[ad_1]
به گزارش مشرق، سیب زمینی سرخ شده و چیپس، سالانه قربانیهای زیادی میگیرند! ولی افراد از ضررهای آن خبر ندارند و به صرف اینکه خوشمزه است, مصرف میکنند.
دانشمندان به کشف مادۀ بسیار سمی به نام «آکریلامید» شدهاند، که به ویژه در سیب زمینی سرخ کرده و چیپس به وفور یافت میشود به گفته محمد دریایی متخصص علوم زیستی و گیاهان دارویی سازمان خواربار جهانی (FAO) و سازمان جهانی بهداشت (WHO) اعلام کردند: غذاهایی مانند چیپسهای سیب زمینی، قهوه و محصولات غلهای مانند نان و بیسکویت که در حرارت بسیار بالایی تولید میشوند، ممکن است حاوی ترکیبی سرطان زا به نام آکریلامید باشند. 35 کارشناس از 12 کشور که این گزارش را تهیه کرده اند معتقدند غذاهایی که میزان کربوهیدرات آنها بالا و پروتئین آنها کم است در صورت تهیه در دمای بالاتر از 120 درجه، در آنها «آکریلامید» تولید میشود.
«آکریلامید» یک مادۀ اسیدی سرطان زا است که هنگام سرخ کردن مواد کربوهیدراتی (که دارای ترکیبات کربن، اکسیژن و هیدروژن هستند) ایجاد میشود، اما مقدار آن در چیپس سیب زمینی بیشتر است.
هنگام سرخ کردن یک کیلوگرم چیپس سیب زمینی تا 3544 میکروگرم «آکریلامید» ایجاد میشود. اما هنگام آب پز کردن مواد عذایی، این اسید سرطان زا تولید نمیشود.
طبق پژوهشهای دانشمندان مختلف، «آکریلامید» در مقایسه با مواد سمی دیگر شناخته شده در گوشت گاو و یا انواع بیماریهای پوستی میتواند برای انسانها تا صد برابر خطرناک تر باشد. «آکریلامید» زمانی خود را نمایان میکند که محصولات غذایی بر اثر حرارت و خشکی تغییر حالت دهند.
مادۀ سمی آکریلامید موجود در سیب زمینی سرخ کرده و چیپس با تضعیف سیستم ایمنی، ابتلا به بیماری های عفونی و سرطان را افزایش میدهد. عوارض عصبی این سم شامل اختلال در هوشیاری، ضعف، تحریک پذیری و تغییرات رفتاری است.
اختلالات باروری همچون تغییر در رفتارهای جنسی، ناباروری و سقط، تحریک و قرمزی پوست و همچنین قرمزی چشمها و عفونتهای چشمی از دیگر عوارض آکریلامید است.
آکریلامید در مقایسه با سایر مواد سمی شناخته شده در مواد غذایی، میتواند صدها برابر خطرناک تر باشد. در صورت سرخ شدن مواد غذایی حاوی قند و آلبومین، سم آکریلامید تولید میشود.
***نکاتی مهم برای کاهش سرطان زا بودن سیب زمینی سرخ کرده
بنابراین باید از خوردن سیب زمینی سرخ کرده و چیپس پرهیز باید پرهیز کرد؛ برای کاهش آکریلامید در سیب زمینی سرخ کرده و چیپس هیچ وقت سیب زمینی را در یخچال نگهداری نکنید. باید از سرخ کردن سیب زمینیهای لک دار خودداری شود و آن را در حرارت کم و مدت زمان کوتاه با روغن کنجد تفت دهید.
قبل از استفاده و پخت سیب زمینی، آن را پوست کنده و به مدت یک ساعت در آب قرار داده شود, قرار دادن سیب زمینی در آب قبل از سرخ کردن، قند موجود در سیب زمینی را جذب کرده و به این ترتیب امکان تشکیل آکریلامید کاهش پیدا میکند.
اگر سیب زمینی را در آب نگذاشتید، آن را قبل از تفت دادن، آب پز کنید. سیب زمینی آب پز شده در هنگام سرخ کردن، آکریلامید کمتری را تولید میکند. استفاده از روغن کنجد به جای روغن جامد، به دلیل جلوگیری از داغ شدن بیش از حد روغن و اکسیداسیون سریع آن، در کاهش تولید آکریلامید موثر است!
گروهی از مواد غذایی مانند گوشت قرمز، ماهی، شیر، پنیر، برنج، سبزیجات و انواع میوه ها آکریلامید ندارند و حتی در صورت سرخ شدن نیز آکریلامید تولید نمیکنند. برای همین سعی کنید که در برنامۀ غذایی روزانۀ خود بیشتر از این مواد غذایی استفاده شود؛ با مصرف میوه و سبزی در وعدههای غذایی خود، ضرر این ماده سرطان زا آکریلامید را کاهش دهید.
[ad_2]
لینک منبع بازنشر:
مفیدستان
عبارات مرتبط
1 آگوست 2016 ... سیبزمینی سرخشده و چیپس بیماریهای زیادی ایجاد میکند! ... آکریلآمید یک مادۀ اسیدی سرطانزا است که هنگام سرخکردن ایجاد میشود، اما ... این ماده سمی زمانی خود را نمایان میکند که محصولات غذایی بر اثر حرارت و خشکی تغییر حالت دهند.1 آگوست 2016 ... سیب زمینی سرخ شده و چیپس، بیماریهای زیادی ایجاد میکند! ولی افراد از ضررهای آن خبر ندارند و به صرف اینکه خوشمزه است, مصرف میکنند. آکریلامید ...1 آگوست 2016 ... هنگام سرخ کردن یک کیلوگرم چیپس سیب زمینی تا 3544 میکروگرم آکریلامید ایجاد می شود. اما هنگام آب پز کردن مواد عذا.ﺳﻢ ﻣﺮﮔﺒﺎر در ﭼﯿﭙﺲ و ﺳﯿﺐ زﻣﯿﻨﯽ ﺳﺮخ ﮐﺮده. ﺷﻤﺎ ﭼﯿﭙﺲ زﯾﺎد ﻣﯽ ﺧﻮرﯾﺪ؟ ... زﯾﺮا ﺳﯿﺐ زﻣﯿﻨﯽ ﺳﺮخ ﺷﺪه و ﭼﯿﭙﺲ ﺳﺎﻻﻧﻪ ﻗﺮﺑﺎﻧﯽ ﻫﺎي ... آﮐﺮﯾﻼﻣﯿﺪ ﯾﮏ ﻣﺎده اﺳﯿﺪي ﺳﺮﻃﺎن زا اﺳﺖ ﮐﻪ ﻫﻨﮕﺎم ﺳﺮخ ﮐﺮدن ﻣﻮاد ﮐﺮﺑﻮﻫﯿﺪراﺗﯽ. ﮐﻪ(.زیرا سیب زمینی سرخ شده و چیپس سالانه قربانی های زیادی می گیرند! ... آکریلامید یک ماده اسیدی سرطان زا است که هنگام سرخ کردن مواد کربوهیدراتی (که دارای ...9 آگوست 2016 ... انستیتوی تحقیقات مربوط به سرطان، اعلام کرده است که ماده ای با نام ... بنابراین تا جایی که ممکن است از خوردن سیب زمینی سرخ کرده و چیپس پرهیز ...5 آگوست 2016 ... آکریلامید یک مادۀ اسیدی سرطانزا است که هنگام سرخ کردن ایجاد میشود، اما مقدار آن در چیپس و سیب زمینی بیشتر است. به گزارش تسنیم؛ سیب زمینی ...1 آگوست 2016 ... چیپس، سرطان زا، سیب زمینی، اکریلامیدا، ماده اسیدی تصاویر مک دونالد مشتریان را بِه چالش سیب زمینی سرخ کرده طلایی دعوت کردآکریلامید یک مادۀ ...1 آگوست 2016 ... آکریلامید یک ماده اسیدی سرطان زا است که هنگام سرخ کردن ایجاد می شود، - سیب زمینی سرخ شده و چیپس، بیماری های زیادی ایجاد می کند! ولی افراد از ...1 آگوست 2016 ... آکریلامید یک مادۀ اسیدی سرطانزا است که هنگام سرخ کردن ایجاد میشود، اما مقدار آن در چیپس و سیب زمینی بیشتر است.
کلماتی برای این موضوع خبرگزاری تسنیم مادۀ اسیدی سرطانزا در سیبزمینی سرخشده مادۀاسیدیسیبزمینی سرخشده و چیپس مادۀ اسیدی سرطانزا در سیبزمینی ضرر این ماده سرطان آیا چیپس باعث سرطان می شود؟ در چیپس و سیب زمینی سرخ چیپس و سیب زمینی سرخ شده ماده شیمیایی سرطان زا سم مرگبار در چیپس و سیب زمینی سرخ کردهزیرا سیب زمینی سرخ شده و چیپس در سیب زمینی سرخ کرده و ماده سرطان زا مادۀ اسیدی سرطانزا در سیبزمینی سرخشده و چیپسپزشکی و سلامتتغذیهسیبزمینی سرخشده و چیپس بیماری کتابخانه های ساخته شده عکس دانش آموزان و ماده سرطان زا در سیب زمینی سرخ شده و چیپسآکریلامید یک مادۀ اسیدی سرطانزا است که هنگام سرخ کردن ایجاد میشود، اما مقدار آن در ماده سرطان زا در سیب زمینی سرخ شده و چیپس سیب زمینی سرخ سیب زمینی سرخ شده و چیپس، بیماریهای زیادی ایجاد میکند ولی افراد از ضررهای آن خبر ماده سرطان زا در سیب زمینی سرخ شده و چیپس قدس …سیب زمینی سرخ شده و چیپس، بیماریهای زیادی ایجاد میکند ولی افراد از ضررهای آن خبر ماده سرطان زا در سیب زمینی سرخ شده و چیپسخلیج فارس آکریلامید یک مادۀ اسیدی سرطانزا است که هنگام سرخ کردن ایجاد میشود، اما ماده سرطان زا در سیب زمینی سرخ شده و چیپسسیب زمینی سرخ شده و چیپس، بیماریهای زیادی ایجاد میکند ولی افراد از ضررهای آن خبر ماده سرطان زا در سیب زمینی سرخ شده و چیپس …به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ سیب زمینی سرخ شده و چیپس، سالانه قربانی
لینک منبع :ماده سرطان زا در سیب زمینی سرخ شده و چیپس
ماده سرطانزا در سیب زمینی سرخ شده و چیپس - باشگاه خبرنگاران
www.yjc.ir/fa/news/.../ماده-سرطانزا-در-سیب-زمینی-سرخ-شده-و-چیپسCached1 آگوست 2016 ... آکریلامید یک مادۀ اسیدی سرطانزا است که هنگام سرخ کردن ایجاد میشود، اما مقدار آن در
چیپس و سیب زمینی بیشتر است.
ماده سرطان زا در سیب زمینی سرخ شده و چیپس - فرارو
fararu.com/fa/news/.../ماده-سرطان-زا-در-سیب-زمینی-سرخ-شده-و-چیپسCached1 آگوست 2016 ... آکریلامید یک مادۀ اسیدی سرطانزا است که هنگام سرخ کردن ایجاد میشود، اما مقدار آن در
چیپس و سیب زمینی بیشتر است. به گزارش تسنیم؛ سیب زمینی ...
مادۀ اسیدی سرطانزا در سیبزمینی سرخشده و چیپس - خبرگزاری تسنیم ...
https://www.tasnimnews.com/.../مادۀ-اسیدی-سرطان-زا-در-سیب-زمینی-سرخ-شده-و-چیپسCached1 آگوست 2016 ... مادۀ اسیدی سرطانزا در سیبزمینی سرخشده و چیپس ... این ماده سمی زمانی خود را نمایان
میکند که محصولات غذایی بر اثر حرارت و خشکی تغییر حالت دهند.
سم مرگبار در چیپس و سیب زمینی سرخ کرده - تبیان
article.tebyan.net/.../سم-مرگبار-در-چیپس-و-سیب-زمینی-سرخ-کردهCachedزیرا سیب زمینی سرخ شده و چیپس سالانه قربانی های زیادی می گیرند! دانشمندان ...
آکریلامید یک ماده اسیدی سرطان زا است که هنگام سرخ کردن مواد کربوهیدراتی (که دارای
...
[PDF] سم مرگبار در چیپس و سیب زمینی سرخ کرده
www.igmc.ir/.../samme%20margbar%20dar%20chips%20va%20sibzaminiye%20sor...Cached
Similarﺳﻢ ﻣﺮﮔﺒﺎر در ﭼﯿﭙﺲ و ﺳﯿﺐ زﻣﯿﻨﯽ ﺳﺮخ ﮐﺮده. ﺷﻤﺎ ﭼﯿﭙﺲ زﯾﺎد ﻣﯽ ﺧﻮرﯾﺪ؟ ... زﯾﺮا ﺳﯿﺐ زﻣﯿﻨﯽ ﺳﺮخ ﺷﺪه و ﭼﯿﭙﺲ
ﺳﺎﻻﻧﻪ ﻗﺮﺑﺎﻧﯽ ﻫﺎی ... آﮐﺮﯾﻼﻣﯿﺪ ﯾﮏ ﻣﺎده اﺳﯿﺪی ﺳﺮﻃﺎن زا اﺳﺖ ﮐﻪ ﻫﻨﮕﺎم ﺳﺮخ ﮐﺮدن ﻣﻮاد ﮐﺮﺑﻮﻫﯿﺪراﺗﯽ. ﮐﻪ(.
ماده سرطان زا در سیب زمینی سرخ شده و چیپس
otanin.com/city/ماده-سرطان-زا-در-سیب-زمینی-سرخ-شده-و-چیپ/Cachedپرستار سالمند | پرستار کودک | پرستار بیمار · لینک قبلی · لینک بعدی. Go to
Top.
ماده سرطان زا در سیب زمینی سرخ شده و چیپس - پویش | دمادم
https://damadam.ir/.../ماده-سرطان-زا-در-سیب-زمینی-سرخ-شده-و-چیپس/3179372
آکریلامید یک مادۀ اسیدی سرطانزا است که هنگام سرخ کردن ایجاد میشود، اما مقدار آن در
چیپس و سیب زمینی بیشتر است. به گزارش تسنیم؛ سیب زمینی سرخ شده و ...
ارتباط سیبزمینی سرخ کرده با سرطان - العالم
fa.alalam.ir/news/1916679
26 ژانویه 2017 ... آکریلامید به عنوان یک ماده اسیدی سرطانزا، پس از حرارت دیدن کربوهیدراتها ایجاد
میشود، و همین عامل نان برشته، چیپس، تهدیگ و سیبزمینی سرخکرده ...
روزنامه آفتاب یزد - ماده سرطان زا در سیب زمینی سرخ شده و چیپس
aftabeyazd.ir/44909-ماده-سرطان-زا-در-سیب-زمینی-سرخ-شده-و-چیپس.htmlCached3 آگوست 2016 ... سیب زمینی سرخ شده و چیپس، سالانه قربانیهای زیادی میگیرند! ولی افراد از ضررهای
آن خبر ندارند و به صرف اینکه خوشمزه است، مصرف میکنند.
ماده ی سرطان زا در قهوه - رادیو سوئد - رادیوی سویدن | Sveriges Radio
sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2493&artikel...Cachedماده ی اکریلامید (akrylamid) می تواند سرطان زا باشد. این ماده در قهوه، چیپس و سیب
زمینی سرخ کرده وجوددارد. به نوشته ی روزنامه ی سونسکا داگ بلادت، ...
دوشنبه 16 مرداد 1396 ساعت 05:32