کد مطلب: 429027
استقرار دستگاه اسکن قلب محققان ایرانی در ۲ بیمارستان کشور
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۸ دی ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۰۷
سعید سرکار، در گفتگو با مهر، از برندگان بخش حقیقی بیست و یکمین جشنواره تحقیقاتی علوم پزشکی رازی، گفت: این دستگاه در پزشکی هسته ای مورد استفاده قرار می گیرد و می توان گفت که با استفاده از دستگاه اسپکت قلبی، خونرسانی به ماهیچه قلب انجام می گیرد.
وی با بیان اینکه تا کنون این دستگاه جز اقلام وارداتی محسوب می شده است، اظهار داشت: در اکثر مواقع برای خرید این دستگاه با مشکل مواجه بودیم تا اینکه توانستیم این دستگاه را طراحی و تولید کنیم.
سرکار با تاکید بر اینکه این دستگاه در امریکا ثبت اختراع شده است، عنوان کرد: نمونه خارجی دستگاه اسپکت قلبی وجود دارد اما ما نوآوری هایی در این سیستم به کار برده ایم که می تواند به صورت هوشمند و رباتیک، بهترین موقعیت را برای بیمار تنظیم کند چون دستگاههای خارجی، تکنسین یا اپراتور قادر است که بهترین موقعیت را برای بیمار تعیین کند.
به گفته وی، به همین دلیل است که به این سیستم « روبواسپکت» می گوییم.
مجری طرح ادامه داد: این سیستم تمام تاییدیه های لازم را از متخصصان پزشکی هسته ای و از اداره کل تجهیزات پزشکی اخذ کرده است.
وی افزود: اکنون این دستگاه در بخش پزشکی هسته ای قلب امام خمینی نصب شده و قرار است که در بیمارستان شهید بهشتی نیز نصب شود.
سرکار افزود: به دلیل اینکه خیلی از دستگاه های پزشکی هسته ای کشور برای اسکن قلب فرسوده هستند امیدواریم که بتوانیم با ساخت و تولید انبوه این دستگاه نیاز کشور را تامین کنیم و بعد از آن وارد بازار های جهانی شویم.
وی با تاکید بر اینکه دستگاه اسپکت قلبی از نظر کیفیت و قیمت بسیار رقابتی است، گفت: عملکرد این دستگاه به گونه ای است که می تواند ماده رادیو اکتیو را به بیمار تزریق کند و بعد از آن، ماده رایو اکتیو توسط موضع مورد نظر که قلب باشد جذب می شود.
وی ادامه داد: سپس طی عملیاتی که در بدن بیمار اتفاق می افتد می توان مشکل قلب فرد را مورد بررسی قرار داد؛ این دستگاه کاربرد فراوانی در تشخیص بیماری های قلب دارد.
کلمات کلیدی : فناوری + دستگاه اسکن قلب + محققان ایرانی
نظراتی که به تعمیق و گسترش بحث کمک کنند، پس از مدت کوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت دیگر بینندگان قرار می گیرد. نظرات حاوی توهین، افترا، تهمت و نیش به دیگران منتشر نمی شود.