مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

منشأ چای و آشنایی با خواص و انواع آن

چای باکیفیت از جوانه‌های تازه، شامل دو یا سه برگ اول به علاوه شکوفه‌های در حال رشد به دست می‌آید اما چایی که کیفیت پائینی دارد از برگ‌های پائین ساقه چای به دست می‌آید که در تهیه چای‌های فوری و brick tea استفاده می‌شود.


سه نوع اصلی چای در جهان شناخته شده است، چای سیاه، بیشتر از نوع تجاری چای است که به فاصله کوتاهی پس از چیده شدن، در طی مراحل خشک شدن و نگهداری دچار اکسیداسیون آنزیمی (تخمیر) می‌شود.

موادی بنام کاتشین (Catechin) و پلی‌فنول‌های موجود در برگ‌های چای تبدیل به ترکیبات قهوه‌ای یا قرمزی بنام تئوفلاوین و تئوروبیجین می‌شوند که چای دم کرده را به رنگ سیاه در می‌آورد. چای اولانگ (Olang) که به رنگ قرمز یا زرد است و با تخمیر نسبی بدست می‌آید. چای سبز که دچار تخمیر نمی‌شود و بلافاصله پس از چیدن از اکسیداسیون کاتشین محافظت می‌شود که اکثر فوائد درمانی چای را به آن نسبت می‌دهند.

مطالعه‌ای تازه در ژاپن نشان می‌دهد که نوشیدن چای سبز می‌تواند خطر مرگ بر اثر ابتلا به طیفی از بیماری‌ها را به میزان قابل توجهی کاهش دهد. محققان با بررسی اطلاعات پزشکی بیش از ۴۰ هزار نفر دریافتند که چای سبز خطر مرگ در اثر بیماری قلبی را بیش از ۲۵ درصد کاهش می‌دهد.

اما متخصصان قلب در بریتانیا می‌گویند که این فوائد ممکن است ناشی از رژیم غذایی ژاپنی‌ها در کل باشد، چون غذاهایی که مردم این کشور عادت به مصرف آن‌ها دارند از غذاهای رایج در غرب سالم‌تر است. نتایج این تحقیق در نشریه انجمن پزشکی آمریکا چاپ شده است.

صرف‌نظر از آب، چای پرمصرف‌ترین نوشیدنی در جهان است و هر سال سه میلیارد کیلوگرم چای در جهان تولید می‌شود. مطالعات انجام شده در آزمایشگاه‌ها و به روی حیوانات نشان داده است که به خصوص چای سبز (در مقایسه با چای تیره) دارای فواید زیادی برای سلامتی است.


بیشترین بهره برای زنان

در این مطالعه که در سال ۱۹۹۴ آغاز شد محققان دانشگاه توهوکو فواید احتمالی چای سبز برای انسان را بررسی کردند. آن‌ها اطلاعات مربوط به ۴۰ هزار و ۵۳۰ فرد سالم ۴۰ تا ۷۹ ساله اهل شمال ژاپن، جایی که چای سبز مصرف زیادی دارد، را بررسی و تحلیل کردند. در حدود ۸۰ درصد مردم این منطقه چای سبز می‌نوشند به‌طوری‌که بیش از نیمی از آن‌ها روزانه سه فنجان یا بیشتر از آن مصرف می‌کنند.

اطلاعات مربوط به این افراد برای مدت ۱۱ سال (۱۹۹۵ تا ۲۰۰۵) دنبال شد در پایان این دوره ۴۲۰۹ نفر از آن‌ها به علل گوناگون درگذشته بودند. پژوهشگران همچنین داده‌های جمع‌آوری شده در طول ۷ سال (۱۹۹۵ تا ۲۰۰۱) را بررسی کردند تا مرگ و میر در اثر علل مشخص را بررسی کنند. در این دوره هفت ساله، ۸۹۲ نفر از بیماری قلب و یک هزار و ۱۳۴ نفر در اثر سرطان درگذشتند.

در طول مطالعه ۱۱ ساله، نرخ مرگ در اثر کلیه عوامل، برای کسانی که روزانه پنج فنجان یا بیشتر چای سبز نوشیده بودند در مقایسه با کسانی که یک فنجان یا کمتر نوشیده بودند ۱۶ درصد کمتر بود.

مطالعه هفت ساله برای کشف علل خاص مرگ و میر نیز نشان داد که خطر مرگ در اثر بیماری قلبی برای گروهی که پنج فنجان یا بیشتر چای سبز می‌نوشند، ۲۶ درصد کمتر بود. اما هیچ رابطه قابل توجهی میان مصرف چای سبز و مرگ در اثر سرطان مشاهده نشد.
در سراسر این مطالعه فوائد چای سبز ظاهراً برای زنان بیشتر بود. زنانی که روزانه پنج فنجان یا بیشتر چای سبز می‌نوشیدند - در مقایسه با کسانی که یک فنجان یا کمتر مصرف می‌کردند - ۳۱ درصد کمتر با خطر مرگ در اثر بیماری قلبی روبرو بودند. اما این مطالعه رابطه‌ای میان مصرف چای سیاه یا اولانگ و کاهش خطر مرگ در اثر بیماری قلبی نیافت.


آمار پایین بیماری

دکتر شینیچی کوریاما، که این مطالعه تحت سرپرستی او انجام شد، گفت: «مهم‌ترین یافته این است که چای سبز ممکن است عمر افراد را از طریق کاهش خطر بیماری قلبی افزایش دهد».

اما الن میسون، پرستار قلب در بنیاد قلب بریتانیا، گفت که رژیم غذایی ژاپنی‌ها در مجموع خیلی سالم است و این یافته‌ها ممکن است در مورد کسانی که به سبک غربی غذا می‌خورند صادق نباشد.

وی گفت: «آمار بیماری قلبی در ژاپن هم اکنون یکی از کمترین‌ها در جهان است و تصور می‌شود رژیم غذایی ژاپنی‌ها نقشی عمده در پائین نگاه داشتن آن بازی می‌کند».

او با اشاره به اینکه چربی اشباع شده در غذاهای رایج در بریتانیا بیشتر از ژاپن است، ابراز تردید کرد که نوشیدن‌‌ همان مقدار چای سبز در بریتانیا تأثیری عمده بر نرخ ابتلا به بیماری قلبی داشته باشد.
قدمت استفاده از چای به بیش از ۵۰۰ هزار سال قبل می‌رسد. شواهد گیاه‌شناسی نشان می‌دهند که هند، چین، برمه و تایلند خاستگاه چای هستند. به نظر می‌رسد کلمه انگلیسی Tea هم از کلمه مالاکائی «teh» یا کلمه‌ای چینی گرفته شده باشد. اصطلاح چینی «Ch a» منشاء نامگذاری چای در سایر زبان‌ها‌ست. هلندی‌ها و پرتغالی‌ها که اولین وارد کننده‌های اصلی چای بودند احتمالاً این نام‌ها را به کشورهای اروپایی و خاورمیانه معرفی کردند.

از چای سبز در طب سنتی هند به عنوان نشاط‌آور ضعیف، محرک، ‌ مدر و قابض و در طب سنتی چین به عنوان قابض، تقویت‌کننده قلب، محرک سیستم عصبی مرکزی و مدر استفاده شده است. سایر کاربردهای سنتی آن در درمان نفخ، ‌ تنظیم درجه حرارت بدن، تسریع هضم و بهبود روندهای تفکر بوده است. (ایسنا)

288



لینک منبع :منشأ چای و آشنایی با خواص و انواع آن

منشأ چای و آشنایی با خواص و انواع آن - جام جم آنلاین jamejamonline.ir/sara/.../منشأ-چای-و-آشنایی-با-خواص-و-انواع-آن‎Cached2 مارس 2015 ... جام جم سرا: صرف‌نظر از آب، چای پرمصرف‌ترین نوشیدنی در جهان است و هر سال سه میلیارد کیلوگرم چای در جهان تولید می‌شود. اطلاعاتی درباره انواع آن را در ... چای - ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد https://fa.wikipedia.org/wiki/چای‎Cached Similarنوشیدنی چای با دم کردن برگها، جوانه‌ها یا شاخه‌های فرآوری شده بوته چای گونه Camellia ... این فرایند مشابه با تبدیل جو به مالت است، که درآن نشاسته به انواع شکر .... پادشاه نکته بین و کنجکاو جرعه‌ای از آن را نوشید و از طعم مطلوب و خواص نیروبخش آن شگفت زده شد. ..... مشخص نیست ایرانیان چه زمانی اولین بار با این نوشیدنی آشنا شدند. ‎۲ تاریخچه - ‎۵ انواع چای - ‎۸ خواص و فواید - ‎۹ تهیهآشنایی با انواع چای و خواص آنها 1 | مجله اینترنتی بیر کلیک birclick.ir/2016/09/آشنایی-با-انواع-چای-و-خواص-آنها-1/‎Cached29 سپتامبر 2016 ... مجله اینترنتی بیر کلیک سلامتی آشنایی با انواع چای و خواص آنها ۱ ... این گیاه در درمان سردرد با منشأ عصبی، ضعف حافظه و خستگی روحی مفید است. منشأ چای و آشنایی با خواص و انواع آن | صرف نظر از آب، چای پرمصرف - قطره www.ghatreh.com/news/nn25118399/منشأ-چای-آشنایی-خواص-انواع‎Cached2 مارس 2015 ... صرف نظر از آب، چای پرمصرف ترین نوشیدنی در جهان است و هر سال سه میلیارد کیلوگرم چای در جهان تولید می شود. اطلاعات. انواع چای های گیاهی و خواص معجزه آسای آن ها - نمناک namnak.com/انواع-چای-های-گیاهی-.p45036‎Cachedچای گیاهی و دمنوش های گیاهی و خواص چای گیاهی و خواص دمنوش های گیاهی و خواص چای ... دارای خواص دارویی بسیاری هستند, با خواص انواع چای گیاهی و طبع آن ها آشنا شوید. خواص چای و آشنایی بیشتر با چایی، چای، خواص چای، چای سبز، فواید ... www.akairan.com/health/vegetable-health/121105124052.html‎Cached Similarآشنایی با خواص چای ترش | مفید برای بیماری قند چربی و فشارخون ... با معجزه پنهان خواص دارچین در چای آشنا شوید! ... چای سبز،خواص چای سبز،مضرات چای ، انواع چای. آشنایی با خواص چای کامبوجا؛ معجزه‌ای شفابخش - همشهری آنلاین hamshahrionline.ir/details/273502/Lifeskills/Nutrition‎Cached30 سپتامبر 2014 ... آشنایی با خواص چای کامبوجا؛ معجزه‌ای شفابخش. زندگی > تغذیه - همشهری آنلاین ... این مسئله آهن‌هایی با منشا گیاهی را بیشتر در دسترس بدن قرار می‌دهد. خواص چای سبز - آپارات ► 1:37www.aparat.com/v/X3CQk/خواص_چای_سبز Apr 4, 2017 - 2 min تِن مین منشا چای سبز چین است و در آسیا استفاده های گوناگونی همچون کاهش ... ادامه مطلب: http://itny.ir/k8Bi3 - دریافت آخرین مطالب با عضویت در کانال ... مقایسه چای سبز با سیاه - کلینیک آنلاین پزشکی www.behpu.com/article/details/627/مقایسه-چای-سبز-با-سیاه‎Cachedچینی‌ها به چای سبز به چشم یک دارو می‌نگرند و در مورد خواص طبی و بهداشتی آن تاکید دارند. ... منشا همه آنها برگ گیاه چای است. با توجه به درجه‌های تخمیر، چای به انواع متفاوتی تقسیم می‌شود که بیشترین درجه تخمیر متعلق به چای ... آشنایی با خواص رزماری. فواید و مضرات چای سبز - بیتوته www.beytoote.com/health/cure.../benefits-green-tea1.html‎Cached Similarمزایای چای سبز مضرات چای سبز دم کردن چای سبز,خاصیت چای سبز,فواید چای ... زنانی که روزانه پنج فنجان یا بیشتر چای سبز می نوشیدند - در مقایسه با کسانی که یک ...