حافظهی دستگاه اندروید شما چقدر اســت؟ دستگاه شما چه میزان باتری مصرف میکند؟ شما حتماً پاسخ این سوالات را میدانید. اما آیا تا به حال از خود پرسیدهاید که دستگاه شما دارای چه تعداد حسگر یا سنسور اســت؟ اگر از این موضوع هم اطلاع داشته باشید، آیا اطمینان دارید که این حسگرها همگی به درستی کار میکنند؟ یا ممکن اســت آسیب دیده باشند؟ اما دیگر جای نگرانی نیست، چرا که با مطالعهی این ترفند به پاسخ این سوالات نیز پی خواهید برد.
شما میتوانید این تست را نهتنها بر روی گوشی کنونی خود، بلکه بر روی گوشی که قصد خریداری آن از شخص دیگری را دارید نیز انجام دهید. تست تلفن کارکرده قبل از خرید یک ضرورت اســت. اما پیش از هر چیز بهتر اســت برخی از اطلاعات حسگرهای مختلف گوشیهای اندروید عصر جدید را بررسی نماییم.
در ذیل به شرح مختصری از حسگرهای موجود در گوشیهای هوشمند میپردازیم. اگر شما دارای یک گوشی پرچمدار یا ردهمتوسط هستید قطعاً دستگاه شما دارای تمامی این سنسورها هست. گوشیهای ردهپایین ممکن اســت مجهز به تمامی حسگرها نباشند.
این حسگر سرعت گوشی را به هنگام حرکت تشخیص میدهد. تشخیصدهی شتابسنج در هر حرکت دستگاه انجام میشود. گوشی را به صورت تخت روی سطح مسطح قرار دهید تا تشخیصدهی به وضعیت پایدار برسد. این حسگر همچنین برای تعیین وضعیت سهبعدی دستگاه مورد استفاده قرار میگیرد (به عنوان مثال وارونه یا افقی).
ژیروسکوپ یک قدم فراتر از شتابسنج عمل میکند. در واقع شتابسنج تشخیص میدهد که گوشی در فضای سهبعدی در چه وضعیتی قرار گرفته اســت اما نمیتواند چرخش آن را در این فضا تشخیص دهد. ژیروسکوپ به تشخیص این که گوشی در کدام محور در حال چرخش اســت کمک میکند. این موضوع در بازیهای تیراندازی اولشخص و همچنین بازیهای مسابقهای بسیار کاربردی اســت.
گوشی شما قادر به تشخیص میدانهای مغناطیسی اســت و احتمالاً تاکنون به این موضوع پی بردهاید. این حسگر برای تشخیص قطب شمال در اپلیکیشنهای قطبنما به کار میرود.
این حسگر شامل LED و تشخیصدهندهی اشعهی مادون قرمز اســت و در محل قرارگیری گوش بر روی گوشی قرار دارد. بیشترین کاربرد آن زمان مکالمه اســت، هنگامی که دستگاه را بر روی گوش خود قرار میدهید صفحهنمایش گوشی خاموش میشود و با جدا کردن دستگاه از گوش، صفحهنمایش مجدد روشن میشود. عملکرد آن بر این اساس اســت که این حسگر بر روی شی نزدیک، اشعهی مادون قرمز متراکم میکند (که توسط چشم انسان نامرئی اســت) و تشخیصدهندهی اشعهی مادون قرمز فاصلهی حسگر تا جسم را تشخیص میدهد.
این سنسوروضعیت روشنایی محیطی که گوشی در آن قرار گرفته اســت را تشخیص میدهد.
این حسگر در گوشیهای ردهبالا یافت میشود و وظیفهی آن تشخیص ارتفاع گوشی از سطح دریا اســت. این سنسور در دقت بهتر GPS کمککننده اســت.
در ادامه به معرفی دو اپلیکیشن مخصوص جهت تست سنسورها بر روی گوشی اندروید میپردازیم. با استفاده از این اپها میتوانید پی ببرید حسگرهای گوشی شما به خوبی کار میکنند یا خیر.
اپلیکیشن Sensors Test توضیحات تفصیلی و مقادیر هر حسگر را ارائه میکند. این اپ کارایی هر حسگر را بیان کرده و حدأکثر بازهی کارکرد سنسور بر روی گوشی شما را مشخص میکند. همچنین مشخص میکند چه میزان از یک سنسور خاص در حال کار اســت.
شما میتوانید (ترفندستان) نتایج به دست آمده را با نتایج گوشیهای مشابه گوشی خودتان مقایسه کنید و به صحت کارکرد حسگرها پی ببرید. این اپلیکیشن در واقع با ارائهی مقادیر عددی به شما در تشخیص درست کار کردن حسگرها کمک میکند و بهترین راه برای پی ببردن کارکرد صحیح آنها، مقایسهی این مقادیر با دیگر گوشیها اســت.
اگر مایل به بررسی عمیقتر حسگرها هستید بایستی از اپلیکیشن Sensors MultiTool استفاده نمایید. این اپلیکیشن با ارائهی نتایج دقیق، وضعیت هر سنسور را به صورت گرافیکی نمایش میدهد. شما میتوانید نتایج خاص مربوط به یک زمان خاص را ذخیره کرده و تاریخچهای از آنها را نگهداری کنید. Sensors Multitool ابزار بسیار خوبی برای یک بررسی کامل از سنسورهای گوناگون اســت.
البته همانطور که در بالا اشاره شد بهترین راه تشخیص سلامت سنسورها مقایسهی نتایج با گوشیهای مشابه دیگر اســت. البته اگر نتایج مربوط به هر سنسور قابل تشخیص نبود واضح اســت که سنسور به درستی کار نمیکند.