به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ستاد خبری دهمین دوره نمایشگاه زنان و تولید ملی، قدیری درباره حمایت از تولید داخلی و جلوگیری از واردات پوشاک گفت: ما باید همواره حق را به مصرف کننده بدهیم که کالاهای مورد علاقه خود را به راحتی خریداری کند. همیشه یک سری از مصرف کنندگان دوست دارند که پوشاکی با برندهای خارجی خریداری کنند. مساله این است که در هر صورت رضایت مصرف کنندگان را به دست بیاوریم. بخشی از راه دستیابی به این هدف، پایبندی به عرق ملی است و بخشی از آن کیفیت محصول یا نام برند و.... در کشورهای صاحب نام نیز لزوما صد در صد محصولات مورد نیاز را خودشان تولید نمی کنند. مثلا ممکن است که برندی از ایتالیا در آسیای شرقی نیز به فروش برسد. ما هم با بحث واردات و برندهای خارجی مشکلی نداریم. اما موضوعی که ما را ناراحت می کند، این است که اولا، حقوق مصرف کننده ما به رسمیت شناخته نمی شود. مثلا اجناس بی کیفیت و تقلبی و غیراصلی با نام تقلبی همان برندها وارد کشور می شود و خریدار هم آن را تشخیص نمی دهد پس حقوقش زیر پا گذاشته می شود. علاوه بر آن، حقوق تولیدکنندگان نیز ضایع می شود.
او درباره ضرورت اجرایی شدن قوانین واردات پوشاک به کشور گفت: برندهای وارداتی به کشور ما معمولا خارج از قوانین مشخص به سیستم توزیع راه پیدا می کنند. در حالی که تمام کشورهای دنیا برای برندهای وارداتی خود قواعد و قوانین مشخصی را در نظر گرفته اند. ما نیز خواسته زیادی نداریم، صرفا می خواهیم این واردات بر اساس قوانین مشخص باشد. این طور نباشد که بیش از 99 درصد واردات غیر قانونی باشد و فقط یک درصد آن قانونی باشد.
قدیری در همین راستا از اجرای همایشی در حاشیه دهمین نمایشگاه زنان و تولید ملی خبر داد و گفت: همایشی که قرار است تحت عنوان فراخوان حمایت از صنعت پوشاک و مقابله با واردات بی رویه و غیرقانونی در سالن همایش دهمین نمایشگاه زنان و تولید ملی برگزار شود، دقیقا در همین راستا است. هم اکنون وزارت صنعت دستورالعملی را تحت عنوان دستورالعمل نحوه فعالیت نمایندگی ها و شعب شرکت های خارجی در ایران تهیه کرده است که در آن جزئیات واردات مشخص شده است. در این جلسه هم قرار است صحبت ها و مشکلات تولیدکنندگان در حضور رسانه ها شنیده شود تا راهکار مناسبی برای حل مسائل آنها پیدا کنیم.
قدیری در پاسخ به این پرسش که نقش کارگاه های تولیدی کوچک و بزرگ زنان سرپرست خانوار در اشتغال زایی و افزایش تولیدات باکیفیت داخلی و اعتماد مردم به برندهای داخلی چیست، گفت: نکته اول این که چنین کارگاه هایی باید مراکز توزیع مناسبی نیز در اختیار داشته باشند. این کارگاه ها نیز اگر مراکز توزیع کافی در اختیار نداشته باشند و اگر همچنان رقیب اصلی آنها همان واردات بی رویه ای باشد که ذکر کردم، دچار آسیب های جدی خواهند شد.
او در ادامه افزود: برپایی نمایشگاه هایی که محصولات زنان سرپرست خانوار را به شکل مستقیم به مشتری عرضه می کند، در حل مشکل توزیع نیز تاثیر زیادی خواهد داشت و رضایت مشتری را نیز راحت تر و زودتر جلب خواهند کرد.
وی درباره تاثیر برپایی چنین نمایشگاه هایی که تولیدکنندگان ایرانی و مصرف کننده ها در آن به راحتی می توانند با یکدیگر ارتباط برقرار کنند و نظرات طرف مقابل را بشنوند، گفت: از آنجایی که دهمین نمایشگاه زنان و تولید ملی با یک تیم حرفه ای هر 6 ماه یک بار برگزار می شود، کم کم در حال تبدیل شدن به برند است. در این نمایشگاه هم مصرف کنندگان منفعت می برند و هم تولید کنندگان. ما از مجموعه شهرداری به خاطر نزدیک کردن این دو گروه با یکدیگر تشکر می کنیم. هرچه ارتباط مصرف کننده و تولیدکننده با یکدیگر نزدیک باشد، سلیقه ها و قیمت ها متعادل می شود و صنعت پوشاک داخلی رشد بهتری را شاهد خواهد بود.