مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

این داروها سلامت دهان را تهدید می کنند

[ad_1]

این داروها سلامت دهان را تهدید می کنند

این داروها سلامت دهان را تهدید می کنند 

سلامت دهان و دندان می تواند با خوردن برخی از داروها به خطر بیفتد و افراد بهتر است که به نکات مربوطه توجه داشته باشند. داروها در شرایط خاص برای درمان بیماری ها ضروری اند. اما در عین حال می توانند عوارض ناخوشایندی نیز داشته باشند. برای همین لازم است تجویز دارو توسط پزشک صورت گیرد و همچنین دارو به روش صحیح مصرف شود.

 

تعدادی از داروها مانند مکمل آهن، آنتی بیوتیک، آسپرین، داروهای ضدافسردگی و… می توانند باعث زردی یا سیاهی دندان یا ایجاد لک روی آن شوند و حتی زمینه ساز پوسیدگی یا تخریب بافت استخوانی باشند؛ عوارضی که برخی از آنها حتی با قطع مصرف دارو هم رفع نمی شود. در زیر تعدادی از داروهایی که به دهان و دندان آسیب می رسانند توضیح داده شده است:

 

◉ داروی ضدافسردگی و سایش دندان
مصرف برخی داروهای ضدافسردگی در طولانی مدت و پس از حداقل ۶ ماه استفاده می تواند باعث بروز یا تشدید دندان قروچه شود. دندان قروچه نوعی سایش غیرارادی دندان هاست که فرد معمولا شب ها دچار آن می شود و باعث صاف شدن مینای دندان خواهد شد.

 

البته با قطع مصرف داروها، دندان قروچه هم به مرور و به تدریج رفع می شود و هرچه زودتر این اتفاق بیفتد به نفع سلامت دندان هاست. گرچه هرگز نباید بدون تجویز متخصص و سرخود اقدام به قطع داروهای ضدافسردگی کرد.مصرف برخی از داروهای ضدافسردگی نیز می تواند عامل بروز پوسیدگی های دندانی باشد زیرا این دسته از داروها بر میزان ترشح بزاق اثر منفی می گذارند

 

و از آنجا که بزاق حاوی ترکیب های ضدباکتری بسیاری از جمله لیزوزیم، پروکسیداز و لاکتروفرین است، کاهش ترشح آن زمینه ساز پوسیدگی دندان می شود.معمولا با قطع مصرف دارو روند پوسیدگی دندان هم متوقف می شود. به همین دلیل توصیه می شود اگر تحت درمان با این داروها هستید مرتب به دندان پزشک مراجعه کنید اما هرگز بدون نظر پزشک سرخود اقدام به قطع درمان نکنید.

 

◉ فلوئور و لک های دندانی
معمولا افراد برای محافظت از دندان هایشان از فلوئور استفاده می کنند اما مصرف بی رویه و سرخود این ماده می تواند به دندان ها صدمه بزند. استفاده بیش از حد فلوئور در کودکان (بیش از ۱.۵ میلی گرم در روز برای کودکان و ۰.۱ میلی گرم بر کیلوگرم در نوزادان) می تواند به مبنای دندان آسیب برساند.

 

در این شرایط معمولا فلوئور باعث ایجاد لک های سفید و متخلخل روی دندان می شود. به این حالت فلوئوروز می گویند که به خصوص دندان های در حال شکل گیری در کودکان و حتی جنینی که در زندگی رحمی در مواجهه با فلوئور است را تهدید می کند. متاسفانه فلوئوروز بازگشت ناپذیر است.

 

مینای دندان توانایی ترمیم دوباره خود را ندارد و تنها می توان به کمک روش های ترمیم زیبایی اثر آن را از بین برد.

 

توصیه می کنیم هرگز سرخود به کودکان مکمل های خوراکی فلوئور ندهید. آب و خمیر دندان ها خودشان حاوی فلوئور هستند.

 

برای کودکان نیز از خمیردندان هایی استفاده کنید که میزان فلوئور آن کمتر یا حد بیشتر ۵۰ میلی گرم فلوئور در ۱۰۰ میلی گرم باشد.

 

◉ بیوفسفات ها و تخریب بافت استخوانی فک
بیوفسفات ها برای درمان پوکی استخوان و متاستاژ استخوانی در سرطان پستان، پروستات و ریه تجویز می شوند اما این داروها به شدت روی دندان ها اثر مخرب دارند. بیوفسفات ها می توانند باعث استئونکروز یا تخریب بافت استخوانی شوند که از دندان ها محافظت می کند.

 

استئونکروز بسیار دردناک است و می تواند زمینه ساز بروز عفونت شود. با توجه به مدت زمانی که فرد تحت درمان با این نوع داروهاست، ممکن است عوارض بازگشت پذیر یا دائمی شود. معمولا بعد از قطع مصرف داروست که متخصص می تواند در مورد میزان عوارضی که دارو بر دندان گذاشته نظر بدهد.

 

توصیه می شود قبل از اینکه این نوع درمان ها آغاز شود فرد با مراجعه به دندان پزشک وضعیت دندان های خود را اصلاح کند.بهتر است تا زمانی که تحت درمان با بیوفسفات ها هستید از خالی کردن دندان پرهیز کنید زیرا این کار احتمال نکروز بافت را افزایش می دهد. هرگز بدون مشورت با متخصص مربوطه نیز مصرف دارو را قطع نکنید.

 

◉ بیوفسفات ها و تخریب بافت استخوانی فک
بیوفسفات ها برای درمان پوکی استخوان و متاستاژ استخوانی در سرطان پستان، پروستات و ریه تجویز می شوند اما این داروها به شدت روی دندان ها اثر مخرب دارند.بیوفسفات ها می توانند باعث استئونکروز یا تخریب بافت استخوانی شوند که از دندان ها محافظت می کند. استئونکروز بسیار دردناک است و می تواند زمینه ساز بروز عفونت شود.

 

با توجه به مدت زمانی که فرد تحت درمان با این نوع داروهاست، ممکن است عوارض بازگشت پذیر یا دائمی شود.معمولا بعد از قطع مصرف داروست که متخصص می تواند در مورد میزان عوارضی که دارو بر دندان گذاشته نظر بدهد.توصیه می شود قبل از اینکه این نوع درمان ها آغاز شود فرد با مراجعه به دندان پزشک وضعیت دندان خود را اصلاح کند.

 

بهتر است تا زمانی که تحت درمان با بیوفسفات ها هستید از خالی کردن دندان پرهیز کنید زیرا این کار احتمال نکروز بافت را افزایش می دهد.هرگز بدون مشورت با متخصص مربوطه نیز مصرف دارو را قطع نکنید.

 

◉ آنتی بیوتیک و زردی دندان
آنتی بیوتیک ها می توانند عامل زردی، قهوه ای شدن یا رنگ خاکستری دندان شوند. تتراسایکلین بیش از سایر آنتی بیوتیک ها چنین عوارضی دارد. این عارضه بیشتر متوجه زنان باردار، جنین آنها و کودکان است که مولکول های دارو در عاج و مینای دندان آنها فرو می رود.متاسفانه این نوع تغییر رنگ بازگشت ناپذیر است و تنها با سفید کردن دندان می توان رنگ طبیعی را به آن بازگرداند.

 

مصرف تتراسایکلین در کودکان زیر ۸ سال، زنان باردار و شیرده ممنوع است. مصرف طولانی مدت سایر آنتی بیوتیک ها از جمله آموکسی سیلین نیز می تواند باعث تغییر رنگ دندان ها شود که البته موقت و گذراست.

 

◉ آسپیرین و خونریزی لثه
تنها داروهای خاص، عوارض دندانی ندارند و برخی داروهای پرمصرف مثل آسپیرین هم با عوارض دندانی همراه اند. آسپیرین که معمولا برای رقیق شدن خون تجویز می شود می تواند عامل خونریزی از لثه باشد.این عارضه زمانی بروز می کند که یا لثه از قبل ملتهب باشد یا دارو به مدت طولانی مصرف شود. مثلا بیماران مبتلا به ناراحتی های قلبی که روزانه برای تمام طول عمرشان باید آسپیرین مصرف کنند، بیشتر دچار این عارضه می شوند.

 

خونریزی از لثه که ناشی از مصرف آسپیرین باشد، برگشت پذیر است و به محض قطع مصرف دارو پایان می یابد، اما هرگز بدون تجویز پزشک اقدام به انجام این کار نکنید.

 

◉ مکمل آهن و سیاهی دندان
آیا به دلیل فقر آهن و کم خونی مکمل آهن مصرف می کنید؟ مکمل آهن به شکل شربت می تواند باعث سیاه شدن رنگ دندان حتی با چندروز استفاده شود. معمولا با قطع مصرف دارو، سیاهی دندان هم رفع می شود اما بهترین روش این است که از قطره چکان استفاده کنید تا دندان ها تغییر رنگ ندهند و بلافاصله بعد از مصرف قطره آهن آب بنوشید.

 

اگر احساس می کنید سیاه شدن دندان در حال پیشرفت است و مایه نگرانی شما شده، هرگز سرخود مصرف مکمل آهن را قطع نکنید و ابتدا با متخصص در این رابطه صحبت کنید.

 

◉ دهانشویه و تغییر رنگ دندان
غیر از قطره آهن برخی از دهانشویه ها هم می توانند باعث قهوه ای شدن رنگ دندان ها یا پروتزهای دندانی شوند. بیشتر این نوع دهانشویه ها حاوی کلرهگزیدین هستند.معمولا تاثیر این نوع دهانشویه ها بعد از گذشت ۱۵ روز از استفاده، نمایان می شود.

 

به همین دلیل بهتر است بیش از ۱۰ روز از آنها استفاده نکنید. اگر متوجه تغییر رنگ دندان شدید، فورا استفاده از دهانشویه را کنار بگذارید و در عین حال که دندان ها را مسواک می زنید به خوبی آنها را آب بکشید.

 

 


[ad_2]
لینک منبع
بازنشر: مفیدستان

عبارات مرتبط با این موضوع

غذاهائی که مو را سیاه می کنند آکاآکاایران سفید شدن مو عارضه ای است که خواه یا ناخواه در اثر پیری به سراغ هر کسی می آید در دوران بارداری این کارها را نکنید و این غذاها را نخورید در دوران بارداری این کارها را نکنید و این غذاها را نخوریدرژیم گرفتن در دوران بارداری پایگاه سلامت توصیه هایی در مورد مصرف داروها…پایگاه سلامت توصیه هایی در مورد مصرف داروهافیروزه سعیدیکارشناس آموزش بهداشت ماده‌ی غذایی برای داشتن نفس خوشبومیوه و سبزیجات سفت را دریابید مواد غذایی نرم به دندان‌ها می‌چسبد این مسئله باعث کاروفناوری کَلالهکاران ارجمند، سلام و عرض ادب خداوند را شاکریم که براساس سند تحوّل بنیادین آموزش و مصرف داروها در بارداری آیا مصرف دارو در زمان بارداری ایمن و بی خطر است؟ پاسخ قطعی برای این سئوال وجود نداردمصرف داروها در بارداری مصرف داروها در بادرداری هر عاملی که طی دوره تکامل رویانی و جنینی موجب تغییر دائمی در سیمرغ جامع ترین پورتال ایرانی، سلامت، سبک …عناصر تروریستی صبح امروز یک خودروی بمب‏‌‌گذاری شده را در شهرک الصدر شرق بغداد این مواد غذایی را برای صبحانه نخورید آکاآکایران وب سایت سلامت نیوز اگر می خواهید یک صبحانه ی سالم میل کنید و در عین حال چاق برای ترک سیگار از کجا شروع کنیم؟با این کار همسرتان را شگفت زده کنید مخصوص همه خانم ها زیباتر شوید خانه ایی شیک و غذاهائی که مو را سیاه می کنند آکا خوردن شکلات و تشدید این بیماری در بدن آکاایران خوردن شکلات و تشدید این بیماری در بدن پایگاه سلامت توصیه هایی در مورد مصرف داروهافیروزه سعیدی پایگاه سلامت توصیه هایی در مورد مصرف داروهافیروزه سعیدیکارشناس آموزش بهداشت شبکه در دوران بارداری این کارها را نکنید و این غذاها را نخورید در دوران بارداری این کارها را نکنید و این غذاها را نخوریدرژیم گرفتن در دوران بارداری ممنوع ماده‌ی غذایی برای داشتن نفس خوشبو یک فنجان چای بنوشید پولیفنول‌های موجود در چای سیاه به دو صورت باعث مقابله با بوی بد دهان می کاروفناوری کَلاله کاران ارجمند، سلام و عرض ادب خداوند را شاکریم که براساس سند تحوّل بنیادین آموزش و پرورش و مصرف داروها در بارداری آیا مصرف دارو در زمان بارداری ایمن و بی خطر است؟ پاسخ قطعی برای این سئوال وجود ندارد مصرف داروها در بارداری طبقه بندی در بارداری تعریف مثال هایی از داروها در مطالعات انسانی خانم های باردار از این برای ترک سیگار از کجا شروع کنیم؟ با این کار همسرتان را شگفت زده کنید مخصوص همه خانم ها زیباتر شوید خانه ایی شیک و لوکس این مواد غذایی را برای صبحانه نخورید آکا آکایران وب سایت سلامت نیوز اگر می خواهید یک صبحانه ی سالم میل کنید و در عین حال چاق نشوید از سیمرغ جامع ترین پورتال ایرانی، سلامت، سبک زندگی، سرگرمی، فرهنگی سیمرغ جامع ترین پورتال ایرانی مجموعه ای از جذاب ترین مطالب در حوزه های مختلف سلامت، فرهنگ



لینک منبع :این داروها سلامت دهان را تهدید می کنند

این داروها سلامت دهان را تهدید می کنند - پارس ناز www.parsnaz.com/داروها-سلامت-دهان-را-تهدید-می-کنند.html‏ - ذخیره شده این داروها سلامت دهان را تهدید می کنند ،داروی ضد افسردگی و سلامت دندان،قطره آهن و سلامت دندان،داروهای مضر برای سلامت دندان،داروهای مضر برای دهان. داروهای مضر برای دهان و دندان – سایت پزشکان بدون مرز www.pezeshk.us/?p=85320‏ - ذخیره شده به همین دلیل توصیه می شود اگر تحت درمان با این داروها هستید مرتب به دندان پزشک ... در کودکان و حتی جنینی که در زندگی رحمی در مواجهه با فلوئور است را تهدید می کند. داروهای مضر برای دهان و دندان - کیهان kayhan.ir/fa/news/70794‏ - ذخیره شده 14 مارس 2016 ... برخی داروها آسیب‌های جبران ناپذیری به سلامت دندان‌های ما وارد می‌کنند و موجب ... در این شرایط معمولا فلوئور باعث ایجاد لک‌های سفید و متخلخل روی دندان می‌شود. ... و حتی جنینی که در زندگی رحمی در مواجهه با فلوئور است را تهدید می‌کند. دهان و دندان, سلامتی salamsalamat.com/health/detail/دهان-شما--سلامتی-شما/181/view/‏ - ذخیره شده دهان شما، سلامتی شما ... اما این که مانند سایر اعضای بدن از دهان خود نیز مراقبت کنید، امری بدیهی است. ... به علاوه، بیماری لثه کنترل میزان قند خون را سخت تر می کند. ... مسکن و داروهای ضد افسردگی جزء داروهایی هستند که می توانند موجب خشکی دهان شوند. ... غذا خوردن می توانند موجب سوء تغذیه شدید که تهدیدی برای سلامت دندان هاست، شوند. سالمندان | دانشکده دندانپزشکی dnt.mui.ac.ir/سالمندان‏ - ذخیره شده در این مقاله برخی از مواد غذایی که سلامت دهان و دندان را تهدید می کند آورده شده است . ... چنانچه دارویی مصرف می کنید ،هر گونه تغییر در طعم و مزه ی غذا و اشتهای خود را به ... 10 نکته ای که باید به دندان پزشکتان بگویید - جنوب نیوز jonoubnews.ir/fa/mobile/200678‏ 13 سپتامبر 2016 ... از طرف دیگر، سلامت دهان و دندان و سلامت عمومی بدن رابطه متقابلی با هم ... بر درمان های دندان پزشکی تاثیر می گذارد و حتی سلامت فرد را تهدید می کند. ... مصرف این داروها را در توضیح تاریخچه پزشکی خود به دندان پزشک فراموش نکنید. نکاتی که دندانپزشکان باید از شما بدانند - نمناک namnak.com/نکاتی-که-دندانپزشکان-باید-از-شما-بدانند.p36590‏ - ذخیره شده رتبه: ۵ - ۲ نقد نمناک بهداشت و سلامتدهان و دندان نکاتی که دندانپزشکان باید از شما بدانند ... بر درمان های دندان پزشکی تاثیر می گذارد و حتی سلامت فرد را تهدید می کند. ... از افرادی که این درمان ها را تبلیغ می کنند، بیماران را از مصرف خیلی از داروها به غلط یا درست ... دانستن این نکته ها به دندان پزشک کمک می کند نظارت بهتری روی سلامت شما داشته باشد. 7 بیماری خودایمنی که زنان را بیشتر تهدید می‌کنند ... - سلامت نیوز www.salamatnews.com/.../7-بیماری-خودایمنی-که-زنان-را-بیشتر-تهدید-می‌کنند‏ - ذخیره شده 9 آوریل 2017 ... روش درمان به بیماری بستگی دارد، اما اغلب شامل داروهای ضد التهاب، داروهای ... این بیماری نشانه های التهاب مفصل را در بدن ایجاد می کند که دست ها، انگشتان، آرنج ... این غدد می شود و به نشانه هایی مانند خشکی چشم ها و خشکی دهان منجر می شود. قیمت پایین دارو در کشور سلامت مردم را تهدید می کند www.hidoctor.ir/?p=1185‏ - ذخیره شده قیمت پایین دارو در کشور سلامت مردم را تهدید می کند ... درمان در کشور صورت می گیرد ، با در نظر گرفتن سرانه درمان است که این سرانه نیز نسبت به سایر کشورها، پایین است. ... برای کاهش چربی شکم و پهلو مطالعه کنید · مشاهده بزاق دهان بعد از بیدار شدن ... عاداتی که سلامت کبد را تهدید میکنند - مجله پزشکی دکتر سلام www.hidoctor.ir/?p=177536‏ - ذخیره شده 27 ا کتبر 2016 ... این یک واقعیت است که برخی افراد بی دلیل داروی زیادی مصرف می کنند. ... چون هر آنچه از راه دهان می خوریم از کبد عبور می کند تا ترکیبات فعال آن ...