مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

برای پخت و پز کدام روغن بهتر اســت؟

[ad_1]

برای پخت و پز کدام روغن بهتر اســت؟

برای پخت و پز کدام روغن بهتر اســت؟ 

همانطور که می دانید روغن ها عامل اولیه تغذیه نادرست و منشاء بیماری های تغذیه ای در انسان هستند.کدام روغن ها مناسب پخت و پز هستند؟ به عقیده بعضی‌ها کره و چربی حیوانی بهترین انتخاب اســت. شاید به نظر شما بهترین روغن، روغن نباتی باشد. ولی این چقدر درست اســت؟ دکتر یاسمن اقتداری، متخصص تغذیه برای رسیدن به پاسخی منطقی و انتخابی سالم، حرف‌های خواندنی داشتند.

 

برای پخت و پز روغن جامد بهتر اســت یا مایع؟

طبیعتاً روغن مایع به دلیل چربی‌های غیراشباعی که دارد بهترین گزینه برای پخت و پز محسوب می‌شود و روغن نباتی جامد به دلیل داشتن چربی‌های اشباع شده در مقایسه با روغن خوراکی مایع سبب مسدود شدن عروق می‌شود و خطر حملات قلبی را بالاتر می‌برد.

 

روغن‌های سرخ کردنی با روغن مایع چه تفاوتی با هم دارند؟

روغن‌های مایع برای برای پیشگیری از بیماری‌های قلبی و عروقی و پایین آوردن چربی های بد و کلسترول خون بسیار خوب هستند اما در اثر حرارت بالا برای سرخ کردن، این روغن‌ها تغییر ماهیت می‌دهند و تبدیل به اسید چرب ترانس‌دار می‌شوند.به همین دلیل استفاده از این روغن‌ها برای سلامت قلب و عروق مفید نیستند و مصرف روغن‌های مخصوص سرخ‌کردن در اینگونه موارد توصیه می‌شود.

 

تحمل این روغن‌ها دربرابر حرارت بالاتر اســت و خیلی دیرتر از روغن‌های مایع معمولی تغییر ماهیت می‌دهند.البته روغن‌های سرخ‌کردنی از نظر تغذیه‌ای کیفیت پایین‌تری نسبت به روغن‌های مایع عادی دارند و برای پخت و پز بهتر اســت استفاده نشوند، اما به هر حال روغن‌های سرخ‌کردنی از روغن‌های جامد در جایگاه بهتری قرار دارند.

 

مصرف روغن‌های حیوانی مثل دنبه و روغن زرد چطور؟ مشکلی دارد؟

اسید آراشیدونیک روغن‌های حیوانی سبب افزایش HDL و کاهش LDL می‌شود و از این لحاظ می‌توان به مفید بودن این دست روغن‌ها اشاره کرد. ولی باید تاکید کرد به طور کلی چربی‌های جامد حاوی اسیدهای چرب اشباع هستند و برای سلامتی مضر هستند. همانطور که بارها شنیده‌اید اولین علت مرگ و میر در کشور ما، بیماری‌های قلبی-عروقی می‌باشد و این بیماری رابطه مستقیم با نحوه تغذیه و مصرف چربی دارد.

 

آیا کره گیاهی و مارگارین واقعیت دارد و چون گیاهی هستند مصرف‌شان بی‌ضرر اســت؟

به کره‌ای که از روغن گیاهی تهیه می‌شود، مارگارین گفته می‌شود، ولی پایه اصلی آن شیر نیست.این محصول اغلب از انواع روغن‌های نباتی تهیه می‌شود. به صراحت می‌توان گفت این کره فاقد ویتامین‌های موجود در شیر بوده و از لحاظ املاحی چون آهن، روی و مس فقیر اســت و متاسفانه برخلاف تصور مردم که فکر می‌کنند

 

این نوع کره فاقد کالری و یا انرژی اســت باید گفت این کره هم مثل سایر روغن‌ها حاوی انرژی بالایی اســت و هر گرم آن 9 کیلوکالری انرژی دارد. متاسفانه نکته قابل تامل در این کره‌ها میزان بالای اسید چرب ترانس در آن ها اســت. به دلیل آن که اسیدهای چرب غیراشباع روغن‌های گیاهی طی فرآیندهای حرارتی و هیدروژنه به چربی‌های اشباع تبدیل و از فرم طبیعی خود خارج می‌شوند،

 

بر میزان چربی اشباع ترانس محصول تولیدی افزوده شده و مصرف زیاد آن می تواند موجب افزایش کلسترول بد خون شود و برای بیماران قلبی-عروقی، کبدی و مبتلایان به تری گلیسیرید و کلسترول بالا مضر باشد. از طرفی مصرف طولانی مدت اسیدهای چرب ترانس می تواند با تضعیف سیستم ایمنی بدن، التهاب و واکنش‌های آلرژیک را در مصرف کننده ایجاد کند.

 

این روزها در مغازه‌ها برای جلب اعتماد مردم در حضور مشتری از دانه‌های روغنی، روغن‌گیری می‌کنند. این روغن‌ها سالم و مفیدتر از نوع بسته‌بندی‌اش هستند؟

 

روغن‌گیری‌هایی که این روزها در اغلب فروشگاه‌ها و نمایشگاه‌های موادغذایی شاهد آن هستیم از دو منظر قابل بررسی اســت. به دلیل تازگی و طبیعی بودن می‌توان این دسته از روغن‌ها را جزو بهترین فرآورده‌ها دانست در حالیکه باید به روش تهیه و بهداشت آن هم توجه ویژه‌ای داشت. چرا که روغن‌های بسته‌بندی شده در کارخانه‌ها از جهات مختلف آنالیز و بررسی می‌شوند و از سلامت، کیفیت و بهداشت مراحل تولید تا بسته‌بندی این دسته روغن‌ها مطمئن هستیم.

 

آیا روغن زیتون را برای پخت و پز مناسب می دانید؟

روغن زیتون یا به تعبیری طلای مایع، به علت دارا بودن چربی‌های غیر اشباع MUFA باعث اتساع سرخرگ‌ها شده و از این طریق سبب کاهش بیماری‌های قلبی عروقی و ابتلا به فشار خون بالا می‌شود و قطعاً به همین دلیل یکی از بهترین گزینه‌ها برای پخت و پز به شمار می‌رود.

 

همچنین روغن زیتون به دلیل دارا بودن دو آنتی اکسیدان مهم به نام های پلی‌فنول‌ها و فلاونوئیدها یکی از بهترین ترکیب‌ها برای کاهش استرس‌های اکسیداتیو و پیشگیری از سرطان‌هاست. همچنین این روغن به دلیل عملکرد محافظتی که برای معده ایجاد می‌کند این ارگان را از زخم و التهاب محافظت می‌کند

 

و سبب افزایش ترشح صفرا و هورمون‌های لوزالمعده می‌شود، در نتیجه از تشکیل سنگ‌های صفراوی و یبوست و مشکلات روده‌ای هم جلوگیری می‌کند.

 

نظر شما در مورد روغن کنجد چیست؟

یکی دیگر از انواع روغنی که در فهرست بهترین‌ها قرار دارد، روغن کنجد اســت. در واقع روغن کنجد منبع غنی از ویتامین E و آنتی اکسیدان اســت و به همین دلیل از علایم متداول پیری پوست جلوگیری می‌کند. چربی موجود در این روغن یک آنتی اکسیدان قوی اســت که مانع ایجاد چین و چروک و خطوط ریز پوست می‌ شود.

 

از مهمترین خواص درمانی روغن کنجد پیشگیری و درمان سرطان‌های سینه، پروستات و سرطان‌های دستگاه گوارش، سکته‌های قلبی و بسته شدن عروق(تصلب شرایین) اســت که با وجود این خواص درمانی بی‌نظیر، این روغن به ملکه روغن‌ها بدل شده اســت. از دیگر فواید روغن کنجد می‌توان به کاهش ابتلا به بیماری پارکینسون و جلوگیری از بیماری‌های مفصلی و آرتروز اشاره کرد.

 

همچنین ویتامین E موجود در آن از بیماری آلزایمر و کلسترول خون جلوگیری می‌کند و به دلیل اینکه تحریک پذیری غشاء مخاطی را کم می‌کند از این روغن برای درمان سرفه، یبوست، آرتریت و پوست خشک استفاده می‌شود.

 

آیا از روغن‌هایی که در کنسرو ماهی اســت هم می‌توان استفاده کرد؟

روغن مورد مصرف در تهیه کنسرو ماهی تن، باید روغن‌های مایع مجاز خوراکی مانند (روغن زیتون تصفیه شده) باشد و در زمان خرید باید به برچسب و مواردی که روی آن نوشته شده توجه ویژه کرد. اما باز با این حال به دلیل مصرف نمک بالا در کنسرو ماهی تن، بهتر اســت این روغن مصرف نشود.

 

روغن ماهی و قرص‌هایی که به همین نام در داروخانه‌ها وجود دارد هم در دسته روغن‌ها قرار می‌گیرد؟

روغن ماهی منبع غنی و کاملی از چربی‌های مفید به‌خصوص امگا3 و ویتامینA وD و اسیدهای چرب ضروری برای بدن اســت به همین دلیل در کاهش بروز بیماری‌های قلبی و عروقی بسیار موثر اســت. روغن ماهی اغلب از ماهی‌هایی مثل: ساردین، تن و قزل‌آلا گرفته می‌شود

 

و مصرف آن سبب کاهش التهاب، آرتروز، افسردگی و اضطراب، جلوگیری از بیماری‌های پوست و مو و سرطان‌ها می‌شود و با کاهش تری‌گلیسیرید سبب گردش و بهبود جریان خون می‌شود. بنابراین بهتر اســت مصرف ماهی به سه بار در هفته ارتقا پیدا کرده و یا از قرص‌های روغن ماهی استفاده کرد.

 

 


[ad_2]
لینک منبع
بازنشر: مفیدستان

عبارات مرتبط


3 آگوست 2015 ... به گزارش بی بی سی، اما چه چربی یا روغنی بهترین روغن برای پخت غذاست. آیا برای سرخ کردن روغن نباتی بهتر از روغن حیوانی است؟ بیبیسی ...18 فوریه 2016 ... بنابراین اگر در منزل خود روغن زیتون فوق بکر دارید بهتر است آن را برای پخت و پز سرد(مثل سالاد) کنار بگذارید و از روغن زیتون تصفیه شده برای ...3 نوامبر 2013 ... روغن مناسب برای پخت و پز کدام است؟ ... برای رشد و عملکرد بهتر مغز،سلامت پوست، سلامت عروق، عملکرد مناسب سیستم ایمنی بدن و باروری لازم است.به علت وجود اطلاعات گوناگون و نادرست ، افراد نمی دانند که بهتر است از چه روغنی استفاده کنند. در این مطلب بهترین روغن برای پخت و پز و مصرف طولنی را به شما معرفی ...اما پیش از آنکه نتیجه بگیریم بهترین روغن کدام است، بهتر است نگاهی به چربی های خوب ... عقیده ما این است: از آنجایی که شما از چربیها و روغنها به مقدار کم در پخت و پز ...روغن مایع بهتر است یا روغن جامد؟ از انجایی که روغن مصرفی در پخت و پز تاثیر بسزایی در سلامت بدن و جلوگیری از بروز انواع سکته ها و بیماری ها دارد پس باید ...مناسب ترين نوع روغن ها براي پخت و پز ، روغن مايع است ولي در صورت ضرورت استفاده از ... بهتر است تا حد امكان از سرخ كردن غذا پرهيز شود وغذا بصورت آب پز و تنوري ...3 فوریه 2015 ... در حال حاضر ۳ نوع روغن سرخ کردنی، مخصوص پخت و پز و مخصوص سالاد ... از این رو، اگر تمایل به سرخ کردن مواد غذایی و سبزی ها دارید، بهتر است آن ها ...10 فوریه 2012 ... روغن زیتون انتخاب بهتر و سالم تری است اما کره هنوز هم جایگاه خودش را دارد. تمام روغن ها ترکیبی از اسیدهای چرب مختلف شامل اسیدهای چرب غیراشباع ...برای پخت و پز کدام روغن بهتر است همانطور که می دانید روغن ها عامل اولیه تغذیه نادرست و منشاء بیماری های تغذیه ای در انسان هستندکدام روغن ها منا.


کلماتی برای این موضوع

بهترین قابلمه برای پخت و پز کدام است؟ کوکادر این مقاله با راه هایی برای خرید بهترین نوع قابلمه برای پخت و پز غذا آشنا خواهید شدسالم ترین روغن برای سرخ کردن کدام است ؟ سایت …روغن با نقطه ی دود بالا، یعنی روغنی که قبل از اینکه سطح آن تولید دود کند، بتوان تا درجه چربی‌های اشباع یا تـرانس کدام مضـرتـر اسـت؟در طی تکامل بشری، اسید اولئیک، اسید لینولئیک، اسید آلفا لینولنیک و اسیدهای چرب امگا نکات لازم برای پخت کتلت اصیل و خوشمزه ایرانینکاتی برای پخت کتلت روش های پخت کتلتراهنمای پخت کتلتنکته هایی برای پخت کتلتراهنمای نکات مهم و مفید در پخت کیکدر این مقاله با نکات مفیدی در زمینه پخت کیک و اشکالات رایجی که با آن ممکن است روبرو غذای مان را در چه قابلمه ای بپزیم بهتر است؟از ظروفی استفاده کنید که به روغن بسیار کمی برای پخت نیاز داشته باشند روغن یکی از اجزای تغذیه برای داشتن موهایی پرپشت، براق، قوی و نرمتغذیه برای داشتن موهایی پرپشت، براق، قوی و نرم شادابی راز زیبایی است بدون شادابی عصر ایران ارسال هوایی محموله کمک از ایران برای حلب سوریه دستور دادگاه نیجریه برای آزادی فوری جدیدترین خبرها درباره روغن زیتوناگر به دنبال ماده طبیعی برای زیبایی و شادابی پوست خود هستید، بدانید که روغن زیتون از چند نکته جالب درباره ظروف مسی تغذیه سنتیصفحه اصلیدانستنی هابر مبنای احتیاط، لازم است همه ساله نسبت به تجدید و بازسازی لایه محافظ از طریق اندود



لینک منبع :برای پخت و پز کدام روغن بهتر اســت؟

بهترین روغن برای پخت و پز چه روغنی است؟ - BBC Persian www.bbc.com/persian/science/.../150802_me_best_cooking_oil‏ - ذخیره شده - مشابه 2 آگوست 2015 ... اما چه چربی یا روغنی بهترین روغن برای پخت غذاست. آیا برای سرخ کردن روغن نباتی بهتر از روغن حیوانی است؟ بی‌بی‌سی برای پاسخ دادن به این سوال ... بهترین روغن برای پخت و پز چه روغنی است؟ روغن سالم برای آشپزی www.majalesalamat.com/nutrition/healthy.../whats-best-cooking-oil/‏ - ذخیره شده رتبه: ۴٫۴ - ۵ رأی 18 فوریه 2016 ... بنابراین اگر در منزل خود روغن زیتون فوق بکر دارید بهتر است آن را برای پخت و پز سرد(مثل سالاد) کنار بگذارید و از روغن زیتون تصفیه شده برای ... روغن مناسب برای پخت‌ و‌ پز کدام است؟ - برترین ها www.bartarinha.ir/fa/.../روغن-مناسب-برای-پخت‌-و‌-پز-کدام-است‏ - ذخیره شده - مشابه 3 نوامبر 2013 ... روغن مناسب برای پخت‌ و‌ پز کدام است؟ ... برای رشد و عملکرد بهتر مغز،سلامت پوست، سلامت عروق، عملکرد مناسب سیستم ایمنی بدن و باروری لازم است. کدام روغن بهتر است؟ روغن آفتابگردان ، ذرت یا کانولا www.hidoctor.ir/21318_کدام-روغن-بهتر-است؟-روغن-آفتابگردان-،-ذ.html/‏ - ذخیره شده - مشابه 14 آوریل 2014 ... ضمن اینکه بهتر است این روغن ها را بیش از ۳ بار استفاده نکنید و پس از هر ... روغن کانولا، یکی از سالم ترین و مغذی ترین روغن های پخت و پز است که ... سالم ترین روغن برای سرخ کردن کدام است ؟ – سایت پزشکان بدون مرز www.pezeshk.us/?p=28797‏ - ذخیره شده - مشابه البته بهتر است همیشه فقط یک بار از روغن برای سرخ کردن استفاده کنید ، و روغن های مانده را در انتهای ... البته سالم ترین روش برای پخت غذا، روش آب پز کردن است. بهترین روغن برای سرخ کردن، زیتون ، کنجد یا...؟ - تغذیه - سلامت نیوز www.salamatnews.com/.../بهترین-روغن-برای-سرخ-کردن-زیتون--کنجد-یا--‏ - ذخیره شده - مشابه 22 آوریل 2012 ... وی با اشاره به این که در پخت غذا با روغن های سرخ کردنی باید دما قابل ... برای نگهداری این روغن که یک بار استفاده شده است بهتر است آن را صاف کنیم ... برای پخت و پز کدام روغن بهتر است؟ - پارس ناز www.parsnaz.com/پخت-پز-کدام-روغن-بهتر-است.html‏ - ذخیره شده برای پخت و پز کدام روغن بهتر است همانطور که می دانید روغن ها عامل اولیه تغذیه نادرست و منشاء بیماری های تغذیه ای در انسان هستندکدام روغن ها منا. بهترین و بدترین روغنهای خوراکی را بشناسید - بیتوته www.beytoote.com/cookery/.../best2-worst-edible-oils.html‏ - ذخیره شده - مشابه البته باید گفت اینکه بعضی روغن ها بهتر از انواع دیگر هستند نباید باعث شود فقط یک یا دو تا از بهترین های آنها ... برای پخت و پز غذا در درجه حرارت بالا مناسب است. بهترین روغن برای پخت وپز کدام است؟-پرشین پرشیا www.persianpersia.com/health/hdetails.php?articleid...‏ - ذخیره شده - مشابه (بعضی از سرآشپزها هنوز هم استفاده از روغن زیتون فرابکر را برای پخت وپز ترجیح می دهند.) هر چه روغن زیتون رنگ و بوی تندتری داشته باشد، طعم و مزه بهتر و قوی تری ... روغن مایع بدتراست یا روغن جامد؟ - نمناک namnak.com/روغن-مایع.p20972‏ - ذخیره شده رتبه: ۴٫۴ - ۸۵ نقد روغن مایع بهتر است یا روغن جامد؟ از انجایی که روغن مصرفی در پخت و پز تاثیر بسزایی در سلامت بدن و جلوگیری از بروز انواع سکته ها و بیماری ها دارد پس باید ...