مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

چند نکته دربارهٔ تهیه و نگهداری دوغ

جام جم سرا:
pH ماست اسیدی است و اسید لاکتیک بالایی دارد و به همین دلیل، اجازهٔ رشد به خیلی از میکروب‌‌ها را نمی‌‌دهد.
مساله‌‌ای که با دوغ داریم این است که دوغ‌‌های سنتی از نظر آب و مواد معطر مثل سبزیجات و عرقیاتی که به آن اضافه می‌‌شود از نظر بهداشتی مشکوک‌ هستند و موارد متعددی از آلودگی‌‌های میکروبی در این نوع از نوشیدنی‌‌ها در آزمایشگاه‌‌ها به اثبات رسیده است.

در مورد دوغ‌‌های صنعتی نیز اگر وقتی دوغ تولید می‌‌شود، زنجیرهٔ حمل و نقل‌اش، در شرایط سرمایی مناسبی باشد، یعنی از کامیون ‌های یخچال‌ دار با دمای معمولا بین ۴ تا ۸ درجه سانتی ‌گراد بالای صفر استفاده شود، اغلب مشکل خاصی ایجاد نمی‌‌شود؛ البته به شرطی که در مغازه هم در یخچال نگهداری شود.

متاسفانه برخی مغازه‌ داران، دوغ را در بیرون از یخچال می‌‌گذارند. این مساله به ویژه در فصل گرما باعث می‌‌شود که هم گاز زیادی در دوغ تولید شود و هم مزه‌‌اش بیش از حد ترش ‌شود و حتی به تلخی بزند. یعنی آنزیم‌‌های تجزیه ‌کننده پروتئین فعال شده و در ‌‌نهایت مزه نامناسبی ایجاد کنند و تاریخ انقضا سریع‌‌تر از آنچه روی بطری نوشته شده است، فرا برسد؛ زیرا تاریخ انقضای درج شده را به شرط نگهداری دوغ در یخچال تخمین زده‌‌اند.

برخی خانم‌‌های خانه ‌دار، ماست را خارج از یخچال نگهداری می‌‌کنند تا ترش شود و بعدش، از آن دوغ می‌‌گیرند یا به شیر نجوشیده ماست می‌‌زنند تا تبدیل به دوغ شود. اضافه کردن ماست به شیر نجوشیده برای تهیه دوغ اصلا توصیه نمی‌‌شود.

با اینکه ترش شدن ماست به معنی فساد آن نیست؛ زیرا میزان ترشی آن بستگی به میزان اسید لاکتیک دارد که خود از بین برنده میکروب‌‌ها است و حتی ماست خوب ماستی است که کمی ترش باشد زیرا جذب کلسیم‌اش بیشتر است. اما توصیه می‌‌شود خانم‌‌ها ماست را در پایین یخچال قرار دهند تا به تدریج ترش شود. (دکتر آراسب دباغ‌ مقدم - متخصص صنایع غذایی تبیان)



لینک منبع :چند نکته دربارهٔ تهیه و نگهداری دوغ

چند نکته دربارهٔ تهیه و نگهداری دوغ - جام جم آنلاین jamejamonline.ir/sara/.../چند-نکته-دربارهٔ-تهیه-و-نگهداری-دوغ‎Cached Similar24 آوریل 2014 ... تصویر چند نکته دربارهٔ تهیه و نگهداری دوغ. جام جم سرا: pH ماست اسیدی است و اسید لاکتیک بالایی دارد و به همین دلیل، اجازهٔ رشد به خیلی از میکروب‌‌ها ... چند نکته دربارهٔ تهیه و نگهداری دوغ | وبلاگ 24 - مرجع وبلاگ فارسی blog241.com/weblog/kalesar/949012 پست با عنوان چند نکته دربارهٔ تهیه و نگهداری دوغ در این صفحه نمایش داده شده است. همچنین شما میتوانید با کلیک بر روی عنوان وبلاگ مرجع صفحه وبلاگ مربوطه را مشاهده ... چند نکته دربارهٔ تهیه و نگهداری دوغ - نامه نیوز namehnews.ir/fa/news/220771/چند-نکته-دربارهٔ-تهیه-و-نگهداری-دوغ 15 مارس 2015 ... به گزارش نامه نیوز به نقل از جام جم، می‌‌دانید که برای تهیهٔ ماست، شیر باید حتما جوشانده شود. نکاتی درباره برخی خواص و نحوهٔ تهیه و نگهداری دوغ را در ... نحوه نگهداری دوغ - بیتوته www.beytoote.com/housekeeping/.../keeping1-dough2.html‎Cached Similarنگهداری دوغ راههای نگهداری دوغ , نحوه نگهداری دوغ , نحوه درست کردن ماست ترش , روش های نگهداری دوغ ... راهنمای نگهداری مواد غذایی در یخچال,نکات نگهداری مواد غذایی در یخچال ... حتما می ‌دانید که برای تهیه ی ماست، شیر باید حتما جوشانده شود . ... در مورد دوغ‌ های صنعتی نیز اگر وقتی دوغ تولید می ‌شود، زنجیره ی حمل و نقل اش، در شرایط سرمایی ... چند نکته عالی درباره تهیه و نگهداری دوغ و طرز تهیه دوغ گاز دار - اطلاعات ... general-information93.blogsky.com/.../چند-نکته-عالی-درباره-تهیه-و-نگهداری-دوغ-و-طرز-تهیه-دوغ-گاز-دار‎Cached8 ژانویه 2016 ... می‌‌دانید که برای تهیهٔ ماست، شیر باید حتما جوشانده شود. نکاتی درباره برخی خواص و نحوهٔ تهیه و نگهداری دوغ را امروز در خواندنی ها ببینید : pH ماست ... چند نکته دربارهٔ تهیه و نگهداری دوغ - نامه نیوز | خبر فارسی khabarfarsi.com/u/1750407 15 مارس 2015 ... بولتن سینما ؛ مجلۀ خبری روزانۀ سینما (24 اسفند) ... علی سرتیپی با اعلام این مطلب گفت: سال 93 سال خوبی از نظر گیشه سینما بود و با وجود اینکه ... چند نکته دربارهٔ تهیه و نگهداری دوغ - ایمپریا imperia.ir/various/lifestyle/trick/some-tips-on-preparing-dough‎Cachedنکاتی درباره برخی خواص و نحوهٔ تهیه و نگهداری دوغ را در ادامه بخوانید. جام جم سرا: pH ماست اسیدی است و اسید لاکتیک بالایی دارد و به همین دلیل، اجازهٔ رشد به خیلی از ... چند نکته دربارهٔ تهیه و نگهداری دوغ | دوغ به عنوان یکی از - قطره www.ghatreh.com/news/nn25275749/چند-نکته-دربارهٔ-تهیه-نگهداری-دوغ 15 مارس 2015 ... دوغ به عنوان یکی از فرآورده های جانبی ماست، یک نوشیدنی ارزشمند است. - به گزارش نامه نیوز به نقل از جام جم، می دان. چند نکته درباره تهیه نگهداری دوغ - تیتر 98 https://titr98.ir/search/?q=چند+نکته+درباره+تهیه+نگهداری+دوغ‎Cachedمدیر روابط عمومی انجمن داروسازان ایران در خصوص نحوه نگه‌داری داروها در منزل توضیح داد . به گزارش فارس، حمید خیری، مدیر روابط عمومی انجمن داروسازان ایران، در خصوص ... طرز تهیه کفیر | قارچ کفیر https://www.kefirgrains.ir/how-to-make-kefir.html‎Cachedو اینکه، این قارچ طی فرآیند تهیه دوغ کفیر، رشد و نمو می نماید و مقدار آن افزایش می یابد، .... عدم رعایت این نکته منجر به فاسد شدن شیر قبل از تخمیر شدن خواهد شد و امکان ..... ولی به احتمال زیاد قارچ های شما ضعیف شده اند و نیاز به چند روز نگهداری صحیح ...