طرز تهیه انواع شیرینی شب یلدا ۹۵
۱- طرز تهیه باسلوق
مواد لازم:
نشاسته ذرت یا نشاسته گندم: نصف فنجان
شکر: ۱ فنجان( ۲۲۶ گرم)
آب: یک و نیم فنجان
گلاب: نصف فنجان
آب لیمو ترش تازه: ۱ قاشق چایخوری
مغز گردو: یک چهارم فنجان
کره: ۱ قاشق غذاخوری
پودر نارگیل: ۱ فنجان
آموزش تهیه باسلوق برای شب یلدا ۹۵
طرز تهیه:
۱٫پودر ناگیل را داخل یک کاسه بزرگ ریخته و کنار بگذارید.
۲٫آب و شکر را داخل یک تابه ریخته و روی شعله متوسط قرار دهید تا بجوشد و شکر کاملا در آب حل شود. شعله را کم کنید تا آهسته بجوشد.
۳٫نشاسته ذرت و نصف فنجان آب خنک را در تابه کوچکی با هم مخلوط کنید و هم بزنید تا نشاسته کاملا حل شود و مایع یکدستی حاصل شود.
۴٫ نشاسته حل شده را داخل شربت شکر که از قبل آماده کرده اید و روی شعله است، بریزید و بگذارید تا بجوشد. مرتبا هم بزنید تا مخلوط یکدست شود و ناصافی نداشته باشد. شعله را کم کرده و بگذارید آهسته جوش بزند و مدام تا حدود ۱۵ دقیقه هم بزنید تا مایع غلیظ شود. گلاب، کره و آب لیمو ترش را به آن اضافه کرده و بگذارید تا ۵ تا ۷ دقیقه با شعله کم بپزد. در این حال هم پیوسته هم بزنید.
۵٫یک قاشق غذاخوری از مخلوط نشاسته ای را برداشته و داخل پودر نارگیل بریزید و آن را بچرخانید تا دور آن کاملا به نارگیل آغشته گشته و پوشانده شود. این کار را باید با سرعت انجام دهید. نصف یک مغز گردو را در مرکز هر باسلوق قرار دهید. باسلوق ها را داخل ظرف مناسبی چیده و با چای سرو کنید.
۲- طرز تهیه رولت هندوانه
مواد لازم :
تخم مرغ ۴ عدد
شکر ۸۰ گرم
آرد ۹۰ گرم
شربت غلیظ ۱ قاشق سوپخوری
طرز تهیه :
زرده تخم مرغ را از سفیده جدا کنید و زرده را با نصفی از شکر و وانیل بزنید تا کرم شود .
سفیده تخم مرغ را زده تا فرم بگیرد و بعد شکر را بصورت بارانی به آن اضافه کنید .
زرده و سفیده را مخلوط کرده و بعد آرد را روی آن الک می کنیم .
اگر دوست دارید روی رولت طلایی شود ۱ ق س شربت را در آخر به آن اضافه می کنیم .
بعد در سینی ۴۰×۳۰ ریخته و این نکته خیلی مهم است که سینی فر آخرین طبقه از بالا باشد و درجه فر ۲۲۰ درجه فقط ۸ تا ۱۰ دقیقه قبل از اضاقه کردن آرد، مایه را به دو قسمت مساوی تقسیم کرده؛ به یک قسمت رنگ قرمز و به قسمت دیگر رنگ سبز اضافه کنید. ( من از رنگ مایع استفاده کردم )
بعد آرد را به آرامی با مایه مخلوط کنید.
کف سینی را کاغذ روغنی انداخته و سپس مایه قرمز را در یک طرف سینی و سبز را در طرف دیگر بریزید و با قاشق داخل سینی پخش کنید.
دو قاشق غذاخوری از مایه سبز را نگه داشته، کمی دیگر به آن رنگ سبز اضافه کنید تا کاملاً تیره شود و سبز پر رنگی داشته باشید. ( تفاوت دو رنگ سبز زیاد باشد که خودش را بیشتر نشان بدهد )
این مایه را داخل قیف بریزید و روی مایه کیک داخل سینی خطوط موازی بکشید و با سیخ چوبی به آن فرم دهید.
برای ادامه کار و مراحل بعدی، مانند رولت معمولی عمل کنید. به یاد داشته باشید که روی حوله ( یا کاغذ روغنی ) که رولت را روی آن بر میگردانید، حتما پودر قند بپاشید که رویه رولت کنده نشود.
بعد از خامه کشی و چند ساعت استراحت در یخچال، رولت را با چاقوی اره ای برش زده و بعد برای تخم هندوانه شکلات آبکرده را داخل قیف ریخته و روی برش ها میریزیم ( مانند تصویر )
۳- طرز تهیه مسقطی هندوانه
مواد لازم :
نشاسته ۱ لیوان
آب ۵ لیوان
گلاب ۱ لیوان
شکر ۱.۵ لیوان
رنگهای خوراکی
شکلات چیپسی
طرز تهیه:
آب سرد و نشاسته رو کاملا مخلوط میکنیم تا نشاسته در آب حل بشه بعد گلاب رو اضافه میکنیم ظرف رو روی شعله قرار میدیم و مُدام هم میزنیم تا مسقطی غلیظ و کشدار بشه وشکر رو اضافه میکنیم وهم میزنیم تا شکر کاملا حل بشه، حالا شعله رو کم میکنیم و به مدت نیم ساعت دَم میکنیم.بعد از این مرحله بخشی از مسقطی رو با رنگ خوراکی قرمز رنگ میکنیم داخل قالب دلخواهمون میریزیم تا کمی خودش رو بگیره و ببنده بعد یک لایه مسقطی ساده روی اون میریزیم وباز زمان میدیم تا ببنده و در آخر بخشی از مسقطی رو با رنگ خوراکی سبز رنگ میکنیم و لایه سوم رو اضافه میکنیم و زمان میدیم تا کاملا سفت بشه
داخل ظرف مورد نظر برمیگردونیم و با یه تکون کوچیک از قالب جدا میکنیم.اگر برای جدا کردن دسر ها ازقالب مشکل دارید حتما سطح قالب رو قبل از استفاده چرب کنید و هنگام جدا کردن دسر برای چند ثانیه قالب رو داخل یک ظرف آب ولرم قرار بدید و بعد در ظرف اصلی برگردونید.در پایان با شکلات چیپسی برای مسقطی هندوانه دانه تخمه بزارید
۴- طرز تهیه کیک ھندوانه
مواد لازم
ژله ھندوانه: ۱بسته
شکر: ۳ پیمانه
آرد: ۵ پیمانه
بیکینگ پودر: ۲ قاشق غذاخوری
نمک: ۱ قاشق چایخوری
کره: ۲ پیمانه
تخم مرغ: ۸ عدد
شیر: ۲ پیمانه
وانیل: ۲ قاشق چایخوری
روش تھیه:
ابتدا فر را با دمای ۱۸۰درجه سانتی گراد روشن کنید تا گرم شود.
آرد و بیکینگ پودر را مخلوط کرده و ۲بار به خوبی الک کنید و به ھمراه پودر ژله،شکر و نمک به خوبی مخلوط کنید.کره را در
دمای اتاق نرم کنید و به مواد اضافه کرده و با ھمزن به خوبی مخلوط کنید.تخم مرغ،شیر و پوره ھندوانه را جداگانه با ھم
مخلوط کنید تا یکدست شوند سپس آنھا را به مواد اضافه کرده و با ھمزن به خوبی یکدست کنید.
مواد را داخل قالب که با کاغذ روغنی پوشیده شده قرار داده و ۴۵دقیقه بپزید.
نکات:
برای تھیه پوره ھندوانه ھسته ھای ھندوانه را جدا کرده و آن را داخل مخلوط کن به خوبی بزنید.
در صورت تمایل مقداری رنگ قرمز ه خوراکی به کی اضافه کنید تا خوشمزه تر شود.
۵- طرز تهیه کیک انار
مواد لازم
آرد ۲پیمانه
شکر دو سوم پیمانه
تخم مرغ ۴عدد
پودر ژله انار ۱بسته
بیکینگ پودر دو قاشق چایخوری
وانیل ۱/۴ قاشق چایخوری
کره آب شده۱ پیمانه
آب انار ۲/۳ پیمانه
طرز تھیه
در ابتدای کار فر را با دمای ۱۸۰درجه روشن کرده و اجازه دھید داغ شود.آرد و بیکینگ پودر را دو بار الک کرده و به ھمراه
پودر ژله خوب یکنواخت کنید.
تخم مرغھا را نیم ساعت در دمای اتاق قرار دھید و بعد به ھمراه شکر و وانیل با ھمزن برقی به مدت ۵ دقیقه بزنید سپس کم
کم کره را اضافه کنید. بعد مواد خشک را به ھمراه آب انار به مواد اضافه کرده و ۳۰ ثانیه با ھمزن برقی بزنید.
قالب مناسبی را انتخاب کرده و کف آن کاغذ روغنی بیندازید و مواد را داخل آن ریخته و به مدت ۴۵دقیقه داخل فر بپزید.
۶- طرز تهیه چیپس لبو
مقداری لبو را انتخاب کرده و با دستگاه یا رنده چیپس کنید(ھرچه لایه ھا نازک تر باشد چیپس شما خوشمزه تر خواھد
شد)حال روی ھر ورقه مقداری کره و عسل بمالید و آنھا را داخل سینی فر بچینید.
فر را روی کمترین درجه قرار داده و ۱تا۲ساعت اجازه دھید لبوھا خشک شوند.
۷- طرز تهیه چیز کیک انار
مواد لازم
بیسکویت کاکائویی پودر شده ۲۲۰ گرم
کره ۸۰ گرم ، ذوب شده
پودر ژلاتین ۳ قاشق چایخوری
آب انار ۱سوم پیمانه
پنیر خامه ای ۴۰۰ گرم
شکر ۱۵۰ گرم
خامه ی فرم گرفته ۳۵۰ گرم
مواد لازم برای رویه:
شکر ۵۰ گرم
پودر ژلاتین ۳ قاشق چایخوری
آب یک پیمانه
انار ۴۰۰ گرم ، دانه شده
آب انار:۱چھارم پیمانه
طرز تھیه
ابتدا پودر بیسکویت را با کره ذوب شده مخلوط کرده و داخل قالب چرب شده بریزید و به شدت آن را فشرده و صاف کنید و ۳۰ دقیقه داخل یخچال قرار دھید.
پودر ژلاتین را روی آب انار پاشیده و کنار بگذارید تا اسفنجی شود سپس داخل مایکروویو یا روی بخار آب قرار دھید تا شفاف شود. سپس اجازه دھید کاملا خنک شود.
پنیر خامه ای و شکر را با ھمزن برقی به خوبی بزنید تا کاملا مخلوط شود. ژلاتین حل شده ی خنک را اضافه کرده و با دور کند ھمزن مخلوط کنید.
خامه ی فرم گرفته را به آرامی اضافه کرده ، با لیسک به حالت دورانی ھم زده و روی بیسکویت پرس شده بریزید و در آخر ، مواد رویه را روی آن ریخته و صاف کنید و به مدت ۴ ساعت در یخچال قرار دھید .
برای رویه پودر ژلاتین و آب سرد را مخلوط کرده و روی حرارت ملایم قرار دھید سپس شکر را اضافه کرده و خوب ھم بزنید تا شکر حل شده و به جوش آید . سپس دانه ھای انار و آب انار را اضافه کرده و ۲ دقیقه روی حرارت قرار دھید . سپس از روی حرارت برداشته و کنار بگذارید تا خنک شود.بعد از آماده شدن چیز کیک رویه خنک شده را روی مواد ریخته و ۱ساعت داخل یخچال قرار دھید تا کالا ببندد.
۸- طرز تهیه رولت کدو حلوایی
مواد لازم
تخم مرغ درشت سه عدد
شکر (سرخالی) ۱لیوان
پوره کدو حلوایی (سرخالی) ۲سوم لیوان
خامه فرم گرفته به میزان لازم
پودر قند ۱چھارم لیوان
بیکینگ پودر ۱قاشق چایخوری
دارچین ۱قاشق مرباخوری
آرد ۳چھارم لیوان
طرز تهیه
مدت پخت: ۱ ساعت و ۳۰ دقیقه
آماده سازی: ۱ ساعت مدت انتظار: ۳۰ دقیقه مجموعا
ابتدا فر را با دمای ۱۸۰درجه سانتی گراد روشن کنید تا کاملا گرم شود.
تخم مرغ ھا را درون ظرف مناسبی شکسته و با ھمزن برقی به خوبی بزنید تا یکنواخت شود سپس شکر را کم کم به آن افزوده و به خوبی مخلوط کنید.
حدود ۵دقیقه با دور تند شکر و تخم مرغ را بزنید.
ھمه مواد خشک را با ھم مخلوط کرده و ۳مرتبه آن را الک کنید تا مخلوط شده و ھوا بخورد. حال پوره کدو را به تخم مرغ اضافه کنید و خوب ھم بزنید تا یکنواخت شود.
آرد را کم کم اضافه کرده و به خوبی مخلوط کنید.
قالب مناسبی را انتخاب کرده و کف آن کاغذ روغنی قرار دھید.
مواد کیک را داخل قالب ریخته و داخل فر قرار دھید و ۱۵تا۲۰دقیقه صبر کنید تا پخته شود.
صبر کنید تا کیک کاملا سرد شود سپس روی یک دستمال تمیز مقداری پودر قند بپاشید و کیک را بعد از پخته شدن روی آن قرار داده و بعد آن را رول کنید.
بعد از آنکه یک ساعت گذشت رول را باز کرده و روی رولت خامه بزنید و دوباره آن را ببندید و ۱ساعت دیگر داخل یخچال قرار دھید.
بعد از گذشت زمان رولت را برش زده و سرو کنید!
۹- طرز تهیه شیرینی قیفی پر شده از موس کدو حلوایی
قیف بستنی ۶ عدد
اسپری آشپزی
آرد کمی
خمیر پفکی (یخ زدایی شده) ۱ ورقه
شکر تزئینی
شیر نارگیل (شیرین نشده) نصف فنجان
پودر پودینگ وانیلی ۱ بسته
کدو حلوایی (کنسرو) ۴/۳ فنجان
دارچین (آسیاب شده) ۴/۳ قاشق چایخوری
کارامل نصف فنجان
خامه (سرد، پر چرب) نصف فنجان
نارگیل (شیرین نشده، رنده شده، بو داده) نصف فنجان
طرز تهیه
فر را با دمای ۴۰۰ درجه فارنھایت (۲۰۴ درجه سانتی گراد) داغ کنید. ھر قیف را داخل فویل آلومینیومی بپیچید و فویل اضافه را داخل آن تا بزنید. قیف ھای فویلی را با اسپری آشپزی چرب کنید و کنار بگذارید. سطح کاری خود را کمی آرد پاشی کنید. تای خمیر پفکی ورقه ای را باز کنید. خمیر را برش دھید تا ۳ مستطیل درست شود سپس ھر مستطیل را از طول له ۴ نوار برش دھید به صورتی که کلاً ۱۲ نوار داشته باشید.
انتھای دو نوار خمیری را به ھم بچسبانید. از انتھای نوک تیز قیف شروع کنید و نوار خمیری را دور قیف بپیچانید به صورتی که لبه ھای آن کمی روی ھم بیفتند. نباید نوار خمیر به انتھای سر پھن قیف برسد. روی خمیر قیفی را با اسپری آشپزی چرب کنید و شکر تزئینی روی آن بپاشید (اختیاری). قیف خمیری را از پھلو به صورتی که انتھای نوار رو به پایین باشد داخل یک سینی فر که کف آن کاغذ روغنی انداخته اید بچینید. ھمین کار را برای باقی نوارھای خمیری ھم تکرار کنید.
قیف ھای خمیری را ۱۵ دقیقه تا زمانی که خمیر قھوه ای طلایی شود در فر بپزید. بگذارید قیف ھا داخل سینی فر روی یک توری خنک شوند. با احتیاط قیف ھای فویلی را در بیاورید.شیر نارگیل، پودر پودینگ، کدو حلوایی و دارچین را در یک کاسه با ھمزن بزنید تا مخلوط غلیظ شود. در یک مخلوط کن خامه پر چرب را با سرعت بالا بزنید تا موج دار شود. خامه زده شده را داخل مخلوط کدوحلوایی بریزید سپس ھم بزنید و مخلوط را با قیف یا قاشق داخل قیف ھای خمیری بریزید. قیف ھای خمیری را داخل دیس بچینید. روی آن کارامل بریزید و نارگیل بو داده بپاشید.
نکته
برای بو دادن نارگیل ھا آنھا را در یک سینی فر که با کاغذ روغنی پوشانده اید به صورت یک لایه پھن کنید و در فر با دمای ۳۵۰ درجه فارنھایت (۱۷۷ درجه سانتی گراد) قرار دھید و ۳ تا ۵ دقیقه بگذارید. بعد از گذشت نیمی از این زمان ھم بزنید و بگذارید بماند تا قھوه ای طلایی شود.