به گزارش جام جم سرا، محققان حوزه خانواده 10 راهکار اساسی برای حل مشکلات بین همسران را متذکر شده اند.نخستین گام کنترل توقعات است،زن و مرد در برآورده کردن توقعات شان نباید نسبت به طرف مقابل خود موضع گیری، تهدید یا جبر به کار گیرند.بنابراین همسران می توانند با مدیریت خواسته های خود و ابراز توقعات شان در حود توان اقتصادی و فکری همسر خود بنیان یک زندگی مشترک را شکل دهند.
یکی دیگر از راهکارهای موثر و مفید در زمینه تنش های بین همسران اهمیت دادن به افرادی غیر از همسر است به طور مثال توجه بیش از حد به دوستان با اعضای خانواده خود باعث ایجاد نوعی کدورت در ذهن همسر می شود.در حالیکه زن و مرد در خانواده باید اولویت اهمیت را به یکدیگر بدهند.روان شناسان بر این باورند که الگو قرار دادن شیوه زندگی افراد دیگر تاثیر مثبتی در زندگی و روابط بین همسران نخواهد داشت بلکه آتش کینه و خشم در روابط را افزایش می دهد.اگر همسران بخواهند نظرات و سلیقه دیگران را در زندگی خود اعمال کنند با مشکلات عدیده ای رو به رو می شوند.
ایجاد روابط عمیق گام سوم یک رابطه بین همسران به شمار می رود.شناخت زن و مرد از یکدیگر نیازمند گذر زمان است.از این رو نمی توان انتظار داشت که همسران در مدت زمان کوتاه نسبت به یکدیگر شناخت کافی و لازم را پیدا کنند از این رو محققان معتقدند بعد از گذشت 5 سال اززندگی مشترک همسران مهارت مدیریت زندگی و شناخت از هم را نیز پیدا می کنند.
چهارمین چتر حمایتی روابط مستحکم میان همسران حل اختلافات نظر است.مشکلات کوچک شاید به ظاهر ساده و قابل حل به نظر برسند اما بی توجهی به آنها کوهی از مشکلات را پیش روی همسران به تدریج قرار می دهد که توان حل آن را نخواهند داشت از این رو ممکن است گره کوری در زندگی شان ایجاد شود که غیر قابل حل باشد.
استقبال از تجربه های نوین به استحکام روابط همسران کمک می کند.برنامه ریزی کردن و تبعیت از قوانین حرکت زندگی را به مسیر درستی هدایت می کند.افزودن تجربه های جدید به زندگی به نوعی چاشنی روابط به شمار می رود و باعث می شود همسران از آفت های زندگی مصون بمانند.
اهمیت به نیازهای فردی یکی از اصول مهم زندگی است.توجه کردن فقط به نیازهای طرف مقابل اصل زندگی مشترک نیست بلکه برای افزایش طول زندگی مشترک هر فرد باید به علاقه مندی های فردی خود نیز بها داده و لیستی از اهداف فردی خود داشته باشد و برای تحقق آنها تلاش کند.
اعتماد به نفس کامل،برخی از همسران در بیان نیازها و خواسته های خود ناتوان هستند و همین مسئله باعث کاهش اعتماد به نفس می شود.روانشناسان بر این باورند که اگر همسران توان بیان حرف های خود را ندارند آنها را روی کاغذی به شکل یادداشت بنویسند و با یک هدیه یا یک شاخه گل به همسر خود تقدیم کنند با این شیوه هم خاطرات خوشی برای شان به یادگار می ماند هم اینکه به اعتماد به نفس کامل در زندگی دست می یابند.
از دیدگاه روانشناسان زمانی که همسران احساس می کنند غبار تکرار بر زندگی شان نقش بسته است و زمینه برای بروز اختلافات مهیا می شود بهتر است با کمی تغییر دکوراسیون خانه فرصت بهتر اندیشه کردن و تصمیم گیری را فراهم کنند تا فضای خانوادگی از سردی و سکوت خارج شود.
چتر حمایتی دیگر که محققان به آن اشاره دارند تفریحات دو نفره است.درست است که با تولد فرزندان زندگی زناشویی کامل تر می شود اما قرار نیست اولویت همسران از بین برود بنابراین توصیه می شود با رفتن به سفر و تفریحات دو نفره خاطرات روزهای خوش زندگی را مرور و یادآوری کنید.زیرا نقش مهمی در روابط بین همسران دارد.
قرارهای ملاقات بدون هماهنگی و غیر منتظره یکی از راهکارهایی است که به حل بسیاری از مشکلات کمک می کند.به طور مثال دعوت غافلگیرانه از همسر در یک رستوران و جشن تولد غیر منتظره فرزندان از راه هایی که خاطرات مشترکی به جا می گذارد.
منبع : شبکه مجازی آستان