۴ دلیل علمی اثباتشده برای اینکه بیشتر سکوت کنیم!
شلوغی زیاد شما را آشفته میکند؟ شاید وقتش است که به یک مکان آرام و بدون تنش بروید.
به گزارش آلامتو و به نقل از آی بانو؛ ما در تمام لحظات زندگی با اصوات احاطه شدهایم، و چنان با این آلودگیهای صوتی تطبیق یافتهایم که آنها را صداهای پسزمینهی معمول تلقی میکنیم، کمترین توجهی به صدای جمعیت، ترافیک، موزیک یا تلویزیون نمیکنیم.
جوانب مثبت سکوت به ما گوشزد میکند که باید بیش از پیش خود را به سکوت مهمان نمائیم.
طبق مطالعهایی که در سال ۲۰۱۳ در زمینهی تاثیر متفاوت سطح صدا بر روی موشها صورت پذیرفت، مشخص شد دو ساعت سکوت در روز به شکلگیری سلولهای جدید در هیپوکامپوس مغز، نقطهایی در مغز که مسٔول تواناییهای یادگیری، حافظه و احساسات است، میشود.
مغز ما حتی مادامی که استراحت میکنیم، فعال است. در طی ساعات استراحت، مغز اطلاعاتی که در طول روز به دست آورده، پردازش و در خود حک میکند. هنگامی که پردازش اطلاعات خوب پیش برود، معطوف صدا و دیگر مداخلات نشود، یکپارچگی احساسات و حافظه، برانگیختگی تصورات و بروز تواناییها از سوی مغز به جریان میافتد. در نتیجهی سکوت، خلاقتر شده و درهای جهان به رویمان باز میشود.
اثبات شده است که صداهای مدوام بر مغز تاثیر گذاشته و منجر به افزایش سطح هورمون استرس میگردد. در مقابل، سکوت تاثیر کاملاً معکوسی دارد؛ عدم وجود صدا محرکی برای رفع استرس از مغز و بدن است. محققان تغییر در فشار خون و جریان گردش خون را مورد بررسی قرار داده و به این نتیجه دست یافتهاند که دو دقیقه استراحت در سکوت موثرتر از گوش دادن به هرگونه موسیقی آرامشبخش است.
اصوات مانع از حل مشکلات پیشروی ما میشود، خواه مشکلات مرتبط با مطالعه، خواه مشکلات کاری باشند؛ همین امر منجر به کاهش انگیزه، توجه و افزایش خطا میگردد. برخی از مطالعات حاکی از آن است که نمرات درسِ خواندن و زبانِ کودکانی در نزدیکی خیابانهای پر سر و صدا یا خطوط راهآهن زندگی میکنند، نسبت به کودکانی که در مناطق آرامتر زندگی میکنند، پایینتر است. با این وجود، قضیهی خوشایندی نیز در این قانون وجود دارد: مغز میتواند آنچه را که در نتیجهی آلودگی صوتی از دست میدهد، بازیابد.