مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

مراقب حلزون‌هایت باش!

[ad_1]

مراقب حلزون‌هایت باش!

کودک و نوجوان > فرهنگی - اجتماعی - نفیسه مجیدی‌زاده:
«من و سروصدایی که به اجبار می‌شنوم هیچ، به فکر حلزون‌های گوش‌ات باش!»

این جمله‌ای است که همین تابستان گذشته در مترو شنیدم. داشتم کلاس نقاشی می‌رفتم. قبلش از دستفروش‌های مترو هدفون خریده بودم و داشتم موسیقی گوش می‌دادم.

آقایی کنار من نشسته بود. شاید پزشک بود یا معلم، نمی‌دانم! به من اشاره کرد تا هندزفری را از گوشم بیرون بیاورم. بعد گفت: «من و سروصدایی که به اجبار می‌شنوم هیچ، به فکر حلزون‌های گوش‌ات باش!» و پیاده شد و رفت و من ماندم با حلزون‌های گوشم!

برای این‌که حلزون‌های گوشم را نجات بدهم رفتم دنبال جمع‌آوری اطلاعات درباره‌ی هدفون‌ها و تأثیر آن‌ها برگوش، هدفون‌های استاندارد و...

با دکتر الف. اسدی، متخصص اطفال،گوش، حلق و بینی که معمولاً برای درمان به او مراجعه می‌کنیم در این مورد صحبت کردم و متوجه شدم که «افزایش شدید صدا موجب صدمه به عصب شنوایی و حلزون شنوایی گوش می‌شود و هرچه صدا بالاتر برود، درجه‌ی‌ تخریب آن روی سیستم عصبی و حسی گوش بیش‌تر خواهد شد» و دانستم:

صدای بلندی که از هدفون به گوش‌های ما می‌رسد گرچه با دیگر صداهای بلند تفاوتی ندارد اما به این دلیل که این صوت از راه امواج الکترونیکی تولید می‌شود و به مغز نزدیک‌تر است، عوارض مخرب بیش‌تری خواهد داشت.

جالب است که به بقیه‌ی یافته‌ها در این‌باره هم توجه کنیم.

* * *

محدوده‌ی مجاز شدت صدا برای انسان تا 80دسی‌بل است و زمانی که صدایی بیش از این حد، به گوش ما برسد سلول‌های گیرنده‌ی صدا را در گوش میانی دچار آسیب‌های غیرقابل جبران می‌کند که به مرور زمان بیش‌تر هم می‌شود.

* * *

اولین عارضه‌ی شنیدن صدای بلند، آسیب دیدن سلول‌های گوش داخلی و کاهش شنوایی است. اما عوارض ناشی از هدفون‌ها فقط مربوط به سیستم شنوایی نیست، بلکه امواج آن به‌طور مداوم مغز را تحریک کرده و تنظیم میزان هورمون‌های بدن را دچار اختلال می‌کند.

این صداهای بلند فرد را دچار خستگی روحی و جسمی، بی‌حوصلگی، سرگیجه و اختلال در تعادل می‌کند. علاوه براین یکی از شایع‌ترین تومورهای مغزی«نورینوم آکوستیک» است که احتمال بروز آن در افرادی که اغلب در معرض صداهایی با فرکانس زیاد قرار دارند، شایع‌تر است.

 

دوچرخه شماره ۸۵۱

البته گوش برای خودش مکانیزم‌های دفاعی دارد که از خود در برابر صداهای بلند محافظت می‌کند؛ مثلاً  با انقباض عضلات کوچکی که در گوش هستند و با کاهش میزان صوتی که به حلزون می‌رسد، می‌تواند تا حدودی از بروز آسیب‌های رسیده به گوش جلوگیری ‌کند.

اما وقتی شدت صدا از حدی بالاتر برود این مکانیزم‌های دفاعی کاربری زیادی ندارد و ممکن است باعث آسیب به گوش شوند.

* * *

البته گفتنی است که آسیب استفاده از هندزفری به سن فرد هم بستگی دارد؛ مثلاً افراد زیر 17 سال حساس‌ترند و گوش آنان نسبت به صدا آسیب‌پذیرتر است.

* * *

خوب است این را هم بدانیم که صداهای بلند همیشه طوری نیست که به‌طور ناگهانی اثر بگذارد و فرد متوجه افت شنوایی شود و بیش‌تر وقت‌ها به تدریج اثر می‌گذارند؛ طوری که فرد وقتی متوجه می‌شود که مثلاً دچار حدود 30 دسی‌بل افت شنوایی شده است. برای همین بهتر است طوری از هندزفری و هدست استفاده کنیم که صدمه‌های آن کم‌تر شود.

* * *

علائمی وجود دارد که به ما نشان می‌دهد که آیا گوشمان از راه استفاده از هندزفری آسیب دیده است یا نه؟ اولین علامت همیشه کم‌شنوایی نیست.

معمولاً در این حالت فرد در گوش خود صدای زنگ یک‌طرفه یا دوطرفه احساس می‌کند و پس از این مرحله، فرد به تدریج احساس می‌کند که شنوایی‌‌اش کم شده است. در صورتی که این کم‌شنوایی خیلی شدید شود، ممکن است مشکلاتی مانند سرگیجه و سردرد هم ایجاد کند.

* * *

این را هم در نشریه‌ی الکترونیکی«سلامت» خواندم: براساس نتایج مطالعه‌ی انجام شده‌ی دکتر پورتنف، دکترای اودیولوژی دانشگاه کلورادو، اگر به صدایی بین ۱۰ تا ۵۰ درصد از بالا‌ترین سطح صدای دستگاه پخش موسیقی همراه خود استفاده کنید، استفاده از هدفون برای تمام ساعات روز هم آسیبی به شنوایی شما نمی‌زند.

اما اگر می‌خواهید با ۸۰ درصد از قدرت پخش دستگاه از طریق هدفون به موسیقی گوش دهید، باید زمان استفاده از هدفون خود را به شدت کاهش دهید و هم‌چنین هدفون باید در نقطه‌ای از گوش قرار گیرد که صدا به راحتی قابل شنیدن باشد؛ اما از نزدیک‌کردن آن به پرده‌ی گوش پرهیز کنید.

هم‌چنین در زمان استفاده از  هندزفری بهتر است هر 10 تا 20 دقیقه هندزفری را از روی گوش بردارید.

 

دوچرخه شماره ۸۵۱

و در آخر هندزفری‌های استاندارد بخرید.

هندزفری‌های استاندارد سطح لاله‌ی گوش را می‌پوشانند. برخی شرکت‌های سازنده هم، محافظ داخلی در قسمت خروجی صدا قرار می‌دهند که اجازه نمی‌دهد صدا از حدی بالاتر رود.

حد مجاز شدت صدا برای فردی که از هندزفری استفاده می‌کند باید طوری باشد که فردی که کنار او نشسته است صدای موزیک را نشنود.

و البته هدفون‌هایی که اندازه‌ی کوچک‌تری دارند و کاملاً در مجرای گوش قرار می‌گیرند، نسبت به دیگر هدفون‌ها ضربه‌ی مستقیم‌تری به پرده‌ی گوش وارد می‌کند.


[ad_2]
لینک منبع
بازنشر: مفیدستان

عبارات مرتبط




کلماتی برای این موضوع

مراقب حلزون‌هایت باش



لینک منبع :مراقب حلزون‌هایت باش!

مراقب حلزون‌هایت باش! - همشهری آنلاین www.hamshahrionline.ir/details/350715/Children/sociocultural‎Cached2 نوامبر 2016 ... مراقب حلزون‌هایت باش! کودک و نوجوان > فرهنگی - اجتماعی - نفیسه مجیدی‌زاده: «من و سروصدایی که به اجبار می‌شنوم هیچ، به فکر حلزون‌های گوش‌ات باش!». Images for مراقب حلزون‌هایت باش! مراقب حلزون هایت باش! - تی نیوز tnews.ir/news/a4e073491423.html 2 نوامبر 2016 ... مراقب حلزون هایت باش! این جمله ای است که همین تابستان گذشته در مترو شنیدم. داشتم کلاس نقاشی می رفتم. قبلش از دستفروش های مترو هدفون خریده ... مراقب حلزون‌هایت باش! - kodoom.com - Kodoom news.kodoom.com/health-science/مراقب-حلزون-هایت-باش/story/6048546/ بعد گفت: «من و سروصدایی که به اجبار می شنوم هیچ، به فکر حلزون های گوش ات باش! » و پیاده شد و رفت و من ماندم با حلزون های گوشم! برای این که حلزون های گوشم را نجات ... مراقب حلزون هایت باش! | ورزش ایرانی,ورزش ایران,اخبارورزشی,جدیدترین ... varzesheirani.ir/مراقب-حلزون-هایت-باش/ من و سروصدایی که به اجبار می شنوم هیچ، به فکر حلزون های گوش ات باش! – کودک و نوجوان > فرهنگی – اجتماعی – نفیسه مجیدی زاده: من و سروصدایی که به اجبار می شنوم ... مراقب حلزون هایت باش! -روزنامه همشمهری - آکابانو www.akabanoo.com/article/akanews/.../news201611215291369371.html آکابانو: مراقب حلزون هایت باش! کودک و نوجوانgt;فرهنگی - اجتماعی - نفیسه مجیدی زاده: «من و سروصدایی که به اجبار می شنوم هیچ، به فکر حلزون های گوش ات باش!». بیماری روانی، درمان به جای انکار - صفحه ایران safheiran.ir/بیماری-روانی،-درمان-به-جای-انکار/روانشناسی/16893 3 ژانویه 2017 ... مراقب حلزون‌هایت باش! این تکرار بی‌اختیار است ... همسرتان اگر این نشانه ها را دارد یک کنترل گر واقعی است، مراقب باشید! چرا همسرتان عاشق شما نمی ... آرشیو آسیب - صفحه 5 از 114 - مفیدستان mofidestan.ir/tag/آسیب/page/5/‎Cachedمراقب حلزون‌هایت باش! کودک و نوجوان > فرهنگی – اجتماعی – نفیسه مجیدی‌زاده:«من و سروصدایی که به اجبار می‌شنوم هیچ، به فکر حلزون‌های گوش‌ات باش!» این جمله‌ای است ... استفاده از نانوذرات طلا و گیاه بادرنجبویه برای درمان آلزایمر - خبر فارسی khabarfarsi.com/n/26383456 10 ا کتبر 2016 ... ... زبان این پسر به بزرگی توپ تنیس است +تصاویر · مراقب حلزون هایت باش! 15 کار متفاوتی که زوج های خوشبخت انجام می دهند. لینکهای ویژه. Links. دانلود آهنگ علی ستوده به نام مراقب باش nex1music.ir/دانلود-آهنگ-علی-ستوده-به-نام-مراقب-باش/‎Cached9 مه 2017 ... دانلود آهنگ جدید | دانلود موزیک - دانلود آهنگ جدید علی ستوده به نام مراقب باشDownload New Song By Ali Sotoodeh Called Moragheb Bash.