مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

زمان غذا خوردن و تأثیر آن بر سلامتی

[ad_1]

بسیاری از مردم می خواهند غذای سالم‌تر بخورند در حالی که تغییر رژیم غذایی برایشان مشکل است اما فقط عوض کردن زمان غذا خوردن می‌تواند در سلامت شخص تاثیر بگذارد.

به گزارش ایسنا،‌ مدت‌هاست این موضوع روشن شده که تغییر زمان خوردن غذا می‌تواند در وزن و متابولیسم شخص موثر باشد.
 
به گفته متخصصان حداقل در مورد موش‌ها این موضوع ثابت شده است. از آزمایش‌هایی که روی موش‌ها صورت گرفته بود چنین به نظر می‌رسد که رمز بهتر شدن سلامت، کاهش محدوده زمانی ساعات غذا خوردن (فاصله صبحانه تا شام) است که در نتیجه آن فاصله خوردن شام تا صبحانه افزایش یافته و مدت گرسنه ماندن بیشتر می‌شود.
 
چند سال قبل، پرفسور «ساتچیداناندا»، از انستیتوی «سالک» در کالیفرنیا که شهرت جهانی دارد، نشان داد موش‌هایی که با غذای پرچرب تغذیه می‌شوند اما فقط می‌توانند این غذا را در مدت 8 ساعت بخورند، سالم‌تر از موش‌هایی هستند که درست همین غذا به آنها داده شده بود ولی محدودیتی برای مدت زمان خوردن آن نداشتند.
 
در بررسی‌هایی که سال‌های بعد صورت گرفت همان متخصصان یک بار دیگر صدها موش را در طول روز برای مدت زمان متفاوت از 12 تا 15 ساعت، گرسنه نگاه داشتند و به این نتیجه رسیدند که موش‌هایی که حداقل 12 ساعت بدون غذا مانده بودند، سالم‌تر از موش‌هایی بودند که همان مقدار کالری را به تدریج و در طول مدت بیشتری مصرف کرده بودند.
 
ولی آیا این موضوع در مورد انسان نیز صدق می کند؟ برای یافتن پاسخ این سوال دکتر «جاناتان جانسون» از دانشگاه «ساری» در انگلیس، 16 داوطلب را به مدت 10 هفته تحت نظر قرار داد.
 
به گزارش بی‌بی‌سی، تیم دکتر جانستون، در بدو امر چربی بدن، قند و چربی خون (تری‌گلیسیرید) و همچنین کلسترول داوطلبان را اندازه گرفتند و بعد به طور تصادفی یعنی بدون در نظر گرفتن ملاحظه خاصی، آنها را به دو گروه قرمز و آبی تقسیم کردند.
 
به گروه آبی که گروه کنترل بود، گفته شد که روال عادی غذا خوردنشان را ادامه دهند ولی از گروه قرمز خواسته شد در حالی که رژیم معمولی خود را حفظ می‌کنند، صبحانه را 90 دقیقه دیرتر و شام را 90 دقیقه زودتر از وقت همیشگی صرف کنند.
 
به این ترتیب به مدتی که گروه دوم غذا نمی‌خوردند، جمعا سه ساعت اضافه شد. هر یک از داوطلبان دفتر یادداشتی داشتند که مدت خواب و مقدار غذای روزانه شان را در آن می‌نوشتند تا مطمئن باشند هر روز در همان حد معمول غذا می خورند.
 
ولی چرا کوتاه‌تر کردن محدوده زمانی که شخص غذا می‌خورد، باید چیزی را عوض کند؟ برای پاسخ باید به دو مکانیسم احتمالی اشاره کرد.
 
اول این که آزمایش‌های متعدد نشان می‌دهد پرهیز طولانی از غذا، مثل روزه گرفتن مفید است.
 
همچنین به نظر می‌رسد که بدن انسان برای سوزاندن کالری، در اوقات معینی از روز بهتر کار می‌کند. دکتر جانستون معتقد است که بدترین موقع برای پر کردن معده از قند و چربی، آخر شب است یعنی وقتی که مقدار این مواد در خون زیاد است. بدن ما واقعا دوست ندارد که هنگام شب با مقدار زیادی چربی و قند دست و پنجه نرم کند. برای بدن تاثیر منفی خوردن در نصف شب به مراتب از خوردن همان ماده غذایی در طول روز، بیشتر است.
 
یک ضرب المثل قدیمی می گوید: صبحانه را مانند پادشاه، نهار را مانند شاهزاده و شام را مانند گدا بخور. به نظر می رسد این توصیه درست است. اگر باید غذاهای سرخ‌کردنی و پرچربی بخوردید، آن را صبح بخورید.
 
ولی نتیجه آزمایش اصلی، یعنی کاهش مدت زمانی که به داوطلبان اجازه غذا خوردن داده شد، چه بود؟
 
یافته‌ها نشان داد گروهی که صبحانه را دیرتر و شام را زودتر خورده بودند در مقایسه با گروه کنترل، مقدار بیشتری از چربی بدنشان را از دست داده بودند و میزان قند خون و کلسترولشان هم پایین‌تر بود. به این ترتیب می‌توان گفت نتیجه این آزمایش ها که اولین بار بود روی انسان انجام می‌گرفت بسیار مفید بود.
 
افزایش مدت پرهیز از غذا ممکن است برای بسیاری کاملا مقدور نباشد، ولی مطالعات نشان می‌دهند که اگر بتوانید این برنامه را دنبال کنید بی‌فایده نخواهد بود و مطمئنا کار خوبی است که خوردن چیزبرگر را در نیمه شب کنار بگذارید.


[ad_2]
لینک منبع
بازنشر: مفیدستان

عبارات مرتبط



کلماتی برای این موضوع

زمان خوردن غذا بهترین زمان خوردن غذا برای حفظ سلامتی …زمانخوردنغذازمان خوردن غذا و بهترین زمان خوردن غذا و غذا و خوراکی می توان آن غذا بر سلامت غذا خوردن به موقع و تاثیر آن بر سلامتی مریض خونهغذاخوردنبهموقعوغذا خوردن به موقع و تاثیر آن بر سلامتی تغییر زمان غذا خوردن و تاثیر آن در لاغریرژیم وقت غذا خوردن چقدر در سلامتی تاثیر دارد؟ وقت غذا خوردن چقدر در سلامتی تاثیر زمان خوردن غذا می و پرچربی بخوردید، آن انواع ظروف غذا و تاثیر آن بر روی سلامتی اطلاعات …انواع ظروف غذا و تاثیرانواع ظروف غذا و تاثیر آن بر روی سلامتی با گذشت بیشتر زمان من برای غذا خوردن نقش غذا در سلامتی انسان از دیدگاه اسلاممنشین بر غذا خوردن مگر و کمی خوردن غذا و به کار گیری آن سلامتی و بهداشت فودنا نقش غذا در سلامتی انسان از دیدگاه … گیری آن سلامتی و بر غذا خوردن تولید و مصرف می شود و در زمان ظهور بهترین زمان خوردن میوه چه زمانی است؟بهترین زمان خوردن خالی است و یا قبل از خوردن غذا پر شود و آن را آرام وقت غذا خوردن چه تاثیری بر سلامتی دارد؟ پزشکان …وقت غذا خوردن چه تاثیری بر سلامتی زمان خوردن غذا می و پرچربی بخوردید، آن ازدواج و تاثیر آن بر سلامتی زوج ها سالم زیازدواج و تاثیر آن بر سلامتی غذا خوردن، تمرین کردن و از آن ها این مسئولیت را بر بهترین زمان غذا خوردن تغذیه سلامت نیوزتغذیه بهترین وقت خوردن غذا زمانی است زمان آلودگی هوا شیر و روی سلامتی تاثیر منفی



لینک منبع :زمان غذا خوردن و تأثیر آن بر سلامتی

وقت غذا خوردن چقدر در سلامتی تاثیر دارد؟ - BBC Persian www.bbc.com/persian/.../160116_me_eating_healthy_mealtimes‎Cached Similar20 ژانویه 2016 ... وقت غذا خوردن چقدر در سلامتی تاثیر دارد؟ ... مدت‌هاست این موضوع روشن شده که تغییر زمان خوردن غذا می‌تواند در وزن و متابولیسم شخص موثر باشد؛ لااقل ... زمان غذا خوردن بر ساعت زیستی ما تأثیر می گذارد - مهرین - اخبار سلامت mehrinmednews.com/...غذایی/1342-زمان-غذا-خوردن-بر-ساعت-زیستی-ما-تأثیر-می‎گذارد.html‎Cached Rating: 5 - Review by . 1 ژوئن 2017 ... بدن انسان حول ساعت کار می کند. عملکردهای زیستی ما چرخۀ 24 ساعته یا ریتم شبانه روزی را دنبال می کنند، که تغییراتی فیزیولوژیک و ذهنی هستند ... دیروقت غذا خوردن چه تاثیری روی بدن دارد؟ - غذای سلامت کم کال kamcalhealthyfood.com/دیروقت-غذا-خوردن-چه-تاثیری-روی-بدن-دارد/‎Cached4 مارس 2017 ... همه ما شنیده‌ایم که خوردن غذا در آخر شب مضر است. غذا خوردن در این زمان باعث آشفتگی خواب و افزایش وزن می‌شود. اگر هم مواد غذایی اضافی مثل بستنی، ... اثرات زمان خوردن غذا بر سلامت بدن - جام جم آنلاین jamejamonline.ir/sara/.../اثرات-زمان-خوردن-غذا-بر-سلامت-بدن‎Cached15 مارس 2015 ... جام جم سرا: یک ضرب‌المثل انگلیسی می‌گوید «شما‌‌ همان چیزی هستید که می‌خورید» اما اکنون یک مطالعه جدید نشان داده که زمان غذا خوردن نیز به نوبه خود ... زمان غذاخوردن به اندازه سلامت غذا اهمیت دارد - onvansho onvansho.ir/result/زمان-غذاخوردن-به-اندازه-سلامت-غذا-اهمیت-دارد.html زمان غذاخوردن به اندازه سلامت غذا اهمیت دارد. مطالعات مربوط به تاثیر الگوهای غذایی بر سلامت نشان می دهد بی نظمی در غذا خوردن با . تغذیه در قرآناحادیث article tebyan net ... زمان غذا خوردن و تأثیر آن بر سلامتی - spinews spinews.ir/health/21838-زمان-غذا-خوردن-و-تأثیر-آن-بر-سلامتی.html‎Cachedترس از رابطه جنسی و 10 ترسی که زنان را از لذت رابطه جنسی محروم · مواد غذایی مفید برای سلامتی کلیه ها · فواید خیار برای سلامت رفع تشنگی تا تنظیم فشارخون ... نقش زمان و محیط در غذا خوردن - مجله پزشکی دکتر سلام www.hidoctor.ir/114608_نقش-زمان-و-محیط-درغذاخوردن.html/‎Cached1 دسامبر 2015 ... ... زمان از دستتان خارج نشود و با افراط در زمینه خوردن موجب بیمارشدن خود نشوید زمان و محیط غذاخوردن مهمترین تاثیر را روی سلامت شما خواهند گذاشت. لطفاً سر ساعت غذا بخورید - تبیان article.tebyan.net/264979/لطفاً-سر-ساعت-غذا-بخورید‎Cached9 دسامبر 2013 ... خوردن غذا در ساعات معین و منظم به برنامه زندگی شما نظمی می‌دهد که در حفظ سلامت ... و دستگاه گوارش شما می‌آید که در سلامت کلی شما تأثیر بسیاری دارد. تاثیر محیط در افزایش غذا خوردن - دکتر سلامت | کلینیک لاغری ... https://drsalamat.ir/تاثیر-محیط-در-افزایش-غذا-خوردن/‎Cachedتاثیر محیط در افزایش غذا خوردن. به شکل بالا چند ثانیه نگاه کنید، آیا باعث نمی شود در خود ولعی نسبت به خوردن آن احساس کنید؟ حتی با اینکه ممکن است از قبل احساس ... اعتصاب غذا - ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد https://fa.wikipedia.org/wiki/اعتصاب_غذا‎Cached Similarدر اعتصاب غذای خشک، فرد اعتصاب‌کننده از خوردن هرگونه غذا و نوشیدن هرنوع مایعات ... که مرگ می‌تواند در هر لحظه از زمان اعتصاب غذا اتفاق بیفتد و این به میزان سلامت ...