[ad_1]
دبیر انجمن داروسازان ایران با تاکید بر لزوم مشورت بیماران با داروساز درباره نحوه مصرف داروهایشان در ماه مبارک رمضان گفت: قطع یکباره برخی داروها بسیار خطرناک است و میتواند عوارض غیرقابل جبرانی را برای بیمار به دنبال داشته باشد.
به گزارش مشرق، دکتر سیدمهدی سجادی درباره نحوه مصرف دارو در ایام مبارک ماه رمضان، گفت: با نزدیک شدن ایام مبارک ماه رمضان، همواره یکی از دغدغههای بیمارانی که دارو مصرف میکنند، این است که چگونه میتوانند ضمن بهرهمندی از فیوضات معنوی این ماه، برنامه دارودرمانی خود را دنبال کنند. به همین دلیل بحث مدیریت درمان دارویی این افراد حائز اهمیت است و باید بر اساس مستندات علمی و مبتنی بر توصیههای دارویی داروسازان در این زمینه تصمیمگیری شود.
وی با بیان اینکه قطعا توصیههای داروسازان در زمینه مصرف داروها میتواند به ایجاد شرایطی مناسب جهت انجام فریضه دینی کمک کند، افزود: از طرفی مهمترین اصل در این زمینه حفظ سلامت بیماران، به عنوان شرط اساسی برای روزهداری است. بنابراین در ایام روزهداری، بیماران هرگز نباید وعدههای دارویی خود را به صورت خودسرانه حذف کنند؛ چرا که این عمل باعث ایجاد اختلال در روند درمانشان میشود.
بیماران روزهدار حتما درباره نحوه مصرف دارو با داروساز مشورت کنند
سجادی با تاکید بر اینکه بیماران در ایام ماه مبارک رمضان قبل از هر اقدامی حتما باید با داروساز در زمینه نحوه مصرف داروهایشان مشورت کنند، گفت: قطع یکباره برخی داروها بسیار خطرناک است و میتواند عوارض غیرقابل جبرانی را به دنبال داشته باشد. به همین جهت بیماران باید به طور جدی از چنین تصمیمات خودسرانهای پرهیز کنند.
سجادی درباره تداخل دارو با تغییر ساعت مصرف غذا نیز اظهار کرد: معمولا تداخلات دارو با غذا میتواند باعث کاهش، افزایش یا تاخیر در روند رسیدن دارو به غلظت مناسبش در خون شود. حال شدت این تداخل و این موضوع که آیا اثر آن بر جذب دارو مثبت است یا منفی، به عوامل متعددی نظیر ماهیت فیزیکی و شیمیایی دارو، فرمولاسیون، نوع غذا و فاصله زمانی بین خوردن غذا و مصرف دارو بستگی دارد.
به گفته سجادی، در مصرف داروهایی که بعد غذا تجویز میشوند، احتمال بروز عوارض گوارشی در سحر نسبت به مصرف بعد از افطار بیشتر است؛ به علاوه گرسنگی باعث القای آنزیمی و تغییر در فعالیت آنزیمها میشود. به همین دلیل ممکن است در اثربخشی و عوارض دارو با مصرف بعد از سحر و افطار تفاوتهایی را شاهد باشیم.
دبیر انجمن داروسازان ایران ادامه داد: باید حتما به این نکته توجه کنیم که معمولا حجم وعده غذای مصرفی در وعده افطار و سحر نسبت به وعده معمولی در سایر اوقات بیشتر است؛ چرا که حجم بالای غذا طبیعتا باعث تاخیر در جذب اکثر داروها میشود. همچنین تغییر تعداد دفعات مصرف دارو، زمان مصرف دارو و عدم رعایت فاصله زمانی مصرف دارو نیز میتواند باعث تغییر اثربخشی و تاثیر داروها در بدن شده و مشکلات درمانی ایجاد کند.
سجادی با بیان اینکه افرادی که داروهای مورد نیاز خود را تنها در یک وعده دریافت میکنند، با مشورت داروساز میتوانند زمان آن را به گونهای تنظیم کنند که در مقطع زمانی افطار تا سحر آن را مصرف کنند، گفت: هرچند این تغییر زمان ممکن است عوارضی به دنبال داشته باشد، که البته این عوارض بسته به نوع دارو قابل بحث، بررسی و توصیههای جانبی است.
وی درباره افرادی که باید داروهای خود را با فاصله زمانی هشت یا 12 ساعت مصرف کنند، افزود: دست یافتن به توزیعی دقیق برای داروهایی که دو یا سه بار در روز تجویز میشوند، در فاصله بین باز کردن روزه و آغاز روزه دشوار است. چرا که وضعیت غلظت دارو در خون، میزان اثربخشی و تحمل آن را تحت تاثیر قرار میدهد. بنابراین در صورت در دسترس بودن فرمولاسیونهایی با اثر طولانی، مصرف یک فرآورده دارویی جایگزین، میتواند در ماه رمضان چاره مناسبی برای این بیماران باشد. البته به شرط آنکه داروساز این موضوع را تایید کرده و حواشی خطر را مورد بررسی قرار دهد.
مصرف داروهای موضعی برای روزهداران بلامانع است، اما...
دبیر انجمن داروسازان تاکید کرد که به دلیل طولانی بودن زمان روزهداری ممکن است افراد مجبور شوند دو یا چند دارو را با هم مصرف کنند. البته در این خصوص باید توجه داشت که مصرف همزمان یا با فاصله کم برخی داروها میتواند مشکلساز یا حتی مخاطرهآمیز باشد. در عین حال استفاده از داروهای موضعی که از طریق پوست جذب بدن میشوند، مانند انواع کرمها، پمادها، شیافها و محلولهای موضعی، برای روزه داران بلامانع است. اما با توجه به احتمال تغییر ساعت مصرف سایر داروها در ماه مبارک رمضان، باید بحث تداخلات دارویی آن با سایر داروهایی که بیمار مصرف می کند، مورد توجه قرار گیرد.
وی همچنین گفت: از آنجا که مصرف کافی آب و مایعات نقش مهمی در دفع داروها و متابولیتهای ناشی از آنها دارد، لازم است دقت کنیم که در فاصله بین افطار تا سحر به میزان کافی آب و مایعات به بدن روزهداران و به ویژه بیمارانی که دارو مصرف می کنند، برسد.
[ad_2]
لینک منبع بازنشر:
مفیدستان
عبارات مرتبط
5 ژوئن 2016 ... دبیر انجمن داروسازان ایران با تاکید بر لزوم مشورت بیماران با داروساز درباره نحوه مصرف داروهایشان در ماه مبارک رمضان گفت: قطع یکباره برخی داروها ...5 ژوئن 2016 ... آکاایران دکتر سیدمهدی سجادی درباره نحوه مصرف دارو در ایام مبارک ماه رمضان، گفت: با نزدیک شدن ایام مبارک ماه رمضان، همواره یکی از دغدغه های بیمارانی ...8 ژوئن 2016 ... به گزارش ایرنا، دکتر مهران ولایی ،چگونگی مصرف دارو ها در ماه رمضان را یکی از نگرانی های بیماران عنوان کرد و افزود : طی این ماه تغییرات بسیار ...5 ژوئن 2016 ... دکتر سیدمهدی سجادی درباره نحوه مصرف دارو در ایام مبارک ماه رمضان، گفت: با نزدیک ... توصیه هایی درباره چگونگی مصرف دارو در ماه رمضان; فرارو نیوز ...توصیه های دارویی و غذایی در ماه رمضان. ... (توصیه های غذایی و دارویی در ماه رمضان ) ... با توجه به کاهش فعالیت دستگاه گوارش در زمان روزه داری مصرف سریع مواد غذایی ...یکی از دغدغه های بیماران در ماه رمضان روزه داری و چگونگی مصرف داروها می باشد، در این ... با توصیه های ساده اما کارآمد در زمینه مصرف داروها و محدودیت های بیماری های مزمن به ...یکی از دغدغه های بیماران در ماه رمضان روزه داری و چگونگی مصرف داروها می باشد، در این ... با ارائه توصیه های ساده اما کارآمد در زمینه مصرف داروها و محدودیت های بیماری های مزمن ...ﯾﮑﯽ از دﻏﺪﻏﻪ ﻫﺎي ﺑﯿﻤﺎران در ﻣﺎه رﻣﻀﺎن روزه داري و ﭼﮕﻮﻧﮕﯽ ﻣﺼﺮف. داروﻫﺎ ﻣﯽ ... ﺳﻄﺢ ﺳﻼﻣﺖ ﺟﺎﻣﻌﻪ ﻣﺼﻤﻢ اﺳﺖ ﺑﺎ ﺗﻮﺻﯿﻪ ﻫﺎي ﺳﺎده اﻣﺎ ﮐﺎرآﻣﺪ در زﻣﯿﻨﻪ ﻣﺼﺮف. داروﻫﺎ و ... ﻻزم اﺳﺖ در ﻣﻮرد داروﻫﺎي ﻣﺪر.توصیه هایی درباره چگونگی مصرف دارو در ماه رمضان. ... این ها توصیه هایی است برای نوشتن یک بیوی اینستاگرامی؛ اما آیا همه به توصیه های این چنینی گوش می دهند؟با ورود به ماه مبارک رمضان افرادی که دارو مصرف می کنند باید از چه توصیه هایی پیروی کنند تا بتوانند هم روزه خود را بگیرند و هم داروهای خود را طبق دستور پزشک.
کلماتی برای این موضوع مصرف داروها در ماه مبارک رمضان دانشگاه علوم …مصرف داروها در ماه مبارک رمضان یکی از دغدغه های بیماران در ماه رمضان روزه داری و بهترین زمان مصرف فولیک اسد در روز؟ صفحه مطالب این سایت تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی داشته و توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی معرفی و دانلود رساله های آموزشی مصور رهبر معظم …خداوند سبحان در این ماه بافضیلت، میهمانى ویژه اى را براى تربیت روح ترتیب داده است به تخم کتان و چگونگی مصرف آن، فواید دانه کتان، خواص …تخم کتان و روغن آن تخم کتان سبب بهبود سیستم گوارش بدن می گردد فیبر موجود در تخم کتان رژیم غذایی مناسب مرکز اطلاعات فنی ایراننکاتی درباره فواید و زیانهای مصرف آجیل یک کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی گفت ترک اعتیاد ، ترک مواد مخدر ترک سیگار ترک کراک …ترک اعتیاد ترک اعتیاد تضمینی ترک سیگار ترک اعتیاد به کراک ترک اعتیاد به الکل ترک علم ورزش خبر های بروز و معتبر در ارتباط با علم ورزش و اصول علمی در ورزشبرنامه علمی مصرف مکملها در دوره حجم پایگاه …در چند مقاله قبلی ما برای شما اطلاعات کاملی را در مورد مکملها از جمله پروتئین وی قرص دوفاستون در چه مواقعی تجویز می شود؟ عوارض …سلام من پریود بسیار نامنظم دارم به نحوی که دا ماه یکباردکتر برام قرص دوفاستون تجویز پورتال جامع نازوب …نازوب،عکس،اس ام اس،فال،عکس های خنده دار،طنز،فال حافظ،تاروت،عکس های بازیگران
لینک منبع :توصیه هایی درباره چگونگی مصرف دارو در ماه رمضان
توصیه هایی درباره چگونگی مصرف دارو در ماه رمضان - مشرق نیوز
www.mashreghnews.ir/.../توصیه-هایی-درباره-چگونگی-مصرف-دارو-در-ماه-رمضان
5 ژوئن 2016 ... دبیر انجمن داروسازان ایران با تاکید بر لزوم مشورت بیماران با داروساز درباره نحوه
مصرف داروهایشان در ماه مبارک رمضان گفت: قطع یکباره برخی داروها ...
توصیه هایی درباره چگونگی مصرف دارو در ماه رمضان - onvansho
onvansho.ir/.../توصیه-هایی-درباره-چگونگی-مصرف-دارو-در-ماه-رمضان.html
توصیه درباره چگونگی مصرف دارو در ماه درباره نحوه مصرف دارو در توصیههایی . مصرف
داروها در ماه مبارک رمضان مصرف داروها در ماه در ماه رمضان روزه داریچگونگی تعداد دفعات ...
چگونگی مصرف دارو در ماه رمضان - دارو - مراقبت - سلامت نیوز
www.salamatnews.com/news/.../چگونگی-مصرف-دارو-در-ماه-رمضانCached5 ژوئن 2016 ... توصیه انجمن داروسازان درباره : ... بیماران روزهدار حتما درباره نحوه مصرف دارو با
داروساز مشورت کنند سجادی با تاکید بر اینکه بیماران در ایام ماه مبارک رمضان قبل از
هر اقدامی حتما باید با .... قبل از عروسی و مهمانی های مهم، این غذاها را نخورید!
توصیه های دارویی در ماه مبارک رمضان | معاونت غذا و دارو | دانشگاه علوم ...
fdo.kaums.ac.ir/Default.aspx?PageID=212Cachedتوصیه های دارویی در ماه مبارک رمضان. هموطنانی که به دلیل ابتلا به بیماری دارو مصرف
می نمایند، همیشه این سوال مطرح است که نحوه صحیح مصرف داروها در زمان روزه داری ...
توصیه های نحوه مصرف داروها در ماه مبارک رمضان - ایسکانیوز
www.iscanews.ir/.../توصیه-های-نحوه-مصرف-داروها-در-ماه-مبارک-رمضانCached29 مه 2017 ... توصیه های مرتبط با روزه داری و مصرف داروها به منظور آگاهی و اطلاع رسانی همزمان با فرا
رسیدن ایام ماه مبارک رمضان به همت معاونت غذا و دارو دانشگاه تهران ...
توصیه های دارویی در ماه مبارک رمضان - معاونت غذا و دارو - دانشگاه علوم ...
fdo.fums.ac.ir/food-and.../568-توصیه-های-دارویی-در-ماه-مبارک-رمضانCached2- تغییر زمان مصرف دارو ها ،تعداد دفعات مصرف داروها ، رعایت مدت زمان بین مصرف دو ...
درباره قطع داروها و نحوه استفاده آنها در ماه مبارک رمضان با پزشک و یا داروساز باید ...
مصرف داروها در ماه مبارک رمضان - دانشگاه علوم پزشکی زنجان - واحد اطلاع ...
zums.ac.ir/find.php?item=45.1132.7344.faCachedیکی از دغدغه های بیماران در ماه رمضان روزه داری و چگونگی مصرف داروها می باشد، در این
... با توصیه های ساده اما کارآمد در زمینه مصرف داروها و محدودیت های بیماری های مزمن به ...
توصیه های دارویی ماه رمضان/ مصرف داروهای بیماران دیابتی - خبرگزاری مهر
www.mehrnews.com/.../توصیه-های-دارویی-ماه-رمضان-مصرف-داروهای-بیماران-دیابتیCached
Similar17 ژوئن 2015 ... توصیه های دارویی ماه رمضان/ مصرف داروهای بیماران دیابتی ... افزود: تغییر زمان
مصرف برخی داروها از روز به شب نیز می تواند عارضه هایی را به بیمار ...
دولت بهار: توصیه هایی درباره چگونگی مصرف دارو در ماه رمضان
www.dolatebahar.com/telex-268801.htmlCachedتلکس دولت بهار :: هواداران دکتر محمود احمدی نژاد: توصیه هایی درباره چگونگی مصرف
دارو در ماه رمضان یکشنبه، 16 خرداد 1395 - 11:51 کد خبر: 268801 ...
راهنمای مصرف دارو در ماه رمضان - نمناک
namnak.com/مصرف-دارو-در-ماه-رمضان.p31690Cachedبا نزدیک شدن ایام مبارک ماه رمضان، همواره یکی از دغدغه های بیمارانی که دارو مصرف می
... در ماه رمضان، لازم است مصرف داروها براساس راه تجویز، زمان مصرف دارو و تداخل با ...
به طور کلی توصیه می شود در صورت وقوع مشکلات درمانی در ماه رمضان، در صورت در ...
چهارشنبه 18 مرداد 1396 ساعت 20:14