جام جم سرا: این شیرینی خوشظاهر چند سالی است که مهمان سفره افطار برخی استانهای کشورمان بخصوص تهران شده است.
حال شاید برای برخی افرادی که تا به حال این شیرینی را نخورده و آن را نمیشناسند این سوال مطرح شود چرا به این شیرینی رشته خشکار میگویند و آیا در مقایسه با دیگر شیرینیهای سفره افطار ارزش تغذیهای بیشتری دارد؟
لازم است بدانید رشته خشکار از دو قسمت تهیه میشود. یکی تار و پود توری شکل که به آن رشته میگویند و دیگری خشکار که داخل همین لفاف رشتهای قرار میگیرد که ترکیب این دو را رشته خشکار مینامند.
رشته این شیرینی برخلاف رشته پلویی و آشی که از آرد گندم تهیه میشود، متشکل از آرد برنج است و خشکار از مخلوط مغز گردوی ساییده شده، شکر، دارچین و هل تهیه میشود.
برای تهیه این شیرینی محلی، از مخلوط آرد برنج و آب، خمیری شل و رقیق تهیه میکنند و آن را با قیف مشبک روی تابه یا سینی داغ مسی با حرکاتی موزون پهن و سرخ میکنند و پس از آنکه رشتههای توری شکل سرد شد، خمیر خشکار را میان آن قرار داده و کنارههای توری را روی هم قرار میدهند و آن را داخل تابه روغن، سرخ کرده و با غوطهور کردن رشته خشکار در شیره یا شربت شکر شیرینش میکنند که البته همین جا توصیه میکنیم، چون تهیه رشته خشکار نیاز به فوت و فن خاصی دارد، بهتر است این شیرینی را به صورت خام تهیه و فقط در خانه تفت دهید.
مقایسه رشته خشکار با رنگینک و زولبیا
خوردن رشته خشکار در وعده افطار به همراه چای حسابی مزه میدهد. بخصوص آنکه داغداغ باشد و بخوبی ترد و برشته شده باشد. اما لازم است بدانید این شیرینی همچون رنگینک ارزش تغذیهای بالایی ندارد، بخصوص آنکه خشکار از گردو تهیه نشده باشد.
در واقع بیشتر مغازههایی که در سطح شهر بدون مجوز فعالیت میکنند هنگام تهیه رشته خشکار اصول بهداشتی را رعایت نکرده و بیشترشان یا از گردو استفاده نمیکنند، یا اگر هم مصرف کنند از انواع گردوی کهنه که بدون شک حاوی آفلاتوکسین است استفاده میکنند.
آفلاتوکسین در انواع گردوهای سیاه شده و تند و تلخی که در شرایط نامساعد محیطی نگهداری شدهاند، سمی زیانبار ترشح میکند که دشمن قطعی کبد محسوب میشود.
در نتیجه چنین محصولی نه تنها ارزش تغذیهای ندارد، بلکه همانند زولبیا و بامیه یک شیرینی چرب است که سبب سوزش و کندی تخلیه معده میشود، بویژه آنکه در روغنهای چند بار مصرف سرخ شده باشد.
اگر هم حاوی شربت قند زیادی باشد خوردن آن به معنای مصرف قند با حجم زیاد است. البته اگر این شیرینی همچون عادت گیلکیها به صورت خام مصرف شود و حاوی مغز سالم گردو باشد ارزش تغذیهای قابل توجهی دارد.
این را هم بدانید دارچین و هل اضافه شده به این شیرینی اگر بیش از حد باشد مصرف آن در وعده سحر سبب تشنگی در ساعات روزهداری میشود.
فاخره بهبهانی - گروه سلامت
لینک منبع :
رشته خشکار در سفره افطارImages for رشته خشکار در سفره افطار
رشته خشکار در سفره افطار - جام جم آنلاین
jamejamonline.ir/sara/.../رشته-خشکار-در-سفره-افطارCached
Similar17 جولای 2014 ... یکی از معروفترین شیرینیهای محلی شمالیهای خوشرو و خوشمشرب کشورمان رشته
خشکار است که اغلب گیلکیهای باصفا در تهیه آن تبحر خاصی دارند ...
رشته خشکار در سفره افطار - جام جم آنلاین
77.104.65.15/sara/.../رشته-خشکار-در-سفره-افطارCached17 جولای 2014 ... یکی از معروفترین شیرینیهای محلی شمالیهای خوشرو و خوشمشرب کشورمان رشته
خشکار است که اغلب گیلکیهای باصفا در تهیه آن تبحر خاصی دارند ...
رشته خشکار؛ زینت بخش سفره های افطار در گیلان - خبرگزاری مهر ...
www.mehrnews.com/news/4007791/Cached18 ژوئن 2017 ... رشت- «رشته خشکار» یکی از شیرینی های سنتی با قدمتی ۳۰۰ ساله در گیلان است
که جایگاه ویژه ای در سفره های افطار مردم گیلان دارد.
رشته خشکار میهمان سنتی سفره های افطار گیلانی ها - YouTube
► 2:21https://www.youtube.com/watch?v=nzNR9NxMSoI
Jun 19, 2016 - 2 min - Uploaded by Majaal online
رشته خشکار میهمان سنتی سفره های افطار گیلانی ها. Majaal online. Loading... Unsubscribe from Majaal online? Cancel ...
رشته خشکار؛ زینت بخش سفره های افطار در گیلان - خبرگزاری مهر
www.shahrekhabar.com/video/149777442007214Cached18 ژوئن 2017 ... رشت- «رشته خشکار» یکی از شیرینی های سنتی با قدمتی ۳۰۰ ساله در گیلان است
که جایگاه ویژه ای در سفره های افطار مردم گیلان دارد. - خبرگزاری مهر.
رشته خشکار؛ از طاهر گوراب تا انگلیس/ آش «شله قلمکار» محبوب ...
gilnegah.ir/50988/رشته-خشکار؛-از-طاهر-گوراب-تا-انگلیس-آش/Cached10 ژوئن 2016 ... در ماه مبارک رمضان نیز «رشته خشکار»، «شامی» و «شلهقلمکار» سه جزو .... می خورند و
به ندرت می توان آش رشته را بر سر سفره های افطار در گیلان دید.
رشته خشکار شیرینی رمضانی سفره های افطار - صومعه سرا - خبرگزاری ...
scna.ir/رشته-خشکار-شیرینی-رمضانی-سفره-های-اف/Cached
Similar28 ژوئن 2015 ... رشته خشکار نمادی از ذوق و سلیقه گیلانیان است که این روزها در سفره های افطار
درخشیده و نزد گردشگران و مسافرانی که به گیلان سفر می کنند از ...
رشته خشکار؛ زینت بخش سفره های افطار در گیلان - ویدانما
► 4:12https://www.vidanama.com/34815/رشته-خشکار؛-زینت-بخش-سفره-های-افطار-در-گیلان
Jun 18, 2017 - 4 min
رشته خشکار؛ زینت بخش سفره های افطار در گیلان. 0 پسند. «رشته خشکار» یکی از شیرینی های سنتی با قدمتی ۳۰۰ ساله در گیلان است که ...
رشته خشکار؛ زینت بخش سفره های افطار در گیلان - هشدار نیوز
www.hoshdarnews.ir/.../رشته-خشکار-زینت-سفره-افطار-گیلان.htmlCached18 ژوئن 2017 ... رشته خشکار؛ زینت بخش سفره های افطار در گیلان - خبرگزاری مهر،گروه استانها-
داریوش علی نژاد - حسین ش-رشته-خشکار-زینت-سفره-افطار-گیلان.
جمعه 27 مرداد 1396 ساعت 21:20