زیرا اگر تمام نکته ها را در تهیه مایه گوشت به کار ببرید، دیگر استفاده از مواد یاد شده، آن هم برای راحت تر به سیخ کشیدن کباب، لزومی ندارد.
5. استفاده از زردچوبه در تهیه این غذا خطای بزرگی اســت. فراموش نکنید که ادویه های مناسب کباب کوبیده، زعفران، نمک و مقدار کمی فلفل سیاه هستند. البته زعفران را در کباب کوبیده زعفرانی استفاده می کنند و لزومی ندارد که در کباب کوبیده ساده ریخته شود.
6. بعد از مخلوط کردن تمام مواد با هم، بهتر اســت که چند ساعت گوشت در یخچال بماند تا در اصطلاح آشپزی «بیات» شود. این کار باعث می شود گوشت به سیخ کشیده شده نریزد.
7. بعد از به سیخ کشیدن کباب ها، سیخ ها را هم مدتی در یخچال قرار دهید و بعد آنها را برای طبخ روی آتش بگذارید تا از ریختن گوشت روی آتش جلوگیری شود.
8. فاصله سیخ ها از آتش نباید کم باشد زیرا باعث می شود کباب ها بسوزند. این فاصله زیاد هم نباید باشد تا کباب ها نپخته باقی نمانند. تند تند چرخاندن سیخ ها هم باعث می شود مغز کباب ها نپخته بماند پس به آرامی آنها را روی آتش بگردانید.
9. صرفنظر از ارزش غذایی، خوش طعم ترین نوشیدنی با کباب کوبیده، دوغ مزه دار شده با سماق، گل سرخ، نعناع و پونه خشک اســت که توصیه می شود با نمک کم تهیه شود.
اگر چربی خون دارید
چربی های مرئی گوشت را تا جایی که می توانید بگیرید. البته این موضوع باعث خشک شدن کباب کوبیده خواهد شد. در ضمن از افزودن کره به این غذا خودداری کنید زیرا با این کار مقدار کالری دریافتی تان چند برابر خواهد شد. به جای خوردن حجم زیادی برنج با کباب، آن را با بشقابی از سالاد سبزی های تازه میل کنید تا انرژی مازاد دریافتی، اضافه وزن و افزایش چربی خون را برای شما در پی نداشته باشد.
اگر کم خونی دارید
گوشت قرمز از منابع عالی آهن اســت بنابراین خوردن یک سیخ کباب کوبیده می تواند مقادیر قابل ملاحظه ای آهن را به بدنتان برساند، البته اگر این غذا را با آبلیموی تازه یا یک لیوان آب پرتقال بخورید. فراموش نکنید که خوردن کباب با ماست یا دوغ، به دلیل کلسیمی که در این مواد غذایی وجود دارد، باعث کاهش جذب آهن می شود پس به جای یک کاسه ماست موسیر، کباب تان را با یک بشقاب سالاد بخورید.
اگر یبوست دارید
بهتر اســت کباب را با سبزی های کباب شده ای مانند گوجه فرنگی، قارچ و فلفل سبز یا دلمه ای همراه کنید تا فیبر دریافتی تان افزایش و عملکرد دستگاه گوارش تان بهبود یابد. البته افزودن کمی روغن زیتون به غذا نیز موثر خواهد بود و چه بهتر که نوشیدنی همراه کباب، یک لیوان آب باشد.
گردآوری: مجله اینترنتی دلگرم