مکزیکی ها به آشپزی خوب در دنیا شهرت دارند و غذاهای عالی و البته تند و آتشین آن ها در همه جای دنیا شناخته شده اسـت. غذاهای مکزیکی در سراسر دنیا محبوبیت خاص خود را دارند و با فرهنگ ها و ذائقه های متفاوتی در می آیند. از جمله برای ما ایرانی ها نیز صرف نمودن این غذاها بسیار لذت بخش اسـت
زیرا در بیشتر آنها از انواع لوبیا، کاهو، پنیر، گوجه فرنگی و نان ترتیلا استفاده شده که باب میل مان هستند.غذاهای این کشور تنوع بسیار بالایی دارد و از فاهیتای مرغ گرفته تا تاکو و بوریتو و کسادیا، همه شان لذیذ بوده و نمی توان به سادگی از کنارشان گذشت.
در همین راستا، شاید بد نباشد با دیگر غذاهای مکزیکی که در این کشور از محبوبیت بالایی برخوردار هستند نیز آشنا شوید.
نوپالیتو (Nopalitos)
نوپالیتو نوعی سالاد اسـت که ماده اصلی آن را نوپالیس که بخش داخلی نوعی کاکتوس اسـت، تشکیل می دهد. از این ماده غذایی برای تهیه سالاد، خورشت یا مارمالاد بهره گرفته می شود. اما محبوب ترین آن سالادی اسـت که با گشنیز، گوجه فرنگی و آووکادو درست شده و به همراه نیمرو برای صبحانه سرو می گردد.
ایلوته (Elote)
ایلوته یا همان بلال خودمان، نوعی غذای خیابانی در مکزیک اسـت که با نمک، پودر فلفل چیلی، کره، پنیر، خامه ترش و سس مایونز طعم دار شده و طرفداران بسیاری دارد.
چیلاکیله (Chilaquiles)
چیلاکیله چیپس های سرخ شده تورتیلا اسـت که با یک لایه سس سالسای سبز یا قرمز پوشانده می شود. البته در مواردی، روی آن مرغ ریش شده و پنیر هم می ریزند تا طعم بیشتری پیدا کند.
فیدئو (fideo)
نودل های فیدئو در کشور مکزیک طرفداران بسیاری دارند و عموما درون سس گوجه فرنگی پخته و سرو می گردند. سوپی که با این نودل تهیه می شود شامل صدف، پنیر کِسوفِرِسکو و گشنیز اسـت.
فلاتاس (Flautas)
فلاتاس که به نام تاکوئیتو نیز مشهور اسـت یک لقمه نان تورتیلا با گوشت و پنیر اسـت که طعم بسیار خوبی داشته و برای خوشمزه تر کردن آن، در کنارش سس سالسا، خامه ترش، کاهو و گواکاموله نیز سرو می گردد.
سوپز (Sopes)
سوپز که نوعی غذای خیابانی محسوب می گردد در واقع خمیرهای برشته های آرد ذرت و شبیه تورتیلا اما کمی ضخیم تر از آن هستند که رویشان انوع سبزیجات، گوشت، لوبیا، پنیر، کاهو و سالسا ریخته و سرو می گردند. نان های یاد شده «ماسا» نام دارند.
بیریا (Birria)
بیریا سوپ محبوب مکزیکی هاست که از گوشت بز به همراه گشنیز و پیاز درست شده و با نان تورتیلا سرو می شود.
موله (Mole)
موله به سس های مختلف اطلاق می گردد اما موله پوبلانو سسی اسـت که با فلفل چیلی و شکلات تهیه شده و در میان مردم مکزیک محبوبیت بسیار زیادی دارد.
تاماله (Tamales)
تاماله، در اصل ماسای شکم پر با گوشت، پنیر و سبزیجات اسـت که در پوست بلال پیچیده شده و بخارپز می گردد. البته قبل از میل کردن این غذا باید پوست بلال را از روی آن بردارید.
منیودو (Menudo)
منیودو نوعی سوپ گوشت فلفلی اسـت که با دل و جگر گوساله و ذرت تهیه می شود.
توستادا (Tostadas)
به تورتیلای برشته که با انواع مواد خوراکی همانند لوبیا، گوشت گوساله، گوشت خوک یا ماهی، آووکادو، کاهو، گوجه فرنگی و پنیر کسوفرسکو پر شده، توستادا می گویند.
تورتا آهوگادا (Torta ahogada)
تورتا آهوگادا ساندویچ مرغ یا گوشت خوک اسـت که در سس چیلی خوابانده شده. برای کسانی که می خواهند غذایشان کم ادویه تر باشد، این ساندویچ را در سس گوجه فرنگی می خوابانند.
تاکو الپاستور (Tacos al pastor)
گوشت خوک مزه دار شده اسـت که به همراه گشنیز، پیاز، آناناس و سالسا سرو می گردد.
پوزوله (Pozole)
پوزوله نوعی سوپ گوشت خوک به همراه پیاز و فلفل چیلی اسـت که روی آن را با لیمو، آووکادو، کاهو و ترب تزئین و سرو می کنند.
اینچیلادا (Enchiladas)
اینچیلادا، لقمه های نان تورتیلای ذرت اسـت که با گوشت، پنیر، سبزیجات و لوبیا پر شده اند. روی این رول ها سس موله یا سالسا ریخته شده و سرو می گردد.
پن دولسه (Pan dulce)
پن دولسه به مفهوم نان شیرین یکی از بهترین گزینه ها برای صبحانه اسـت که همراه با هات چاکلت سرو می شود.
فلَن (Flan)
این دسر خوشمزه، نوعی کیک اسفنجی اسـت که با وانیل طعم دار شده و با شکر کاراملی پوشانده می گردد.
کاتجا (Cajeta)
شیرینی محبوب دیگر مکزیکی ها، از شیر شیرین شده بز درست می شود که آن را به اشکال مختلف همانند شیرینی، کرم، خامه و .. درست و سرو می کنند
کاپیروتادا (Capirotada)
کاپیروتادا شبیه پودینگ نان بوده و از نان بولیلو که در سیروپ دارچین خوابانده شده، تهیه می گردد.
روزیاتو