چرا از قدیم الایام گردو را در کنار پنیر برای صبحانه قرار داده اند مصرف این دو ماده در کنار یکدیگرچه فایده هایی برای بدن دارد کلسیم و فسفر زیادی در پنیر وجود دارد از آنجایی که پنیر طبع سردی دارد گردو مکمل خوبی برای آن اسـت و از به وجود آمدن خاصیت سودایی آن در بدن مصرف کنندگان پیشگیری میکند.
همراه کردن پنیر با گردو
پنیر مادهای سرشار از پروتئین و کلسیم اسـت و مقادیر زیادی هم فسفر دارد. بهعلاوه محتوی درصدی از تمام مواد مغذی موجود در گوشت اسـت و از این رو گیاهخواران به جای گوشت از پنیر استفاده میکنند.
در این میان افراد زیادی اعتقاد دارند، پنیرموجب کاهش هوش میشود، در پاسخ به این افراد باید گفت پنیر حاوی مادهای به نام تیرامین اسـت که این ماده میتواند در صورت عبور از سد خونی مغز وارد مغز شود و کاهش عملکرد ذهنی فرد را در پی داشته باشد، هرچند در عمل باعث کاهش هوش فرد مصرفکننده نمیشود چراکه در بدن ما آنزیم خاصی وجود دارد که به محض تماس با پنیر آن را تجزیه میکند و در صورتی که نقصی در عملکرد این آنزیم وجود نداشته باشد و مقادیر پنیری که فرد میخورد بیش از ظرفیت خنثیسازی این آنزیم نباشد، این آنزیم براحتی میتواند از پس مقادیر معمول تیرامین برآید و مانع ورود این ماده به مغز شود.
در این میان از آنجا که آنزیم تجزیه کننده تیرامین پنیر برای انجام عمل خود به مس نیاز دارد، بنابراین اگر بتوانیم مقادیر مورد نیاز مس را در اختیارش قرار دهیم میتوانیم از کارایی بیشتر آن بهره ببریم. این کار را میتوانیم با خوردن گردو همراه پنیر انجام دهیم. در واقع از آنجا که گردو حاوی مس اسـت میتوانیم از این طریق، مس مورد نیاز را تامین کنیم.
مساله دیگر تعادل کلسیم و فسفر بدن اسـت. اگر این تعادل به هم بخورد یعنی مقدار کلسیم بدن از فسفر بیشتر شود این کلسیم اضافی میتواند باعث کاهش فسفر در دسترس سلولهای مغزی شود. این در حالی اسـت که سلولهای مغزی به کاهش فسفر حساس هستند و این مساله میتواند باعث کاهش عملکرد سلولهای مغزی شود.
این در حالی اسـت که پنیر هر دو ماده معدنی کلسیم و فسفر را دارد ولی میزان کلسیم آن بیشتر اسـت و در صورت مصرف بیش از اندازه آن، این تعادل به هم میخورد و مقدار کلسیم از فسفر بیشتر میشود لذا از فسفر سلولهای مغزی استفاده می شود. گردو تا حدی هم حاوی فسفر اسـت که با مصرف آن میتوانید به فسفر مورد نیاز خود دست پیدا کنید و این تعادل را به حالت اول باز گردانید. پس این مشکل نیز با مصرف گردو قابل حل اسـت.
اما دلیل اصلی وجود باورهای اشتباهی مبنی بر مصرف پنیر از آنجاست که این ماده غذایی ازجمله لبنیاتی اسـت که اگر صبح به عنوان صبحانه مورد استفاده قرار گیرد باعث افت فشار خون و به اصطلاح فرد دچار سردی میشود. البته این افت فشار آنقدر نیست که فرد آن را احساس کند ولی اثر خود را میگذارد.
به این ترتیب طی زمانی که این افت فشار رخ میدهد خون کمتر به سلولهای بدن ازجمله سلولهای مغزی میرسد و این باعث میشود تا چند دقیقه یا چند ساعت اول، مغز تا حدی قدرت تجزیه و تحلیل کمتری داشته باشد و فرد به نظر کمی کم هوش به نظر برسد ولی این قضیه موقت اسـت و با برگشت فشارخون به حد طبیعی خود این مساله نیز برطرف میشود. در این میان اگر بخواهید مادهای بخورید که از خاصیت سودایی پنیر بکاهد، بهترین گزینه همان گردو اسـت که به مقدار کافی گرم اسـت و میتواند خاصیت سودایی پنیر را تعدیل کند.
پنیر مقادیر قابل توجهی کلسیم و پروتئین دارد و از این نظر منبع خوبی به شمار میآید، بنابراین خانمهای باردار به شرط کافی بودن مواد دیگر ازجمله مس در رژیم غذایی میتوانند با خیال راحت هر مقدار که دوست دارند پنیر مصرف کنند؛ البته فراموش نکنید زیادهروی در مصرف هیچ ماده خوراکی هر چقدر هم که مفید باشد عاقلانه نیست.
و آخرین نکته قابل ذکر مهم اینست که پنیر خصوص پنیر کهنه و نگهداری شده در آب نمک و گردو به دلیل محتوای بالای تیرامین می توانند یکی از علل سردرد باشند لذا افرادی که مبتلا به سردرد بخصوص سردردهای میگرنی هستند می توانند با حذف این دو ماده ، احتمال تاثیر آن بر سردردشان را بررسی کنند چرا که میزان تیر آمین در پنیر با توجه به نوع فرآیند ، نوع تخمیر و قدمت متفاوت اسـت و از طرف دیگر میزان حساسیت افراد مختلف به مواد غذایی متغیر می باشد.
مشرق
اخبار مرتبط :
خوردن پنیر بدون گردو ممنوع!
می دونی چرا پنیر را باید با گردو خورد
راجع به نوع و چگونگی مصرف پنیر.
طرز تهیه نان شکم پر با پنیر و گردو ویژه افطار!+عکس
طب سنتی می گوید پنیر را به چی بخوریم با چی نخوریم؟