[ad_1]
چند گروه سبزی داریم؟سبزیها براساس قسمتهای خوراکیشان به گروههای مختلفی تقسیم میشود که مهمترین آنها سبزیهای برگیشکل است. سبزیهای برگیشکل که شامل انواع کاهو، گشنیز، جعفری، ریحان، شوید، تره، شاهی، کرفس و... است عمدتا یا به صورت خام مورد استفاده قرار میگیرد یا در انواع خورشت و آش ریخته میشود و کاربردی به صورت خامخواری ندارد.
گروه دیگر سبزیهایی است که ریشه آنها خوراکی است و سایر قسمتهای گیاه معمولا غیرقابل خوردن است. مهمترین سبزیهای این گروه شامل پیاز، سیر، موسیر، هویج، چغندر، شلغم، ترب و... است. خیار، فلفل، بادمجان، کدو، گوجهفرنگی، بامیه و... نیز جزو سبزیهایی هستند که میوه آنها مورد استفاده قرار میگیرد. مصرف همه این سبزیها بهدلیل داشتن املاح و ویتامینهای مختلف برای بدن ضروری است زیرا وجود املاحی مانند پتاسیم، منیزیوم، آهن و فیبر در سبزیها به سلامت افراد کمک فراوانی میکند. البته آهن موجود در سبزیها از نظر میزان جذب مانند منابع غذایی حیوانی نیست و سبزیهای حاوی آهن هرگز نمیتواند جایگزین منابع حیوانی سرشار از آهن مانند گوشت قرمز شود.
وجود فیبر در سبزیها یکی دیگر از دلایلی است که به اهمیت مصرف آنها در رژیم غذایی میافزاید. فیبرها به کاهش چربی خون، کاهش قند خون، سلامت دستگاه گوارش و پیشگیری از یبوست کمک میکند.
سبزیها را بیش از حد حرارت ندهید
برخی از خانمها یا آشپزهای رستورانها به قدری سبزی را با حرارت بالا سرخ میکنند که رنگ آن کاملا تیره میشود و تقریبا دیگر ارزش غذایی بالایی ندارد. ضمن اینکه سبزی سرخشده آغشته به روغن است و نهتنها برای سلامت بدن مفید نیست که ضرر هم دارد. چنانچه مجبورید برای طبخ غذایی، سبزی را تفت دهید از روغنهای مخصوص سرخکردنی، روغن کنجد یا روغن کانولا استفاده کنید. برای آنکه ارزش غذایی سبزیها بیش از حد لطمه نبینند درجه حرارت زیر ظرف را زیاد نکنید. توجه داشته باشید که یک تفت دادن ساده سبزیها حدود 50درصد ویتامینهای مفید آنها را از بین میبرد چه برسد به سرخ کردنهای طولانی و در درجه حرارتهای بالا. در هنگام طبخ، سبزی را در مراحل پایانی پخت غذا به آن اضافه کنید و از پختن طولانیمدت آنها بپرهیزید. یادتان باشد غذا فقط نباید خوشمزه باشد بلکه باید بتواند نیازهای تغذیهای بدن را هم تامین کند.
شستوشوی سبزیها را جدی بگیرید!
نکته قابل توجه در مورد سبزیها شستوشو و ضدعفونی کردن آنها از انواع میکروبها و انگلها است، بنابراین هنگام تمیز کردن سبزیها حتما چهار مرحله گلزدایی و پاککردن، انگلزدایی، میکروبزدایی با محلول ضدعفونیکننده مخصوص سبزیها که حاوی پرکلرین است و در داروخانهها و فروشگاهها به فروش میرسد و مرحله آبکشی پایانی را انجام دهید. انجام بادقت این چهار مرحله در مورد سبزیهایی که خام خورده میشوند از اهمیت ویژهای برخوردار است. بد نیست بدانید همه عوامل بیماریزا با حرارت از بین نمیرود بنابراین به صرف اینکه سبزی پخته میشود پس آلودگیهایش هم از بین میرود، شستوشوی سبزیها را ناقص نگذارید.
[ad_2]
لینک منبع بازنشر:
مفیدستان
عبارات مرتبط
کلماتی برای این موضوع چند نکته جالب درباره ظروف مسی تغذیه سنتیصفحه اصلیدانستنی هاکاربر اول فـ ـ ـ ـ ـود تغذیه و طب سنتی بخش مهم سبک زندگی اسلامی است که رو به فراموشی نکات پخت مربا، چند نکته مهم در مورد پخت مرباها …نکات پخت مربانکته های پخت مربانکاتی هنگام پخت مربانکاتی در تهیه انواع مربانکات نکته مهم در مورد اعتیاد که باید بدانیم ایران نازمقدمه چند روز پیش تر خبری را از سایت شمال نیوز خوانده بودم که یکی از مسئولین استان نکاتی مهم درباره قهوه و دم کردن آنرازهای آشپزی نکته برای پخت لازانیای خوش طعم آشنایی با کاربردهای جو دو سر پرک در خواص سبزیجات، خواص میوه جات ،خواص خوراکیها،سبزیجات درمان عفونت های سینوسی با گریپ فروت میوه پاییزی با خواص شگفت انگیز راه های خطرناک نکته مهم بهداشتی دوران قاعدگی پارسی طببیماریهادوران قاعدگی یکی از مهم ترین دورههای زندگی هر خانمی است و از آنجا که به طور معمول میان وعده ی سالم و چند نکتهچند نکته ی خیلی مهم در انتخاب میان وعده ها حتما وسوسه می شویم، چه در مقدار و چه در نوع پوست و مو پزشکان ایران بسیاری از خانمها هنگام مراجعه به مطبهای پوست و مو از ریزش مژهها و کم پشت شدن سبزی ها گیاهان عضله ساز کدامند؟ مصرف زیاد گوشت تنها راه رشد حجم عضلات نیست و روش های متعدد خواص مواد غذایی، میوه ها، سبزیجاتخواص میوه ها ، خواص غذا ،خواص خوراکیها دیابتی ها چه نوشیدنی برایشان مفید یا مضر است؟آیامراحل شستشوی سبزیجات را میدانید؟آیامراحل شستشوی سبزیجات را میدانید؟ دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و داروسازی پزشکان ایران پژوهشگران می گویند مصرف روزانه آسپیرین برای محافظت از بیماری قلبی مفید است بررسی کاروفناوری کَلالهدانلود گجت کاروفناوری کلاله دوستان ارجمند برای اینکه کاروفناوری را همیشه در پاسخ به سؤالات شرعی مخاطبان دربارهی احکام ارتباط …جستار بیانات رهبر انقلاب درباره بدعهدی آمریکا پیام در پی حوادث دردناک شهادت مصرف همزمان ویتامین و آرژنین افزایش نیتریک …بهزاد پاسخ در تاریخ خرداد ۲۷ام ۱۳۹۵ ۰۰۵۰ روش مصرف پروتئین ماسل اینفیوژن روزانه ۲ یهترین زمان مصرف ویتامینها پایگاه تخصصی …آیا می دانید بهترین ساعت روز برای جذب ویتامین چه ساعتی است؟ یا می دانید بهترین ساعت نکات طلایی در طبخ و مصرف ماهی سالمونبرای آنهایی که عاشق خوردن غذاهای دریایی هستند، هیجان انگیزترین وعده غذایی بشقاب ماهی طب اسلامی وسنتی حکیم عقیلی خراسانی پوستپوستمواد غذایی درمان کننده ی آکنه میوه ها و سبزیجات ، سیب ، طالبی ، شهد گیاهی ، توت ، کنگر
لینک منبع :چند نکته مهم درباره مصرف سبزیجات
چند نکته مهم درباره مصرف سبزیجات - عصر ایران
www.asriran.com/fa/news/.../چند-نکته-مهم-درباره-مصرف-سبزیجاتCachedچند نکته مهم درباره مصرف سبزیجات. وجود فیبر در سبزیها یکی دیگر از دلایلی است
که به اهمیت مصرف آنها در رژیم غذایی میافزاید. فیبرها به کاهش چربی خون، کاهش قند ...
چند نکته مهم درباره مصرف سبزیجات -آکا - آکاایران
www.akairan.com/health/taghziyeh.../news201610311453057859.html
31 ا کتبر 2016 ... همه انسان ها باید در رژیم غذایی خود از پنج گروه غذایی اصلی یعنی گروه گوشت، تخم
مرغ، حبوبات و مغزها، گروه شیر و لبنیات، گروه میوه ها، گروه سبزی ها ...
چند توصیه برای مصرف و پخت سبزی - بیتوته
www.beytoote.com/.../advice-consumption-cooking-vegetables.htmlCached
Similarنکته های مهم برای درست کردن مربا · نکات ریز ... چند توصیه برای مصرف و پخت
سبزی. مجموعه: نکات مهم آشپزی · چند توصیه ... اگر در طبخ سبزی آب زیاد مصرف کرده
اید، از این آب برای سوپ و سس استفاده کنید. .... همه آنچه باید درباره اسبابکشی
بدانید.
چند نکته مهم درباره مصرف سبزیجات- جستجوگر اخبار تی نیوز
football.tnews.ir/سلامت-نیوز/CD3773323929Cached31 ا کتبر 2016 ... سلامت نیوز: همه انسانها باید در رژیم غذایی خود از پنج گروه غذایی اصلی یعنی گروه
گوشت، تخممرغ، حبوبات و مغزها، گروه شیر و لبنیات، گروه میوهها، ...
نکات مهم درباره مصرف سبزیجات - گیاه یاب | خبر فارسی
khabarfarsi.com/u/27569765
3 نوامبر 2016 ... نکات مهم درباره مصرف سبزیجات. فیبر موجود در سبزی ها ، یکی از علل اصلی مصرف
سبزیجات می باشد که ارزش رژیم غذایی را بالا می برد ، در واقع ...
نکات مهم در شستشوی سبزیجات - نمناک
namnak.com/نکات-مهم-در-شستشوی-سبزیجات.p17746Cachedنمناک سبک زندگیخانه داری نکات مهم در شستشوی سبزیجات ... با گرم شدن هوا، مصرف
سبزی ها بیشتر می شود و بی دقتی در شستشوی این گروه از مواد غذایی می تواند ...
نکات مهم در ترکیب میوه ها و سبزیجات و دانه ها - Facebook
https://www.facebook.com/...مهم...سبزیجات.../870330499644824/Cachedنکات مهم در ترکیب میوه ها و سبزیجات و دانه ها * ترکیب غذایی مغزها و دانهها را میتوانید
با سبزی های مختلف استفاده کنید ولی از مصرف آن ها با ... از مصرف میوه های شیرین
پس از غذا ، یا پس از مصرف مغز ها و دانه ها خودداری کنید. ... Created about 3 years ago.
نکاتی مهم درباره میوه و سبزیجات - وبسایت خبری گیومه
giyoome.com/نکاتی-مهم-درباره-میوه-و-سبزیجات/Cached28 مارس 2016 ... نکته های مهمی وجود دارد که در خرید میوه و سبزیجات باید آنها را بدانید. ... چند قانون
سرنوشت ساز ولی بسیار ساده برای چربی سوزی بدن · معرفی و آشنایی با روش ... در
این مقاله نکات مهم درباره میوه و سبزیجات را برای شما عزیزان ارائه میدهیم. ... یادآوری
میشود که سبزیجات را قبل از مصرف باید به طور حتمی شست و شو کنید.
چند نکته مهم درباره مصرف سبزیجات - رویکرد ۲۴
rooykard24.com/news/.../چند-نکته-مهم-درباره-مصرف-سبزیجاتCached31 ا کتبر 2016 ... همه انسانها باید در رژیم غذایی خود از پنج گروه غذایی اصلی یعنی گروه گوشت، تخممرغ،
حبوبات و مغزها، گروه شیر و لبنیات، گروه میوهها، گروه سبزیها و ...
نکات ضروری درباره مصرف سبزیجات - معاونت بهداشتی
health.shmu.ac.ir/?p=912Cached22 آوریل 2015 ... آموزش و ارتقاء سلامت › نکات ضروری درباره مصرف سبزیجات ... پتاسیم یکی از املاح
معدنی مهم برای بدن است که فعالیت بسیاری از آنزیم های بدن به ...
سهشنبه 17 مرداد 1396 ساعت 19:07