درک نحوه کار اجاقهای مایکروویو میتواند در روشن شدن پاسخ این سوال رایج کمک کند.
مایکروویو غذا را با استفاده از انرژی امواجی مشابه امواج رادیویی اما با طول موج کوتاهتر میپزد. این امواج به میزان قابل توجهی انتخابی هستند و در درجه اول آب و سایر مولکولها که از نظر بار الکتریکی نامتقارن، یعنی دارای یک سر با بار مثبت و سر دیگر با بار منفی هستند، را متاثر میکنند. مایکروویو باعث ارتعاش این مولکولهای شده و به سرعت انرژی گرمایی ایجاد میکند.
برخی موادغذایی تحت تاثیر گرما تجزیه میشوند، فرقی نمیکند که گرما ناشی از اجاق معمولی باشد یا اجاق مایکروویو. شاید ویتامین C واضحترین نمونه باشد؛ اما چون زمان پختن به وسیله مایکروویو کوتاهتر است، پخت و پز به وسیله آن روش بهتری برای حفظ ویتامین C و سایر مواد مغذی است که در اثر حرارت شکسته و تجزیه میشوند.
پخت آبپز
از سوی دیگر، پختن مواد غذایی در آب باعث کاهش ارزش غذایی آنها به علت خروج مواد غذایی به داخل آب میشود. برای مثال کلم بروکلی در اثر جوشاندن ترکیبی حاوی گوگرد به نام گلوکوزینولات را از دست میدهد که ممکن است به سبزیها خاصیت ضد سرطانی ببخشد.
پخت بخارپز
برخی میپرسند آیا بخارپز کردن سبزیجات بهتر است؟ در برخی موارد بله. برای مثال بروکلی بخارپز شده مقادیر بیشتری گلوکوزینولات را نسبت به بروکلی جوشانده شده و سرخ شده در خود نگه میدارد.
پخت با ماکروویو
بهترین روش پختن مواد غذایی که موجب حفظ اغلب مواد مغذی موجود در آنها میشود روش پخت سریع است؛ به طوری که غذا برای مدت زمان کوتاهی گرم شود و حداقل آب ممکن مورد استفاده قرار گیرد.
استفاده از مایکروویو این معیارها را برآورده میسازد. با استفاده از مایکروویو مقدار کمی از آب موجود در غذا تبخیر میشود. این موضوع سبب میشود که ویتامینها و مواد معدنی بیش از هر روش پخت و پز دیگری حفظ شوند.
پس بیش از این درگیر جزئیات نشوید. هر چه میتوانید سبزی -هر طور که آمادهشان میکنید- بخورید. اغلب ما به اندازه کافی آنها را مصرف نمیکنیم و مایکروویو، شگفتی مهندسی و معجزه راحتی است؛ علاوه بر اینها گاهی اوقات از نظر غذایی سودمند و مقرون به صرفه است. (ترجمه: محمد ملائکه/
لینک منبع :
مزایا و معایب ۳ روش پخت و پز: آبپز، بخارپز یا ماکروپز؟!مزایا و معایب ۳ روش پخت و پز: آبپز، بخارپز یا ماکروپز؟! - جام جم آنلاین
jamejamonline.ir/.../مزایا-و-معایب-۳-روش-پخت-و-پز-آبپز،-بخارپز-یا-ماکروپز؟Cached
Similar19 فوریه 2015 ... جام جم سرا: استفاده از اجاقهای مایکروویو رواج بسیاری یافته است اما علیرغم استفاده
گسترده و ایمنی فوقالعاده آنها، هنوز هم برخی در پختن غذا با این ...
مزایا و معایب ۳ روش پخت و پز: آبپز، بخارپز یا ماکروپز؟! - جام جم آنلاین
77.104.65.15/.../مزایا-و-معایب-۳-روش-پخت-و-پز-آبپز،-بخارپز-یا-ماکروپز؟
19 فوریه 2015 ... جام جم سرا: استفاده از اجاقهای مایکروویو رواج بسیاری یافته است اما علیرغم استفاده
گسترده و ایمنی فوقالعاده آنها، هنوز هم برخی در پختن غذا با این ...
مزایا و معایب سه روش پخت و پز: آبپز، بخارپز یا ماکروپز؟! - زمان نیوز
www.zamannews.ir/...آشپزی.../11927-سه-روش-پخت-پز-آبپز-بخارپز-ماکروپزCached19 فوریه 2015 ... استفاده از اجاقهای مایکروویو رواج بسیاری یافته است اما علیرغم استفاده گسترده و
ایمنی فوقالعاده آنها، هنوز هم برخی در پختن غذا با این دستگاهها ...
مزایا و معایب 3 روش پخت و پز: آبپز، بخارپز یا ماکروپز؟! - قطره
www.ghatreh.com/.../مزایا-معایب-روش-پخت-آبپز-بخارپز-ماکروپزCached19 فوریه 2015 ... درک نحوه کار اجاق های مایکروویو می تواند در روشن شدن پاسخ این سوال رایج کمک کند.
مایکروویو غذا را با استفاده از.
مزایا و معایب 3 روش پخت و پز: آبپز، بخارپز یا ماکروپز؟! - بولتن ...
khabarfarsi.com/u/1055815/back
تخم مرغ : 3 عدد روش تهیه تمام مواد فوق را در آب نسبتا کم بریزید و وری حرارت ... در آب
پز یا بخار پز کردن یا با حرارت ملایم پختنِ گوشت، مقدار کمتری از این مواد ...
مزایا و معایب 3 روش پخت و پز: آبپز، بخارپز یا ماکروپز؟! | خبر فارسی
khabarfarsi.com/n/12025954
19 فوریه 2015 ... مزایا و معایب 3 روش پخت و پز: آبپز، بخارپز یا ماکروپز؟! گروه آشپزخانه، استفاده از
اجاق های مایکروویو رواج بسیاری یافته است اما علی رغم استفاده ...
آبپز، بخارپز یا ماکروپز؟! | خبرخوان
androidvr1.wisi.ir/page-545078.html
مزایا و معایب ۳ روش پخت و پز : آبپز، بخارپز یا ماکروپز؟ ... تحت تاثیر گرما تجزیه
میشوند، فرقی نمیکند که گرما ناشی از اجاق معمولی باشد یا اجاق مایکروویو.
قزل الا بخارپز - علمی سرا
elmisara.ir/tag/قزل-الا-بخارپز.html
مزایا و معایب ۳ روش پخت و پز: آبپز، بخارپز یا ماکروپز؟! بهترین روش پختن مواد
غذایی که موجب حفظ اغلب مواد مغذی موجود در آنها میشود روش پخت سریع است؛ به طوری
که ...
کاپ کیک بخارپز - علمی سرا
elmisara.ir/tag/کاپ-کیک-بخارپز.html
nbsp;صفوی گفت: این ماده غذایی با ارزش بهتر است به صورت آبپز و یا بخارپز ...
مزایا و معایب ۳ روش پخت و پز: آبپز، بخارپز یا ماکروپز؟! بهترین روش پختن مواد ...
استفاده از چاقو و پخت و پز - یک دستگاه فک خرد کردن شکسته
ircrushers.biz/Apr-23/استفاده_از_چاقو_و_پخت_و_پز/Cachedاین روکش نسبت به ضربه هم بسیار حساس است و ضربه های قاشق یا چاقو می تواند به
آن آسیب. ... تصویر مزایا و معایب ۳ روش پخت و پز: آبپز، بخارپز یا ماکروپز؟
پنجشنبه 26 مرداد 1396 ساعت 01:26