مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

علت اینکه کودکان انگشتان خودشان را می مکند چیست؟

[ad_1]

 

با دلگرم همراه باشید تا با راه های جلوگیری مک زدن انگشت کودکان آشنا شوید.

 

روش های ترک مکیدن انگشت کودکان

 

روش های ترک مکیدن انگشت کودکان

 

مقدمه ای در مورد علت های مکیدن انگشت کودکان

 

تقریبا همه بچه های کوچک شست خود را می مکند. مکیدن انگشت باعث آرامش کودکان می شود. این عادت که می تواند از دوران جنینی شروع شود به هنگام احساس خواب آلودگی، گرسنگی، خستگی، خجالت، دندان درآوردن، تنهایی و بی حوصلگی تکرار می شود.

این عادت کودکان می تواند تاثیر سوئی روی رشد دندان بگذارد و احتمال مریض شدن آن ها را افزایش دهد و از طرفی کودک مورد تمسخر کودکان دیگر واقع شود. بعضی کودکان در ۲ و یا ۳ سالگی این عادت را ترک می کنند در حالی که بعضی ها تا ۶ سالگی شست خود را می مکند.

 

 

روش های ترک مکیدن انگشت کودکان

 

 علت مکیدن شست؟

 

انگشت مکیدن طبیعی ترین پاسخ کودک هنگام رویارویی با فشار روانی، اضطراب و مشکلات هیجانی امنیتی است. روان شناسان معتقدند برای درمان این رفتار در کودکان زیر ۶ ۵ سال نباید عجله کرد، زیرا بسیاری از این گونه عادت ها به تدریج و با افزایش سن کودک کاهش می یابند و به کلی از بین می روند.

اما اگر کودک ۷ ساله ای نتواند این عادت خود را ترک کند، والدین و اطرافیان او باید درصدد درمان او برآیند، زیرا ترک چنین عاداتی در سال های بعد (نوجوانی) بسیار دشوارتر می شود. در صورتی این عادت را در زمره اختلال بررسی می کنند که تا سنین ۱۶ ۱۲ ادامه داشته باشد.

مطالعات نشان می دهند که در حدود ۱۵ درصد کودکانی که از ۵ سالگی به بعد انگشت خود را می مکند، دچار مشکلات عاطفی هیجانی ناشی از ورود به مدرسه و دوره پیش دبستانی هستند. بیشتر این کودکان شدیدا به پدر و مادر و اطرافیان شان وابسته و متکی هستند.

زمانی که کودک سعی می کند رفتار مکیدن انگشت خود را تغییر دهد، والدین و اطرافیان او باید از این تصمیم او استقبال کنند و با حمایت ها و تشویق های خود او را کمک و یاری نمایند. حمایت روانی برای کودک امنیت پدید می آورد و باعث می شود که کودک در ناملایمات و سختی ها از خود مقاومت بیشتری نشان دهد.

 

روش های ترک مکیدن انگشت کودکان

 

 دلیل به وجود آمدن عادات دهانی در کودکان کدام است؟

 

دلیل به وجود آمدن این عادت هنوز به خوبی روشن نیست، ولی دو فرضیه در این زمینه وجود دارد:

فرضیه ی اول که به نام تئوری PSYCHOANALYTIC شهرت دارد، بیان‌ گر این مطلب است که کودکانی که بالاتر از 3 سالگی به چنین عادتی ادامه می ‌دهند، دارای بعضی اختلالات روانی زمینه‌ای می ‌باشند.

فرضیه ی دوم یا تئوری LEARNING بر این نکته تأکید دارد که مکیدن غیر تغذیه‌ای، یک عادت آموخته شده می ‌باشد و صرفاً نمی ‌توان آن را جزو اختلالات روانی کودک تلقی کرد. آن چه مسلم است، این است که کودک با انجام این عادات به آرامش می ‌رسد.

 

روش های ترک مکیدن انگشت کودکان

 

 مکیدن انگشت چه ناهنجاری‌ها و تغییراتی می‌تواند در رشد دندان‌ها به وجود آورد؟

 

تغییرات و ناهنجاری‌های دندانی که متعاقب مکیدن انگشت به وجود می‌ آید، بسیار متنوع بوده و بستگی به شدت، طول مدت و تکرار عادت دارد.

منظور از شدت همان نیرویی است که کودک هنگام مکیدن انگشت بر دندان‌های قدامی (پیشین) خود وارد می ‌کند. هرچه این نیرو بیشتر باشد، شدت ناهنجاری ثانویه بیشتر خواهد بود.

طول مدت هم بیان ‌گر مدت زمان وجود عادت می ‌باشد و منظور از تکرار، تعداد دفعات انجام عمل مکیدن انگشت در روز می ‌باشد.

طول مدت مکیدن انگشت، مهم ‌ترین نقش‌ را در به‌ وجود آمدن ناهنجاری دهان و دندان ایفا می ‌کند.

 

تعدادی از ناهنجاری‌های شایع متعاقب مکیدن طولانی مدت انگشت در کودکان عبارتند از:

1- ANTERIOR OPEN BITE: در این حالت، هنگامی که کودک دهان خود را بسته و دندان‌ها را به هم می ‌فشارد، دندان‌های جلو به یکدیگر نمی ‌رسند و از یکدیگر فاصله دارند.

2- تنگی قوس فک بالا: در این حالت قوس فک بالا تنگ می ‌شود، یعنی ردیف دندان‌های سمت راست و چپ فک بالا به یکدیگر نزدیک می ‌شوند که معمولاً همراه با اختلال تکلم و جویدن می ‌باشد.

3- افزایش فاصله ی افقی بین دندان‌های پیشین فک بالا و پایین: که اصطلاحاً به آن ناهنجاریCLASS II گفته می‌شود.

 

روش های ترک مکیدن انگشت کودکان

 

 تاثیرگذاری این عادت پس از ۳ سالگی

 

▪ در این سن که استخوان های فک هنوز نرم است مکیدن شست باعث تغییر شکل آن می شود.

▪ دندان ها کج درمی آیند.

▪ باعث باریک شدن دندان می شود.

▪ باعث ایجاد عفونت در اطراف ناخن ها و بیماری های عفونی می شود.

▪ دندان های فوقانی به سمت بیرون و دندان های پایین به سمت داخل رشد می کند.

▪ در رشد کام (سقف دهان) تاثیر می گذارد.

 

روش های ترک مکیدن انگشت کودکان

 

شکل غیرطبیعی سقف دهان

 

▪ نادرست قرار گرفتن زبان

▪ ایجاد مشکل به هنگام جویدن در یادگیری روش صحیح قورت دادن با مشکل مواجه می شوند. زبان نقش مهمی در عمل قورت دادن ایفا می کند. در افراد عادی به هنگام قورت دادن، زبان پشت سقف دهان قرار می گیرد. اما در کودکانی که عادت مکیدن شست را دارند، هم زمان با قورت دادن، زبان در جلو و بین دندان های جلویی قرار می گیرد. این امر قورت دادن را سخت تر می کند.

▪ کودک با مشکل گفتاری روبه رو می شود.

▪ باعث افتادگی لوزه و در نتیجه خرخر کردن می شود.

▪ نقص اسکلتی می تواند مشکلات ویژه در کودک ایجاد کند.

 

روش های ترک مکیدن انگشت کودکان

 

 روش‌های درمان مکیدن انگشت در کودکان کدام است؟

 

درمان در این کودکان باید با استراتژی خاصی صورت گیرد. به کودک باید فرصت داد که عادتش را پیش از رویش دندان‌های دایمی متوقف کند. درمان اغلب بین سنین 6-4 سالگی انجام می‌ شود و تا کنون سه روش مختلف جهت درمان این عادت پیشنهاد شده است. انتخاب هر کدام از این روش‌های درمانی، بستگی به تمایل خود کودک برای متوقف ساختن عادتش دارد. این روش ها شامل موراد زیر است:

1- یادآوری

این روش درمان برای کودکانی که همکاری لازم را دارند و خودشان تمایل به ترک عادت مذکور را دارند، مناسب است. در این روش می ‌توان یک نوار چسب ضد آب روی انگشت شست کودک چسباند تا به کودک یاد‌آوری کند که انگشت خود را داخل دهان نبرد.

این نوار چسب باید تا زمانی که عادت به طور کامل از بین نرفته است، روی انگشت کودک باقی بماند و یا می ‌توان با مالیدن محلول‌ها یا کرم‌های بد طعم بر روی انگشت کودک از این عادت جلوگیری کرد. البته باید مراقب بود که این مورد، از نظر کودک به عنوان یک تنبیه تلقی نشود، زیرا در این صورت کودک اقدام به مقابله کرده و درمان، نتیجه‌ای در برنخواهد داشت.

2- پاداش

در این روش، بین کودک و والدین با دندان ‌پزشک، قراردادی بسته می ‌شود. قرارداد به این صورت است که به کودک گفته می ‌شود اگر برای مدتی این عادت را تکرار کند، در پایان مدت تعیین شده جایزه دریافت می ‌کند. ارزش بهای جایزه اهمیتی ندارد، ولی باید حتماً مورد علاقه ی کودک بوده و او را تحریک کند. این درمان به طور مداوم تکرار می‌ شود و هر بار که کودک قرارداد مربوطه را رعایت کرد، جایزه دریافت می‌ کند. باید در نظر داشت که در حین همکاری کودک جهت ترک عادت، او را به طور کلامی نیز مورد تشویق قرار داد.

3- استفاده از وسایل ترک عادت

اگر عادت کودک پس از دریافت پاداش هنوز برطرف نشده است ولی خود کودک حقیقتا تمایل به ترک عادت دارد، می ‌توان از روش کاربرد وسایل ضد عادت استفاده کرد.

در این روش وسیله‌ای در دهان کودک قرار داده می ‌شود که به‌ طور فیزیکی ادامه ی عادت را برای وی مشکل می‌سازد. در این روش، دندان پزشک حتماً باید کودک و والدینش را توجیه کند که این وسیله جنبه ی تنبیهی ندارد و صرفاً به عنوان یادآور می‌ باشد.

 

روش های ترک مکیدن انگشت کودکان

 

 مدت استفاده از وسایل ترک عادت چه مدت می ‌باشد و در موقع استفاده از این وسایل رعایت چه نکاتی لازم است؟

از وسایل ترک عادت می‌توان به PALATAL CRIB, QUAD HELIX اشاره کرد. مارپیچ‌های این وسایل به کودک یادآوری می ‌کند انگشتش را در دهانش نگذارد. این وسایل معمولاً به مدت 6 ماه باید در داخل دهان کودک قرار گیرد. در اوایل کار، تحمل وسیله در داخل دهان برای کودک مشکل است، ولی حداکثر بعد از 2هفته، کودک به آن عادت می ‌کند.

نکته ی حایز اهمیت این است که به علت ‌گیر کردن غذا و مواد قندی چسبناک به سیم‌های به کار رفته در این وسایل، بهداشت دهان و دندان در طول مدت استفاده از این وسیله، باید به طور جدی توسط کودک و والدین او رعایت شود.

 

روش های ترک مکیدن انگشت کودکان

 

رعایت نکاتی برای ترک عادت

 

▪ به کودک فشار نیاورید زیرا که این امر باعث تشدید این عادت می شود.

▪ هنگامی که این عمل را انجام نمی دهد او را تحسین کنید.* در صورت لک شدن دندان با دندان پزشک مشورت کنید.

▪ نومیدی و خشم والدین، این عادت کودک را بدتر می کند.

▪ راهی برای از بین بردن علت این عادت پیدا کنید.

▪ به هنگام خواب یک اسباب بازی مانند توپ در دستان آن ها قرار دهید. درگیر بودن دست ها مانع مکیدن شست خواهد شد.

▪ اگر کودک شما کمی بزرگ تر شده است، درباره روش ترک این عادت با او مشورت کنید.

▪ به هنگام خواب دست های آن ها را با جوراب بپوشانید.

▪ مکیدن انگشت را در اتاق ها ممنوع کنید. به عنوان مثال ابتدا از اتاق خواب شروع کنید.

▪ دست های او را در دست خود بگیرید تا با احساس امنیت نیاز به مکیدن شست خود پیدا نکند.

▪ او را با خواندن و یا زدن آلات موسیقی و یا خوردن تنقلات سرگرم کنید.

▪ از او بخواهید به هنگام مکیدن انگشتان، شاهد قیافه خود در آینه باشد. این اقدام در برخی از کودکان موثر است.

 

 روش های ترک مکیدن انگشت کودکان

 

گردآوری شده ی مجله ی اینترنتی دلگرم

مرجان امینی

 

+ 1
مخالفم - 0

[ad_2]
لینک منبع
بازنشر: مفیدستان

عبارات مرتبط با این موضوع

چگونه رنگ زمینه را در تغییر دهیم؟تغییررنگتفسیری بر نقاشی کودکان بیماری زردی نوزاد خود را بشناسید و درمان کنید مامان من از چگونه حساب کاربری مان را در گوگل یا جی میل حذف …حذف حساب کاربری گوگل تصمیم مهمی است چرا که نه تنها به جیمیل، بلکه به هیچ کدام از عادتی که دندان‌ها را خراب می‌کنندمنطقه ای در مچ دست که عصب مدیان در آن وارد می شود، تونل کارپال نام دارد معمولا افرادی دانشجویان رشته علوم آزمایشگاهیعنکبوتها عنکبوتها از شناخته شده‌ترین عنکبوتیان بوده و دارای پراکنش جهانی می‌باشندالف برنج هایی که با دستگاه ساخته می شوندالف محترم آیا در بخش های دیگر، نظارتی هست که انتظار نظارت در این دستگاه را دارید؟نقد و بررسی فیلم سکوت بره ها رأی کارگردان نویسنده بازیگران وبلاگ تخصصی شکار و تیراندازی شاهین دژوبلاگ تخصصی شکار و تیراندازی شاهین دژ مطالبی جامع ازشکار و تیراندازی به اهداف پروازی چگونه رنگ زمینه را در تغییر دهیم؟ تغییر تفسیری بر نقاشی کودکان بیماری زردی نوزاد خود را بشناسید و درمان کنید مامان من از تاریکی چگونه حساب کاربری مان را در گوگل یا جی میل حذف کنیم؟ حذف حساب کاربری گوگل تصمیم مهمی است چرا که نه تنها به جیمیل، بلکه به هیچ کدام از محصولات و عادتی که دندان‌ها را خراب می‌کنند منطقه ای در مچ دست که عصب مدیان در آن وارد می شود، تونل کارپال نام دارد معمولا افرادی که یک دانشجویان رشته علوم آزمایشگاهی عنکبوتها عنکبوتها از شناخته شده‌ترین عنکبوتیان بوده و دارای پراکنش جهانی می‌باشند الف برنج هایی که با دستگاه ساخته می شوند تا پیش از این بسیاری از محصولات کشاورزی و خوراکی غیر واقعی در چین ساخته شده بود که دنیا را نقد و بررسی فیلم سکوت بره ها جالبه بدونید که سه فیلم سکوت بره ها ، هانیبال و صورت چرمی از روی شخصیتی واقعی به نام ادگین وبلاگ تخصصی شکار و تیراندازی شاهین دژ وبلاگ تخصصی شکار و تیراندازی شاهین دژ مطالبی جامع ازشکار و تیراندازی به اهداف پروازی تراپ



لینک منبع :علت اینکه کودکان انگشتان خودشان را می مکند چیست؟

علت اینکه کودکان انگشتان خودشان را می مکند چیست؟ www.delgarm.com/.../150602-دلایل-مکیدن-انگشت-کودکان-چیست؟‎Cached3 دسامبر 2016 ... علت اینکه کودکان انگشتان خودشان را می مکند چیست؟:علت مکیدن انگشت در کودکان چیست؟روش های ترک مکیدن انگشت در کودک با دلگرم همراه باشید ... Images for علت اینکه کودکان انگشتان خودشان را می مکند چیست؟ چرا نوزادان شست خود را می‌مکند؟ - ایسنا www.isna.ir/news/93111005289/چرا-نوزادان-شست-خود-را-می-مکند‎Cached30 ژانویه 2015 ... یک روانشناس گفت: مکیدن شست، زبان، انگشتان، پستانک، گوشه‌ی پتو یا قطعه‌ای از پارچه از عاداتی هستند که در شیرخوارگان مشاهده می‌شود و به کودک ... علت مکیدن انگشت در کودکان چیست؟ - بیتوته www.beytoote.com/baby/psychology-baby/digit-child.html‎Cached Similarپژوهش ها نشان مى دهند حدود 75 درصد کودکان خردسال (تا یک سالگى) مُشت یا انگشتان خود را در دهان مى گذارند و مى مکند. انجام این کار براى این گروه سنى از کودکان آرامش بخش، ... چرا کودکان انگشت های خود را می مکند ؟-درمان چیست؟-پرشین پرشیا www.persianpersia.com/health/hdetails.php?articleid...69...‎Cached Similarچرا کودکان انگشت های خود را می مکند ؟-درمان چیست؟ مکیدن شست یا انگشت، یکی از عادات رایج دوران کودکی است. این رفتار برای کودکان خردسال کاملا طبیعی و عادی ... چرا کودکان انگشت می مکند؟ - نی نی بان niniban.com/fa/news/136702/چرا-کودکان-انگشت-می-مکند‎Cached1 ژانویه 2017 ... وظیفه ی والدین چیست؟ ... اگر آنها انگشت کودک را از دهانش بیرون بیاورند ، کودک شروع می کند به گریه کردن و بلافاصله دوباره ... نمی کنند و وقتی متوجه می شوند که این کار جلوی جمع خوب نیست ، خودشان انگشت مکیدن را کنار می گذارند. عوارض دندانپزشکی مکیدن انگشت دست و پا در کودکان - کلینیک ... yeganehclinic.com/عوارض-دندانپزشکی-مکیدن-انگشت-دست-پا-د/‎Cachedاثرات مخربی که مکیدن انگشت بر روی سلامت دهان و دندان کودکان می گذارد ،راههای ترک و درمان مشکلات ناشی از مکیدن انگشت از جمله استفاده از انواع گارد. ... 1 عادت طبیعی مکیدن انگشت شست چیست؟ ... اکثر کودکان در سنین بسیار پایین، شست و یا انگشتان دیگر خود را می‌مکند. ... اکثر نوزادان خودشان عادت مکیدن انگشت را کنار می‌گذارند. خلاصه ای بر کتاب کودک و مکیدن انگشت - کلینیک - کلینیک مغز و ... bahmanclinic.com/en/کلینیک/خلاصه-ای-بر-کتاب-کودک-و-مکیدن-انگشت 94% کودکانی که انگشت می مکند دندان هایشان به درستی روی هم قرار نمی گیرد. ... What youth should know ... برای اطلاع از اینکه چرا بچه ها شروع به مکیدن انگشت می کنند باید به منافع آن برای بچه ها توجه کرد . ... کودکانی که پیوسته تحت فشار هستند تا از مکیدن انگشت خودداری کنند ، خودشان را تدریجاٌ آدم های بدی ارزیابی می کنند که چیز جالبی ... علت و عوارض مکیدن انگشت در کودکان - نمناک namnak.com/عوارض-مکیدن-انگشت.p15391‎Cachedمکیدن انگشت و عوارض مکیدن انگشت کودکان و علت مکیدن انگشت در نوزادان و خوردن ... در مورد اینکه چرا بعد از سن نوزادی این رفتار در برخی کودکان ادامه می یابد، نظریه های مختلفی وجود دارند. ... دندان های جلو):به این معناست که وقتی کودک دندان هایش را روی هم جفت می کند، دندان ... برای کودکانی مناسب است که خودشان مایل به توقف عادت هستند . روزنامه ایران86/11/25: پنج عادت بچه ها که اغلب والدین از آن شاکی اند: بچه ... www.magiran.com/npview.asp?ID=1573604‎Similar14 فوریه 2008 ... عادت چیست ... همچنین بعضی از بچه ها انگشتان، دست ها و یا کل مچ خود را علاوه بر شست یا به جای آن می مکند. اغلب کسانی که شست خود را می مکند کودکان کم سال هستند. ... کند، آن عادت کم کم متوقف می شود به علت این که کودک دیگر نیازی به آن ندارد. ... عادات، خودشان می توانند موجب مسائل و مشکلات پزشکی چون «خون دماغ شدن در اثر ...