مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

رهکارهای کاهش دعوای زناشویی

جام جم سرا: مشکلی که طرح کردید دلایل بسیاری می تواند داشته باشد که متناسب با علت آن، راهبردهای درمانی متفاوتی نیز دارد.بر این اساس ما فرض هایی را که شایع تر است، در نظر می گیریم و بر اساس آن راه هایی را پیشنهاد می کنیم:

1- وجود اختلالات شخصیت در فرد: شخصیت، مجموعه رفتارها و کنش های ذهنی رشد یافته و نسبتا پایدار در فرد است که در طول زمان و دوره های رشدی از کودکی تا بزرگسالی شکل گرفته است ولی متاسفانه در برخی افراد به دلایل مختلف این امر متناسب با سن فرد رشد کافی نداشته است که از آن به ناپختگی شخصیت یا اختلال شخصیت یاد می شود و متاسفانه یکی از شایع ترین اختلالات در سطح جامعه و دلایل اختلافات زناشویی و بین فردی است؛ برای مثال در اختلال شخصیت نوع خود شیفته مواردی که شما مطرح فرمودید بارز است. در این افراد دنیا باید مطابق میل و اندیشه آن ها بچرخد و کوچک ترین مخالفت با رای و نظر آن ها مقاومت و دفاع سختی را در آنها برمی انگیزد که معمولا طرف مقابل بعد ازمدتی اصطلاحا دچار "درماندگی آموخته شده " می شود به این معنا که نسبت به شرایط بی تفاوت و بی اعتنا می شود که خود زمینه ساز ترک رابطه و افسردگی نیز است.

2- وجود اختلافات عمیق و دراز مدت حل نشده بین زوج که به شکل گیری زمینه منفی بین آنها منجر وموجب می شود هر مسئله کوچکی آتش مناقشه و جر و بحث را بین آن ها برافروزد؛ برای مثال علاقه مند نبودن زوج به یکدیگر به شکل یک طرفه و بدتر از آن به صورت دو طرفه که می تواند ریشه در موارد ذیل داشته باشد:

انتخاب ناآگاهانه و هیجان مدارانه، ازدواج از سر ناچاری و حتی اجبار و با فشار والدین، ازدواج به خاطر دلسوزی و ترحم، ازدواج در سنین پایین و به عبارتی بدون آمادگی و ازدواج کردن که بعد از چندی به پشیمانی منجر می شود، و بسیاری دلایل دیگر که بسته به علت، مسیر بهبودی نیز متفاوت خواهد بود.

اولین کار کشف علت است. توصیه اکید من به شما، این است که تمام تلاشتان در ابتدا معطوف به کشف علت باشد و نه راه حل، آن هم به روش علمی و با مراجعه به متخصص روانشناس بالینی خبره در حوزه خانواده درمانی و به یاد داشته باشید درمان های روانشناختی فرآیندهای طولانی و تدریجی هستند وانتظار بی جا از درمانگر خود نداشته باشید.

3- شاید هم مشکل شما خیلی عمیق نباشد وعلت آن نبود مهارت های کافی در گفت وگو و تبادل نظربا یکدیگر است. در همین صفحه بارها در این باره مطالبی مطرح شده است. مجددا چند اصل مهم در گفت وگو را یاد آوری می کنم:

الف- طوری صحبت نکنید که دفاع همسرتان را برانگیزید. به عنوان مثال نگویید: «تو همیشه اشتباه می کنی اصلا شما خانوادگی دست وپا چلفتی هستین!» بلکه بهتر است در صورت بروز اشتباه از سوی همسرتان به او بگویید: «انسان ممکن الخطاست اگر دقت بیشتری بکنی حتما می توانی کارهایت را درست انجام دهی اگر خواستی من هم کمکت می کنم.»

ب- درباره موضوع صحبت کنید نه درباره اثبات خودتان یا این که چه کسی متهم است. نگویید: «این ها همه اش نتیجه بی‌توجهی تو است که بچه افت تحصیلی پیدا کرده!» بلکه بگویید: «باید فکر کنیم ببینیم علت افت تحصیلی فرزندمان چیست؟ شما فکر می کنی چه کار باید بکنیم؟»

پ- در صورتی که طرف مقابل این موارد را رعایت نمی کند شما با حوصله رفتار کلامی درست را بروز دهید و آن را هر دفعه تکرار کنید، می دانم کار سختی است اما از مقابله به مثل نتیجه خیلی بهتری دارد.(رضا زیبایی – روانشناس بالینی/خراسان)

Share



لینک منبع :رهکارهای کاهش دعوای زناشویی

دعوای زناشویی | برای کاهش دعوای زناشویی چگونه رفتار کنیم - نمناک namnak.com/کاهش-دعوای-زناشویی.p27535‎Cachedدعوای زناشویی و کاهش دعوای زناشویی و رفتار با همسر بعد از دعوا و کم شدن دعوا با همسر ... یک موضوع کاملا بی اهمیت ایجاد شده اند عقب نشینی یک راهکار کاملا مؤثر است . راه حل های موثر در دعواهای زن و شوهری - بیتوته www.beytoote.com/wedlock/.../effective2-solutions-disputes.html‎Cached Similarروابط زناشویی راه حل های موثر در دعواهای زن و شوهری جروبحث های زناشویی,همسر عصبانی,مهارت های زندگی,علل مشاجره و دعوا بین همسران,مشاجره های زناشویی. ... برای آرام کردن همسر عصبانی بعد از پایان مشاجره چند راهکار وجود دارد که به کاربردن آنها ثمربخش .... برنامه خوابیدن لاغری 15 کیلو و کاهش سایز 12 cm همزمان با زیبایی عمیق در پوست. کاهش دعوا بین زن و شوهر - تنظیم خانواده www.tanzimekhanevadeh.com/wedlock/2427-کاهش-دعوا-زن-شوهر‎Cached Similarکاهش دعواهای زناشویی. ... این تنش‌ها فقط در روابط زناشویی و یا عاشقانه ایجاد نمی‌شوند بین اعضای خانواده یا ... چند راهکار برای اینکه کمتر وارد دعوای زناشویی شوید. یک روش ساده برای حل دعوا - برترین ها www.bartarinha.ir/fa/news/26867/یک-روش-ساده-برای-حل-دعوا‎Cached Similar2 جولای 2012 ... چرا زن و شوهرها دعوا می‌کنند؟ دلیل اصلی و عمده اختلافات و جروبحث‌های زناشویی را باید در اختلافات فرهنگی دانست و اینکه تعریف ارزش‌ها از دید هر کدام از ... راهکارهای کاهش دعوای زناشویی - نیک صالحی www.niksalehi.com/public/215288.html‎Cached16 ژوئن 2014 ... راهکارهای کاهش دعوای زناشویی. مشکلی که طرح کردید دلایل بسیاری می تواند داشته باشد که متناسب با علت آن، راهبردهای درمانی متفاوتی نیز دارد. انواع دعوای همسران و راه حل اساسی آن - نیک صالحی www.niksalehi.com/public/219580.html‎Cached27 سپتامبر 2014 ... سبک دعوا های همسران عبارتند از:انتقاد:انتقاد یعنی حمله مستقیم به ... همسرتان دعوا کرده اید این آزمون را انجام دهید · راهکارهای کاهش دعوای زناشویی · دعوا و ... یک روش ساده برای حل دعوا - آفتاب www.aftabir.com/articles/view/.../یک-روش-ساده-برای-حل-دعوا‎Cached Similar3 جولای 2012 ... چرا زن و شوهرها دعوا می‌کنند؟ دلیل اصلی و عمده اختلافات و جروبحث‌های زناشویی را باید در اختلافات فرهنگی دانست و اینکه تعریف ارزش‌ها از دید هر کدام ... 8 نکته طلایی در حل دعواهای زن و شوهری - سیمرغ seemorgh.com/lifestyle/relationship/marital/151736-151736/‎Cached Similar20 ژانویه 2013 ... اگر اختلافات به درستی حل نشود می تواند زندگی زناشویی را دچار بحران ... 2 - واکنش های هیجانی و افراطی بروز می دهند؛ برای مثال با یکدیگر دعوا می ... راه های طلائی رفع کدورت پس از دعوای خانوادگی، دعوا، دعوای زن و شوهر ... www.akairan.com/marriage/oshagh1/21017.html‎Cached Similarچگونه در زندگی زناشویی دعوا کنیم که پشیمان نشویم ... راه های طلائی رفع کدورت پس از دعوای خانوادگی، دعوا، دعوای زن و شوهر، دعوای زناشویی، دعوا در نامزدی، جلوگیری از ... هفت عامل کاهش دهنده جر و بحث زن و شوهرها - آریا سلامت www.ariasalamat.com/.../هفت-عامل-کاهش-دهنده-جر-و-بحث-زن-و-شوهرها.aspx‎Cachedآنچه موجب می‌شود که یک دعوای زناشویی منصفانه تلقی شود احساس هردو طرف پس از پایان ... داغ تجربه را بر خویش دارند- راهکارهای زیر را برای تخفیف مشکلات ارائه داده‌اند: