مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

راهکارهایی برای درمان سوزش ادرار خانم‌ها

جام جم سرا: مخرج و مهبل هر دو مکان‌های مناسبی برای رشد باکتری‌ها هستند که نزدیک مجرای خروجی ادرار قرار دارند. و چون میزراه زنان چندان طولانی نیست، راه کوتاهی برای ورود باکتری‌ها به مثانه می‌شود و التهاب مثانه ایجاد می‌کند. باکتری‌ها حتی ممکن است تا کلیه بالا روند و ایجاد عفونت شدیدتری در آنجا بکنند.
مردان میزراه (مجاری ادراری) درازتری دارند و غده پروستات هم مواد ضد‌باکتریائی ترشح می‌کند که مانعی برای عفونت است. بنابراین، عفونت مجاری ادرار در مردان چیز ساده‌ای نیست و اگر مردی دچار سوزش ادرار شود، نباید آن را سرسری گرفت.
سوزش ادرار در مردان ممکن است علامت وجود یک بیماری مقاربتی، مثل سوزاک یا کلامیدیا، باشد. التهاب پروستات هم ممکن است سوزش ادرار ایجاد کند.
عوامل زیادی می‌توانند سوزش ادرار به‌وجود آورند یا آن را تشدید کنند. از جملهٔ اینها، غذاهای پرادویه، قهوه، چای، الکل، غذاهای اسیدی، مواد شیمیائی در فرآورده‌های بهداشتی، ضربه و روابط جنسی است.
عفونت‌های قارچی هم می‌توانند ایجاد سوزش ادرار کنند.

درمان سوزش ادرار

راه نجات از سوزش ادرار به‌علت آن بستگی دارد. علاوه بر درمان عفونت باکتریائی و نخوردن مواد محرک کارهای زیر را انجام دهید.

- آب بخورید. در اولین حملهٔ سوزش ادرار دو لیوان آب بخورید. سپس یک قاشق چای‌خوری جوش‌شیرین در نیم‌لیوان آب حل کرده و بخورید. در شش تا هشت ساعت بعد هر ساعت یک لیوان آب بخورید. اگر بعد از یک روز سوزش از بین نرود، به پزشک مراجعه کنید.
این کار باعث رقیق شدن محتوای پر از باکتری‌ مجرا و بیرون راندن آنها می‌شود. در بیشتر موارد، خوردن آب زیاد برای دفع آنها کافی است و سوزش را هم از بین می‌برد.

- نزد پزشک بروید. اگر سوزش بعد از یک روز ادامه پیدا کند، باید به پزشک مراجعه کنید. پزشک با آزمایش ادرار و تعیین نوع باکتری یا قارچ و تجویز آنتی‌بیوتیک مناسب آن را درمان می‌کند. در مردان معاینهٔ پروستات هم لازم است.

- آزمایش بدهید. معمولاً با خوردن آنتی‌بیوتیک همراه با جوش‌شیرین و آب عفونت‌ درمان می‌شود. ولی اگر سوزش ادامه یابد، آزمایش‌های بیشتری، شامل کشت، آزمایش فراصوتی کلیه، یا درون‌بینی مثانه باید انجام شود.

- سوزش را تشدید نکنید. بسیاری از غذاها و آشامیدنی‌ها مجرای ادراری را تحریک کرده و سوزش را بیشتر می‌کنند. الکل، قهوه، چای، شکلات، نوشابه‌های گازدار، مرکبات، گوجه‌فرنگی، غذاهای پرادویه، سرکه، و مواد قندی از اینها هستند. حتی قهوه بدون کافئین هم تحریک‌کننده است.
حذف تمام این مواد از برنامهٔ غذائی سوزش و ناراحتی‌های دیگر آن را ظرف ده روز از بین می‌برد. وقتی سوزش برطرف شد، هر بار یکی از اینها را به رژیم غذائی اضافه کنید و ببینید آیا به آن حساسیت دارید یا نه. لااقل یک لیتر آب در روز بنوشید.

- ناراحتی دفع را کم کنید. ادرار کردن از میان میزراه ملتهب مانند پاشیدن نمک بر زخم تا باکتری‌های مخرج وارد مهبل نشود.

- ادرار کنید. تماس جنسی از علل شایع عفونت و سوزش میزراه است. بعد از هر نزدیکی ادرار کنید و خود را با آب بشوئید. شستن مهبل با محلول آب و کمی جوش‌شیرین نیز کار خوبی است.

- از مواد محرک دوری کنید. برخی صابون‌ها، ضدبوها، و حتی کاغذ‌های توالت دارای مواد شیمیائی تحریک‌کنندهٔ میزراه و پوست اطراف آن هستند. به نوع کالائی که می‌خرید توجه کنید.

- خود را خشک کنید. در تابستان نگذارید لباس مرطوب به تنتان بماند، چون رشد باکتری‌ها و مخمرهای مهبل را تحریک می‌کنند. اگر می‌توانید، در هر فرصتی لباس زیر را عوض کنید.

چه وقت به پزشک مراجعه کنیم؟


- سوزش ادرار بعد از ۲۴ ساعت برطرف نشود.
- سوزش با ترشح مهبل یا آلت‌تناسلی همراه است.
- علاوه بر سوزش، احساس نیاز به دفع ادرار، تب، لرز، یا درد پشت هم وجود دارد.(دکتر لیلا هاشمی - مجله پزشکی مادر)



لینک منبع :راهکارهایی برای درمان سوزش ادرار خانم‌ها

راهکارهایی برای درمان سوزش ادرار خانم‌ها - جام جم آنلاین jamejamonline.ir/sara/.../راهکارهایی-برای-درمان-سوزش-ادرار-خانم‌ها‎Cached17 جولای 2014 ... شکایت‌های سوزش ادرار اغلب با شکایت از فشار برای تکرر ادرار همراه است. عامل معمول این گرفتاری عفونت مجاری ادراری است. یک پنجم لااقل سالی ... داروهای خانگی برای درمان سوزش ادرار - نمناک namnak.com/سوزش-ادرار.p39731‎Cachedسوزش ادرار و داروهای خانگی برای درمان و عفونت های قارچی و واژن و افزایش مصرف آب و کمپرس آب گرم و جوش شیرین را در نمناک بخوانید. چرا دچار سوزش ادرار می شویم و راههای درمانی آن چیست www.hidoctor.ir/10545_چرا-دچار-سوزش-ادرار-می-شویم-و-راههای-درم.html/‎Cached Similarعلل سوزش ادرار علایم شایع سوزش اد رار درمان سوزش ادرار تشخیص سوزش ادرار ... داروی پنتوزان پلی سولفات سدیم در تخفیف علایم بعضی از خانم‌ها مؤثر بوده است. چند راهکار برای درمان سوزش ادرار - درمان - مراقبت - سلامت نیوز www.salamatnews.com/news/.../چند-راهکار-برای-درمان-سوزش-ادرار‎Cached Similar16 جولای 2014 ... راه نجات از سوزش ادرار به‌علت آن بستگی دارد. علاوه بر درمان عفونت باکتریائی و نخوردن مواد محرک کارهای زیر را انجام دهید. علت سوزش ادرار چیست؟چگونه سوزش ادرار خود را درمان کنیم؟خانم ها بخوانید www.delgarm.com/.../146043-چگونه-سوزش-ادرار-خود-را-درمان-کنیم؟خانم-ها-بخوانید‎Cached21 ژوئن 2016 ... راهکارهایی برای درمان سوزش ادرار خانم‌ها. مخرج و مهبل هر دو مکان‌های مناسبی برای رشد باکتری‌ها هستند که نزدیک مجرای خروجی ادرار قرار دارند. و چون میزراه ... سوزش ادرار در زنان - بیتوته www.beytoote.com/health/hygiene-lady/dysuria2-females.html‎Cached Similarعلل سوزش ادرار تکرر ادرار درمان سوزش ادرار,سوزش ادرار در زنان سوزش ادرار دلایل ... سوزش ادرار در خانمها اغلب همراه با تکرر ادرار و احساس فوریت در ادرار کردن می باشد. عفونت مثانه: ۲۴ درمان خانگی عفونت ادراری را بشناسید - مجله کسب و ... bazdeh.org/۲۴-درمان-خانگی-عفونت-مثانه-را-بشناسید/‎Cached12 ژانویه 2017 ... این محلول را به منظور رهایی از احساس سوزش و همچنین خونریزی ناشی از عفونت مثانه ... کاکل ذرت یک ادرار آور عالی و گیاهی موثر برای درمان عفونت مثانه است. ... همیشه پس از توالت کردن خودتان را از جلو به عقب تمیز کنید(در مورد خانم ها). درمان سوزش ادرار با داروهای گیاهی و سنتی - الو دکتر https://www.alodoctor.ir/.../درمان-سوزش-ادرار-با-داروهای-گیاهی-و-سنتی-‎Cached5 مه 2015 ... چه داروی گیاهی برای درمان سوزش ادرار استفاده می شود؟ ... نگه داشتن ادرار لطمات جبران ناپذیری به کلیه ها، مثانه و پروستات می زند. دانش امروزی ثابت ... سوزش ادرار در زنان نشانه چیست؟ / راهکارهایی برای درمان سوزش ادرار خانم‌ ها https://www.portal-rangi.com/سوزش-ادرار-زنان-نشانه-چیست؟/‎Cached13 مه 2017 ... سوزش ادرار, درمان گیاهی سوزش ادرار, درمان سریع سوزش ادرار, درمان سوزش و تکرر ادرار در زنان, سوزش واژن هنگام نزدیکی, داروی سوزش ادرار. درمان عفونت ادراری بدون دارو - تبیان article.tebyan.net/219101/درمان-عفونت-ادراری-بدون-دارو‎Cached25 آگوست 2012 ... عفونت دستگاه اداری توسط نوعی باکتری ایجاد می شود. این باکتری ها می توانند بر پوست ناحیه دستگاه ادراری اثر کرده و موجب سوزش و ناراحتی در این ...