مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

سیب‌زمینی‌های سمی

تا زمانی که رنگ سیب‌زمینی سبز نشده، این سم مخاطره‌آمیز نیست، اما زمانی که سیب‌زمینی نارس است یا در معرض نور خورشید یا لامپ‌های فلوئورسنت مغازه‌ها قرار می‌گیرد رنگدانه‌های سبز کلروفیل روی لایه‌های سطحی و گاه عمقی پوست و بافت آن ظاهر می‌شود و بر میزان سم سولانین سیب‌زمینی افزوده و اینجاست که محصول مسمومیت‌زا می‌شود. این تغییر رنگ با قرار‌دادن سیب‌زمینی در تاریکی برطرف نمی‌شود.

سیب‌زمینی‌های تلخ

مزه تلخ سیب‌زمینی به معنای افزایش سطح سم سولانین در آن است و یک باور غلط آن‌که در این مواقع بسیاری از خانواده‌ها با قرار دادن سیب‌زمینی در آب به زور می‌خواهند تلخی آن را بزدایند یا بر این باورند که با پختن، آب‌‌پز کردن یا قرار دادن در مایکروفر از میزان سم سیب‌زمینی کاسته می‌شود. در حالی که این سم به هیچ روشی از بین نمی‌رود.

حال شاید این پرسش مطرح شود که چرا سیب‌زمینی به طور طبیعی باید حاوی درصدی از این سم باشد؟ لازم است بدانید در برگ، میوه، گل و ساقه‌های سیب‌زمینی سم سولانین به عنوان سیستم دفاعی گیاه عمل کرده و سیب‌زمینی را از شر آفات و بیماری‌ها مصون می‌دارد. ورود زیاد این سم به بدن می‌تواند با علائمی چون سردرد، سرگیجه، تهوع، استفراغ، تب، اسهال، دل‌پیچه، افزایش فشار خون، تنگی نفس، فلج و حتی کما و مرگ تظاهر کند.

سیب‌زمینی‌های جوانه زده

نکته مهم دیگر که توجه به آن ضروری به نظر می‌رسد، جوانه زدن سیب‌زمینی بخصوص در فصول گرم سال است که می‌تواند یکی دیگر از عوامل افزایش سم سیب‌زمینی باشد. در واقع جوانه سیب‌ زمینی برخلاف جوانه‌ غلات و حبوبات نه‌تنها ارزش تغذیه‌ای ندارد، بلکه بسیار سمی است و باید قسمت جوانه ‌زده را جدا کرده و سیب‌زمینی‌های سبز، حتی اگر قسمت کوچکی از آن سبز شده را دور بیندازید. چرا که این سم در بافت سالم سیب‌زمینی نفوذ کرده، اما هنوز قابل رویت نیست.

سیب‌زمینی‌های قهوه‌ای شده

آیا تغییر رنگ سیب‌زمینی پوست‌کنده نشان‌دهنده وجود مقادیر زیاد سم سولانین یا سموم شیمیایی در آن است؟ علت تغییر رنگ سیب‌زمینی قطعه یا خلال شده این است که در اثر برش، دیواره سلولی آن آسیب‌دیده و آنزیمی آزاد می‌شود که در مجاورت با اکسیژن هوا با برخی ترکیبات خود سیب‌زمینی واکنش نشان می‌دهد و باعث قهوه‌ای رنگ شدن می‌شود که معمولا برای غیرفعال‌کردن این آنزیم می‌توان از آبلیمو یا سرکه استفاده کرد.

سیب‌زمینی با پوست یا بی‌پوست

آیا صحت دارد که پوست سیب‌زمینی حاوی بیشترین مواد مغذی است و باید آن را با پوست خورد؟ بیشترین میزان فیبر، ویتامین‌های C و B سیب‌زمینی در پوست و بخش نزدیک پوست ذخیره شده است. به همین سبب بهتر است برای دریافت بیشتر این مواد مغذی، سیب‌زمینی با پوست، پخته و مصرف شود البته این در صورتی است که پوست سیب‌زمینی، سبز، جوانه زده، کدر یا آغشته به سموم قارچ‌کش رنگی نباشد.



لینک منبع :سیب‌زمینی‌های سمی

Images for سیب‌زمینی‌های سمی سیب‌زمینی‌های سمی - روزنامه جام جم press.jamejamonline.ir/Newspreview/1648328922292849717‎Cached Similarسیب‌زمینی یکی از صیفی‌جاتی است که ضمن دارا بودن مواد مغذی مورد نیاز بدن، به طور طبیعی درصدی مواد سمی به نام سولانین در پوست و زیر پوست آن وجود دارد. تا زمانی ... قسمت های خطرناک سیب زمینی کدام است - باشگاه خبرنگاران www.yjc.ir/fa/news/.../قسمت-های-خطرناک-سیب-زمینی-کدام-است-‎Cached Similarسم گلیکو آلکالویید نوعی ماده سمی طبیعی در سیب زمینی است که خاصیت ضد میکروبی، حشره کشی و ضد قارچی دارد که احتمالا به عنوان یک سازوکار دفاعی در برابر ... قسمت های سبز شده سیب زمینی حاوی سمی به نام “گلیکو آلکالویید” یا ... www.pezeshk.us/?p=13050‎Cached Similarقسمت های سبز شده سیب زمینی سمی است سبز شدن سیب زمینی می تواند نشان دهنده به وجود آمدن نوعی ترکیب سمی در آن باشد اما با بریدن قسمت سبز شده، مصرف سیب ... آیا سیب‌زمینی‌های جوانه‌زده سمی هستند؟ - ایسنا www.isna.ir/news/.../آیا-سیب-زمینی-های-جوانه-زده-سمی-هستند‎Cached19 آگوست 2016 ... دفعه بعد که گنجه را باز می کنید با سیب‌زمینی‌های جوانه‌زده سبز رنگ مواجه می‌شوید که شبیه موجودات فضایی به نظر می‌رسند. اینگونه مواقع چه می‌کنید؟ سولانین - ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد https://fa.wikipedia.org/wiki/سولانین‎Cached Similarگلیکو آلکالوئیدها ترکیبات بلقوه سمی هستند که در گیاهان خانواده سیب زمینی دیده می‌شوند. این ترکیبات در تمام اندام‌های سیب زمینی یافت می‌شوند و بالاترین غلظت ... ‎۲ مضرات - ‎۴ عوامل مؤثر بر سنتز و تجمعسیب‌زمینی - ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد https://fa.wikipedia.org/wiki/سیب‌زمینی‎Cached Similarسیب‌زمینی یا به فارسی افغانستان کچالو گیاهی است از تیرهٔ سیب‌زمینیان که دارای ... ساقه و برگ‌های سیب زمینی حاوی سمی بنام سولانین است، بنابراین نباید آن را ... سیب‌زمینی‌های سمی - جام جم آنلاین 188.75.89.4/sara/1648966079928499655/سیب‌زمینی‌های-سمی‎Cached18 سپتامبر 2014 ... سیب‌زمینی یکی از صیفی‌جاتی است که ضمن دارا بودن مواد مغذی مورد نیاز بدن، به طور طبیعی درصدی مواد سمی به نام سولانین در پوست و زیر پوست آن ... خوراکی های سمی که هر روز از آنها استفاده میکنیم! - غذای سلامت کم کال kamcalhealthyfood.com/خوراکی-های-سمی-که-هر-روز-از-آنها-استفاده/‎Cached9 ژوئن 2017 ... اصلا لازم نیست ذهنتان را خیلی درگیر کنید و حدس بزنید که کدام غذاها می‌توانند سمی باشند از معمولی ترین خوراکی ها مثل سیب و سیب‌زمینی گرفته ... دانستنی‌هایی درباره‌ی سیب‌زمینی - تبیان article.tebyan.net/222413/دانستنی-هایی-درباره-ی-سیب-زمینی‎Cached24 سپتامبر 2012 ... سیب‌زمینی سبز و نارس حاوی سمی به نام سولانین می‌باشد. مزه تلخ سیب‌زمینی به معنای افزایش سطح این سم در آن است. پختن و آب پز کردن تأثیری در ...