مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

آموزش سلامتی به نوجوانان

[ad_1]

بیماری‌ها و آسیب‌های نوجوانی: نیاز به آموزش

دست‌اندرکاران جامعه، به تازگی با شیوع بحران ایدز، به اهمیت ترویج و آموزش سلامت پی برده‌اند. به دلیل غیرقابل علاج‌بودن و هزینه‌های گزاف مالی درمان این بیماری، دولت‌ها به شعارهای آگاهی‌دهنده و روش‌های دیگری روی آورده‌اند و تلاش دارند تا شهروندان را از فواید انتخاب سبک زندگی سالم، رفتارهای پیشگیری‌کننده و رجوع به پزشک به طور منظم یا خودآزمایشی در مورد بیماری‌هایی مانند ایدز آگاه کنند.
آموزش سلامت به نوجوانان بسیار ضرورت دارد. در بخش قبل اشاره شد که نوجوانان به فکر سلامتی خود هستند، اما باید توجه داشت که نوجوانی دوره‌ای حساس از نظر خطرهای تهدیدکننده‌ی سلامتی اســت، زیرا عوامل فردی و محیطی زیادی نوجوانان را برای درگیری در مشکلات خاص یا رفتارهای خطرناک مستعد می‌کند. در این بخش به طور مختصر برخی از خطرهایی که نوجوانان با آنها مواجه خواهند بود، بررسی می‌شوند.
بر اساس نتایج برخی پژوهش‌ها (اسلاپ (1)، 1991)، عوامل فردی متعدد وجود دارند که رفتارهای خطرآفرین را در میان نوجوانان پیش‌بینی می‌کنند؛ جنسیت، جایگاه اجتماعی- اقتصادی، عملکردهای خانوادگی، تنیدگی‌های اخیر زندگی، استفاده از مواد مخدر و مشروبات الکلی. این عوامل در جدول 1 خلاصه شده‌اند. بنابر نظر متخصصان، ترکیبی از این عوامل، ممکن اســت آسیب‌پذیری نوجوان را از رفتارهای ناسازگار با سلامتی افزایش دهد. بویژه، به نظر می‌رسد پسران در مقابل صدمات و رفتارهای خطرناک، آسیب‌پذیر و مستعدتر از دختران هستند. از این‌رو دست‌اندرکاران جامعه با استفاده از پیام‌های آموزشی در رسانه‌های جمعی، اقشار مختلف جامعه از جمله نوجوانان را از خطرهایی که سلامت آنها را تهدید می‌کند، آگاه می‌سازند. این پیام‌های آموزشی در مورد عواملی اســت که در جدول زیر نشان داده شده اســت.

جدول 1. عوامل فردی پیش‌بینی‌کننده‌ی رفتارهای خطرآفرین

1- جنسیت

احتمال اینکه مردان در اثر صدمات ناشی از حوادث بمیرند، 5/2 برابر زنان اســت. حتی احتمال اینکه مردها دچار سایر صدمات غیرکشنده شوند، بیشتر اســت. پسرها با خطرهای بیشتری در زمینه‌ی تصمیم‌گیری مواجه‌اند.

2- جایگاه اجتماعی- اقتصادی

میزان مرگ و میر ناشی از حوادث در نواحی فقیرنشین دو برابر نواحی ثروتمندنشین اســت. تجاوز و حمله در نواحی فقیرنشین بیشتر به چشم می‌خورد. صدمات غیرکشنده در میان کودکان سیاه‌پوست ساکن در محلات فقیرنشین شایع‌تر اســت.

3- عملکرد خانواده

خانواده‌هایی که دارای مشکلات پزشکی، بیماری‌های روان‌پزشکی، بیکاری، جابه‌جایی و جدایی فرزندان از والدین‌اند، در معرض خطر بیشتری قرار دارند.

4- تنیدگی‌های اخیر زندگی

تنیدگی مرتبط با خودکشی اســت.

5- مشروب و مواد مخدر

انواع خطرها را افزایش می‌دهد، همچنین در روابط با دوستان و خانواده تأثیر می‌گذارد.

منبع: برگرفته از اسلاپ، 1991

راهبردهای آموزش سلامتی

عوامل متعددی سلامت نوجوانان را تهدید می‌کنند و آشکار اســت که روش‌های آگاه‌کردن نوجوانان از این خطرها، از فرهنگی به فرهنگ دیگر و از یک عامل خطرآفرین به عامل خطرآفرین دیگر متفاوت اســت. دست‌اندرکاران سلامتی دامنه‌ای از روش‌های مختلف را برای ترویج سلامتی مطرح می‌کنند. توسل به هشدارهای برانگیزاننده‌ی ترس و ارائه‌ی اطلاعات حیاتی و ضروری یا استفاده از روش‌های مختلف رفتاری، از جمله‌ی این روش‌هاست.

پیام‌های برانگیزاننده‌ی ترس

بعضی افراد معتقدند ایجاد ترس زیاد، بی‌نتیجه (2) اســت و تأثیر معکوسی دارد و افراد در چنین شرایطی برای موجه جلوه‌دادن رفتار خطرآفرین خود، خطرهایی را که سلامتشان را تهدید می‌کند، فراموش کرده، انکار می‌کنند و به حداقل می‌رسانند. در هر حال، بیشتر صاحب‌نظران توافق دارند که پیام‌های ایجادکننده‌ی ترس و به طور کلی، برانگیختن افراد برای کنترل رفتار یا ایجاد تغییر در سبک زندگی‌شان بسیار مؤثر اســت. به علاوه، به نظر می‌رسد پیام‌هایی که بشدت برانگیزاننده‌ی ترس هستند، در تغییر نگرش در مورد سلامت مؤثرترند تا پیام‌هایی که کمتر ترس ایجاد می‌کنند (سارافینو (3)، 1990). اگرچه پیام‌های برانگیزاننده‌ی ترس ممکن اســت نگرش‌های فرد را تغییر دهند، ولی آیا این پیام‌ها رفتار ترویج‌دهنده‌ی سلامت را نیز ایجاد می‌کنند. بر اساس نظر بعضی صاحب‌نظران، تغییر نگرش‌ها به دو روش منجر به تغییر رفتار می‌شود؛ در صورتی که افراد آموزش‌های خاصی را برای عمل به یک رفتار ببینند، احتمال بیشتری وجود دارد که به عمل پیشگیری‌کننده دست بزنند؛ همچنین برنامه‌هایی در تغییر رفتار افراد موفق‌ترند که بر اعتماد به خود آنان تأکید داشته باشند و قبل از آنکه افراد را برای شروع طرح‌ریزی برانگیزانند، به آنها کمک کنند.

ارائه‌ی اطلاعات

رسانه‌ها، نقش مهمی در فراهم‌ساختن اطلاعات مربوط به سلامت دارند. موفقیت رسانه‌ها در افزایش رفتار سالم، بستگی به این دارد که چقدر به اصول زیر متکی باشند (ایگر (4)، 1986):
• پیام رسانه باید متناسب با پیام‌گیرندگان باشد، آیا پیام برای نوجوان گیرنده‌ی پیام مناسب اســت؟ آیا پیام به زبانی که برای نوجوانان قابل فهم باشد، ارائه می‌شود؟
• پیام رسانه باید قابل تغییر باشد. نگرش‌های عمومی ثابت نیستند و گاهی ضروری اســت که پیام تغییر کند، بویژه وقتی گیرنده‌ی پیام نوجوانان باشند.
• رسانه باید به صورت انتخابی و حساس مورد استفاده قرار بگیرد.
• منبع پیام باید موثق باشد.
• پیام رسانه باید برانگیزاننده باشد.
• پیام‌های برانگیزاننده‌ی ترس باید به دقت به کار روند.
• پیام باید اهداف واقع‌گرایانه داشته باشد.
برخی از ویژگی‌های پیام را که در بالا به آنها اشاره شد، می‌توان به اجزای دیگری تقسیم کرد؛ برای مثال، منبع پیام هم می‌تواند اشاره به اعتبار فرستنده‌ی پیام داشته باشد و هم به مطلوبیت و دوست‌داشتنی بودن او، قدرت پیام، کمیت و عوامل جمعیت‌شناختی. بنابراین، یک عامل مهم، میزان اعتقاد و شناختی اســت که گیرنده‌ی پیام از فرستنده‌ی پیام دارد. اگر فرستنده‌ی پیام جذاب، دارای قابلیت و مهارت اجتماعی و تخصص باشد، احتمال اینکه پیام متقاعدکننده‌تر و موفق‌تر باشد، بیشتر خواهد بود (بارون و بیرن (5)، 1994).
برای فرستادن پیام از طریق رسانه، می‌توان از یک یا دو راهبرد استفاده کرد؛ یکی از راهبردها، چارچوب تغییر رفتار ارتباطی اســت. رسانه‌ها به کمک این روش، اطلاعات را به عموم مردمی که برای عمل به آن آزادند یا نه، می‌رسانند. دیده شده که این روش برای تغییر رفتارهایی که مستلزم تلاش زیادی نیستند، مؤثر اســت؛ رفتارهایی مانند استفاده از کلاه و کمربندهای ایمنی و غیره. این روش برای تغییر رفتارهای پیچیده‌تری مانند تلاش برای کاهش وابستگی به مواد مخدر و ترک اعتیاد تأثیر کمتری دارد.
راهبرد دیگر، رویکرد بازاریابی اجتماعی و مبتنی بر راهبردهای بازاریابی تجاری و شامل موارد زیر اســت:
• جست و جو و تحقیق بازار، که شامل اصلاح و توسعه‌ی دقت ارتباط در مورد گیرنده‌ی پیام هدف (نوجوان) اســت؛
• طراحی و توسعه‌ی محصول، که شامل پوسترهای مخصوص و فیلم‌های کوتاه در زمینه‌ی تغییر رفتار یا نگرش و مراحلی که باید پشت سر گذاشته شود، اســت؛
• مشوق‌های خاص، این مشوق‌ها به افزایش انگیزه برای تغییر رفتار یا نگرش کمک می‌کنند؛
• حمایت‌های بعدی، که ممکن اســت شامل جلسات مشاوره‌ای، رویارویی و غیره باشد.
همان‌طور که ملاحظه می‌کنید، رویکرد بازاریابی اجتماعی در استفاده از برخی روش‌ها مانند طراحی و تهیه‌ی محصول و حمایت بعدی، با رویکرد اول متفاوت اســت. بازاریابی اجتماعی، راهبرد به نسبت پیچیده‌ای اســت. این روش رویکردی نظامدار اســت که به منظور متقاعدساختن گیرندگان پیام در این مورد طراحی‌شده و یک رفتار مناسب (سالم) متناسب‌تر از رفتارهای دیگر (ناسالم) اســت. راهبرد بازاریابی اجتماعی، رفتار را بیشتر تغییر می‌دهد.
آخرین روش برای کمک به شکل‌گیری رفتارهای سالم، روش رفتارگرایی اســت. این روش اصول تغییر رفتار را برای کنترل رفتارهایی که فرض می‌شود سلامت را تهدید می‌کنند، به کار می‌گیرد. درمانگرانی که مسئول کمک به نوجوانان برای تغییر رفتارهایشان هستند، از راهبردهای مختلفی استفاده می‌کنند. ممکن اســت این راهبردها شامل روش فکرکردن درباره‌ی موضوعات مرتبط با سلامتی باشد. در خیلی از موارد احتمال ترک رفتارهای خطرآفرین بسیار کم اســت. مگر اینکه افراد فرآیندهای فکری خود را در مورد رفتار تغییر دهند. برای مثال، افراد سیگاری، ممکن اســت رفتار خود را به شیوه‌های مختلف موجه سازند (جدول 2).

جدول 2. توجیه‌های احتمالی نوجوانان سیگاری برای سیگارکشیدن

1- من در شرایط تنش‌زای شدیدی قرار دارم و این کار مرا آرام می‌کند.

2- سیگار به من انرژی می‌دهد و کمک می‌کند تا در کارهایم مؤثرتر و کارآمدتر باشم.

3- من به طور اساسی مصرف سیگار را کاهش داده‌ام.

4- من از سیگارهای دارای نیکوتین کم، سالم و بی‌ضرر استفاده می‌کنم.

5- من توان لازم برای رهایی از سیگار را ندارم.

منبع: سارافینو، 1990

گاهی متخصصان، والدین و همسالان، دلیل‌تراشی نوجوانان برای توجیه رفتارشان را مشکل بزرگی می‌دانند، اما بیشتر اوقات، استفاده از استدلال‌های منطقی در بحث‌های متقابل می‌تواند نتایج مثبتی را برای تغییر رفتارهای خطرآفرین به بار آورد. برای مثال، نوجوانی را در نظر بگیرید که اظهار می‌کند قدرت و توان مورد نیاز برای تغییر را ندارد؛ پاسخ‌های احتمالی این نوجوان ممکن اســت چنین باشد: "مطمئنم که خیلی مشکل اســت". اما شما به عنوان درمانگر ممکن اســت مجبور شوید روش‌های مختلفی را برای ترک‌کردن پیشنهاد کنید یا بگویید: "این کار به خودی خود مشکل اســت، به من اجازه بدهید سعی خودم را برای کمک به شما بکنم".
برخی متخصصان هنگامی که قصد دارند تغییرات رفتاری در نوجوانان ایجاد کنند، به روش‌های تغییر رفتار متوسل می‌شوند. این کار با تغییر روش‌هایی که رفتارها تقویت و تشویق می‌شوند، صورت می‌گیرد. این رفتارگرایان، از اصول شرطی‌سازی کلاسیک و کنشگر استفاده می‌کنند.
به طور خلاصه، رفتارگرایان معتقدند رفتارهایی به سرعت اکتساب و آموخته می‌شوند که تقویت و تشویق شوند و مجازات منجر به خاموشی رفتار می‌شود.
پاولف (6) (1936-1849، به نقل از میوس (7)، 1988) اولین کسی بود که دریافت بزاق سگ‌ها قبل از اینکه غذا بخورند، ترشح می‌شود. کارهای پاولف بعدها توسط اسکینر در شرطی‌سازی کنشگر گسترش یافت. اسکینر اعتقاد داشت که پیامدهای اعمال یک فرد تعیین‌کننده‌ی رفتار اوست؛ یعنی مشوق‌ها و تقویت‌هایی که فرد دریافت می‌کند، رفتار اصلی او را افزایش می‌دهند. اهمیت بحث حاضر در این اعتقاد اســت که نوجوانان می‌توانند رفتارهای تقویت‌کننده‌ی سلامت را با تقویت آن رفتارها یاد بگیرند. برای مثال، ممکن اســت بعضی نوجوانان برای اینکه بیشتر مورد پذیرش همسالان خود قرار بگیرند، سیگار بکشند. مورد قبول و پذیرش قرارگرفتن و مطلوبیت بیشتر از نظر اجتماعی، به عنوان مشوقی که رفتار سیگار کشیدن را افزایش می‌دهد، عمل می‌کند. در برنامه‌های تغییر رفتار که هدف آنها ترک سیگار اســت، رفتار اغلب با تنبیه همراه می‌شود (مجازاتی مانند تمسخر و استهزا). مجازات،بعد از رفتار غیرقابل قبول ارائه می‌شود و در کاهش تمایل به انجام رفتار نامطلوب تأثیر دارد.
برخی صاحب‌نظران (لیبرت و اسپایلگر (8)، 1990) معتقدند رفتارگرایان به رفتار انسان به صورت ساده‌سازی شده‌ای می‌نگرند، بدون توجه به این واقعیت که رفتار دارای تعیین‌کننده‌های متفاوتی اســت. روان‌درمانگران رفتارگرا با تأکید بر مؤلفه‌های محرک- پاسخ، تفاوت‌های فردی، تأثیر عوامل فرهنگی و آزادی و حق انتخاب را فراموش می‌کنند. برای مثال، برخی رفتارهای تهدیدکننده‌ی سلامت (مانند داغ‌گذاشتن بر بدن) که مربوط به تشریفات مذهبی خاصی‌اند، به فرهنگ وابسته‌اند و از طریق الگوی محرک- پاسخ قابل تبیین نیستند.

سبک‌های اسنادی

مفهوم سبک اسنادی، ارتباط نزدیکی با کنترل تقویت دارد. اولین بار مفهوم سبک اسنادی در متون و منابع روانی در دهه‌ی 1960 مطرح شد (آبرامسون، سلیگمن و تیزدال (9)، 1978). سبک اسنادی، بر اساس تجدیدنظر در الگوی درماندگی آموخته‌شده از افسردگی مطرح شده اســت. صاحب‌نظران معتقدند به طور کلی سه بعد مکان، ثبات و قابلیت کنترل در اسناددهی مهم‌اند. به سبک اسنادی منفی، به عنوان طرحواره‌ی شناختی منفی اشاره شده و دیده شده اســت که این نوع سبک اسنادی با دامنه‌ای از پیامدهای سلامتی ارتباط دارد.
پیترسون، سلیگمن و وایلانت (10) (1988)، با مطالعه بر روی افراد 35 ساله، مشاهده کردند که بین سلامت جسمانی در سال‌های 30 تا 60 سالگی و سبک‌های تبیینی (11) در سنین 25 سالگی رابطه وجود دارد. این محققان دریافتند مردان جوانی که وقایع منفی را به علل درونی، کلی و ثابت نسبت داده بودند. مشکلات بیشتر سلامتی را در زندگی بعدی خود تجربه کردند. حتی وقتی که سلامت جسمانی و عاطفی کنونی آزمودنی‌ها کنترل شود، باز هم چنین ارتباطی وجود دارد.
این نتایج مهم نشان‌دهنده‌ی وجود رابطه بین یک حالت ذهنی (حالت روانی) شناختی خاص و سلامت جسمانی اســت. در این زمینه دو پرسش بدون پاسخ می‌ماند و احتمالاً در پژوهش‌های بعدی به آنها پاسخ داده خواهد شد؛ اول اینکه، رابطه‌ی بین سبک اسنادی و افکار خودکشی یا تصور منفی بدنی چیست؟ ثانیاً، روشن نیست که چرا فقط یک سبک اسنادی منفی منجر به بروز پیامدهای ضعیف سلامت در برخی افراد می‌شود؟

پی‌نوشت‌ها:

1. Slap
2. Counterproductive
3. Sarafino
4. Egger
5. Baron & Byrne
6. Pavlov
7. Muuss
8. Liebert & Spiegler
9. Abramson, Seligman & Teasdale
10. Peterson, Seligman & vaillant
11. explanatory

منبع مقاله :
خدایاری‌فرد، محمد، عابدینی، یاسمین؛ (1391)، مشکلات سلامتی نوجوانان و جوانان، تهران: انتشارات دانشگاه تهران، چاپ دوم

[ad_2]
لینک منبع
بازنشر: مفیدستان

عبارات مرتبط




کلماتی برای این موضوع

آموزش گام به گام رانندگیآموزش گام به گام رانندگی آموزش صحیح عملی رانندگی آموزش گام به گام رانندگیکودک سیتی، سرگرمی و آموزش کودک و خانواده – …جدیدترین نوشته ها را بخوانید با برگهای پاییزی کاردستی بسازید این مدلی از نوزاد در یک ابزار مرجع ابزار وبلاگ و سایتاین ابزار به مدیران سایت ها و وبلاگ ها این امکان را می دهد که فایل های ویدیویی خود را به نام یاور همیشگی مرجع دوم ابتداییبه نام یاور همیشگی مرجع دوم ابتدایی مرجع دوم ابتداییسایت سرگرمی، تفریحی، جالب، خواندنی، عکس، اس ام …عکسفالاس ام اسعکس های خنده دارطنزفال حافظتاروتعکس های بازیگرانپزشکی و سلامتی معرفی و دانلود رساله های آموزشی مصور رهبر معظم …خداوند سبحان در این ماه بافضیلت، میهمانى ویژه اى را براى تربیت روح ترتیب داده است به برای پرهیز از خشونت ، به نوجوانان مهارت های زندگی …برای پرهیز از خشونت ، به نوجوانان مهارت های زندگی بیاموزیم خشونت از دیدگاه روان شناسی انجمن اولیاومربیان آموزش وپرورش ناحیه دوباسمه تعالی اعضای محترم شورای انجمن اولیا وومربیان آموزش وپرورش ناحیه دو اصفهانآموزش ابتدایی زیر بنای آموزش و پرورشآموزش ابتدایی زیر بنای آموزش و پرورش ارائه ی روش های مؤثر برای فرایند یاددهییادگیریآموزش تصویری و گام به گام بافت شالگردن شیک و …این شال که جلوه خاصی دارد را می‮توانید با هر رنگ و به هر اندازه‮ای که دوست دارید ببافید



لینک منبع :آموزش سلامتی به نوجوانان

Images for آموزش سلامتی به نوجوانان واحد سلامت نوجوانان،جوانان و مدارس - fhc.sums.ac.ir | واحد سلامت نوجوانان ... fhc.sums.ac.ir/...بهداشتی/واحد-سلامت-نوجوانان،جوانان-و-مدارس.html‎Cached Similarبه طور کلی واحد سلامت نوجوانان جوانان و مدارس با سه هدف زیر فعالیت می نماید: - ارتقاء توانمندی ... منبع آموزشی برای آموزش غیر حضوری کم تحرکی برای بهورزان (1960). [DOC] برنامه های سلامت نوجوانان، جوانان و مدارس - دانشگاه علوم پزشکی گلستان https://goums.ac.ir/files/deputy_health/pages/e7.doc‎Cachedتوجه به این مسئله، ابعاد نیازهای فرهنگی و آموزشی را مطرح می نماید که به عنوان وظیفه ملی و شرعی در احقاق حقوق کودکان و نوجوانان، تأمین سلامت دانش آموزان و ابزارهای ... [PDF] نقشه جامع سلامت نوجوانان و جوانان - معاونت پژوهشی و فناوری research.abzums.ac.ir/Portal/file/?330537/...سلامت-نوجوانان-و-جوانان...‎Cachedﻓﺮﻣﺎﯾﺶ ﻣﻘﺎم ﻣﻌﻈﻢ رﻫﺒﺮی: ﻣﺴﺎﻟﻪ ﺟﻮاﻧﺎن در ﮐﺸﻮر. ﻣﺎ. ﺑﺎﯾﺪ. ﺑﻪ ﯾﮏ ﻣﺴﺎﻟﻪ. ﺣﻘﯿﻘﺘﺎ ﻣﻠﯽ ﺗﺒﺪﯾﻞ ﺑﺸﻮد، ﻫﻤﻪ ﺑﺎﯾﺪ. در. ﻗﺒﺎل اﯾﻦ. ﻣﺴﺎﻟﻪ ... رﯾﺎﺳﺖ اداره ﺳﻼﻣﺖ ﻧﻮﺟﻮاﻧﺎن، ﺟﻮاﻧﺎن و ﻣﺪارس وزارت ﺑﻬﺪاﺷﺖ، درﻣﺎن و آﻣﻮزش ﭘﺰﺷﮑﯽ. سلامت نوجوانان و مدارس - دانشگاه علوم پزشکی ایران - معاونت بهداشتی bazresi.iums.ac.ir/page/1515/سلامت-نوجوانان-و-مدارس‎Cached22 مه 2017 ... مرکز مطالعات و توسعه آموزش علوم پزشکی · مدیریت امور آموزشی و تحصیلات ... دانشکده علوم رفتاری و سلامت روان · دانشکده فناوری های نوین پزشکی ... معرفی واحد سلامت نوجوانان ، جوانان و مدارس | معاونت بهداشتی و مرکز ... phc.mui.ac.ir/fa/content/معرفی-واحد-سلامت-نوجوانان-،-جوانان-مدارس‎Cached Similarتمامی متولیان سعی و تلاش خود را می نمایند تا با ارتقا آگاهی در آحاد جامعه به کمک تمامی امکانات آموزشی و فرهنگی بتوانند عملکرد سلامت نوجوانان وجوانان را ارتقا دهند و با ... توجه به ابعاد سلامت نوجوانان، تضمین کننده سلامت آینده کشور webda.mums.ac.ir/index.php/health/.../13292-2016-11-15-05-54-55‎Cached15 نوامبر 2016 ... توجه به ابعاد سلامت نوجوانان، تضمین کننده سلامت آینده کشور ... تعامل و همکاری میان دو حوزه آموزش و پرورش و بهداشت در راستای ارتقاء سلامت این گروه ... SID.ir | چالش های آموزش سلامت بلوغ به دختران نوجوان در ایران: اولویتی ... fa.journals.sid.ir/ViewPaper.aspx?id=222669‎Cached Similarدانلود رایگان متن کامل مقاله علمی پژوهشی چالش های آموزش سلامت بلوغ به دختران نوجوان در ایران: اولویتی برای طراحی مداخلات مدرسه محور برای دختران و مادران. آشنایی با فرایند های سلامت جوانان ، نوجوانان ومدارس در یک نگاه - معاونت ... eazphcp.tbzmed.ac.ir/.../آشنایی-با-فرایند-های-سلامت-جوانان-،-نوجوانان-ومدارس-در-یک-نگاه-.html‎Cachedآشنایی با فرایند های سلامت جوانان ، نوجوانان ومدارس در یک نگاه. خدمات آموزشی و فرهنگی در مدارس. 1. آموزش بهداشت به دانش آموزان، کارکنان مدارس و والدین دانش آموزان از طریق ... آموزش سلامت جنسی به نوجوانان – Ctrl+S https://www.ctrlstd.com/sexual-health-education-to-teenages‎Cachedمعمولاً اصول اولیه‌ی آموزش‌های جنسی در کلاس‌های سلامت عنوان می‌شود، اما ممکن است نوجوان شما متوجه همه‌ی مواردی نشود که باید در مواقع حساس در امور جنسی به آن‌ها دقت کند.