مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

ورزش‌های قدرتی، مفید یا آسیب‌رسان؟

برای همین هم با چنین طرز فکری پیش می‌روند و تصمیم می‌گیرند بیشتر از این نوع تمرینات استفاده کنند. افرادی که به دنبال کاهش وزن هستند هم معمولا در کنار سوزاندن چربی‌ها، به تقویت عضلات فکر می‌کنند و می‌خواهند همزمان، عضلات بدن‌شان را نیز تقویت کنند.

برای همین طبیعی به نظر می‌رسد گروهی از این افراد، بی‌توجه به نکاتی که باید حین انجام ورزش در نظر داشت، مشغول فعالیت شوند و با تمرین‌های سنگین و مداوم به فکر عضله‌سازی باشند. در حالی که به گفته متخصصان برای انجام ورزش‌های قدرتی با هدف تقویت عضلات باید نکاتی را در نظر گرفت و با توجه به آنها پیش رفت تا احتمال بروز آسیب و صدمات جسمی هم به حداقل برسد.

فعالیت‌های قدرتی برای عضله‌سازی

همان طور که گفته شد، فعالیت‌های قدرتی معمولا با هدف تقویت عضلات یا عضله‌سازی انجام می‌شود و بسیاری از کسانی که به فکر ورزش می‌افتند با چنین هدفی به این نوع تمرینات روی می‌آورند. البته بسیاری از افراد هم می‌گویند ورزش‌های قدرتی، سلامت‌ را تهدید می‌کند و برای همین تصور می‌کنند نباید سراغ این نوع فعالیت‌ها بروند. در صورتی که متخصصان می‌گویند اگر ورزش‌ها و فعالیت‌های قدرتی به درستی و براساس شرایط انتخاب شود و فرد هم آنها را به شیوه‌ای صحیح انجام دهد، هیچ گونه مشکلی ایجاد نخواهد شد.

دکتر شهرزاد خسروی، متخصص پزشکی ورزشی با بیان این مطلب به جام‌جم می‌گوید: فعالیت‌های قدرتی که معمولا با استفاده از وزنه‌ها یا دستگاه‌های مختلف انجام می‌شود، برای تقویت عضلات یا عضله‌سازی مفید خواهد بود و می‌تواند به افرادی که به دنبال این هدف هستند، کمک کند، اما نکته مهم این است که پیش از ورزش باید براساس شرایط فرد، تمرین مناسب را انتخاب کرد.

ورزش سنگین، ممنوع!

ورزش‌ها و تمرینات قدرتی به خودی خود بد نیست و مشکلی ایجاد نمی‌کند، اما دردسر وقتی شروع می‌شود که فرد تصور می‌کند هر چه وزنه سنگین‌تری را انتخاب کند، بهتر است یا زودتر به هدفش می‌رسد. بعضی‌ها هم تعداد دفعات تمرین‌ها را افزایش می‌دهند و در طول روز چندین و چند بار یک فعالیت را تکرار می‌کنند تا به خیال خودشان هر چه زودتر نتیجه بگیرند. غافل از این‌ که همین تکرار بیش از حد یا انجام دادن فعالیت‌های سنگین و پشت‌سرهم، نه‌تنها آنها را به هدف‌شان نزدیک نمی‌کند که حتی می‌تواند سلامت‌شان را هم به خطر بیندازد. دکتر خسروی با تاکید بر این موضوع یادآور می‌شود: تمرینات قدرتی باید متناسب با توان و شرایط جسمی هر فرد انتخاب شود. به این معنی که ابتدا باید بررسی‌های لازم صورت بگیرد تا وزنه مناسب یا دستگاه مورد نیاز براساس توان و تحمل فرد مشخص شده و ورزش انجام شود.

این متخصص پزشکی ورزشی در ادامه توضیح می‌دهد: زمانی که وضعیت جسمی فرد ارزیابی می‌شود، می‌توان تعداد دفعاتی که تمرین باید انجام شود و تکرار‌های مورد نیاز را مشخص کرد تا فرد بتواند در مدت زمانی معین به هدفی که دارد، برسد. وی می‌افزاید: به طور معمول توصیه می‌کنیم افراد ورزش را از یک نوبت در روز شروع کنند و بیشتر از دو تا سه بار در یک هفته نیز این تمرینات قدرتی را انجام ندهند. تعداد تکرار این تمرینات هم بسیار مهم است و براساس وزنه‌هایی که انتخاب می‌شود باید هر دسته از ورزش‌ها را تکرار کرد. با وجود این، معمولا توصیه می‌شود هر تمرینی را چهار تا هشت یا ده مرتبه تکرار کرد. به این معنی که برای وزنه‌های سنگین باید تعداد تکرار‌های کمتر را انتخاب کرد و هرچه وزنه سبک‌تر می‌شود، می‌توان تعداد تکرارها را افزایش داد.

این پزشک متخصص ادامه می‌دهد: نباید فراموش کنیم زمانی که تعداد تکرارها خیلی زیاد می‌شود و به حدود 20 تا 30 مرتبه تکرار می‌رسد، ورزش به سمت تمرینات هوازی می‌رود و دیگر قدرتی نیست؛ بنابراین نباید انتظار داشته باشیم در چنین موقعیتی، ورزش به ساخت عضلات خیلی کمک کند.

این آسیب‌ها را جدی بگیرید

این که می‌گویند انجام هر نوع ورزش‌ قدرتی ممکن است سلامت فرد را به خطر بیندازد، صحیح نیست و نباید فکر کنیم ضرر و زیان تمرینات قدرتی بیشتر از سود و فایده‌شان است، اما زمانی که این تمرینات بدون در نظر گرفتن نکات علمی انجام شود، آن وقت است که باید منتظر بروز مشکلات کوچک و بزرگ بود.

دکتر خسروی با تاکید بر این نکته خاطرنشان می‌کند: در صورتی که تمرینات قدرتی بیشتر از حد توان و تحمل فرد باشد یا ورزشی بیشتر از تعداد دفعات مورد نیاز تکرار شود، می‌تواند به عضله و رباط‌های بدن آسیب بزند و درد و ناراحتی ایجاد کند.

این پزشک متخصص ادامه می‌دهد: زمانی که ورزش‌ها سنگین‌تر از حد توان فرد باشد یا به اشتباه انتخاب و انجام شود، در سطوح پایین‌تر باعث کشیدگی عضله و رباط‌ها خواهد شد و در صورتی که ورزش خیلی سنگین باشد، ممکن است موجب پارگی رباط‌ها شود که در هر صورت می‌تواند سلامت فرد را تهدید کند.

استفاده نادرست از دستگاه‌ها و وزنه‌ها هم می‌تواند مشکلات متعدد دیگری ایجاد کند که به گفته وی، حتی ممکن است به شکستگی استخوان نیز منجر بشود.

به همین دلیل هم این متخصص پزشکی ورزشی توصیه می‌کند بروز هر گونه دردی را حین انجام ورزش جدی بگیرید و یادتان باشد درد نشانه و هشداری است که به شما می‌گوید ورزش بیش از حد توان‌تان بوده یا به اشتباه انجام شده است؛ بنابراین ورزش قدرتی را در حدی انجام دهید که احساس کشش داشته باشید ولی دردی را حس نکنید.

نیلوفر اسعدی‌بیگی ‌‌/‌‌ گروه سلامت



لینک منبع :ورزش‌های قدرتی، مفید یا آسیب‌رسان؟

ورزش‌های قدرتی، مفید یا آسیب‌رسان؟ - روزنامه جام جم press.jamejamonline.ir/Newspreview/1672901353290667923‎Cachedکسانی که ورزش می‌کنند و می‌خواهند وزن‌شان را کاهش دهند یا آن دسته از افرادی که می‌خواهند کمی افزایش وزن پیدا کنند، معمولا هدف‌شان تقویت عضلات است و تصور می‌کنند ... ورزش‌های قدرتی، مفید یا آسیب‌رسان؟ - ورزش - زندگی سالم - سلامت نیوز www.salamatnews.com/news/.../ورزش‌های-قدرتی-مفید-یا-آسیب‌رسان-‎Cached8 ا کتبر 2014 ... کسانی که ورزش می‌کنند و می‌خواهند وزن‌شان را کاهش دهند یا آن دسته از افرادی که می‌خواهند کمی افزایش وزن پیدا کنند، معمولا هدف‌شان تقویت عضلات است و ... ورزش‌های قدرتی، مفید یا آسیب‌رسان؟ > خبرخوان مدیکال نت medicalnet.ir/news/feeds/ID/7645/PostComment‎Cachedسلامانه : کسانی که ورزش می‌کنند و می‌خواهند وزن‌شان را کاهش دهند یا آن دسته از افرادی که می‌خواهند کمی افزایش وزن پیدا کنند، معمولا هدف‌شان تقویت عضلات است و تصور ... بعدی - انجمن داروسازان | شعبه البرز alborzpharma.com/news1.php?pagenum=5 ورزش‌های قدرتی، مفید یا آسیب‌رسان؟ کسانی که ورزش می‌کنند و می‌خواهند وزن‌شان را کاهش دهند یا آن دسته از افرادی که می‌خواهند کمی افزایش وزن پیدا کنند، معمولا هدف‌شان ... اعداد و ارقام بدن سالم چند است؟ – news news.adbx.ir/d/2017/06/05/اعداد-و-ارقام-بدن-سالم-چند-است؟/‎Cached5 ژوئن 2017 ... آیا ۷۰ تا ۷۵ مرتبه ضربان قلب در دقیقه عدد خوبی است یا پیاده‌روی معادل ۷۰۰۰ تا ۸۰۰۰ گام ... پیشین نوشته قبلی: ورزش‌های قدرتی، مفید یا آسیب‌رسان؟ چه نوع ورزشی برایمان مفید است؛ هوازی یا قدرتی ؟ | کراس فیتنس crossfitness.ir/چه-نوع-ورزشی-برایمان-مفید-است؛-هوازی-یا/‎Cachedیک سوال مشترک از تمام مربیان پرسیده می شود و آن این است که من در حال انجام ورزش های هوازی مثل تردمیل و دوچرخه ثابت هستم، ایا انجام ورزش های قدرتی هم لازم است، در ... ورزش‌های قدرتی، مضرند یا مفید؟ - بیتوته www.beytoote.com/sport/.../strength3-training2-helpful.html‎Cachedتمرینات قدرتی معمولا با هدف تقویت عضلات یا عضله‌سازی انجام می‌شود. ورزش‌های قدرتی کسانی که ورزش می‌کنند و می‌خواهند وزن‌شان را کاهش دهند یا آن دسته از افرادی که ... ورزش قدرتی - باشگاه خبرنگاران www.yjc.ir/fa/tag/1/ورزش%20قدرتی‎Cachedاست پاورلیفتینگ یک ورزش قدرتی شامل حرکت های مختلف مانند... کد خبر: ۵۸۲۱۱۶۹ تاریخ انتشار: ۱۳۹۵/۰۷/۲۶ .... ورزش‌های قدرتی، مفید یا آسیب‌رسان؟ کسانی که ورزش ... گیاهان عضله ساز کدامند؟ - جام جم آنلاین 188.75.89.4/sara/2387823917288312778/گیاهان-عضله-ساز-کدامند؟‎Cached10 مه 2016 ... در نتیجه می توانید با فاصله ی زمانی کمتری دوباره به سالن ورزشی مراجعه کنید و در سلامت کامل به ... اسپرولینا نوعی جلبک سبزآبی و حاوی اسیدآمینه های مفید برای متابولیسم است. ... تصویر ورزش‌های قدرتی، مفید یا آسیب‌رسان؟ خوشگل - تفریحی و سرگرمی www.iq-tl.com/tag/خوشگل/page/2 ۱ـ ورزش کنید:ورزش‌های کششی مثل یوگا، ژیمناستیک، شنا یا حتی تلاش برای صاف ایستادن به افزایش قد کمک می‌‌کنند. ... ورزش‌های قدرتی، مفید یا آسیب‌رسان؟ ورزش‌های ...