مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

شما هم می توانید خوش اخلاق شوید!!

[ad_1]

خوش اخلاق به کسی گفته می شود که با گشاده رویى، زبانی ملایم و برخوردی شاد و محبت آمیز با مردم روبرو می شود، و در هر شرایطی این توانایی را دارد که با خوش رویى برخورد کند.

فرآوری: آمنه اسفندیاری - بخش اخلاق و عرفان اسلامی تبیان

حسن خلق

خلق یک حالت روحی اسـت که آدمی را در رفتار و کردار به حسن سلوک با مردم وادار می سازد. از جمله آرزوهایی که هر خردمند دوراندیش برای دست یافتن به آن بدون وقفه می کوشد این اسـت که دارای شخصیت جذاب، ارجمند، دوست داشتنی و گرامی در میان مردم باشد و این آرزو، درست همانند بدست آوردن علم، شجاعت و دیگر عادات پسندیده، یک آرزوی بسیار ارزشمند و هدفی بس والا به شمار می آید که تنها برای صاحبان فضل و شایستگی های ویژه قابل دسترسی اسـت. آنچه یاد آور شدیم، تنها زمانی موجب رفعت منزلت و شان انسان می شود که قرین حسن خلق باشد و در آیینه جمال و درخشش خیره کننده آن بتابد، وگرنه ارزش واقعی خود را از دست خواهد داد و به یک چهره ملالت آور مبدل خواهد شد. به همین دلیل اسـت که حسن خلق، ملاک ارزشها، رشته پیوند آنها، معیار شایستگی کسب مجد و عظمت و نیل به محبت و عزت به شمار می آید.
دین اسلام همواره پیروان خود را به حُسن خلق و نرم خویی و ملایمت در گفتار و رفتار فراخوانده و از درشتی و تندخویی بازداشته اسـت؛ چون این آموزه یکی از مهم ترین عوامل قدرت، موفقیت و پیروزی انسان در زندگی اسـت. چنانچه همین، عامل موفقیت پیامبران الهی بویژه پیامبر گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله) در جذب قلوب انسان ها و گسترش دین بوده اسـت.

حسن خلق در روایات

دست دادن همراه با صمیمیت و احترام، اولین راه موثّر ارتباطى، به منظور تمرین خوش اخلاق بودن و جلب محبت دیگران اسـت

خاندان عصمت و طهارت (علیهم السلام) از خلق کریم به تکریم یاد می نمایند و زیوریافتگان به آنرا بطور اعجاب انگیزی می ستایند و با شیوه های گوناگون تشویقی به آن ترغیب می کنند. پیامبر بزرگوار اسلام (صلی الله علیه و آله) فرمود: برترین شما کسانی اند که اخلاقشان نیکوتر، مهمان نواز، انس گیر، انس پذیر و سهل الوصول تر باشند.
امام باقر (علیه السلام) می فرماید: کاملترین مومنین از نظر ایمان، نیک خلق ترین آنان اسـت.
امام صادق (علیه السلام) فرمود: «انسان مومن پس از فرایض، با هیچ دستاویزی محبوب تر از خوی نیک، به محضر خداوند بار نمی یابد» و نیز آنحضرت فرمود: خداوند به بنده اش، بخاطر حسن خلق، به اندازه رزمنده راه خدا که دائما در جبهه حضور دارد، ثواب می دهد.
پیامبر بزرگوار اسلام (صلی الله علیه و آله) فرمود: انسان دارای خوی نیک همانند روزه دار شب زنده دار پاداش دارد.

راه کارهای تحصیل خوش اخلاقی در زندگی

نکته ای که پیش از پرداختن به این راه کارها لازم اسـت گفته شود، این اسـت که عامل زیربنایی برای خوش رفتاری، عوامل شخصیتی اسـت؛ زیرا تنها چیزی که اثری عمیق بر روابط ما با دیگران می گذارد، همین عوامل اسـت. عوامل رفتاری بدون داشتن پشتوانه شخصیّتی، فقط تأثیر موقّتی دارند.
بعضى از مردم به طور طبیعى خوش اخلاق و خوش برخوردند و این یکى از مواهب الهى اسـت که نصیب هر کس نشده اسـت. باید خدا را با تمام وجودش شکر گویند، ولى گروهى چنین نیستند، اما می توانند با تمرین و ممارست و به کار بستن اصولی دقیق، حسن خلق و خوش اخلاقی را در وجود خود زنده کنند و چنان در عمق جانشان نفوذ کند که طبیعت ثانویّه شود. (الأخلاق فى القرآن، ج  3، ص 123)
در این جا برخی از راه کارهای تحصیل خوش اخلاقى و مبارزه با بداخلاقى و علاج آن، که در کتاب های اخلاقی آمده، بیان می شود:
1. توجه به ارزش و آثار معنوی و مادی خوش اخلاقى و آثار نیک آن و همچنین زشتى بداخلاقى و آثار بد آن؛ براى این منظور بهترین راه، مطالعه آیات و روایاتی اسـت که در زمینه خوش اخلاقی و بداخلاقی وارد شده اسـت. (جامع السعادات، ج  1، ص 343  ? 344؛ الأخلاق فى القرآن، ج  3، ص 123)
2. تمرین و ممارست؛ (المحجة البیضاء فى تهذیب الإحیاء، ج  5، ص 103  ? 104) یعنی تمرین عملى خوش اخلاقى هنگام برخورد با دیگران. تمرین یکى از عوامل رشد و پرورش صفات اخلاقى اسـت. براى انجام رفتار و کردار پسندیده ای همچون خوش اخلاقی و خوش رویی، باید تمرین کرد تا به آن عادت نمود. حضرت امام علی (علیه السلام) فرمود: «نفست را به انجام اعمال پسندیده عادت ده» (لیثی واسطی، علی، عیون الحکم و المواع1 محقق و مصحح: حسنی بیرجندی، حسین، ص 341) تمرین و تکرار نسبت به یک خصلت زیبا یا زشت، آن را به صورت عادت یا طبیعت دوّم انسان در می آورد؛ امام على (علیه السلام) فرمود: «عادت، طبیعت دوم اسـت» (تمیمی آمدی، عبد الواحد بن محمد، غرر الحکم و درر الکلم، ص 43) وقتى چیزى به صورت عادت درآمد، به تدریج اعضا و جوارح انسان را کنترل کرده، بر وجود او مسلّط می شود؛ به فرموده امیر مومنان علی (علیه السلام): «عادت بر هر انسانى حکومت می کند» (عیون الحکم و المواع1 ص 403)

حتّى وقتى کسی عمیقاً غمگین و ناراحت اسـت، سعی کند خود را شاد نشان دهد و تبسّم نماید. چنان که امام على (علیه السلام) در توصیف مومن می فرماید: «شادى مومن در چهره او، و اندوه وى در دلش پنهان اسـت» (عیون الحکم و المواع1 ص 226)

هر کس قادر اسـت در مدتی با یک تصمیم قوى و عزم جزم با رعایت اصل تدریج، به تمرین عملى در این زمینه بپردازد و در این مدت با رویى گشاده، لبى خندان و رابطه اى صمیمى برخورد نماید، نرم و زیبا سخن بگوید، که قطعاً نتایج خوبى خواهد گرفت. یکی از مهم ترین کارهایی که در این زمینه باید تمرین کرد سلام و احوال پرسى توأم با تبسم، دست دادن همراه با صمیمیت و احترام، اولین راه موثّر ارتباطى، به منظور تمرین خوش اخلاق بودن و جلب محبت دیگران اسـت. چنان چه در آموزه های دین اسلام، نسبت به سلام کردن، مصافحه، احترام و محبت، سفارش و اهتمام فراوان شده اسـت.
3. مطالعه احوال انسان های خوش اخلاق و بداخلاق؛ در جامعه افراد خوش اخلاق و بد اخلاق فراوانند. با کمی دقت در احوال دیگران خواهیم دید که افراد خوش اخلاق در زندگی و روابط خود موفّق تر و شادتراند، سالم تر زندگی می کنند و بیشتر مورد احترام مردم هستند. و در مقابل؛ افراد بداخلاق منزوی، و دارای شخصیتی شکننده  تر هستند و از زندگی خود جز رنج و زحمت نصیبی ندارند.
4. پرورش عواطف انسانی: یکى از ابعاد مهم وجودى انسان عواطف طبیعى، انسانى و ایمانى او اسـت. دوست داشتن دیگران و ایجاد رابطه عاطفى با سایر انسان ها قابل رشد و تربیت اسـت. انسان های مهربان شاخص ترین و دوست داشتنی ترین افراد جامعه هستند. قسمت بزرگى از لذت و شادى زندگى از طریق ایجاد ارتباط عاطفى با دیگران تأمین می شود. باید توجه نمود که این شادى و لذت از طریق خوش اخلاقى؛ یعنى ایجاد رابطه  عاطفى مثبت، محبت کردن و دوست داشتن دیگران به دست می آید و بد اخلاقى که در واقع همان رابطه  عاطفى منفى اسـت، موجب کدورت و عذاب زندگى خواهد بود و دیگران را از گرداگرد انسان می پراکند.
حتّى وقتى کسی عمیقاً غمگین و ناراحت اسـت، سعی کند خود را شاد نشان دهد و تبسّم نماید. چنان که امام على (علیه السلام) در توصیف مومن می فرماید: «شادى مومن در چهره او، و اندوه وى در دلش پنهان اسـت» (عیون الحکم و المواع1 ص 226)


                                   
منابع:
سایت حوزه
اسلام کوئیست
بحارالانوار ج 71

 


[ad_2]
لینک منبع
بازنشر: مفیدستان

عبارات مرتبط




کلماتی برای این موضوع

نقاشی های ناخودآگاه ، شخصیت شما را آشکار می کندنقاشی های ناخودآگاه ، شخصیت شما را آشکار می کند مطمئناً تا به حال این تجربه را داشته مشاوره زوج همرازسلام من خیلی اتفاقی وبلاگ شما رو پیدا کردم من احساس میکنم باید با یه نفر حرف بزنم برای لاغر شدن، شام را جدی بگیریدنباید وعده‌ی غذایی شام را دست کم بگیرید، بلکه بالعکس باید برای وعده‌ی شام نیز ارزش دلیل که دختران شما را رد می کنند آکالباس‌هایتان هم خیلی مهم است این به آن معنا نیست که حتماً باید کت و شلوار تنتان کنید و کاروفناوری کَلالهبه وبلاگ کاروفناوری کلاله خوش آمدید دوستان لطف نمایید در نظر سنجی کاروفناوری که در فال امروز شما سه شنبه آذر ،فال روزانه بر اساس …فال روزانه متولدین تیر امروز شما مجبورید در مورد مسائل مالی تصمیم گیری کنید فان وسرگرمیفان وسرگرمی فان وسرگرمی سرگرمی،طنز وسرگرمی،ترانه هندی،ترکی وهندی،سلفی بازیگران آیا شما میدونین رنگی رنگی داره وسایل اسکرپ بوک …سلام رنگی رنگی مهربون و خوش ذوقخسته نباشید یه سوال دارم… من پک اسکرپ بوک پلنر عادی به سایت وکالت خوش آمدید تماس با ماباسلام خدمت شما حدود سال۸۳ ازدواج کردم در اردیبهشت سال ۸۵ به دلیل ضرب و شتم همسرم از قرائتی مبارز کلیپبنای اسلام تشکیل خانواده است صیغه یک ضرورته برای جلوگیری ازگناهه ک بسیار هم حقه



لینک منبع :شما هم می توانید خوش اخلاق شوید!!

شما هم می توانید خوش اخلاق شوید!! - تبیان article.tebyan.net/334318/شما-هم-می-توانید-خوش-اخلاق-شوید-‎Cached7 سپتامبر 2016 ... خوش اخلاق به کسی گفته می شود که با گشاده رویى، زبانی ملایم و برخوردی شاد و محبت آمیز با مردم روبرو می شود، و در هر شرایطی این توانایی را دارد که ... Images for شما هم می توانید خوش اخلاق شوید!! شما هم می توانید خوش اخلاق شوید!! www.erfan.ir/farsi/article/.../شما+هم+می+توانید+خوش+اخلاق+شوید%21%21 شما هم می توانید خوش اخلاق شوید!! خوش اخلاق به کسی گفته می شود که با گشاده رویى، زبانی ملایم و برخوردی شاد و محبت آمیز با مردم روبرو می شود، و در هر شرایطی این ... شما هم می توانید خوش اخلاق شوید!! - قدس آنلاین | پایگاه خبری - تحلیلی qudsonline.ir/news/455252/شما-هم-می-توانید-خوش-اخلاق-شوید‎Cached10 سپتامبر 2016 ... خوش اخلاق به کسی گفته می شود که با گشاده رویی، زبانی ملایم و برخوردی شاد و محبت آمیز با مردم روبرو می شود، و در هر شرایطی این توانایی را دارد که ... شما هم می‌توانید خوش‌اخلاق شوید! – روزنامه دنیای حقوق www.donya-e-hoghough.com/شما-هم-می‌توانید-خوش‌اخلاق-شوید/‎Cached14 سپتامبر 2016 ... شما هم می‌توانید خوش‌اخلاق شوید! ... پیامبر بزرگوار اسلام (صلی‌الله علیه و آله) فرمود: برترین شما کسا نی‌اند که اخلاقشان نیکوتر، مهمان‌نواز، انس‌گیر، ... اگر می خواهید خوش اخلاق شوید این غذاها را بخورید alvershop.com/.../421-اگر-می-خواهید-خوش-اخلاق-شوید-این-غذاها-را-بخورید‎Cachedغذاهایی که خوردن آنها باعث خوش اخلاقی می شود. ... های ویتامین D و در نهایت از راه غذاها می توان سطح مورد نیاز این ویتامین را دریافت کرد. ... همان طور که غذاهایی به بهبود خلق وخوی شما کمک می کنند، گروهی از مواد غذایی هم باعث می شوند که شما بداخلاق شوید و ... دانلود کتاب شما هم می توانید موفق شوید - شیو خیرا - کتابراه https://www.ketabrah.ir/کتاب-شما-هم-می-توانید-موفق-شوید/.../14869‎Cached Rating: 4.7 - 44 reviews کتاب شما هم می توانید موفق شوید اثر شیو خیرا را از کتابراه دانلود کنید و از ... و در برخورد با دیگران زندگی را شیرین نموده و باعث موفقیت و خوش بختی خویش گردد. shmajidi1 shmajidi1.salehin.ir/ شما هم می توانید خوش اخلاق شوید!! سکوی پروازی برای جاماندگان قافله ی رمضان در عرفه · زنان الگو در قرآن · در پایان نماز به چه کسانی سلام می کنیم؟ نیکی به پدر و مادر هم ... راهکارهایی برای خوش اخلاقی با دیگران | چطور chetor.com/27747-خوش-اخلاقی/‎Cached Rating: 96% - 330 votes خوش اخلاقی باعث می‌شود که دیگران به شما بیشتر احترام بگذارند و روزتان نیز زیباتر می‌شود! ... می‌توانید از تمجید برای شروع یک مکالمه استفاده کنید. ... قطعا نباید در همان ابتدا بیش از حد با هم صمیمی شوید و در مورد مسائل شخصی‌تان صحبت کنید، ... می توانید جذاب تر شوید اگر ... - بیتوته www.beytoote.com/psychology/zendegi.../get-more-attractive.html‎Cached Similarمی توانید جذاب تر شوید اگر مهمترین راز جذابیت,مهمترین راز جذابیت در تمام دنیا,لایه اول ... که عاشق شما شده باشد، شما می توانید عشق او نسبت به خودتان را از این هم سوزان تر کنید و ... تغییر خصوصیات اخلاقی کمی سخت است و وقت می برد اما ارزشش را دارد. ... شما از دیدن آدم خوش تیپ و موقر بیشتر خوشتان می آید یا آدم بدتیپ و آویزان؟