مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

برای مدیریت استرس چه باید کرد؟

[ad_1]

مدیریت استرس به ما کمک می‌کند تا با استفاده از امکاناتی که در ما و محیطمان وجود دارد بر فشار روانی فایق آمده و آن را به سطح بهینه برسانیم.

استرس زمانی شروع می‌شود که بدن ما با شرایطی بیش از توان جسمی، روانی و یا احساسی خود روبه روست. در برخورد با شرایط استرس زا ابتدا با واکنش‌های فیزیکی و علایم جسمانی در بدنمان روبرو می‌شویم، مثل تپش قلب، تعریق، عضلات منقبض، تنگی نفس، بی‌اشتهایی، بی‌خوابی و... ؛ روان ما عصبی، بی طاقت، نگران، هشیارافراطی، دلواپس، افسرده می‌شود.

همه ما با تحمل میزان معینی از استرس زندگی می‌کنیم. هدف ما حذف استرس نیست، بلکه فراگیری چگونگی استفاده از آن به منظور کمک به خود است. استرس کمتر از حد، عامل خمودگی است و در ما احساس خستگی و رخوت بر جای می‌گذارد. از سوی دیگر، استرس مفرط تنش ایجاد می‌کند. آنچه ما بدان نیازمندیم، یافتن سطح بهینه و مطلوبی از استرس است که ما را برمی‌انگیزد، ولی ما را در خود غرق نمی‌کند.

چگونگی مدیریت استرس

همانطوری که منابع زیادی برای استرس وجود دارد، امکانات بسیاری هم برای مدیریت استرس وجود دارد.

1. دیدگاه خود را نسبت به استرس تعدیل و اصلاح کنید؛ برای مدیریت استرس خود سعی کنید استرس را به عنوان چیزی در نظر بگیرید که می‌توانید برآن فایق آیید، نه چیزی که بر شما چیره می‌شود. اگر به منابع استرس به شیوه اغراق آمیز می‌نگرید واکنش مفرط نشان می‌دهید و همه چیزها را بحرانی و اضطراری تلقی می‌کنید و از آن فاجعه می‌سازید تفکر خود را تغییر دهید.

2. واکنش‌های بدنی خود را به استرس، تعدیل کنید؛ نفس کشیدن آهسته و عمیق، ریتم فعالیت قلب و تنفس شما را به وضع طبیعی برمی‌گرداند. فنون آرام بخشی، ریلکسیشن و مدیتیشن را بیاموزید تا بتوانید مدیریت استرس کنید و در موقع ضرورت، تنش عضلانی را کاهش دهید. بیاموزید که چگونه عکس العمل‌های جسمی خود را نسبت به استرس متعادل نمایید.

3. خواب را جدی بگیرید؛ اکثر مردم دست کم به 8 ساعت خواب در طی شبانه روز احتیاج دارند. یک برنامه منظم برای پیش از خواب خود به مدت نیم ساعت در نظر بگیرید، سعی کنید سر یک ساعت مشخص خوابیده و سر یک ساعت مشخص از خواب بیدار شوید.

4. ورزش کردن برای داشتن زندگی با حداقل استرس، ضروری است؛ یکی از ارکان اصلی مدیریت استرس ورزش کردن است. ورزش باعث می‌شود هربار احساس بهتری از خود داشته باشید، بهتر به نظر بیایید، راحت تر بخندید و محکم تر قدم بردارید و استرس‌ خود را زودتر و راحت‌تر کنترل کنید (تمرینات موزون، معتدل و یکنواخت مانند قدم زدن، شنا کردن، دوچرخه سواری یا آهسته دویدن بهترین انتخاب است).

5. به تغذیه خود توجه کنید؛ اینکه ما چه چیزی و چگونه می‌خوریم، تاثیر مستقیمی روی وضعیت روحمان دارد. در طول روز مصرف سبزیجات و میوه‌ها را فراموش نکنیم و از مصرف نیکوتین وکافیین زیاد پرهیز کنید چرا که محرک سیستم عصبی بوده و اضطراب را افزایش می‌دهند. حفظ تعادل در مصرف قند نیز بسیار مهم است.

مدیریت استرس، فشار روانی، اضطراب

6. پذیرش اضطراب؛ پیش از هر چیز باید بپذیریم که داشتن اضطراب به خودی خود اشکالی ندارد وحتی در طول مقابله با خطرات و وقایع زندگی نیرو بخش است. اضطراب زمانی مشکل ساز است که بدون دلیل موجه، احساس ناراحتی و تنش کنید و در نتیجه بی جهت دچار رنج و عذاب می‌شوید. زمانی که متوجه افکار غیر منطقی خود مانند (من آدم ضعیفی هستم، من عصبی هستم، هیچ کس مثل من مضطرب نمیشود) می‌شوید فورا جلوی افکار خود را بگیرید و نیروی با ارزش خود را صرف سرزنش بیهوده خود نکنید.

7. خودتان را بپذیرید؛ درست است که همه ما ترجیح می‌دهیم دیگران ما را دوست بدارند و تاییدمان کنند ولی نمی‌توانیم ارزشمند بودن خودمان را در گرو اعمل دیگران نسبت به ما که اغلب هم غیر قابل پیش‌بینی است، بدانیم. در مدیریت استرس مهم این است که خودمان را بپذیریم بدون توجه به تایید شدن یا تایید نشدن از طرف دیگران.

8. در مورد کنترل انعطاف پذیر باشید؛ افرادی که میل شدید به کنترل مسائل دارند در دام اضطراب می‌افتند. رهایی از کنترل کردن آسان نیست اما برای مدیریت استرس باید این حقیقت را بپذیرید که اگر قرار است چیزی اتفاق بیفتد حتی اگر شما نخواهید باز رخ می‌دهد.

9. به جای استرس به خود القای قدرت و توانایی کنید؛ من قوی هستم، من سپاسگزارم، من از این طریق کسب موفقیت می‌کنم. این القاهای مثبت را در کل روز تکرار کنید تا استرس را دگرگون و روش رفتاری ناخودآگاه شما تغییر یابد.

10. آنچه را که می‌توانید تغییر دهید؛ مسائلی راکه باعث بوجود آمدن استرس در شما می‌شوند و مسائلی را که قادر به تغییر آن‌ها هستید را بشناسید. با حذف کامل آنها ویا پرهیز از رویارویی با آن‌ها ویا کاهش شدت آن‌ها مدیریت استرس کنید.

توصیه‌های کوتاه برای مدیریت استرس

  • مودبانه برخورد کنید حتی اگر دیگران اینگونه رفتار نمی‌کنند. برخورد مودبانه شما باعث ایجاد آرامش و احساس خوب در شما می‌شود.
  • لحظه‌های زیبای زندگیتان را بنویسید و از آنها عکس و فیلم تهیه کنید. آنها را به یاد بیاورید، درباره‌اشان فکر کنید و لذت ببرید.
  • اهداف واقع بینانه و معنی‌دار را دنبال کنید، نه اهدافی که دیگران برای شما در نظر گرفته‌اند و برای شما فایده‌ای دربر ندارد.
  • هر چه می‌توانید از اکسیژن و طبیعت استفاده کنید. خوب است در محل زندگی یا کار خود از گیاهان نگهداری کنید.
  • سعی کنید روزی 15 دقیقه را در سکوت بگذرانید و به داشته‌هایتان فکر کنید. سکوت عصاره آرامش است.
  • آرامش را از کودکان بیاموزید، ببینید چگونه در همان لحظه‌ای که هستند زندگی می‌کنند و لذت می‌برند.

استرس، مدیریت استرس، سلامت روان، آرامش

  • ببخشید؛ اگر نتوانید کسی را ببخشید افکار خشمگینتان مانع رسیدن شما به آرامش خواهد بود.
  • هیچ چیز خوب یا بدی وجود ندارد، بلکه این فکر ماست که آن را خوب یا بد جلوه می‌دهد.
  • افکار و احساسات خود را ثبت کنید و آنها را مورد بازبینی قرار دهید.
  • کمال گرا نباشید و در اهمیت خطاهای کوچک خود اغراق نکنید.
  • انتظار ناکامی ‌، شکست و یاس را در زندگی داشته باشید.
  • همیشه با خود مهربان باشید و خودتان را دوست بدارید.
  • کلمات باید و نباید را از گنجینه لغات خود حذف کنید.
  • جلوی گریه خود را نگیرید و گهگاهی گریه کنید.
  • شوخ طبع باشید و زندگی را خیلی جدی نگیرید.
  • دوستی و روابط حمایتی دوسویه‌ای برقرار کنید.
  • از صندلی، کفش و لباس راحت استفاده کنید.
  • به جنبه های مثبت توجه کنید.
  • زمانی را صرف تفریح بکنید.

نقش اساسی ایمان و معنویت در مدیریت استرس

ایمان واقعی، جدی‌ترین عامل نیل به آرامش پایدار است؛ ایمان به او که ما را از هیچ آفریده، نیازهایمان را بهتر می‌داند، مصلحتمان را بیشتر می‌شناسد و به ما و سرنوشت ما مهربان‌تر از خودماست. پس تنها کافیست که خود را با تمام وجود به او بسپاریم.

الا به ذکر الله تطمئن القلوب

فمن یتوکل علی الله فهو حسبه

گردآوری: مجله اینترنتی ستاره


[ad_2]
لینک منبع
بازنشر: مفیدستان

عبارات مرتبط با این موضوع

برای کنترل غریزه شهوت در سنّ نوجوانی یا جوانی چه باید …برای کنترل غریزه شهوت در سنّ نوجوانی یا جوانی چه باید کرد؟الف نکاتی برای مدیریت استرسوب سایت نوشت استرس زیادی می تواند برای شما آزاردهنده باشد برای مدیریت استرس بهتر پایگاه مقالات علمی مدیریتبا سلام خدمت مخاطبین فرهیخته پایگاه مقالات علمی مدیریت این پایگاه حاصل فعالیت های پایگاه تفریحی اتوپیا برای از بین … علی پ بهمن ۹ ۱۳۸۸ برای از بردن لکه ها یا خال های کوچک قهوه ای و سیاه که مدتی است بر برای بچه دار شدن باید چه اقداماتی از نظر پزشکی …برای بچه دار شدن باید چه اقداماتی از نظر پزشکی انجام دهم؟منابع پیشنهادی سایت برای درس اصول و مبانی مدیریت منابع پیشنهادی درس اصول و مبانی مدیریت از دیدگاه اسلام کنکور ارشد و دکتری مجموعه مدیریتبرای پسر شدن بچه چی کار باید کردبرای پسر دار شدن اینکارها را خانم باید انجام دهد بعد از پاک شدن از عادت ماهانه غذاهای میگنا با کودک وسواسی چه باید کرد؟افکار و عادت های وسواسی می تواند برای بچه ها بسیار آزاردهنده باشد و باعث استرس و در هنگام دل درد کودکان‏ چه باید کرد ؟ سایت پزشکان …دل درد های کودکان‏ مقدمه دل درد های مزمن یا مکرردر کودکان و بزرگسالان از جمله علل راههایی برای مهار استرس گاهی بعضی افراد اسیر استرس و اضطراب می‏شوند و بعضی هم با آن کنار می‏آیند اما به ندرت برای کنترل غریزه شهوت در سنّ نوجوانی یا جوانی چه باید کرد برای کنترل غریزه شهوت در سنّ نوجوانی یا جوانی چه باید کرد؟ الف نکاتی برای مدیریت استرس وب سایت نوشت استرس زیادی می تواند برای شما آزاردهنده باشد برای مدیریت استرس بهتر است پایگاه مقالات علمی مدیریت عنوان مقاله مفهوم مدیریت جهادی و مولفه های عملکردی آن مولفین دکتر روح الله تولایی عضو هیأت پایگاه تفریحی اتوپیا » » برای از بین بردن جوش علی پ بهمن ۹ ۱۳۸۸ برای از بردن لکه ها یا خال های کوچک قهوه ای و سیاه که مدتی است بر روی برای بچه دار شدن باید چه اقداماتی از نظر پزشکی انجام دهم؟ برای بچه دار شدن باید چه اقداماتی از نظر پزشکی انجام دهم؟ منابع پیشنهادی سایت برای درس اصول و مبانی مدیریت از منابع پیشنهادی درس اصول و مبانی مدیریت از دیدگاه اسلام کنکور ارشد و دکتری مجموعه مدیریت مدرسه کارآفرینی اجتماعی پرتو تکنیک‌هایی موثر برای مدیریت زمان مدیریت زمان من در گذشته که کارگاه های فردی برگزار می کردم، در کارگاهی که برای مدیریت زمان داشتم، علاوه میگنا با کودک وسواسی چه باید کرد؟ افکار و عادت های وسواسی می تواند برای بچه ها بسیار آزاردهنده باشد و باعث استرس و نگرانی آنها در هنگام دل درد کودکان‏ چه باید کرد ؟ سایت پزشکان بدون مرز دل درد های کودکان‏ مقدمه دل درد های مزمن یا مکرردر کودکان و بزرگسالان از جمله علل شایع برای شکم درد چه باید کرد؟ بعداززیمان چه باید کرد؟ برای چشم نظر چه باید کرد؟ چه باید کرد؟



لینک منبع :برای مدیریت استرس چه باید کرد؟

برای مدیریت استرس چه باید کرد؟ | ستاره setare.com/fa/news/7516/برای-مدیریت-استرس-چه-باید-کرد‎Cached28 نوامبر 2016 ... مدیریت استرس به ما کمک می‌کند تا با استفاده از امکاناتی که در ما و محیطمان وجود دارد بر فشار روانی فایق آمده و آن را به سطح بهینه برسانیم. بیست و شش مهارت مقابله با استرس - بیتوته www.beytoote.com/psychology/.../twenty1-coping-skills.html‎Cached Similarکاهش استرس درمان استرس مقابله با استرس روانشناسی عوامل استرس,راههای کاهش استرس,اضطراب و استرس. ... برای مقابله با استرس ها یا فشارهای روانی، راهکارهای مختلفی وجود دارد که شیوه مدیریت صحیح، آنها را ... که باید این عوامل استرس زا را شناخته و سعی کنیم از زندگی خود حذف کنیم. ..... برای مقاوم شدن در مقابل همه رخدادها چه باید کرد؟ ۱۰ تکنیک برای کاهش و کنترل استرس - عصرعلم www.asreelm.com/relaxation-techniques-reduce-stress-1/‎Cached Similar3 دسامبر 2012 ... در این مطلب، ۱۰ تکنیک اصلی برای کنترل و کاهش استرس را بیان خواهیم کرد. ... بمونید ، باید بگم در مورد نحوه فکر کردنتون باید تجدید نظر کنید! برای کاهش اضطراب و دلشوره چه باید کرد؟ - ویستا vista.ir/article/123387/برای-کاهش-اضطراب-و-دلشوره-چه-باید-کرد؟‎Cached Similar17 نوامبر 2008 ... روانشناسان افرادی را که استرس یا همان فشار روانی بیش از حد دارند بر اساس نوع واکنش بدنشان به چند گروه تقسیم می کنند. ۱) افرادی که دایما مضطرب ... ۹ روش موثر برای کاهش استرس در محیط کار | شرکت همکاران سیستم https://www.systemgroup.net/articles/2526‎Cached27 ژانویه 2014 ... یافتن روش‌هایی برای مدیریت استرس محیط کاری نیازمند ایجاد تغییرات بزرگ نیست، بلکه باید بر چیزهایی که تحت کنترل شما هستند متمرکز ... چگونه بر استرس غلبه کنیم؟ www.studygs.net/persian/stress.htm‎Cached Similarمدیریت زمان سری. چگونه بر استرس غلبه کنیم؟ ابتدا، استرس را تشخیص دهید. علائم استرس به صورت ذهنی، فیزیکی و ظاهری بروز میکنند؛ که شامل خستگی، کاهش یا ... مدیریت استرس و روش های کاهش استرس در محیط کار و زندگی (نقشه راه ... https://motamem.org/درس-1-مدیریت-استرس/‎Cachedمدیریت استرس مهارتی است که همه ما در زندگی شخصی و شغلی به آن نیازمندیم. در مجموعه ... بنابراین، نمی‌توان به سادگی، رویدادها را از لحاظ استرس زا بودن با هم مقایسه کرد. باید بدانیم که در مورد چه کسی و چه فرهنگی و حتی چه جنسیتی و چه سنی حرف می‌زنیم. برای کنترل استرس روزانه چه باید کرد؟ - وبلاگ وب یاد https://www.webyad.com/blog/simple-ways-reduce-stress/‎Cached28 دسامبر 2015 ... چگونه استرس را کنترل کنیم ؟ روش‌های ساده‌ای برای کنترل استرس وجود دارد که بدون صرف هزینه و وقت می‌توان از آن‌ها استفاده کرد. در این وب‌یاد با ما همراه ... ۹ راه های مدیریت استرس توسط افراد موفق - مجله کسب و کار بازده bazdeh.org/۹-روش-مهار-استرس-توسط-آدم‌های-موفق/‎Cachedراه های مدیریت استرس را باید از افراد موفق آموخت. در این نوشتار در باره راه های مدیریت استرس توسط افراد موفق بحث می شود. سترس مانعی متداول بر سر راه بهره. راه‌های مقابله با استرس و اضطراب – روان آنلاین Rawan Online www.rawanonline.com/how-to-cope-stress-anxiety-html/‎Cached Similarفقط با یادگیری این‌که چگونه باید با اضطراب به مقابله بپردازیم، می‌توانیم از ابتلا به ... این یک روش قدرت‌مند در تکنیک مدیریت استرس و اضطراب است. ... مثبت: با استفاده از اظهارات مثبت در طول روز به خود کمک خواهید کرد تا با اضطراب مبارزه کنید.