به گزارش جام جم آنلاین، امروزه رژیم غذایی خامخواری همچنان طرفدارانی دارد، اما آیا واقعا سبزیجات خام سالمتر از سبزیجات پخته است؟
چرا خامخواری ؟
نظریهای که پشت ایده خامخواری وجود دارد، این است که آنزیمهای طبیعی، ویتامینها و فیتونوترینتها (موادشیمیایی موجود در گیاهان که به پیشگیری و مقابله با بیماریها کمک میکنند)، در دماهای بالاتر از حدود 47 درجه سانتی گراد ازبین میروند. در برخی موارد، مصرف سبزیجات به شکل خام تامین کننده موادمغذی بیشتری است. به عنوان مثال، ویتامین C به آسانی و بر اثر حرارت ازبین میرود.
سبزیجاتی مانند فلفلها و سبزیجات دارای برگ سبز مثل کلم و بروکلی، سرشار از ویتامین C است که میزان آن با پختن کاهش مییابد. خانواده ویتامینهای B مانند بیوتین، تیامین، نیاسین و ریبوفلاوین نیز ـ هرچند به میزان عمدهای در سبزیجات وجود ندارند ـ بر اثر حرارت از بین میروند. نتایج مطالعهای که در British Journal of Nutrition منتشر شد، نشان میدهد افرادی که به مدت طولانی رژیم خامخواری داشتهاند، دارای سطح بتاکاروتن بالا و سطح طبیعی ویتامین A بودهاند. همین مطالعه نشان میدهد، میزان آنتی اکسیدان قوی لیکوپن در این افراد پایین است.
آیا موادغذایی پخته مفیدترند؟
این ایده که موادغذایی پخته بیشتر از موادخام حاوی موادمغذی است، نخستین بار در سال 2002، وقتی بود که محققان نشان دادند پختن گوجه فرنگی، لیکوپن موجود در آن را آزاد میکند. محققان در این تحقیق دریافتند، حرارت دادن گوجهفرنگی تا بیش از 88 درجه سانتیگراد به مدت 30 دقیقه، میزان لیکوپن آن را 25 درصد افزایش میدهد و این فایده کمی نیست، زیرا مشخص شده لیکوپن در کاهش بیماریهایی مثل بیماریهای قلبی، تباهی لکه زرد و سرطان موثر است.
همچنین مشخص شده است هویج پخته نسبت به هویج خام، موادمغذی بیشتری دارد. مطالعه منتشر شده در Journal of Agricultural and Food Chemistry نشان میدهد، هویج پخته حاوی کاروتنوئیدها و ویتامین C بیشتری است. آنتیاکسیدانهای موجود در هویج بلافاصله پس از پخت به میزان 3/34درصد افزایش مییابد. مطالعه دیگری که در ژورنال بینالمللی Food Science & Technology به چاپ رسید، نشان داد پختن مارچوبه، آنتی اکسیدانهای کوئرستین، لوتئین و زیگزانتین آن را افزایش میدهد.
موادمغذی قارچ نیز پس از پخته شدن افزایش پیدا میکند. اداره کشاورزی آمریکا در گزارشی نوشت قارچ پخته نسبت به قارچ خام حاوی پتاسیم، روی و نیاسین بیشتری است. کارشناسان همچنین میگویند، کلسیم و آهن موجود در سبزیجات دارای برگ سبز مثل کلم و اسفناج در حالت خام، به دلیل وجود ترکیبی به نام اسید اگزالیک جذب بدن نمیشوند، اما پختن این سبزیجات اگزالیک اسید را شکسته، باعث جذب آهن و کلسیم توسط بدن میشود. آنچه مسلم است، این که موادغذایی خام و پخته هردو برای بدن مفید است و برای این که نهایت استفاده از آنها برده شود، باید در ترکیب با یکدیگر مصرف شوند.
لینک منبع :
سبزیجات خام یا پخته؛ کدام سالمتر است؟سبزیجات خام یا پخته؛ کدام سالمتر است؟ - جام جم آنلاین
jamejamonline.ir/sara/.../سبزیجات-خام-یا-پخته؛-کدام-سالمتر-است؟Cached23 مه 2017 ... وی پس از آن با انجام آزمایشهایی درباره غذاهای خام تلاش کرد، پیام خود را به همگان
برساند. تصویر سبزیجات خام یا پخته؛ کدام سالمتر است؟ به گزارش جام ...
سبزیجات خام یا پخته؛ کدام سالمتر است؟ - مواد غذایی - تغذیه - سلامت نیوز
www.salamatnews.com/.../سبزیجات-خام-یا-پخته؛-کدام-سالمتر-است-Cached23 مه 2017 ... امروزه رژیم غذایی خامخواری همچنان طرفدارانی دارد، اما آیا واقعا سبزیجات خام سالمتر از
سبزیجات پخته است؟
سبزیجات خام یا پخته: کدام یک سالمتر است؟ - سلامتی
salamati.ir/2017/06/25/سبزیجات-خام-یا-پخته-کدام-یک-سالمتر-اس/Cached25 ژوئن 2017 ... آیا پختن سبزیجات واقعا آنها را ناسالمتر میکند؟ آیا میتوان با پخت سبزیجات آنها را
مغذیتر مصرف کرد؟ در این مقاله جواب این سوالها را بخوانید.
azarmath - سبزیجات خام یا پخته،کدام سالمتر است؟
azarmath.mihanblog.com/post/191Cached
Similar1 آوریل 2011 ... سبزیجات خام یا پخته،کدام سالمتر است؟ در این که آشپزی و پخت و پز برای رژیم
غذایی ما حیاتی و اجتناب ناپذیر است و کمک میکند بدون صرف مقادیر ...
خبرگزاری آریا - سبزیجات خام یا پخته؛ کدام سالمتر است؟
www.aryanews.com/.../سبزیجات-خام-یا-پخته؛-کدام-سالمتر-است؟Cached27 مه 2017 ... خبرگزاری آریا-امروزه رژیم غذایی خامخواری همچنان طرفدارانی دارد، اما آیا واقعا سبزیجات
خام سالمتر از سبزیجات پخته است؟ به گزارش خبرگزاری آریا ...
بروکلی خام مصرف شود بهتر است یا پخته ؟ | پاسخگویان
www.pasokhgooyan.ir/node/6134Cachedاین در حالی است که پختن دیگر سبزیجات خانواده چلیپاییان مانند گلکلم و کلم، سبب
... که نمیتوان گفت مواد غذایی خام در مقایسه با مواد غذایی پختهشده سالمتر خواهند بود.
سبزیجات خام یا پخته؛ کدام سالمتر است - نیوز مانیتور
monitor.shafaqna.com/FA/IR/9308522Cachedسبزیجات خام یا پخته؛ کدام سالمتر است. ... زومیت. اچ پی Spectre x2 را برای رقابت
با سرفیس پرو بهروزرسانی کرد. - زومیت. عقرب جان کودک اندیمشکی را گرفت.
اخبار پزشکی - سبزیجات خام یا پخته؛ کدام سالمتر است؟
vipmed.ir/index.php?app=online_news&id=3762Cachedاخبار پزشکی,سبزیجات خام یا پخته؛ کدام سالمتر است؟ - تاریخچه خامخواری به به دهه
1800 میلادی برمیگردد؛ زمانی که ماکسی میلیان بریچربنر، پزشک سوئیسیتبار ...
هرلحظه، سبزیجات خام یا پخته؛ کدام سالمتر است؟
harlahze.com/سلامت/سبزیجات-خام-یا-پخته-کدام-سالم-zwnj-تر-استCachedسلامت نیوز:امروزه رژیم غذایی خامخواری همچنان طرفدارانی دارد، اما آیا واقعا سبزیجات خام
سالمتر از سبزیجات پخته است؟ به گزارش سلامت نیوز، جام جم نوشت: تاریخچه ...
ꔚꔚ سبزیجات خام یا پخته؛ کدام سالمتر است؟ - لینک بیار
linkbiar.com/link/.../سبزیجات-خام-یا-پخته-کدام-سالم-تر-استCachedسبزیجات خام یا پخته؛ کدام سالمتر است؟ گردآوری شده در: سهشنبه، ۰۲ خرداد ۱۳۹۶، ۰۸:
۰۹. تاریخچه خامخواری به به دهه 1800 میلادی برمیگردد؛ زمانی که ماکسی میلیان ...
یکشنبه 22 مرداد 1396 ساعت 16:28