بهبود رتبه گوگل با سئو وب سایت، راه های افزایش رنک سایت و بهبود رتبه گوگل، بهینه سازی سایت، رتبه الکسا، بهبود رتبه گوگل، رتبه سنج گوگل
الکسا (Alexa) سازمانی است که به تحلیل ترافیک داده با استفاده از ابزارها و الگوریتمهای خاص خودش میپردازد. سایت الکسا با تهیهی یک ردهبندی از سایتها روی اینترنت آنها را با یکدیگر مقایسه میکند. با وجود آنکه شیوهی الکسا در گردآوری دادهها ممکن است پرسشبرانگیز باشد، اما روشهایی وجود دارد که شما میتوانید به کمک آن، شانس افزایش رتبه سایت خود را بالا ببرید و بطور کلی ترافیک سایت خود را بهبود بخشید.
1. بهتر است بدانید که رتبهبندی الکسا چطور کار میکند: الکسا آمارهایی بر پایه عادتهای کاربرانی که نوار ابزار الکسا را بر روی مرورگر خود نصب کردهاند، به هنگام بازکردن صفحات مختلف تهیه میکند. این بدین معنی است که نمونهای که الکسا از آن استفاده میکند بسیار کوچک است و اطلاعات خود را بر اساس رفتار کاربرانی تهیه میکند که نوارابزارهای زیادی همچون نوار ابزار الکسا روی مرورگر خود داشته باشند. (بیشتر پیمایشگرها نوار ابزار الکسا را تحت عنوان ابزارهای تبلیغاتی مزاحم یا track ware میشناسند.) الکسا فقط یک معیار کوچک برای بهبود رتبه شماست و هیچ تاثیری روی رتبهبندی موتور جستجو شما ندارد. بطور کلی، شما زمانی در رتبهبندی الکسای خود پیشرفت مشاهده میکنید که ترافیک بیشتری از طریق تولید و ارائهی محتوای با کیفیت و "بهینهسازی موتور جستجو" شده (SEO) بدست آورده باشید. در حقیقیت بدین گونه بهبود رتبه گوگل حاصل میشود.
2. بر روی محتوای با کیفیت تمرکز کنید: اولین راه بهبود ترافیک سایت شما ساختن محتوای منحصر بفرد و با کیفیت است. بدین منظور راههای بسیار زیادی بسته به این که سایت شما برای چه هدفی است وجود دارد. اگر شما سعی دارید تا ترافیک یک وبلاگ را افزایش دهید، مطمئن شوید که تمامی پستهای شما خوب نوشته شدهاند و منحصر بفرد هستند. اگر سایت شما برپایه عکس است، به دنبال بهترین عکس بر روی اینترنت باشید. هر محتوایی که دارید مطمئن شوید که خالی از خطا است و خوب عرضه شده است. برای بهبود رتبه گوگل شما به رعایت این نکات نیاز دارید.
3. بطور منظم محتوا تولید کنید: یک بروزرسانی منظم خوانندگان را به بازگشت دوباره به سایت شما تشویق خواهد کرد و به موتورهای جستجو نشان میدهد که سایت شما فعال است. بنابراین سعی کنید حداقل یکبار در هفته وبسایت یا وبلاگ خود را بروزرسانی کنید.
4. لینک های اشتراک گذاری در شبکههای اجتماعی را در سایت خود قرار دهید: در محدوده شبکههای اجتماعی، اشتراکگذاری یکی از مهمترین جنبههای افزایش ترافیک شماست. این به معنای داشتن یک سرصفحه جذاب، تعدادی جملات آغازین دلربا و یک تصویر متقاعدکننده است. این امر محتوای شما را برای به اشتراک گذاری در شبکههای اجتماعی جذابتر میکند.
5. سایت خود را دوباره طراحی کنید: استایل دلخواه برای وبسایتها پیوسته در حال تغییر و تکامل است و اگر شما از استایلی استفاده کنید که در سال 2009 داشتید، مطمئنا شما از زمان عقب هستید. یک سایت تمیز و با عملکرد خوب ترافیک شما را شگفتزده میکند و به شما در بدستآوردن مجدد بازدیدکنندگان یاری میرساند که نتیجه این امر بهبود رتبه گوگل برای سایت شما است.
6. به یک برنامه ترقیدهنده الکسا بپیوندید: اگر شما میخواهید که بر روی افزایش رتبه الکسا خود کاری کنید، برنامههای بسیاری وجود دارد که میتوانید به کمک آن رتبه الکسای سایت خود را ترقی دهید. این برنامهها کاربران خود را که نوار ابزار الکسا بر روی بروزر (Browser) خود دارند مجبور میسازد تا از سایت شما بازید کنند و بدین طریق رتبه سایت شما در الکسا افزایش مییابد. اگرچه این برنامهها هزینهبر هستند و افزایش رتبه الکسا از طریق این راهها پرسشبرانگیز است، چرا که شما واقعا محبوبیت سایت خود را بالا نبردهاید.
1. کلید واژههای خود را بهینه کنید. (بهینه سازی صفحات وب یا سئو چیست؟) کلید واژههای مناسب میتواند به ظاهر شدن محتوای شما در موتورهای جستجوی کمک کند. در نظر داشته باشید که بیش از حد اضافهکردن کلیدواژه میتواند علیه شما اثر کند. کلید واژهها باید بطور طبیعی با محتوای مطلب شما در جریان باشند. برای یافتن کلیدواژههای مرتبط با وبسایت خود از ابزار AdWords گوگل استفاده کنید تا کلیدواژههایی که برای هدف شما مهمتر است را بیابید. اولین جایی که نیاز دارید تا از کلید واژهها استفاد کنید به هنگام نوشتن مقالات است. مطمئین شوید که کلیدواژهها در جاهای طبیعی در بدنه متن محتوای شما ظاهر میشود. از کلیدواژههای مهم چندین بار استفاده کنید. رعایت این موضوع به بالا آمدن سایت شما و بهبود رتبه گوگل کمک بسزایی خواهد کرد.
URLs: شما میتوانید از کلیدواژهها در URL خود نیز استفاده کنید که ممکن است در مقاله ظاهر بشود یا نشود. یو آر ال محل خوبی برای قراردهی کلیدواژههایی است که لزوما در مقاله شما نمیگنجد.
2. تصاویر خود را بهینه کنید. تصاویر میتوانند ترافیک بسیاری از موتورهای جستجوی عکسی نظیر تصاویر گوگل تولید کنند. توضیحات عکس بهتر است دارای چندین کلیدواژه باشند که در متن آمده است. همچنین مطمئن شوید که تصاویر شما دارای کوچکترین اندازه ممکن هستند (بدون آنکه بخواهید کیفیت را فدا کنید) زیرا زمان طولانی برای بارگزاری عکسها میتواند تاثیری منفی بر روی رتبهبندی شما داشته باشد. بهتر است نام فایل تصویر شما بیانگر آن باشد که تصویر شما مربوط به چه مقولهای است. از گذاشتن عناوینی همجون "تصویر 1"، "تصویر 2" و... بر روی عکسهای خود بپرهیزید.
3. تعدادی لینک پشتیبان (بک لینک) بسازید. لینکهای پشتیبان یا همان بک لینکها یکی از راههای موثر به منظور هدایت ترافیک به سایت شما و به تبع آن بهبود رتبه گوگل ست. پستهای مهمان یکی از راههایی است که افراد به کمک آن لینکهای پشتیبان کسب میکنند اما این مورد به عنوان یک پتانسیل اسپم (potential spam) توسط گوگل به باد انتقاد گرفته شده است.
مطرح و بزرگ بودن یک سایت به بک لینکی که به سایت شما میدهد ارزش میگذارد و در رتبهبندی جستجو موثر خواهد بود.
متنی که بک لینک شما در آن قرار میگیرد و در آن آدرس لینک شما نمایش داده میشود بهتر است به محتوایی که به آن لینک داده شده مربوط باشد این امر نیز در بهبود رتبه گوگل کمک خواهد کرد.
4. برای سایت خود یک نقشه سایت (Sitemap) درست کنید: نقشه سایت شما به رباتها اجازه میدهد تا بسادگی ببینند که سایت شما چگونه قرار گرفته است. نقشه سایت خوب به صفحات شما کمک میکند تا در موتورهای جستجوی اصلی ارجاع داده شوند. شما میتواند نقشه سایت را خودتان بسازید یا از یک ابزار برای ساخت آن استفاده کنید. نقشه سایت خود را در در دایرکتوری (راهنمای) ریشه سرور وب خود قرار دهید.
5. ساختار سایت خود را چک کنید: شما میخواهید مطمئن شوید که رباتهای موتورهای جستجو بسادگی درون سایت شما میخزند. (خزنده وب چیست و نحوه کار با آن چگونه است؟) این یعنی تمام لینکهای شما باید کار کند و سایت باید بسادگی قابل هدایت باشد. چندین نوع خدمات آنلاین وجود دارد که به شما اجازه میدهد تا شبیهسازی خزندگی را بر روی سایت خود انجام دهید.
برخی از شبیهسازهای خزندگی معروف شامل G Site Crawler، Screaming Frog و Xenu میباشند. این شبیهسازهای رباتی کمک میکنند تا هر نوع حوزه مسئلهسازی با توجه به هدایت و ساختار سایت شما دیده شود.
6. ثبت نام سایت در گوگل (ثبت نام سایت در موتورهای جستجو): سه موتوری که شما باید بر روی آن تمرکز کنید شامل گوگل، بینگ و یاهو هستند. ثبتنام سایت شما در این موتورهای جستجو به شما کمک میکند که بسرعت شاخص شوید و بهبود رتبه گوگل برای سایت شما سریعتر اتفاق خواهد افتاد.
1. ساختن شبکههای اجتماعی برای وبسایت: فیسبوک و گوگلپلاس هر دو اجازه میدهند تا شما صفحات شبکههای اجتماعی سایت خود را بسازید و این دو از محبوبترین شبکههای اجتماعی آنلاین هستند. هر زمان که شما یک تکه از محتوای سایت خود را منتشر میکنید، به هر دو این شبکههای اجتماعی لینک دهید.
2. یک حساب توییتر بسازید: یا از توییتر شخصی خود استفاده کنید یا یک حساب توئیتری برای سایت یا تجارت خود بسازید و لینکهای تمامی محتویات جدید خود را در آن پست کنید. شما میتوانید به راحتی از حساب توییتر به منظور ارتباط با مخاطبان و دیگر تولیدکنندگان محتوا در محیط شبیه خودتان بهره ببرید. توییتر یک فروم عمومی است و زمانی که چیزهایی را به نام وبسایت خود میگویید باید مراقب آن باشید. اگر مردم از توییتهای شما ناراحت شوند که اغلب بیش از آنچه فکر میکنید روی میدهد شما بسرعت یک کابوس عمومی را تجربه میکنید.
3. ساختن فید آر اس اس برای سایت (RSS feed) و بهبود رتبه گوگل: فید RSS به بازدیدکنندگان شما اجازه میدهد تا در سایت شما ثبتنام کنند و به محض اینکه محتوای جدیدی بارگزاری شد مطلع شوند. شما میتوانید فید RSS خود را دستی بسازید یا از چندین ابزار مختلف برای ساختن آن استفاده کنید.
4. یک لیست ایمیل تهیه کنید: اگر شما دارای یک سیستم ثبت یوزر هستید، تمامی این یوزرها را بطور خودکار به یک لیست ایمیل منتقل کنید. شما میتواند محتوای جدیدی که به کیفیت آن اعتماد دارید را برجسته کنید و به آدرس ایمیل بازدیدکنندگانی که مدتی است به سایت شما سر نزدهاند ارسال کنید. این کار به بهبود رتبه سایت شما مجددا کمک خواهد کرد.
5. به خوانندگان خود گزینههای اشتراکگذاری بدهید: روی تمامی مقالات خود دکمههایی قرار دهید تا خوانندگان بتوانند مقالات شما را روی سایتهای جمعی ثبت کنند. ارجاع از سایتهای دیگر به سایت شما باعث بهبود رتبه گوگل شما میشود.
لینک مطالب خود را با محدودیت به بوکمارکهای اجتماعی و سایتهای ویکی آدرس (Wiki address) همانند ویکیپدیا لینک کنید: کاربرانی که از این روش در ارتقای خود افراط میکنند به عنوان اسپم شناخته میشوند که ممکن است نتیجه آن این باشد که بسادگی تلاشهای شما نادیده گرفته شود یا حتی بدتر سایت شما در لیست سیاه قرار گیرد.
تهیه و ترجمه: مجله اینترنتی ستاره