مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

۷ راهکار کاربردی برای پایین آوردن هورمون استرس در بدن‌تان

[ad_1]

۷ راهکار کاربردی برای پایین آوردن هورمون استرس در بدن‌تان

هورمون استرس چیست ؟

بدن ما هنگام استرس کورتیزول آزاد می‌کند- محصول جانبی برنامه‌ریزی طبیعی و تکاملی بدن که برای اقدام به‌عمل و دوری از خطر، طراحی شده‌اســت. کورتیزول، علاوه بر اپی‌نفرین، یک هورمون استرس مهم اســت که کاربردهای متنوعی دارد. در حقیقت، کورتیزول با حفظ هم‌ایستایی (تعادل) بدن، به ما کمک می‌کند. این هورمون به تنظیم سطح فشار خون، فعالیت متابولیک، واکنش‌های سیستم ایمنی، فشار خون، التهاب، عملکرد قلب، عملکرد رگ‌های خونی، و فعالیت سیستم عصبی مرکزی کمک می‌کند.

با این حال، سطح بالای استرس می‌تواند کمک کند که بدن‌مان بر این هورمون غلبه کند. زمانی که این اتفاق رخ بدهد، بدن مستعد اثرات جانبی ناخواسته اســت، از جمله: فشار خون بالا، افزایش وزن، کلسترول بالا، بیماری‌های قلبی، اضطراب و افسردگی، آسیب سیستم ایمنی بدن، و مشکلات شناختی از قبیل اشکال در یادگیری و اختلال در حافظه.

بنابراین مهم اســت که سطح کورتیزول‌مان را ثابت نگه داریم.

در این نوشتار ۷ شیوه را می‌بینید که کمک می‌کند سطح کورتیزول در بدن کاهش بیابد.


۱. ورزش کردن

آیا چیزی وجود دارد که فعالیت جسمانی برایش مفید نباشد؟ جداً.... به نظر می‌رسد که هر روز یک مطالعه‌ی جدید مزایای ورزش را برای سلامتی کشف می‌کند. به هر حال، ورزش کردن می‌تواند کورتیزول را با آزاد کردن استرس فروخورده یا دیگر احساسات متضاد، کاهش دهد.

یک نظریه این اســت که ترس کورتیزول را افزایش می‌دهد، و این‌که ما با ورزش کردن بردباری، انعطاف و اعتماد به نفس‌مان را افزایش می‌دهیم... و به طور موثر با ترس بالقوه مقابله می‌کنیم و سطح کورتیزول را کاهش می‌دهیم. گذشته از این نظریه‌ها، ورزش به هر شکلی که باشد، روشی فوق‌العاده برای کاهش سطح کورتیزول اســت.


۲. تمرین ذهن-آگاهی یا مراقبه

هر نوعی از ذهن-آگاهی یا مراقبه می‌تواند سطح کورتیزول را کاهش بدهد. حتی چند نفس عمیق وسط یک روز کاری پرتکاپو می‌تواند اضطراب و استرس ما را کاهش دهد و همین سطح هورمون استرس را پایین می‌آورد.

یک تمرین ساده و مفید: زمانی که به هر شکلی احساس می‌کنید کم‌کم استرس بر شما وارد می‌شود، در حالی که حس می‌کنید بدن‌تان آرام اســت ۱۰ تا ۱۵ نفس عمیق بکشید. توجه مداوم و سرسختانه به بدن و ذهن‌مان، ذهن-آگاهی نام دارد- تمرینی که برای کاهش چندین و چند پیامد منفی (هم جسمی و هم ذهنی)، فوق‌العاده سودمند اســت. البته این تمرین کورتیزول را نیز کاهش می‌دهد.


۳. ارتباط با دیگران

پژوهش‌گران در دانشگاه جانز هاپکینز، ارتباطی بین انزوای اجتماعی و افزایش سطح کورتیزول در موش‌ها کشف کردند. اعتقاد بر این اســت که افراد مستعد بیماری‌های روانی که به لحاظ اجتماعی در دوران نوجوانی منزوی هستند، بعدها بیش‌تر از سایرین در معرض توسعه‌ی رفتار غیرطبیعی در زندگی هستند.

این مطالعه بسیاری از چیزهایی که دانشمندان قبلا می‌دانستند را تایید می‌کند: پیوند بین انسان‌ها برای سلامتی جسمی و روانی در هر سنی مهم اســت. روابط خانوادگی، دوستی‌ها، روابط صمیمی همه به کاهش استرس کمک می‌کنند و بنابراین سطح کورتیزول را کاهش می‌دهند.


۴. خندیدن

"خنده بهترین دارو اســت." چند بار این جمله را در زندگی‌مان شنیده‌ایم؟ دکتر ویلیام فرای، روانپزشک رفتاری که بیش از ۳۰ سال اثرات خنده را مطالعه کرده‌اســت، می‌گوید، "خنده به طور جدایی‌ناپذیری با تعدادی از مزایای جسمانی و روانی مرتبط اســت.

یکی از مزایای خنده تاثیر مثبتی اســت که بر سطح هورمون استرس می‌گذارد. مطالعات نشان می‌دهند که شوخ‌طبع بودن، خندیدن و سبک‌سری همگی برای کاهش سطح کورتیزول و دیگر هورمون‌های استرس مفید هستند.


۵. گوش دادن به موسیقی

تقریبا همه‌ی ما تاثیر موسیقی را در بهبود خلق‌وخوی تجربه کرده‌ایم. در گوش دادن آهنگ مورد علاقه و تجربه‌ی احساسی بهتر، چیزی وجود دارد. مشخص شده‌اســت که یک دلیل شیمیایی برای این موضوع وجود دارد: موسیقی بر تعداد اندروفین (هورمون احساس خوب) می‌افزاید و میزان هورمون‌های استرس را در مغز کاهش می‌دهد.


۶. خوردن مواد غذایی سالم

غذاهای خاصی مثل تخم‌مرغ، ماهی، گوشت بدون چربی، تخم کتان، مرکبات، انواع توت‌ها و سبزی‌های برگ‌دار می‌تواند به کاهش سطح کورتیزول کمک کند. ایده‌ی خوب دیگر برای کم شدن استرس و کورتیزول این اســت که ۵ وعده‌ی کوچک در روز غذا بخوریم. این امر حس گرسنگی را رفع می‌کند و ولع خوردن غذا را که ناشی از سطح بالای کورتیزول اســت، کاهش می‌دهد.

نهایتا، داشتن یک برنامه‌ی غذایی پر از فیبر و پروتئین در کاهش هورمون‌های استرس موثر اســت. کم کردن کربوهیدرات‌های پیچیده (مثلا شکر و نشاسته) ایده‌ی دیگری برای کنترل سطح کورتیزول اســت.


۷. خواب کافی

توضیح این مورد نسبتا ساده اســت. نداشتن خواب کافی (۷ تا ۹ ساعت خواب شبانه) یک واکنش نظام‌مند منفی از سوی بدن ایجاد می‌کند. ما مستعد ابتلا به اختلال شناختی هستیم و نسبت به محیط اطراف‌مان واکنشی‌تر هستیم- هر دوی این‌ها برای استرس بد هستند.

مهم اســت که یک برنامه‌ی خواب تنظیم کنیم. کارشناسان خواب توصیه می‌کنند که زمان خوابیدن و بیدار شدن هر روزمان حتی آخر هفته‌ها یکسان باشد. همچنین مهم اســت که اتاق خواب‌مان فقط مخصوص کارهای مربوط به خواب باشد. به عبارت دیگر بردن تبلت، تلفن همراه، یا لپ‌تاپ به اتاق خواب ممنوع اســت.

۵۴۵۴


[ad_2]
لینک منبع
بازنشر: مفیدستان

عبارات مرتبط




کلماتی برای این موضوع

توصیه برای افزایش حجم عضله پایگاه تخصصی …۷ توصیه برای افزایش حجم عضله تستوسترون هورمون مردانه ای است که از رشدش ماهیچه حمایت بدنسازی بانوان ورزش برای ورزش کردن وقت بگذارید دویدن با سرعت بسیار بالا را تمرین کنید هورمون ورزش و تاثیر پنج راه آسان برای سفت شدن سینه‌ ها در عرض یک ماه برای در ۱۳ام اردیبهشت ۱۳۹۳ ساعت ۱۲۴۹ برای سفت شدن عضلات در خانم‌ها باید تمرینات با مجله اینترنتی برترین ها پورتال خبری و سبک …ماهی با روکش خامه و شوید غذایی است خوشمزه و عالی برای مهمان های خاص و در عین حال ساده و ‌طب اسلامی وسنتی حکیم عقیلی خراسانی پوستپوستاز خودتان در برابر نور خورشید محافظت کنید قرار گرفتن در معرض آفتاب باعث ایجاد چین و



لینک منبع :۷ راهکار کاربردی برای پایین آوردن هورمون استرس در بدن‌تان

۷ راهکار کاربردی برای پایین آوردن هورمون استرس در بدن‌تان www.entekhab.ir/.../۷-راهکار-کاربردی-برای-پایین-آوردن-هورمون-استرس-در-بدن‌تان‎Cachedهورمون استرس ، کورتیزول دشمن شماره‌ی یک سلامت عمومی است. سال‌ها است که دانشمندان می‌دانند سطح بالای کورتیزول در یادگیری و حافظه تداخل ایجاد می‌کند، عملکرد ایمنی ... ۷ راهکار کاربردی برای پایین آوردن هورمون استرس در بدن‌تان – چت | چت روم چتروم.net/۷-راهکار-کاربردی-برای-پایین-آوردن-هورم/‎ 19 سپتامبر 2016 ... هورمون استرس چیست ؟ بدن ما هنگام استرس کورتیزول آزاد می‌کند- محصول جانبی برنامه‌ریزی طبیعی و تکاملی بدن که برای اقدام به‌عمل و دوری از خطر، ... ۷ راهکار کاربردی برای پایین آوردن هورمون استرس در بدن‌تان - شماخبر www.shomakhabar.com/.../۷-راهکار-کاربردی-برای-پایین-آوردن-هورمون-استرس-در-بدن‌تان‎Cached18 سپتامبر 2016 ... هورمون استرس ، کورتیزول دشمن شماره‌ی یک سلامت عمومی است. سال‌ها است که دانشمندان می‌دانند سطح بالای کورتیزول در یادگیری و حافظه تداخل ایجاد ... ۷ راهکار کاربردی برای پایین آوردن هورمون استرس در بدن‌تان – فری دانلود www.freedanload.com/۷-راهکار-کاربردی-برای-پایین-آوردن-هورم/ ۷ راهکار کاربردی برای پایین آوردن هورمون استرس در بدن‌تان – فری دانلود ... بازی · صوتی و تصویری · فیلم و ویدئو · کاربردی · کتاب و مجله و مقاله · آخرین اخبار فناوری. فشار روانی - ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد https://fa.wikipedia.org/wiki/فشار_روانی‎Cached Similarهنگام وارد شدن استرس بدن واکنش‌هایی از خود نشان می‌دهد تا تعادل از دست رفته را بازگرداند که این ... ۶ راهکارهای مقابله با تنیدگی; ۷ غذاهایی برای کاهش استرس; ۸ فرسودگی شغلی .... محققان دانشگاه استنفورد می‌گویند ترشح مداوم هورمون‌های استرس، رشد سلول‌های ..... اختلال وسواسی جبری; استرس; (تنش کاربردی · اختلال تنش‌زای پس از رویداد) ... آشنایی با کورتیزول: هورمون استرس یا…؟ | ایران ام دی iranmd.ir/115/آشنایی-با-کورتیزول-هورمون-استرس-یا…؟‎Cached Similar16 نوامبر 2015 ... کورتیزول یکی از هورمون های بدن ماست که به عنوان «هورمون استرس» شناخته می ... شب دارای کورتیزول بالا هستند، با کاهش اندازه مغز و حافظه مواجه می شوند. رژیم غذایی برای کاهش استرس - سیمرغ seemorgh.com/health/mental-health/adults.../33977-33977/‎Cached Similar6 جولای 2009 ... برخی دیگر از غذاها میزان هورمون های کوتیزول و آدرنالین را در بدن کاهش می دهند. ... تغییر دادن رژیم غذایی،ورزش کردن از بهترین راه های کنترل استرس است. شیوه های کاهش هورمون استرس در بدن‌تان :: تفریح و سرگرمی sindae.blog.ir/post/شیوه-های-کاهش-هورمون-استرس-در-بدن-تان‎Cachedپاسخهای کوتاه مدت بدن، وابستگی زیادی به هورمون آدرنالین و غده های فوق کلیوی . ۷ راهکار کاربردی برای پایین آوردن هورمون استرس در بدن تان - 24 آنلاین . استرس | مجله خبری کلین کی mag.cleankey.ir/tag/استرس/ 16 ا کتبر 2016 ... ۷ شیوه کاهش هورمون استرس در بدن‌تان. هورمون استرس چیست ؟ بدن ما هنگام استرس کورتیزول آزاد می‌کند- محصول جانبی برنامه‌ریزی طبیعی و تکاملی ... ۱۰ علامت هشدار دهنده کورتیزول بالا در بدن و نحوه کاهش آن - پیام سلامت https://www.payamesalamat.com/کورتیزول-بالا/‎Cached8 ژوئن 2017 ... استرس مزمن: کورتیزول به عنوان “هورمون استرس” نیز شناخته می شود. ... اگر احساس بهتری داشتید یعنی سطح کورتیزول در بدنتان کاهش پیدا کرده ...