گوشت شترمرغ از جمله گوشت پرندگانی است که علاوه بر لذیذ بودن فواید زیادی برای سلامتی به همراه دارد. شاید خیلیها علاقهمند باشند این گوشت را جایگزین گوشتهای مضر دیگر بکنند اما نمیدانند چه غذاهایی را میتوان با این نوع گوشت تهیه کرد تا هم بتوانند از خواص بینظیر آن بهرهمند گردند و هم بتوانند غذایی خوش طعم را با آن تجربه کنند. در ادامه چهار نوع غذای خوش طعمی که میتوانید با این گوشت تهیه کنید ذکر خواهیم کرد.
گوشت شترمرغ منبع غنی ویتامینهای گروه B بهخصوص ویتامین B6 و B12 است. طبق تحقیقات انجام شده میزان ویتامین B6 در این گوشت حدود 10 بار بیشتر از گوشتهای دیگر مانند گوشت مرغ است، همچنین گوشت شتر مرغ غلیظ است و به همین دلیل افرادی که دارای معده ضعیف هستند از مصرف بیش از حد آن باید اجتناب کنند. این گوشت حاوی مقداری زیادی از مهمترین آنتیاکسیدانهای طبیعی مانند ویتامین E است.
توجه: گوشت شتر مرغ برای گرممزاجان مضر است.
معرفی انواع غذاها با گوشت شترمرغ
کباب شترمرغ
مواد لازم:- گوشت شتر مرغ چرخ شده: ۳ کیلوگرم
- فلفل قرمز خرد شده: ۱ عدد
- فلفل سبز خرد شده: ۱ عدد
- پیاز بزرگ خرد شده: ۱ عدد
- آب آلبالو: ۲ پیمانه
- روغن زیتون: ۲ پیمانه
- سیر ریز شده: ۵ عدد
- سس: ۲ قاشق غذاخوری
- رزماری: ۱ قاشق غذاخوری
- فلفل: ۲ قاشق چایخوری
- آویشن: ۱ قاشق چایخوری
طرز تهیه:تمام مواد تشکیلدهنده را با هم مخلوط کرده و کاملا ورز میدهیم سپس آن را برای مدت ۲۴ ساعت در آب نمک و سرکه میخوابانیم. این کار باعث مزهدار شدن و تردشدن گوشت میشود. در مرحله بعد آن را به سیخ کشیده و برای مدت ۲ دقیقه حرارت میدهیم (در صورتی که نخواهیم کباب ما زیاد آبدار باشد آن را بیشتر حرارت میدهیم) پس از آن آماده سرو میباشد.
نکته: در صورتی که بخواهیم کباب لقمهای تهیه کنیم میتوان پیش از طبخ گوشت شترمرغ میتوان آن را به وسیله سس سویا طعمدار کرد و یا در مخلوطی از آبلیموترش، روغن زیتون، سیر لهشده، فلفل قرمز خردشده، پودر زیره سبز، پودر تخم گشنیز، نمک و فلفل سیاه قرار داد (بهدلیل اینکه این گوشت خیلی سریع طعم را به خود جذب میکند بهتر است به مدت کم در این طعمدهندهها قرار داده شود) سپس آن را به سیخ کشیده و روی آتش در زمان کوتاهی کباب کرد.
پیتزا با گوشت شترمرغمواد لازم:
- گوشت ران شترمرغ: ۱۲ تا ۱۸ برش
- نان پیتزا: ۶ عدد
- روغن زیتون: ۲ قاشق چایخوری
- گوجه فرنگی (نصف شده): ۱۲ تا ۱۸ عدد
- تخم مرغ: ۶ عدد
- نمک و فلفل: به مقدار لازم
- گوجه فرنگی له شده مخلوط با پیاز (به دلخواه): به مقدار لازم
طرز تهیه:
سطح نان پیتزا را با گوجه فرنگی و پیاز مخلوط شده آغشته کنید، سپس برشهای گوشت و گوجه فرنگی برش داده شده را روی آن قرار دهید. کمی پونه، نمک، فلفل و روغن زیتون بر آن بپاشید و در طبقه بالای فر در دمای ۲۴۰ درجه سانتیگراد به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه قرار دهید. در نهایت تخم مرغها را نیمرو کرده و بعد از پختن پیتزاها روی آن قرار دهید.
استیک شترمرغمواد لازم:
- گوشت شتر مرغ: ۲۰۰ گرم
- سس مایونز: ۲ قاشق غذاخوری
- نمک: نصف قاشق چاخوری
- سیر: نصف قاشق چایخوری
- فلفل سیاه: نصف قاشق چایخوری
طرز تهیه:
گوشت را قبلا کباب میکنیم سپس روی آن را کاملا با سس میپوشانیم و روی آن پودر سیر ، نمک و فلفل میریزیم سپس ۴ دقیقه هر دو طرف آن را کباب میکنیم و در دمای ۱۵۰درجه فارنهایت قرار میدهیم زمانی که آب آن کشیده شد استیک ما آماده است.
سوپ شترمرغمواد لازم:
- گوشت شتر مرغ: ۲۰۰ گرم
- کرفس خرد شده: ۱ فنجان
- پیاز خرد شده: یک چهارم پیمانه
- سیب زمینی کوچک: ۲ عدد
- هویج بریده شده نازک: ۴ عدد
- کنسرو گوجه فرنگی: ۱ عدد
- فلفل: یک چهارم قاشق چایخوری
- نمک: یک چهارم قاشق چایخوری
- آب: یک چهارم فنجان
طرز تهیه:
استیک ، کرفس ،پیاز و سیب زمینی را در ظرف پیرکس با هم مخلوط کرده سپس هویج و آب را به آن اضافه میکنیم. برای مدت ۱۲ الی ۱۵ دقیقه دمای ماکروفر را تا حدی قرار میدهیم تا سیب زمینی کمی نرم شود. بعد از ۶ دقیقه آن را هم میزنیم سپس بقیه مواد تشکیلذهنده را به آن اضافه میکنیم و در دمای بالا برای مدت ۱۰ دقیقه حرارت میدهیم و دائما آن را هم میزنیم. سپس برای مدت ۱ ساعت روی اجاق گاز آن را میجوشانیم.
نکاتی درباره طبخ گوشت شترمرغ
- گوشت شتر مرغ یک گوشت طعمدار است و مزه آن شبیه گوشت مرغ نیست و اگر به طور صحیح پخته شود طعم آن مثل استیک میشود.
- میزان زمانی که برای پخت یک برش از گوشت شتر مرغ صرف میشود کمتر از زمان پخت برای همان میزان گوشت گاو است.
- این گوشت بافت ضعیفی دارد و به تعبیری لطیف است بنابراین نباید زیاد پخته شود چون زود خشک میشود.
- استفاده از مایکروویو یا مایکروفر برای طبخ این گوشت توصیه نمیشود، چرا که بهشدت آن را خشک میکند.
گردآوری: مجله اینترنتی ستاره