مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

نقد و بررسی دو اتفاق اخیر از نگاه قرآن کریم

[ad_1]

در چند روز اخیر دو اتفاق افتاد که باعث ناراحتی و تاسف شنوندگان و ببیندگان آن دو اتفاق شد.
یکی روایتی را بیان می کند بدون در نظر گرفتن صحت و سقم آن و تحلیل اشتباهی که از آن ارائه می دهد. و دیگری در پاسخ به او در مجلسی معنوی اعتراض کرده و ناسزا می گوید. حال آن که وی لباس دین به تن دارد و اهل علم می باشد. یقینا این دو عمل ناپسند می باشد و مورد رضای خداوند نیست.

علیرضا تقوی زاده - بخش قرآن تبیان

عرفه

بخشی از آموزه های اخلاقی و رفتاری قرآن کریم و روایات معصومین (علیهم السلام) به معاشرت های مسلمین با همکیشان و غیر همکیشان خود تعلق گرفته اســت. و در بین آیات و روایات بیشترین تاکید بر حسن معاشرت های کلامی و پرهیز از آفات کلامی اســت که ممکن اســت گریبانگیر مسلمین شود. اسلام زبان را مهمترین عضوی می داند که می تواند بیشترین تاثیر را بر روند معاشرت ها و روابط بین انسان ها داشته باشد و به دلیل اهمیت این موضوع در بسیاری از موارد وارد جزئیات شده و توصیه هایی را ارائه داده اســت.
اینکه در برخورد با یکدیگر چگونه آغاز به کلام کنیم (همچون امر به سلام در برخورد مسلمان با مسلمان و...) در رابطه با چه مطالبی با یکدیگر سخن بگوییم و چگونه مطالب خود را بیان کنیم. در صورتی که در افکار و عقاید مخاطبمان خطایی یافتیم در چه صورت و چگونه او را اصلاح کنیم و در کدام مورد او را رها کنیم و....

سخن راست و آزموده

یکی از گناهان کبیره آنست که انسان برای توجیه نظرات و گفته هایش از آیات و روایات سوء استفاده کند. چسباندن نسبت های ناروا به جریان های اسلامی و یا تحریف و استفاده ابزاری از برخی روایات برای پیش برد اهداف وتمایلات شخصی، گناهی اســت که خداوند متعال به همین سادگی از آن نمی گذرد. علی الخصوص اگر این سخنان از لسان شخصیت های دینی شنیده شود چرا که به دلیل اعتماد طبقه عوام به شخصیت های دینی، سخنان آنها سریعتر پذیرفته می شود

قرآن کریم از مسلمین می خواهد تا کلامی را که بر زبان جاری می کنند برگرفته از تفکر و تعقل و آمیخته با استدلال و برهان باشد و همچون سدی محکم بتواند استحکامش را در برابر باد و طوفان حفظ کند نه آنکه همچون ساختمان متزلزلی به اندک لرزشی فرو ریزد. (یا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَ قُولُوا قَوْلًا سَدِیدا) هان اى کسانى که ایمان آورده اید! از خدا بترسید و سخن سنجیده بگویید. (احزاب70)
علامه طباطبایی در تفسیرقول سدید می فرمایند: به راستى آنچه مى  گوید مطمئن باشد، و نیز گفتار خود را بیازماید، که لغو و یا مایه افساد نباشد. (المیزان ج16 ص523) و همچنین در قاموس آمده اســت که : سدید. یعنى قول صواب و محکم که باطل را در آن راهى نیست و از ورود باطل بسته شده اســت .
در اهمیت این آیه شریفه همین بس که در روایتی آمده اســت : (ما جلس رسول اللَّه (صلی الله و علیه وآله) على هذا المنبر قط الا تلا هذه الایة: یا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَ قُولُوا قَوْلًا سَدِیداً) هرگز پیامبر بر منبرش ننشست مگر اینکه این آیه را تلاوت فرمود. (در المنثور (طبق نقل تفسیر المیزان جلد 16 صفحه 376))

مصادیق قول سدید

قول سدید مصادیق متعددی دارد که به ذکر دو مورد از آن اکتفا می کنیم:
1. باید بر اساس برهان و استدلال باشد و از روی علم باشد. در آیات بسیاری خداوند متعال اهل کتاب را مذمت می کند که چرا سخنی بر زبان جاری می کنند که نسبت به آن علم ندارند. همچون آیه 68 یونس که خداوند خطاب به کسانی که بر اساس تمایلات نفسانیشان به خداوند فرزندانی را نسبت می دادند می فرماید: (أَ تَقُولُونَ  عَلَى اللَّهِ ما لا تَعْلَمُون ) چرا چیزى را که نمى  دانید به خدا نسبت مى  دهید؟
یکی از گناهان کبیره آنست که انسان برای توجیه نظرات و گفته هایش از آیات و روایات سوء استفاده کند. چسباندن نسبت های ناروا به جریان های اسلامی و یا تحریف و استفاده ابزاری از برخی روایات برای پیش برد اهداف وتمایلات شخصی، گناهی اســت که خداوند متعال به همین سادگی از آن نمی گذرد. علی الخصوص اگر این سخنان از لسان شخصیت های دینی شنیده شود چرا که به دلیل اعتماد طبقه عوام به شخصیت های دینی، سخنان آنها سریعتر پذیرفته می شود.
2. به دور از هرگونه توهین و تحقیر باشد.
سیره اهل بیت همواره بر این جریان یافته اســت که هیچگاه و تحت هیچ شرایطی به مخالفین خود توهین و فحاشی  نکرده اند.
در کتاب توحید مفضل آمده اســت که جناب مفضل پس از آنکه در مجلسی سخنان کفر آمیز را می شنود خشمگین می شود و چنین می گوید که: (اى دشمن خدا! ملحد شدى در دین خدا و انکار کردى پروردگارى را که  تو را آفریده اســت  و....) در اینجا ابن ابی العوجا پاسخی به او می دهد که باید هر مسلمانی در مورد آن تامل کند و ببیند که چگونه حُسن مناظره اهل بیت، حتی تحسین مخالفینشان را نیز بر می انگیزد.

از آداب نقد آن اســت که محترمانه و صبورانه با استناد به دلایل عقلی و نقلی سخنان باطل دیگری را رد کنند. این مسئله بر هر مسلمانی ضروری اســت مخصوصاً بر افرادی که انتسابشان به اهل بیت پر رنگ تر بوده و دارای وجهه ی مذهبی باشند

او در پاسخ می گوید: (... اگر از اصحاب جعفر بن محمّد صادقى او خود با ما چنین مخاطبه نمى  کند و به این نوع دلیل با ما مجادله نمى  کند، و از سخنان ما زیاده از آن چه تو شنیدى مکرر شنیده اســت و دشنام نداده در خطاب ما و او از اندازه سخن به در نرفته و در جواب ما! و او صاحب حلم و رزانت و خداوند عقل و متانت اســت. او را طیش و سفاهت و غضب از جا به در نمى  آورد گوش مى  دهد سخنان ما را و مى  شنود حجت  هاى ما را تا آن که ما آنچه در خاطر داریم مى گوئیم و گمان مى  کنیم که حجت خود را بر او تمام کردیم، آنگاه باطل مى  کند حجت  هاى ما را به اندک سخنى و حجت بر ما تمام مى  کند به مختصرترین کلامى، و نمى  توانیم سخنان معجز نشان او در مقام جواب برآئیم، اگر تو از اصحاب اوئى به طور شایسته او با ما سخن بگو.» (توحید مفضل / ترجمه علامه مجلسى، ص: 49)

فحش دادن ممنوع، حتی به مشرکان

خداوند متعال در قرآن کریم مسلمانان را از سبّ دیگران حتی اگر خدایان دروغین مشرکین باشند نهی کرده اســت و می فرماید: (وَ لا تَسُبُّوا الَّذِینَ یَدْعُونَ مِنْ دُونِ اللَّهِ فَیَسُبُّوا اللَّهَ عَدْواً بِغَیْرِ عِلْمٍ ) هیچگاه بت ها و معبودهاى مشرکان را دشنام ندهید، زیرا این عمل سبب مى شود که آنها نیز نسبت به ساحت قدس خداوند همین کار را از روى ظلم و ستم و جهل و نادانى انجام دهند.(انعام108)
سب در لغت عبارتست از دشنام دادن، در الصحاح آمده اســت: (السَّبُ : الشَتم ) سبّ یعنی دشنام دادن.( ج 1، ص: 144)
دشنام دادن نه تنها طرف مقابل را ساکت نمی کند و او را از پیمودن مسیر باطل  باز نمی دارد بلکه او را جری تر کرده و انگیزه اش را افزایش می دهد. از آداب نقد آن اســت که محترمانه و صبورانه با استناد به دلایل عقلی و نقلی سخنان باطل دیگری را رد کنند. این مسئله بر هر مسلمانی ضروری اســت مخصوصاً بر افرادی که انتسابشان به اهل بیت پر رنگ تر بوده و دارای وجهه ی مذهبی باشند.
از خداوند متعال می خواهیم که همه ما را از آفات زبان حفظ کرده و لسان ما را وسیله ای برای پیشبرد اهداف الهی قرار دهد.


 


[ad_2]
لینک منبع
بازنشر: مفیدستان

عبارات مرتبط


17 سپتامبر 2016 ... بخشی از آموزه های اخلاقی و رفتاری قرآن کریم و روایات معصومین (علیهم السلام) به معاشرت های مسلمین با همکیشان و غیر همکیشان خود تعلق گرفته است ...سایت دینی ، دین و اندیشه آکاقرآن و اندیشه قرآنی آکاایران علیرضا تقوی زاده - بخش قرآن آکا ایران.نقد و بررسی دو اتفاق اخیر از نگاه قرآن کریم ... تصاویر سی و نهمین دوره مسابقات قرآن کريم در قم تصاویر سی و نهمین دوره مسابقات قرآن کريم در قم تصاویر سی و نهمین ...نقد و بررسی دو اتفاق اخیر از نگاه قرآن کریم ... تصاویر سی و نهمین دوره مسابقات قرآن کريم در قم تصاویر سی و نهمین دوره مسابقات قرآن کريم در قم تصاویر سی و نهمین ...نقد و بررسی دو اتفاق اخیر از نگاه قرآن کریم -آکا. قرآن کریم از مسلمین می خواهد تا کلامی را که بر زبان جاری می کنند برگرفته از تفکر و تعقل و ... منبع مشاهده مطلب ...نقد قرآن، به مجموعه ایرادها و تناقضهایی اطلاق میشود که توسط مخالفان قرآن مطرح میشود. ..... ۲۳) آیه ۱ تا ۶ (مؤمنان رستگار شدند آنان که شرمگاه خود را نگاه میدارند جز بر همسران یا ..... کتاب ۲۳ سال معجزه بودن قرآن را از دو جنبهٔ لفظ و محتوا قابل بررسی دانستهاست. .... داستانهای اخیر را نذربن حارث با مکیان بازمیگفت و آنها را در سفرهای تجاریاش ...طبق حدیث ثقلین قرآن به همراه اهل بیت دو گوهری هستند که مسلمانان باید به آن دست ... علوم قرآنی شامل بررسی تنزیل قرآن، شان نزول، تلاوت، وجوه زبانی، تفسیر، اعجاز، و ... از جمله:کتاب، قرآن، فرقان، مبین، بیان، تبیان، برهان، عظیم، عزیز، کریم، صراط ..... مایکل کووک و پاتریکا کرون نگاه سنتی در برابر روش گردآوری قرآن را رد کرده و ...ترتیب طبیعی قرار گرفتن سورههای قرآن در ۲۳ سال نزول قرآن کریم بر اساس ... اسناد از نظر اعتبار و تعارض اقوال وجود دارد، محقق ناچار از نیاز به اجتهاد و نقد و بررسی در ... معتقدند که اگرچه گاهی به صورت اتفاقی تاریخ نزول برخی سور به دست میآید؛ اما این ... نزدیک به همین زمان، دو روایت مسند از عطاء خراسانی از ابنعباس در کتاب فضائل ...ب: نسخ، بدون تحقق ناسخ و منسوخ که دو رکن آن هستند هرگز صورت نمی گیرد. ... نسخ، اجمالاً بدین نتیجه رسیدیم که نسخ در قرآن اتفاق افتاده است که از نوع نسخ الحکم ... نقد و بررسی آرای شرق شناسان درباره زمینه های پیدایش و گسترش نسخ در قرآن ... در می یابیم که همگی آنان قائل به وجود نوعی تناقض در قرآن کریم می باشند که آن را عامل و ...منظور از آموزش هاي عمومي، آموزش روخواني و روان خواني قرآن كريم براي عموم مردم است. ... دو اشكال اساسي در روش هاي تدريس روخواني قرآن كريم و هم اين طور درعموم كتاب هاي ... بيند به مغز مخابره مي كند و از سوي ديگر 73 درصد يادگيري از طريق ديدن اتفاق مي افتد. .... آموزش روخواني قرآن كريم كه در اين مقاله به تفصيل مورد نقد و بررسي قرار گرفت.


کلماتی برای این موضوع

جایگاه و شخصیت زن از دیدگاه قرآن کریم وب سایت …مقالاتهویت و جایگاه والای زن هویت زن، هویت جامعه است و ارزش نهادن به زن و تکریم فضایل نقد و بررسی فیلم هجرتخدایان و نقد و بررسی فیلم هجرتخدایان و پادشاهان به قلم جیمز براردینلی، کاترین بررسی تطبیقی آرامش روانی در روان‌شناسی با …بررسی تطبیقی آرامش روانی در روان‌شناسی با اطمینان قلبی در قرآن کریمبرابر کردن دیه زن و مرد در قانون جدید مجازات اسلامی، …برابر کردن دیه زن و مرد در قانون جدید مجازات اسلامی، ظلمی بزرگ به زنان مسلمان نقد پایگاه سابق تخصصی نقد و بررسی عرفانهای کاذبشادی بی هدف دالای لاما گردآورندهمظاهری سیف سرور و شادمانی و رضایت مندی از گرایش یادداشت جعفر نکونام نکاتی درباره تشکیک جدید …جعفر نکونام از استادان دانشگاه قم، یادداشت مبسوطی در نقد اظهارات اخیر عبدالکریم سروش نقد قرآن ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزادنقدقرآننقد قرآن، به مجموعه ایرادها و تناقض‌هایی اطلاق میشود که توسط مخالفان قرآن مطرح میشود انقلاب و تحولات اجتماعی از دیدگاه استاد مطهریمقدمه انقلاب، تغییر، تحول، پیشرفت، ترقی، تکامل، دگرگونی و مفاهیمی از این دست که به عصر ایران ارسال هوایی محموله کمک از ایران برای حلب سوریه دستور دادگاه نیجریه برای آزادی فوری سایت خبری تحلیلی تابناکاخبار ایران و جهاندر حالی که اکنون شاید بسیاری از کشورهای منطقه و به خصوص رقبای منطقه ای ایران همچون



لینک منبع :نقد و بررسی دو اتفاق اخیر از نگاه قرآن کریم

نقد و بررسی دو اتفاق اخیر از نگاه قرآن کریم -آکا - آکاایران www.akairan.com/din.../quran1/news201691717131531471.html‎Cached17 سپتامبر 2016 ... بخشی از آموزه های اخلاقی و رفتاری قرآن کریم و روایات معصومین (علیهم السلام) به معاشرت های مسلمین با همکیشان و غیر همکیشان خود تعلق گرفته است ... نقد قرآن - ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد https://fa.wikipedia.org/wiki/نقد_قرآن‎Cached Similarنقد قرآن، شامل مجموعه ایرادها و تناقض‌های قرآن می‌شود که توسط مخالفان یا منتقدان قرآن ..... (سوره ۲۳) آیه ۱ تا ۶ (مؤمنان رستگار شدند آنان که شرمگاه خود را نگاه می‌دارند جز بر ..... در کتاب ۲۳ سال معجزه بودن قرآن را از دو جنبهٔ لفظ و محتوا قابل بررسی دانسته‌است . .... داستان‌های اخیر را نذربن حارث با مکیان بازمی‌گفت و آنها را در سفرهای تجاری‌اش به ... صحت تاریخی قرآن - ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد https://fa.wikipedia.org/wiki/صحت_تاریخی_قرآن‎Cached Similarاین مقاله به بررسی صحت تاریخی قرآن به عنوان متنی که توسط محمد به بشریت تحویل .... برداشت آخر مورد تایید حاکمان صدر اسلام همچون عمر بن عبدالعزیز و طاووس ابن کیسان ... بل، اگر هرگونه تغییری از طریق اضافه کردن، حذف کردن، و یا تغییر متن اتفاق ... اما این اتهام به همان اندازه به عثمان وارد شده که به دو خلیفه اول، که قرآن اولین بار ... 70 مورد از تناقضات قرآن(مقاله کامل) | گرانوم(نقد اسلام) https://geranom.wordpress.com/.../70-مورد-از-تناقضات-قرآنlمقاله-کامل/‎Cached Similar4 آوریل 2011 ... اگر یک مرد فوت شود، و از او سه دختر و دو والد و یک همسر باقی بماند؛ دختران 2/3 ... 100 ضربه شلاق (زن و مرد) (سوره 24 آیه 2)، آنقدر آنها را در خانه نگاه دارید تا بمیرند ... اعتقاد مسلمانان بر این است که هر چیزی که قرار است در طول سال اتفاق ..... کلام آخر. قرآن کریم سرشار از بی دقتی ها، تناقض ها، ناهمسازی ها، حشوها و غیره است. [PDF] غفلت مطالعات اخیر غربی از فراگیری تواتر قرآن - تحقیقات علوم قرآن ... tqh.alzahra.ac.ir/article_2642_270371983b79270bc343036e7cdf60a7.pdf‎Cachedغفلت مطالعات اخیر غربی از فراگیری تواتر قرآن. نانسی ساکی. 1 ... مسلمانان بر این نظر هستند که قـرآن کـریم از زمـان رسـول اـدا از. طریق تواتر، .... تا عصر حاضر بر تواتر قرآن اتفاق نظر دارنـد و هـیچ شـک و شـبهه. اق نسـبت بـه آن ... هاق یبـدیگر. ر. ا مورد نقد و بررسی قرار می ..... بر این اساس بررسی تاریسی دو سده اول ه رق به. روایت موراان ... نقد و بررسی مهم فرماسونری در قهوه تلخ | فارس نیوز | انتخاب شما برای ... https://www.farcenews.com/75.htm‎Cached28 مارس 2017 ... در تیتراژ آغازین قهوه تلخ تنها کسی که به دوربین نگاه نمیکند کاراکتر ... نکته بسیار جالب و اتفاقی این دو طرز ایستادن این دو است که با ذره ای قیاس، نوع ... اما بعد ها یعنی اخیرا کتاب دیگری را از او پیدا کردند که بعد از بررسی های دقیق .... قرآن خطی با ۱۱۵ سوره در بیابان‌های قم · قدردانی رهبر انقلاب از کریم نورمحمدی، ... [PDF] الفرقان الحق - دانشگاه شهید بهشتی https://www.sbu.ac.ir/.../QURAN/.../نقد%20کتاب%20«الفرقان%20الحق»%20با%20تأکید%20بر%20...‎Cachedنقد کتاب. » الفرقان الحق. « با تأکید بر وجوه اعجاز قرآن. فرزانه. روحانی مشهدی. 1. چکیده ... در این مقاله با تکیه بر وجوه اعجاز و ویژگی های قرآن کریم کتاب. فوق. مورد نقد و بررسی. قرار ... کریم،. تحدّی،. الفرقان الحق،. وجوه. اعجاز،. معارضه، مسیحیت، احکام اسالم. طرح مسأله. اخیراً ... این کتاب که توسط دو شرکت انتشاراتی آمریکایی به نام. [PDF] مجموعه چکیده مقالات سومین همایش ملی اعجاز قرآن کریم.pdf https://www.sbu.ac.ir/.../QURAN/.../مجموعه%20چکیده%20مقالات%20سومین%20همایش%20ملی%20اعجاز%...‎Cachedس ید‌هدایت‌جلیلی،‌‌زهره‌س ادات‌ آی ه در برابر معجزه؛ مقایس ه دو گفتمان قرآنی و .... زهره‌اخوان‌مقدم،‌‌منصوره‌ بررسی تطبیقی وجوه اعجاز قرآن کریم در تفسیر المنیر و ..... در اعجاز قرآن کریم نزد همه ی فرق اس المی اتفاق نظر وجود دارد، اما در وجه اعجاز آن از ..... از طرفی این مطلب علمی، در زمان نزول و حتی تا قرون اخیر بر همگان پوشیده بود و ... [PDF] مفهومی حدّادعادل از منظر ترجمه کریم قرآن فارسی نقدی بر ترجمه چکیده qhts.modares.ac.ir/article_14381_825ffa92633673a04d280324aa2e4cff.pdf‎Cachedترجمه. قرآن. کریم. ،. نقد و بررسی. روش. های ترجمه نیز. ، محور. توجه ترجمه. پردازان ... اخیر انقالب اسالمی دانست. این موضوع سبب شد تا ایین دوره. را نهضت ترجمه. قرآن ... در نگاه کلی. به. دو نوع لفظی و تفسیری )محتوایی( تقسیم می. شود. برخی قرآن ..... زبان قرآن. اتفاق. نظر دارند که منظور از. » حبل. «اهلل. همان قر. آن. کریم دین اسالم یا عهید و ... قلمرو قرآن کریم‌ پور قراملکی علی - کتابخانه مدرسه فقاهت lib.eshia.ir/46745/1/13‎Cachedنوشتار حاضر پس از بررسی دلایل هر یک از دو دیدگاه نخست، هر دو نظریه را به نقد ... قرآن کریم نزد همه مسلمانان از جایگاه والا و ویژه ای برخوردار بوده، هر چند این حضور در میان ... در سده های اخیر، با توجه به کشفیات سریع و جدید در علوم تجربی و انطباق یافته های .... خبر آسمان و زمین و بهشت و جهنم و آنچه که در گذشته روی داده و آنچه در آینده اتفاق ...