مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

چگونه اخلاقی رفتار کنیم؟

[ad_1]

نگاهی به ظرایف مرزهای اخلاقی

چگونه اخلاقی رفتار کنیم؟

کودک و نوجوان > فرهنگی - اجتماعی - پگاه شفتی:
برای هرکسی مرز معنای خاصی دارد. شاید امروز از شوخی دوستت ناراحت شده‌ای و او فکر می‌کند تو زیادی حساس هستی.

شاید تمام فکر و ذکرت در هنگام مسابقه‌ی فوتبال، برنده‌شدن تیمتان بوده و دوستانت فکر کرده‌اند تو زیادی خود رأی هستی.

چه‌طور می‌شود با آدم‌های اطرافمان مرزبندی داشته باشیم؟ طوری که هیچ‌کس دچار هیچ سوءتفاهمی نشود. شاید این راهکارها تا حدودی مرزها را برای تو و دوستانت روشن کند.

 

  • مهربان باش، اما ضعیف نه!

ضعف و مهربانی با یک خط باریک از هم جدا می‌شوند. همین خط باریک اما کمک می‌کند که شخص نه در دام بیفتد و نه از ضعف کسی  سوءاستفاده کند. یک مثال ساده پیروی از قلب و در عین‌حال به‌کار گرفتن معیارهای منطقی است. اگر قلب زیادی رئوفی دارید، بهتر است بیش‌تر اوقات ترمز قلب را با استدلال‌های منطقی بکشید.

مثلاً اگر دوستت برای چندمین‌بار از تو پول یا هرچیز دیگری قرض گرفت، باید به یاد بیاوری آخرین قرضش ادا شده است؟ اگر قرض‌های قبلی‌اش را ادا نکرده یا  لباسی که از تو قرض گرفته وقتی پس داده، آسیب دیده است، پس این‌جا باید کمی احتیاط کنی.

می‌توانی از او بپرسی دقیقاً این قرض را برای چه می‌خواهد و چه‌قدر برایش اهمیت دارد که آن را به‌دست بیاورد؟ اگر پاسخ‌هایش تو را قانع نکرد یا دچار تناقض‌گویی شد، می‌توانی از قرض‌دادن به او طفره بروی. تا همین‌جا هم تو با او مهربان بوده‌ای و فقط وقتی احساس خطر کرده‌ای خودت را کنار کشیده‌ای.

دوستت اگر واقعاً قصد سوءاستفاده از تو را نداشته باشد، خیلی زود این موضوع را فراموش می‌کند و مرزهای دوستی‌تان را بهتر درک می‌کند و البته بیش‌تر روی تو حساب خواهد کرد.

 

  • رک باش اما بی‌ادب نه!

گفتن حقیقت خیلی خوب است، اما خوب بیان‌کردن آن هم هنر است. حقیقت‌های زیادی در دنیا هستند که بیش‌تر مردم از گفتن آن‌ها طفره می‌روند، چون به روش امنی برای بیان آن حقیقت‌ها نرسیده‌اند. برای گفتن حقیقت باید یک روش امن پیدا کرد. روشی که روح و روان دیگری را نیازارد و در عین حال او را با حقیقت آشنا کند.

اگر می‌خواهی دخالت‌های فرد دیگری را در زندگی‌ات محدود کنی، معنایش این نیست که با صدای بلند به او بگویی زیادی فضول است و بهتر است دماغش را در زندگی خودش فرو کند! کمی جرئت می‌خواهد اما در نهایت تو یک هتاک بوده‌ای و بس!

به‌جای این کار بهتر است به او بگویی: به کمی فضا احتیاج داری و دوست داری به تنهایی مشکلاتت را حل کنی و اگر به کمک احتیاج پیدا کردی حتماً از او کمک خواهی گرفت.

تو حقیقت را گفته‌ای و هیچ بی‌ادبی درکار نبوده است! این‌طور صحبت‌کردن بسیار بیش‌تر از جر و بحث و حرف‌های طعنه‌آمیز تأثیرگذار خواهد بود.

 

  • سرسخت باش اما خودرأی نه!

به‌خصوص وقتی در یک کار تیمی شرکت کرده‌ای و عضوی از یک گروه هستی، باید مرز بین سرسختی و خودرأی بودن را هم برای خودت و هم برای دیگران، باز کنی. اگر فکر می‌کنی دیگران به اندازه‌ی تو برای رسیدن به هدف انگیزه ندارند، به‌جای این‌که حرف و نظر خودت را به کرسی بنشانی باید به آن‌ها انگیزه بدهی.

مطمئن باش تصمیمات جمعی و نتیجه‌ای که محصول آمیختن افکار گوناگون باشد بسیار بیش‌تر از زحمات شبانه‌روزیِ فقط یک نفر، موفق است. پس ایده‌ها و نظرهای افراد دیگر گروه را جدی بگیر، حتی اگر از نظر خودت پیش‌پا افتاده یا مسخره بود. با جدی گرفتن نظر دیگران به آن‌ها انگیزه می‌دهی و دیوار بی اعتمادی را از میانتان برمی‌داری.

 

دوچرخه شماره ۸۵۶

 

  • مستقل باش، اما تنها نه!

همه‌ی ما به یک آغوش امن نیاز داریم و این به معنای وابستگی نیست؛ بلکه به معنای اشتراک زندگی با دیگران است. اگر نتوانیم زندگیمان را با اطرافیانمان به اشتراک بگذاریم و از وجود آن‌ها بهره ببریم، لذت زندگی را نچشیده‌ایم. نوجوانی سن بحران استقلال است.

طبیعی است که در این سن دوست داری ریشه‌های وابستگی را ببری و روی پای خودت بایستی. اما  استقلال به این معنا نیست که در دنیا را به روی خودت ببندی و به بهانه‌ی حفظ استقلال هیچ‌کس را به دنیای درونت راه ندهی. بهترین کار برای حفظ مرز استقلال و دوری از تنهایی، درک دوباره‌ی خانواده است.

در این دنیا هیچ‌کس بهتر از خانواده نمی‌تواند به تو استقلال بدهد و در عین حال تنهایی‌ات را پر کند. فقط باید درباره‌ی نیاز به استقلال با آن‌ها صحبت کنی و گاهی برای حل مشکلاتت از آن‌ها کمک بگیری.

 

  • قوی باش، اما پررو نه!

قدرت داشتن به معنای همیشه در متن بودن نیست. گاهی باید در حاشیه بود تا قدرت حفظ شود. مرز قدرت و گستاخی هم بسیار باریک است و خیلی‌ها در این مرز گم می‌شوند و دچار سوءتفاهم می‌شوند.

اگر احساس می‌کنی به تو توهین شده، زحماتت نادیده گرفته شده یا... با توهین و داد و فریاد فقط در دام افتاده‌ای و همه‌ی حساب‌ها را به روی خودت بسته‌ای. گاهی ترک‌کردن یک موقعیت خیلی بیش‌تر قدرت را حفظ می‌کند تا این‌که در آن موقعیت بمانی و بجنگی. به‌خصوص اگر جنگیدن بی‌فایده باشد و کار به لج و لجبازی بکشد.

ترک یک موقعیت دشوار بسیار بیش‌تر از ماندن و لجاجت در آن وضعیت جرئت و قدرت می‌خواهد. قدرت رفتن و سرپا ماندن و به زندگی ادامه دادن در هرکسی وجود ندارد.


[ad_2]
لینک منبع
بازنشر: مفیدستان

عبارات مرتبط با این موضوع

با افراد حسود چگونه برخورد کنیم؟با افراد حسود چگونه برخورد کنیم؟ موفقیت، موفقیت می آورد و متاسفانه حسادتچگونه با پسر نوجوان در خانه برخورد کنیمبررسی و تحلیل آخرین اخبار در حوزه های مختلف سیاسیعلمیفرهنگیمذهبیاقتصادیطنز و کارآفرینی سازمان خود را چگونه هدایت کنیمکارآفرینی سازمان خود را چگونه هدایت کنیم ما زنده به آنیم که آرام نگیریم عشق های بی هدف را چگونه فراموش کنیم؟ شهر سوالبا سلام و تشکر ازدواج و تشکیل خانواده یکی از موضوعات و اتفاقات مهمی است که باید با علت دروغ گویی افراد چیست؟ با دروغ گو ها چگونه برخورد کنیم؟دروغ گویی ، علل دروغ گویی ، چرا بعضی افراد دروغ می گویند ، با دروغ گوها چگونه برخورد چگونه خشم خود را کنترل کنیم روان …چگونهخشمخودراچگونه خشم خود را کنترل کنیم؟ می‌دانیم که هیجان‌ها، بخش جدائی‌ناپذیر ساختار جسمی و چگونه شوهرمان را مجذوب کنیمهمه ی خانم ها دوست دارند که بدانند چگونه می توانند همسرشان را تحت تاثیر قرار دهند چگونه با تجاوز جنسی مقابله کنیمیکی از مشکلات اساسی در راه کمک به قربانیان تجاوز جنسی و سکس خشونت آمیز ، نه تنها در چگونه درس بخوانیم و مطالعه کنیم؟ نکته برای …مطالب مدیریتی خواندنی مرجع علوم مدیریت ایران سایت دانلود مقاله، پرسشنامه پایان نامه، پاورپوینت، جزوه چگونه با بی حوصلگی مبارزه کنیم روان …چگونهبابیحوصلگیچگونه با بی حوصلگی مبارزه کنیم بی حوصلگی هنگامی روی میدهد که ما دیگر به اطرافیان کارآفرینی سازمان خود را چگونه هدایت کنیم کارآفرینی سازمان خود را چگونه هدایت کنیم ما زنده به آنیم که آرام نگیریم ×××××××××موجیم چگونه با تجاوز جنسی مقابله کنیم بسیاری از زنان جامعه و حتی در مواردی مردان ، مورد تجاوز جنسی همکاران ، دوستان ، اقوام و با افراد حسود چگونه برخورد کنیم؟ با افراد حسود چگونه برخورد کنیم؟ موفقیت، موفقیت می آورد و متاسفانه حسادت چگونه با پسر نوجوان در خانه برخورد کنیم بررسی و تحلیل آخرین اخبار در حوزه های مختلف سیاسیعلمیفرهنگیمذهبیاقتصادیطنز و کاریکاتور عشق های بی هدف را چگونه فراموش کنیم؟ شهر سوال با سلام و تشکر ازدواج و تشکیل خانواده یکی از موضوعات و اتفاقات مهمی است که باید با کنترل علت دروغ گویی افراد چیست؟ با دروغ گو ها چگونه برخورد کنیم؟ دروغ گویی ، علل دروغ گویی ، چرا بعضی افراد دروغ می گویند ، با دروغ گوها چگونه برخورد کنیم شناخت یعنی چه و چرا و چگونه تحقیق می کنیم؟ شناخت یعنی چه و چرا و چگونه تحقیق می کنیم؟ جامعه شناسی،علـوم اجتمـاعی،پژوهشگـریروش چگونه خشم خود را کنترل کنیم روان شناسیدلهرهخشمافسردگی چگونهخشمخودرا چگونه خشم خود را کنترل کنیم؟ می‌دانیم که هیجان‌ها، بخش جدائی‌ناپذیر ساختار جسمی و روانی چگونه شوهرمان را مجذوب کنیم احترام در رفتار یکی از نمادهای احترام و توجه رفتاری ، استقبال ،بدرقه از شوهر است و نشانه ی چگونه درس بخوانیم و مطالعه کنیم؟ نکته برای بیست شدن مرجع علوم مدیریت ایران سایت دانلود مقاله، پرسشنامه پایان نامه، پاورپوینت، جزوه



لینک منبع :چگونه اخلاقی رفتار کنیم؟

الف - چگونه اخلاقی رفتار کنیم؟ alef.ir/vdcgxx9t7ak9xq4.rpra.html?422128 چگونه اخلاقی رفتار کنیم؟ تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۸ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۱۷:۰۰. برای هرکسی مرز معنای خاصی دارد. شاید امروز از شوخی دوستت ناراحت شده‌ای و او فکر می‌کند ... با همسر بد اخلاق چگونه رفتار کنیم؟ - ایران ناز www.irannaz.com/how-to-treat-a-wife-impatient.html‎Cached Similarبا همسر بد اخلاق چگونه رفتار کنیم؟ گاهی در زندگی مشترک با مرد بداخلاق از هر دری که وارد می‌شوید تغییر نمی‌کند. بهانه می‌گیرد و با رفتارها و حرف‌های آزاردهنده‌اش تنها در ... پنج رفتار کلیدی برای داشتن اخلاق حرفه‌ای | Farzaneh Sedaghat ... https://www.linkedin.com/.../پنج-رفتار-کلیدی-برای-داشتن-اخلاق-حرفهای-farzaneh-sedaghat‎Cached Similar27 آوریل 2015 ... اخلاق حرفه‌ای شامل تمام جزئیات رفتار درستی است که باید در موقعیت‌های مختلف با افراد داشته باشیم. ... گاهی وقتی خوب فکر کنیم، می‌بینیم باید معذرت بخواهیم بابت این که ... چگونه یک شخصیت درخشان در محیط کار داشته باشیم؟ چگونه خوش اخلاق بشم ؟ | شهر سوال www.soalcity.ir/node/2642‎Cached Similar13 ژانویه 2015 ... این مردان بزرگ به اندازه ای خوش اخلاق و خوش برخورد بودند که نه تنها هر .... آن ها را تحمل کنیم، با بردباری و مدارا با همگان رفتار نماییم و خوش اخلاق باشیم. چگونه با همسر خود رفتار کنیم؟ - چگونه در دل شوهر راه یابیم؟ howdate.blogfa.com/post-17.aspx‎Cached Similar2- اگر شوهرتان دیر به منزل بیاید با او چه رفتاری دارید؟ ... مردی که از کارش راضی است به نسبت مردان دیگر در خانه خوش اخلاق تر است و در برابر ناملایمات صبوری ... ... - چگونه خوش اخلاق شویم؟چگونه محبوب شویم؟؟چگونه محبوبیت خود را ... esmael1365.blogfa.com/post/105‎Cached Similarچگونه محبوب شویم؟؟چگونه محبوبیت خود را زیاد کنیم؟ - اکثر بدگفتاری ها و بدرفتاری های دیگران(گفتم اکثر نه همه)نسبت به ما از گفتار و رفتار بد خودمان ناشی م. چگونه سعی کنیم تا اخلاق و رفتار صحیحی چه در خانه و چه در حد اجتماع porseman.org/q/show.aspx?id=89262‎Cached Similarپرسش و پاسخ ، چگونه سعی کنیم تا اخلاق و رفتار صحیحی چه در خانه و چه در حد اجتماع داشته باشیم؟ نحوه صحیح برخورد را برایم بیشتر توضیح دهید.پاسخ:از این که در ... با کودک بداخلاق خود چگونه رفتار کنیم ؟ - بیتوته www.beytoote.com/psychology/behavior-baby/bad-boy.html‎Cached Similarبد اخلاقی در کودکان, با کودک بد اخلاق چگونه رفتار کنیم,کودکان اخمو و بداخلاق برای هیچ کس سرگرم کننده و مطلوب نیستند و بیشتر اطرافیان از نگهداری و مراقبت از ... با کودکان بد اخلاق چگونه رفتار کنیم؟ - نی نی بان niniban.com/fa/news/.../با-کودکان-بد-اخلاق-چگونه-رفتار-کنیم‎Cached Similarبا کودکان بد اخلاق چگونه رفتار کنیم؟ خشم و بداخلاقی در کودکان بین یک تا ۳ سال، اغلب به صورت گریه کردن و جیغ کشیدن، تقلا کردن، کتک زدن اطرافیان و بند آمدن ... چگونه اخلاق همسرمان را مدیریت کنیم - آفتاب www.aftabir.com/.../چگونه-اخلاق-همسرمان-را-مدیریت-کنیم‎Cached Similar16 دسامبر 2009 ... چگونه اخلاق همسرمان را مدیریت کنیم ... اخلاق بد و رفتارهای آزاردهنده هم جزو مشکلات روانی هستند که در اثر عوامل بیماری‌زای اعصاب و روان به وجود آمده‌اند.