به گزارش خبرنگار گروه دانستنیهای خبرگزاری فارس، تصور کنید صبح که از خواب بیدار میشوید، از پنجره اتاق خود دو خورشید را در آسمان مشاهده کنید. این چشماندازی اســت که میتوان روی یکی از سیارات مشاهده کرد.
ستارهشناسان موفق به کشف سیارهای شدهاند که بر خلاف کره زمین با یک ستاره، به دور دو ستاره میچرخد و تصاویری که هماکنون از تلسکوپ فضایی هابل به دست آمده اســت، تمام فرضیات آنها در مورد این سیاره را اثبات میکند.
به طور قطع سیارات زیادی وجود دارند که به دور دو، سه یا تعداد بیشتری از ستارگان میچرخند. ولی این نخستین باری اســت که ستارهشناسان تایید میکنند چنین کشفی را انجام دادهاند و به صورت علمی یک پدیده طبیعی فضایی موسوم به «لنز گرانشی» را کشف کردهاند.
دانشمندان در فرضیات اولیه خود اعلام کردند نورهایی که این سیاره و فضای پیرامون آن برخورد میکند از دو منبع مجزا منتشر شده اســت و تحلیلهای دقیقتر توسط تلسکوپ فضایی هابل نشان داد این سیاره دو خورشید مجزا دارد.
در «سیستمهای ستارهای دوگانه» دو ستاره در مدار مشترک از یک جرم قرار میگیرند. زمانی که ما از روی کره زمین مشاهده میکنیم یک ستاره در مقابل دیگری قرار میگیرد، نیروی گرانش از سوی ستاره نزدیکتر خم میشود و نورهای منتشر شده از سوی ستارهای که در فاصله دورتر قرار گرفته اســت را تقویت میکند. ستارهشناسان در این شرایط میتوانند مطالعات خود را روی نور منحرف شده انجام دهند و اطلاعات جدید در مورد مدار ستاره به دست آورند.
سیاره جدید خارج از منظومه شمسی با نام OGLE-2007-BLG-349 شناخته میشود که در فاصله 8 هزار سال نوری از کره زمین و در مرکز راه شیری واقع شده اســت.
انتهای پیام /