مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

سوار کشتی نوح علیه السلام شوید!!

[ad_1]
مفیدستان:

«بنده خالص خدا قرآن را پیشوا و امام خود قرار داده؛ هر جا قرآن فرود آید، او بار خویش را همانجا فرود مى آورد و هر جا قرآن منزل کند او آنجا را منزلگاه خویش مى گرداند».

فرآوری: حامد رفیعی - بخش نهج البلاغه تبیان

سفینه النجاه

اهل بیت همان ذوی القربی!

اهل بیت مرکب از دو واژه ی (اهل) و(بیت) است. این ترکیب در لغت به معنای نزدیکان شخص می باشد.

مصداق این اصطلاح در روایات، امامان دوازده گانه علیهم السلام و حضرت زهرا سلام الله علیهاالسلام، است. بر این اساس اهل بیت، با اصطلاح آل البیت، آل محمد، عترت و ذوی القربی مرادف است؛ گر چه معنای لغوی این واژه ها گسترده تر می باشد.

برای اهل بیت پیامبر چه به عنوان خانواده رسول خدا و چه به ‌عنوان ذوالقربی در قرآن کریم و در احادیث نبوی منقول از سنی و شیعه، مقام و منزلت والایی ذکر شده است.

رهبرانى که هرگز گمراه نمى شوند

امام علی علیه السلام، اهل بیت را به گونه ای به یارانش معرّفى مى کند تا دست از دامن آنها برندارند و در پرتو آنان راه رستگارى را بیابند، و به دو نکته مهم اشاره مى فرماید؛ نخست، رهبرانى که هرگز گمراه نمى شوند، و دیگر، بخشى از صفات برجسته اصحاب خاص پیامبر صلى الله علیه وآله، را به عنوان سرمشقى بازگو مى کند.

ولایت حقیقى آن است که در همه چیز و در هر حال، سر بر فرمان آن بزرگواران باشد و آنها که تنها در گفتار، یا پاره اى از رفتارهاى فردى و اجتماعى تابع اهل بیت اند موالیان حقیقى نیستند؛ مدّعیانى هستند در لباس موالى!

ایشان مى فرماید: «به اهل بیت پیامبرتان نگاه کنید! از همان سو که آنها گام بر مى دارند، گام بردارید; و قدم در جاى قدمهاى آنها بگذارید! (و بدانید) آنها هرگز شما را از جاده هدایت بیرون نمى برند و به پستى و هلاکت نمى کشانند!». 

این سخن، در واقع اشاره به همان حدیث «ثقلین» است که پیامبر اکرم (صلى الله علیه وآله) در آن حدیث متواتر، بدان اشاره فرمود که اگر دست از دامان قرآن و اهل بیت برندارید هرگز گمراه نخواهید شد.

تنها وسیله نجات در این دنیاى طوفانى!

در هر جامعه اى افراد افراطى و تفریطى یافت مى شوند؛ افراط گرایان روش پیشوایان راستین را کُند مى شمرند و بر آنها سبقت مى گیرند و جامعه را به تباهى مى کشند و به عکس، تفریط گرایان حرکت پیشوایان را تند مى پندارند و به بهانه حزم و دوراندیشى و احتیاط، از آنها عقب مى افتند؛ هم خود را هلاک مى کنند و هم جامعه را گرفتار نابسامانى.

سخنان امام علی(علیه السلام) هم سو با حدیث معروف نبوى است که فرمود: «مَثَلُ أَهْلِ بَیْتِى فِیْکُمْ، مَثَلُ سَفِینَةِ نُوح مَنْ رَکِبَهَا نَجَى وَ مَنْ تَخَلَّفَ عَنْهَا هَلَکَ». این حدیث که با تعبیرات مختلفى در کتب شیعه و اهل سنّت نقل شده، نشان مى دهد که اهل بیت پیامبر اکرم صلى الله علیه وآله، که علم و دانش آنها از قرآن مجید و از سنّت رسول خدا، مایه مى گیرد، تنها وسیله نجات در این دنیاى طوفانى اند. همان گونه که هنگام وقوع طوفان نوح هیچ وسیله نجاتى جز کشتى نوح نبود.

در خطبه 87 نهج البلاغه، شبیه تعبیر بالا درباره قرآن هنگام توصیف بندگان خاصّ خدا آمده، که فرمود: «بنده خالص خدا قرآن را پیشوا و امام خود قرار داده؛ هر جا قرآن فرود آید، او بار خویش را همانجا فرود مى آورد و هر جا قرآن منزل کند او آنجا را منزلگاه خویش مى گرداند».

مدّعیانى در لباس موالى!

امامت مسلمین، همواره در اهل بیت خواهد بود؛ چرا که مولای متقیان علیه السلام، دستور پیروی از ایشان، را محدود به زمان معیّنى نکرده است، و مفهوم ولایت این نیست که انسان با دستورات آن بزرگواران گزینشى برخورد کند؛ 

«به اهل بیت پیامبرتان نگاه کنید! از همان سو که آنها گام بر مى دارند، گام بردارید; و قدم در جاى قدمهاى آنها بگذارید! (و بدانید) آنها هرگز شما را از جاده هدایت بیرون نمى برند و به پستى و هلاکت نمى کشانند!».

بلکه ولایت حقیقى آن است که در همه چیز و در هر حال، سر بر فرمان آن بزرگواران باشد و آنها که تنها در گفتار، یا پاره اى از رفتارهاى فردى و اجتماعى تابع اهل بیت اند موالیان حقیقى نیستند؛ مدّعیانى هستند در لباس موالى!

کلام پایانی

مولای متقیان از دو اصل مهم در نهج البلاغه پرده بر می دارد:

1- اهل بیت و در راس آنان امیرالمومنین علی علیه السلام از موقعیت صدارت و پیشگامی شرعی در امور دین و دنیا برخوردار بودند. آنان «زمامداران حق...و پیشوایان دین اند...و زبان و گفتارشان راست است.»

2- پیروی از آنان و پذیرش راهنمایی شان، امری لازم بر امت است، بلکه با آنچه رسالت اسلامی بیان می کند، در نهایت روشنی است:

«پس هم چون قرآن، حرمت آنان را در دل نگه دارید و چون شتران تشنه که به آبشخور می روند، به آنان روی آرید!»

و غفلت و فراموشی این اصول و دلایل آن توسط مسلمانان، امری توجیه نشدنی و بهانه ناپذیر است.
منابع:

- نهج البلاغه، خطبه 97و 87

- تفسیر قمى، طبق نقل بحارالانوار، ج 23، ص 130، حدیث 12.

- زمخشری، الکشاف، ج4، ص807

 


[ad_2]
لینک منبع
بازنشر: مفیدستان

عبارات مرتبط با این موضوع

سیصد معما جهت استفاده در جلسات طرح یاوران نمازسیصد معما جهت استفاده در جلسات طرح یاوران نماز بسمه تعالی چیستان ها بخشی نگاهی به زندگانی حضرت یونس عدر ادامه بخوانید چند درس آموزنده از زندگی حضرت یونس ع از رفتار امام رضا علیه السلام سومین خورشید مقالاتاربعیندر چله بهار سرخ، این تن زخمی خاک است که زیر هجوم نیزه‎ها به خود می‎لرزد و بوی خون و گنجینه سوالات کاربران تبیان در باره حضرت مهدیعجگنجینه سوالات کاربران تبیان در باره حضرت مهدیعج دوست محترم اندیشه مهدویت، به طور سیصد معما جهت استفاده در جلسات طرح یاوران نماز سیصد معما جهت استفاده در جلسات طرح یاوران نماز بسمه تعالی چیستان ها بخشی از نگاهی به زندگانی حضرت یونس ع در ادامه بخوانید چند درس آموزنده از زندگی حضرت یونس ع از رفتار امام رضا علیه السلام درس سومین خورشید مقالاتاربعین در چله بهار سرخ، این تن زخمی خاک است که زیر هجوم نیزه‎ها به خود می‎لرزد و بوی خون و فریاد گنجینه سوالات کاربران تبیان در باره حضرت مهدیعج گنجینه سوالات کاربران تبیان در باره حضرت مهدیعج دوست محترم اندیشه مهدویت، به طور کلی نوح علیه السلام تحضیر نص نوح علیه السلام یدعو قومه للایمان قصه نوح علیه السلام قصه سیدنا نوح علیه السلام سفینه نوح علیه السلام صور سفینه نوح علیه السلام من احفاد نوح علیه السلام والیه تنسب العرب ابناء نوح علیه السلام



لینک منبع :سوار کشتی نوح علیه السلام شوید!!

سوار کشتی نوح علیه السلام شوید!! - تبیان article.tebyan.net/348667/سوار-کشتی-نوح-علیه-السلام-شوید-‎Cached31 ژانویه 2017 ... بنده خالص خدا قرآن را پیشوا و امام خود قرار داده؛ هر جا قرآن فرود آید، او بار خویش را همانجا فرود مى آورد و هر جا قرآن منزل کند او آنجا را منزلگاه خویش مى ... Images for سوار کشتی نوح علیه السلام شوید!! سوار کشتی نوح (علیه السلام) شوید - رزبلاگ bidareee.rozblog.com/tag/سوار-کشتی-نوح-(علیه-السلام)-شوید سوار کشتی نوح (علیه السلام) شوید 1 . سوار کشتی نوح (ع) شوید!! - IQNA 1 ساعت قبل ... سوار کشتی نوح (ع) شوید!! «بنده خالص خدا قرآن را پیشوا و امام خود قرار داده؛ هر جا ... چو فراغت یافتى به طاعت کوش - چگونه شیطان سوار کشتی حضرت نوح ... feraghat90.blogfa.com/post-1378.aspx‎Cached Similarهنگام نزول عذاب، نوح به همراه پیروان اندک خود سوار کشتی نوح شد. همه مشرکین در این طوفان غرق شدند، سرانجام عذاب الهی به پایان رسید و کشتی حضرت نوح علیه السلام ... کشتی نوح - ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد https://fa.wikipedia.org/wiki/کشتی_نوح‎Cached Similarداستان مذکور منجر شده تا تحقیقات بسیاری از سوی پیروان ادیان ابراهیمی برای یافتن بقایای کشتی نوح، به خصوص در منطقه آرارات انجام شود. در سال ۲۰۰۷ تیمی با ... یاد نوح از خدا و عبادتش در کشتی - مرکز اطلاع رسانی غدیر www.ghadeer.org/Book/77/12572‎Cachedبه نام خدا بر کشتی سوار شوید و به هنگام حرکت کشتی و توقف آن از خدا یاد کنید ... امام رضا علیه السلام فرمود: هنگامی که نوح علیه السلام سوار کشتی شد و کشتی بر ... سکانس تماشایی ورود پستانداران به کشتی حضرت نوح (ع) - آپارات ► 1:12www.aparat.com/v/X8a7V/سکانس_تماشایی_ورود_پستانداران_به_کشتی_حضرت_نوح_%28ع%29 Aug 30, 2014 - 1 min سلطان جلال به اذن خدا از هر پستاندار یک جفت سوار کشتی حضرت نوح (ع) شدند سکانس تماشایی ورود پستانداران به کشتی حضرت نوح (ع ... آپارات - کشتی نوح www.aparat.com/result/کشتی_نوح‎Cached Similarسخنرانی استاد رائفی پور - با کشتی نوح تا کشتی حسین (ع) · طهورا. 894 بازدید .... ماجرای بامزه ثبت نام حیوانات برای سوار کشتی نوح شدن! ریتم زندگی(تی وی پلا. ماجرای ساخت کشتی و حوادث بعد از آن در داستان نوح علیه السلام tahoor.com/FA/Article/View/112888‎Cachedدر این هنگام بود که خداوند دستور ساختن کشتی را به حضرت نوح (ع) داد، و به او چنین .... لغفور رحیم؛ نوح گفت: به نام خدا بر آن سوار شوید؛ و هنگام حرکت و توقف کشتى، ... نقد انتقادی بر فیلم سینمایی حضرت نوح علیه السلام – معرفت الله www.marefatallah.com/.../نقدی-انتقادی-بر-فیلم-سینمایی-حضرت-نوح-ع/‎Cached6 فوریه 2017 ... نقد انتقادی بر فیلم سینمایی حضرت نوح علیه السلام .... حضرت نوح(علیه‌السلام) کشتی را آماده کرد و به مؤمنین گفت: «سوار شوید و هنگام حرکت و توقف ...