مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

آموزش تهیه آش رشته ایرانی و خواص

[ad_1]

آموزش تهیه آش رشته ایرانی و خواص

آموزش تهیه آش رشته ایرانی و خواص 

آش رشته غذای خوشمزه ایرانی است که همه جا طرفدار دارد و پختن آن را همیشه و همه جا شاهد هستیم. این غذا خواص زیادی هم دارد. آش رشته یکی از آشناترین آش‌های ایرانی است که علاوه بر وجه سنتی آن در بسیاری از مراسم مذهبی به عنوان خوراک از آن استفاده می‌شود.

 

آشی که تقریبا در تمام مناطق ایران از آن استفاده می‌شود و جایگاه خاصی در وعده‌های غذایی گوناگون و فصول متفاوت سال‌ دارد. این آش از استفاده به عنوان عصرانه و ناهار گرفته تا استفاده در سفره‌های نذری و افطاری، از دعاخوانی و آرزوی بازگشت به سلامت مسافرانمان با پخت آش پشت پا گرفته تا کاسه‌های آش خاص نذری برای برآورده شدن دعاهایمان، جایگاه خود را‌دارد.

 

ارزش تغذیه‌ای آش رشته‌ای

در تهیه آش رشته از مواد غذایی گوناگونی استفاده می‌شود که در بیشتر مناطق جغرافیایی قابل دسترس هستند. اگر چه تهیه ‌این آش در قسمت‌های گوناگون تفاوت اندکی‌دارد اما با داشتن قابلیت تغییر بعضی از مواد اولیه،‌ این آش را می‌توان برای تمام گروه‌های سنی و حتی بیماران خاص به غذایی سالم و مغذی تبدیل کرد.

 

استفاده از مواد اولیه متنوع یکی از ویژگی‌های منحصر به فرد این آش قدیمی است. به کار گرفتن حداقل یک ماده غذایی از هر یک از گروه‌های اصلی غذایی موجب افزوده شدن ارزش تغذیه‌ای آن شده است. استفاده از رشته از گروه نان و غلات، حبوبات و گاهی آب گوشت از گروه گوشت و حبوبات، سبزی‌های گوناگون بسته به منطقه‌ای که آش در آن پخت می‌شود

 

و بالاخره کشک یا ماستی که به آن اضافه می‌شود، مجموعه کاملی از گروه‌های غذایی را در این غذای ایرانی فراهم می‌کند.در همدان و برخی از مناطق غربی کشور نوع خاصی از آش رشته تهیه می‌شود که در اصطلاح به آن آش رشته‌ترشی گفته می‌شود. در این آش به غیر از کشک و ماست مقادیری از میوه‌های خشک به‌این مجموعه اضافه می‌شود تا از گروه میوه‌ها نیز در پخت این غذا استفاده شده باشد.

 

لازم به ذکر است که هریک از اقلام اضافه شده ‌دارای ماده مغذی مخصوص به خود از انواع ویتامین‌ها گرفته تا املاح، پروتیین، کربوهیدرات و… است که آن را در همین وعده غذایی در اختیار سلامت ما می‌گذارد. با وجود این با اضافه کردن مواد غذایی دیگری به عنوان تزیین می‌توان به‌این ارزش غذایی افزود

 

اما باید به یاد داشته باشیم که روی آشمان یک وجب روغن نباشد که در این صورت از ارزش تغذیه‌ای آن می‌کاهیم و به دست خودمان قاتق نانمان را به قاتل جانمان تبدیل می‌کنیم.

 

مواد لازم برای آش رشته :

 رشته 400 گرم 
سبزی ‌(تره، جعفری، اسفناج، گشنیز)  1 کیلوگرم 
 پیاز 2 عدد 
لوبیا، نخود و عدس  هر کدام 1 لیوان 
کشک ساییده به اندازه دلخواه
آرد 1 تا 2 قاشق سوپخوری
زردچوبه نصف قاشق چایخوری
نمک به اندازه دلخواه
نعناع خشک 1/5 قاشق سوپخوری
روغن مایع به مقدار کافی

طرز تهیه آش رشته :

نخود و لوبیا را از قبل با آب بگذارید حداقل برای چهار تا پنج ساعت خیس بخورد. به‌این‌ترتیب با حل شدن مواد قندی که تخمیر آنها ایجاد نفخ می‌کند از ایجاد این مشکل پس از خوردن آش جلوگیری می‌کنید. عدس نیازی به خیس خوردن زیاد ندارد چون زود پخته می‌شود.

 

یک پیاز را خرد کنید و با مقداری روغن مخصوص سرخ کردنی، سرخ کنید و لوبیا ونخود را در آن بریزید. زردچوبه را هم در آن بریزید و با مقداری آب بپزید. مقداری آب را کم کم به آن بیفزایید تا بیش از حد آبکی نشود. می‌توان نخود و لوبیا را با هم نپخت زیرا مدت پخت این دو ممکن است با هم متفاوت باشد.

 

وقتی هر دو کاملا پخته شد قبل از اینکه له بشود با هم مخلوط ‌کنید و سپس سبزی‌ها را که شسته، تمیز و خورد کرده‌اید، به آن اضافه کنید و بگذارید بپزند. مدت پختن سبزی‌ها زیاد نیست. کافی است سبزی‌ها له شوند و رنگ سبز خود را به آش منتقل کنند. به‌این‌ترتیب ویتامین‌های حساس آن از بین نمی‌روند

 

و یا اینکه کمتر خراب می‌شوند. عدس زمان زیادی برای پختن نیاز ندارد ولی اگر مطمین نیستید عدس را هم جداگانه بپزید و سپس با بقیه مخلفات مخلوط کنید.وقتی سبزی‌ها پخت و آش خوش‌رنگ شد، رشته‌ها را در آش بریزید و بگذارید بپزد. دقت کنید رشته‌ها زیاد خرد نشوند و سالم باشند. اغلب 10 تا 12 دقیقه طبخ برای رشته‌ها کافی است.

 

سعی کنید آش را در تمام مدت با حرارت ملایم بپزید. اگر احساس کردید که آشتان قوام خوبی ندارد در یک ظرف کوچک یک قاشق روغن داغ کنید و آرد را در آن بریزید و خوب هم بزنید تا آرد یک دست بشود. اگر لازم بود کمی آب به آن اضافه کنید، سپس آن را به آش بیفزایید و خوب مخلوط کنید. وقتی آش آماده شد، مقداری کشک به آن اضافه کنید و آن را از روی آتش بردارید.

 

در بعضی از مناطق کشور از ماست استفاده می‌کنند. به علاوه دربسیاری از مناطق کوهستانی سبزی‌های محلی وجود‌ دارد که در اصطلاح به آنها ‌تره‌بار محلی می‌گویند و برای پخت آش از همین سبزی‌ها استفاده می‌شود.

 

هنگام سرو آش رشته مقدار مورد نیاز را در ظرف بریزید و با کشک، نعناع داغ و پیاز داغ تزیین کنید. برای تزیین با یک پیاز دیگر پیازداغ درست کنید. سعی کنید پیاز خوب سرخ شود و نسوزد و همزمان برشته شود. برای اینکه پیاز برشته و خشک شود پس از اینکه طلایی رنگ شد

 

آن را روی سبد سیمی پهن کنید و بگذارید خشک شود، با این کار پیازداغ شما خیلی زیبا خواهد شد و روغن اضافی آن گرفته می‌شود.با مقداری روغن و نعنای خشک نعناع داغ درست کنید، روش درست کردن نعناع داغ به این صورت است که روغن را می‌گذارید خوب گرم شود.

 

سپس نعناع خشک را که خوب خرد کرده‌اید داخل آن می‌ریزید و بلافاصله روغن را از روی حرارت بر می‌دارید و مدام نعناع داغ را هم می‌زنید تا نسوزد.

 

دقت کنید نعناع را که داخل روغن ریختید آن را حتما از روی حرارت بردارید، در غیر این صورت خواهد سوخت و تلخ مزه خواهد شد. حالا برای تزیین اول مقداری کشک روی آش بریزید و با قاشق صاف کنید و روی آن را با نعناع داغ و پیاز داغ تزیین کنید. کشیدن نقش و نگار با استفاده از مواد گوناگون از جمله زعفران هم بستگی به میزان سلیقه شما‌ دارد.

 

7 توصیه به آشپزها برای پخت آش رشته :

 اگر به آش کشک می‌زنید نمک نریزید و اگر دوغ می‌ریزید به میزان لازم نمک بزنید. استفاده زیاد از نمک برای سلامت شما دردسر ساز می‌شود.

 

 برای خوش رنگ شدن رشته آش، زردچوبه را همراه پیاز داغ به آش بیفزایید.

 آشی که می‌خواهید دوغ بزنید سفت بردارید و اگر کشک می‌زنید شل‌تر بردارید.

 

 اگر اسفناج در بازار نیست از برگ چغندر استفاده کنید.

 برای تهیه کشک زرد، کشک را با زعفران و آب بجوشانید.

 

 تزیین کشک را با کیسه فریزر مثلثی شکل انجام دهید.

 

 بهتر است برای پیشگیری از مسمومیت با کشک که اغلب مسمومیت خطرناکی است از کشک‌های پاستوریزه استفاده کنید و کشک را به مدت 20 دقیقه بجوشانید.

 

منبع : سلامت

 

 


[ad_2]
لینک منبع
بازنشر: مفیدستان

عبارات مرتبط با این موضوع

آش، انواع آش، حلیم، انواع حلیم، آموزش پخت آش آموزش …آش،آش رشته،آش دوغ،آش شلغم،آش جو،اش رشته فرنگی،اش کشک،انواع اش،اش رشته،اش گوجه آش رشته، طرز تهیه آش رشته، اش رشتهطرز تهیه آش رشته و نکات مهم در پخت آن طرز تهیه آش رشته مجلسی ساده آموزش کامل طرز تهیه طرز تهیه آش رشته خوشمزه و نکات مهم در پخت آش رشتهطرز تهیه آش رشته حبوبات را برای کاهش نفخ ناشی از آن یک روز قبل خیس کنید و تا بار آب آش رشته طرز تهیه اش رشته سنتی ایران کوکآش رشته طرز تهیه نخود اش و لوبیا چیتی را از شب قبل در اب خیس دهید و تا روز بعد چند بار آشنایی با روش تهیه‌ی آش رشتهبرای دیدن فایل کامل این مطلب با مراحل و تصاویر بیشتر، اینجا کلیک کنید مواد لازم برای موسیقی ایرانی آرشیو و خبرهای موسیقیسبک زندگی مد و …آرشیو موسیقی ایرانی و خبرهای موسیقی ایران و موسیقی جهاناخبار پزشکی و سلامتبخشهای آموزش بهترین غذاهای ایرانی،آشپزی ایرانیآشپزی ایرانی‌ و غذای ایرانی‌ مطمئنا یکی‌ از بهترین و خوشمزه‌ترین‌ها در دنیاست سوپ و آش آشنایی با روش تهیه آش شله قلمکار یکی از معروف ترین نوع از انواع آش‌های ایرانی استآش سوپ آبگوشت دیزی ایران کوکغذاهای اصلی سوپ و آش آشپزی ماکروفر املت و کرپ پلو و چلو پوره خوراک خورش سوفله و آموزش تهیه آش رشته ایرانی و خواص آموزشتهیهآشرشته تهیه آش رشته ایرانی و خواص ،طرز تهیه آش رشته خوشمزه،بهترین آش رشته و خواص آموزش تهیه آش آش رشته طرز تهیه اش رشته سنتی ایران کوک آش رشته نخود آش و لوبیا چیتی را از شب قبل غذاهای محلی و سنتی ایرانی آش رشته طرز تهیه آموزش تهیه آش رشته ایرانی و خواص خواص آش رشته ، نکاتی برای پخت آش رشته خواص آش رشته ، نکاتی برای پخت آش رشته خواص آش رشته ، نکاتی برای پخت آش رشته پخت ماش و قمری پخت آش ماش و قمری پخت ماش و قمری پخت آش ماش و قمری پخت ماش و قمری پخت آش ماش و قمری طرز تهیه آش آذری یا آش انار غذای شب طرز تهیه آش آذری یا آش انار غذای شب طرز تهیه آش آذری یا آش انار غذای شب اش اش های ایرانی اشپزی انواع و طرز تهیه اش اش های ایرانی اشپزی انواع و طرز تهیه اش اش های ایرانی اشپزی انواع و طرز تهیه آموزش تهیه آش رشته ایرانی و خواص خواص آش رشته آشپزی سالم تغذیه سلامت نیوز تغذیه آشپزی سالم خواص آش رشته ۱۳۹۰ در تهیه آش رشته از مواد غذایی اعزام نیروی کار ایرانی و توسعه آموزش تهیه آش رشته ایرانی و خواص پایگاه اینترنتی روبات سورنا آموزشتهیهآش آموزش تهیه آش رشته ایرانی و خواص آش رشته غذای خوشمزه ایرانی است که همه جا طرفدار دارد و پختن طرز تهیه آش رشته خواص آش رشته آشپزی آموزش آشپزی طرز تهیه آش رشته خواص آش رشته یکی از آشناترین آش‌های ایرانی کلم قمری و خواص آن آموزش آشنایی با روش تهیه‌ی آش رشته طرز تهیه آش رشته نوع از انواع آش‌های ایرانی روش برای آموزش نظم و انضباط به یک طرز تهیه آش رشته خوشمزه و نکات مهم در پخت آش رشته طرز تهیه آش رشته خوشمزه و ایرانی است این آش را آموزش انواع غذاها، خواص مواد طرز تهیه و خواص آش رشته طرز تهیه و خواص آش رشته آموزش آشپزی دسر شایع ترین سرطان در مردان ایرانی آش سوپ آبگوشت دیزی ایران کوک ترخینه،آموزش پخت آش رشته،آموزش و سنتی ایرانی تهیه انواع آش ، انواع آبگوشت طرز تهیه آش آذری یا آش انار غذای شب یلدا طرز تهیه آَش انار غذای در خانه بگیرید و در آش آموزش انواع غذاها، خواص مواد غذایی طرز تهیه اش رشته نذری آش رشته برای نفر طرز تهیه اش رشته اش رشته طرز تهیه آش رشته خوشمزه طرز تهیه آش رشته اش رشته



لینک منبع :آموزش تهیه آش رشته ایرانی و خواص

Images for آموزش تهیه آش رشته ایرانی و خواص آموزش تهیه آش رشته ایرانی و خواص - پارس ناز www.parsnaz.com/آموزش-تهیه-آش-رشته-ایرانی-خواص.html‎Cachedآموزش تهیه آش رشته ایرانی و خواص ،طرز تهیه آش رشته خوشمزه،بهترین آش رشته و خواص مفید،خواص غذای آش رشته،غذای عالی آش رشته و نکات آشپزی،نکات خوشمزه شدن آش. طرز تهیه آش رشته خوشمزه و نکات مهم در پخت آش رشته - بیتوته www.beytoote.com/cookery/.../delicious1-noodle-soup.html‎Cached Similarآش رشته از معروف‌ترین آشهای ایرانی است. این آش را غالباً با کشک و گاهی با سرکه و حتی ترشی می‌خورند. بسته به عادت‌های خانوادگی از آش رشته به عنوان پیش غذا یا غذای ... طرز تهیه آش رشته | خواص آش رشته - ابرتازه ها www.abartazeha.com/news/153869/prepare-ashreshteh1-properties/‎Cachedطرز تهیه آش رشته | خواص آش رشته | دستور پخت آش زشته خوشمزه ، آشنایی با خواص آش رشته ... آش رشته یکی از آشناترین آش‌های ایرانی است که علاوه بر وجه سنتی آن در ... طرز تهیه آش رشته | خواص آش رشته - مجله ابرتازه ها www.abartazeha.com/?p=153869‎Cachedطرز تهیه آش رشته | خواص آش رشته | دستور پخت آش زشته خوشمزه ، آشنایی با خواص آش رشته ... آش رشته یکی از آشناترین آش‌های ایرانی است که علاوه بر وجه سنتی آن در ... آش رشته، طرز تهیه آش رشته، اش رشته - آکاایران www.akairan.com/ashpazi/dizi-abgosht/9887.html‎Cached Similarآش رشته,آش رشته خوشمزه,طرز پخت آش رشته,اش رشته,دستور پخت آش رشته,آش رشته با سبزی خشک,آموزش پخت آش رشته,آموزش تهیه آش رشته,طرز تهیه آش رشته,آش رشته طرز تهیه,آش,انواع آش,حلیم,انواع حلیم,آموزش ... رییس جمهور، روابط ایران و صربستان را دیرینه و دوستانه خواند و از گسترش همکاریها با بلگراد در همه عرصه. ..... خواص اسفناج : . طرز تهیه آش رشته + راز و رمز تهیه آن | ستاره setare.com/fa/news/1527/طرز-تهیه-آش-رشته-راز-و-رمز-تهیه-آن‎Cached Similar7 سپتامبر 2015 ... آش رشته از معروف‌ترین آش‌های ایرانی است که در مراسم مختلف همچون افطار در ماه رمضان و یا مراسم عزاداری در ماه محرم مورد استقبال قرار می‌گیرد. خواص آش رشته - آشپزو ashpazo.ir/news/90357‎Cachedn\n آش رشته یکی از آشناترین آش‌های ایرانی است که علاوه بر وجه سنتی آن در بسیاری از ... نوع خاصی از آش رشته تهیه می‌شود که در اصطلاح به آن آش رشته‌ ترشی گفته می‌شود. .... آموزش آشپزی، طرز تهیه انواع غذا، کیک و شیرینی، دسر و سالاد، بستنی و ژله و ... آش رشته - طرز تهیه اش رشته سنتی | ایران کوک https://irancook.ir/07/23/ash-reshte/2495/‎Cachedآش رشته : نخود آش و لوبیا چیتی را از شب قبل در آب خیس دهید و تا روز بعد چند بار اب ان را تعویض کنید ... حبوبات آش رشته: چقددر مورد خواص حبوبات آش رشته آشنایی دارید؟ - پایلا https://payla.ir/blog/cooking-and-nutrition/.../حبوبات-آش-رشته‎Cached12 ژوئن 2017 ... آش رشته یکی از غذاهای اصیل ایرانی است که دارای فواید بسیاری است. ... خانه آشپزی و تغذیه آموزش انواع غذا حبوبات آش رشته: چقدر با خواص حبوبات آش ... برای تهیه آش رشته ابتدا حبوبات را برای کاهش نفخ ناشی از آن یک روز قبل خیس ...