مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

چه‌کار کنیم که ام‌اس نگیریم؟

ام اس, بیماری ام اس, پیشگیری از بیمار ام اس

 

 

چه‌كار كنيم كه ام‌اس نگيريم؟
ام‌اس يك بيماري خودايمن است كه بر مغز و نخاع فرد تاثير مي‌گذارد. در پي اين بيماري، بدن توانايي كنترل ماهيچه‌ها، بينايي، تعادل و ساير حواس را از دست خواهد داد. افسردگي، تشويش و اضطراب نيز از اثرات اين بيماري روي فرد است. از نشانه‌هاي ابتلا به ام‌اس مي‌توان به گزگز كردن مداوم كف پاها و كف دست‌ها، خستگي مفرط، بي‌حالي، دوبيني، تارشدن چشم و عدم تعادل بدن اشاره كرد. متخصصان مغز و اعصاب سه عامل محيطي، ژنتيكي و ويروس‌ها را در بروز ام‌اس موثر خوانده‌اند.

 

بنابراين تا حدودي مي‌توان از بروز اين بيماري پيشگيري كرد. پزشكان معتقدند انجام برخي اقدامات مي‌تواند در پيشگيري از ام‌اس موثر باشد. اين اقدامات بسيار ساده هستند؛ آنقدر ساده كه شايد كمتر كسي به آنها توجه كرده باشد. برخي از اقداماتي كه مي‌تواند به هر يك از ما براي جلوگيري از ابتلا به اين بيماري كمك كند را مي‌خوانيم.

 

- ويتامين D

كمبود ويتامين D يكي از مواردي است كه در ابتلا به بيماري ام‌اس مي‌تواند موثر باشد. ويتامين D را مي‌توان در زرده تخم‌مرغ، شير، ماست، پنير، كره حيواني، روغن كبد ماهي و... جست‌وجو كرد.

- استرس :

استرس‌هاي روحي و هيجاني نيز مي‌توانند خطر ابتلا به بيماري ام اس را افزايش دهند. در نتيجه بهتر است افراد از اين حس‌ها تا جاي ممكن جلوگيري كنند و استرس را از خود دور كنند.

 

- مواد غذایی حاوی فیبر
خوردن مواد غذایی حاوی فيبر نيز مي‌تواند به پيشگيري از بیماری ام اس كمك كند. فيبرها را در خوراكي‌هايي مانند خربزه و طالبي و سبزيجات مي‌توانيد پيدا كنيد.

- مصرف ماهی
ماهي نیز حاوي موادي است كه در عدم ابتلا و كنترل بيماري ام اس نقش مهمي مي‌تواند ايفا كند.

 

- چربی های غیر اشباع
روغن زيتون، آووكادو و ساير چربي‌هاي تك غيراشباعي را جايگزين ساير روغن‌ها كنيد.

 - دخانیات
مصرف دخانيات، يكي از عوامل موثر در ابتلا به ام‌اس است. افراد سيگاري يا كساني كه دخانيات مصرف مي‌كنند بيش از ديگران در معرض اين بيماري قرار خواهند گرفت.

 

ام اس, بیماری ام اس, پیشگیری از بیمار ام اس

 

 

- محل زندگی

فناوري و امواجي كه تلفن همراهمان مي‌تواند از خود ساطع كرده و ما را در بر بگيرد، خطري براي مبتلاشدن به ام‌اس هستند. بنابراين تا مي‌توانيد خود را از اين فناوري‌ها دور كنيد.

شايد به‌نظر نيايد اما محل زندگي در ابتلا به ام‌اس موثر است. مكان‌هايي كه پارازيت بيشتر، آلودگي شديدتر و فاضلاب‌هاي وسيع‌تري دارند، خطرات ابتلا به اين بيماري را چندين برابر افزايش مي‌دهند.

 

- شیر
خوردن روزانه يك ليوان شير، خطر ابتلا به ام‌اس را تا چهار برابر كاهش خواهد داد، پس از آن غافل نشويد.

- ميوه‌
خوردن ميوه‌هاي بنفش و قرمز (تمشك و شاتوت و...) و ميوه‌هاي زرد و نارنجي را در برنامه‌ خوراك روزانه خود قرار دهيد. دسته اول تاثير راديكال‌هاي آزاد را بر بدن شما كاهش خواهد داد و دسته دوم باعث مي‌شود كه اعصاب شما عملكرد بهتري داشته باشد.

گوجه بخوريد. اين ماده خوراكي قرمزرنگ اگر روزي به اندازه يك عدد ميل شود، كاهش خطر ابتلا به ام‌اس را در پي خواهد داشت.

 

چند نكته درباره استرس‌ شغلي
يك متخصص طب كار با اشاره به اينكه اگر افراد مقداري فشار را از جانب محيط احساس نكنند، انگيزه‌اي براي انجام فعاليت‌هاي خود ندارند، اظهار كرد: عوامل سازماني و شرايط فيزيكي از مشكلاتي هستند كه مي‌توانند باعث ايجاد استرس‌هاي شغلي در محيط كار شوند. دكتر صالح پور با اشاره به اينكه استرس حالتي از بدن است كه در مواجهه با تعدادي از تظاهرات فيزيولوژيك خاص مشخص مي‌شود، گفت: تظاهرات استرس رابطه مستقيم با سيستم عصبي خودكار بدن دارد كه اين سيستم كنترل‌كننده پاسخ‌هاي فيزيولوژيك انسان است.

 

وي يادآورشد: اعصاب سمپاتيك و پاراسمپاتيك در بدن مسئول تنظيم سيستم خودكار هستند و شناخت تظاهرات استرس در بدن نخستين قدم در كنترل موثر استرس است. اين متخصص طب كار با اشاره به اينكه تظاهرات هيجاني و احساسي شامل احساس افسردگي، نااميدي و پرخاشگري مي‌شود، خاطرنشان كرد: استرس شغلي به معني واكنش منفي فرد نسبت به فشار بيش از حد وارد بر وي يا ساير انواع تكاليفي كه در محيط كاري بر دوش فرد گذاشته مي‌شود، است.
منبع : armandaily.ir



لینک منبع :چه‌کار کنیم که ام‌اس نگیریم؟

چه کار کنیم تا ام اس (MS) نگیریم؟ - برترین ها www.bartarinha.ir/fa/news/.../چه-کار-کنیم-تا-ام-اس-ms-نگیریم‏ - ذخیره شده - مشابه بیماری مالتیپل اسکلروزیس که به اختصار به آن ام اس(MS) گفته می‌شودیک بیماری دستگاه عصبی مرکزی است. در این بیماری پوشش محافظ اعصابی که در داخل،اطراف ... چه‌کار کنیم که ام‌اس نگیریم؟ - بیتوته www.beytoote.com/health/prevention/ms3-stay2-doing.html‏ - ذخیره شده - مشابه چه‌کار کنیم که ام‌اس نگیریم؟ ام‌اس یک بیماری خودایمن است که بر مغز و نخاع فرد تاثیر می‌گذارد. در پی این بیماری، بدن توانایی کنترل ماهیچه‌ها، بینایی، تعادل و سایر حواس ... چه‌کار کنیم که ام‌اس نگیریم؟ - الو دکتر www.alodoctor.ir/articles/details/.../چه-کار-کنیم-که-ام-اس-نگیریم؟‏ - ذخیره شده 9 مه 2017 ... چه‌کار کنیم که ام‌اس نگیریم؟ ام‌اس یک بیماری خودایمن است که بر مغز و نخاع فرد تاثیر می‌گذارد. در پی این بیماری، بدن توانایی کنترل ماهیچه‌ها، ... 11 نکته برای دوری از ms - جام جم آنلاین jamejamonline.ir/sara/.../11-نکته-برای-دوری-از-ms‏ - ذخیره شده - مشابه 18 جولای 2014 ... یکی از دلایل ابتلا به ام.اس، مکان زندگی شماست. جالب این‌جاست که اگر فرد در جایی زندگی کند که در آن مکان خطر ابتلا به بیماری ام.اس بالا باشد اما ... چه‌کار کنیم که ام‌اس نگیریم؟ | جمعیت بانوان فرهیخته farhikhtehsb.com/?p=2586‏ چه‌کار کنیم که ام‌اس نگیریم؟ ام‌اس یک بیماری خودایمن است که بر مغز و نخاع فرد تاثیر می‌گذارد. در پی این بیماری، بدن توانایی کنترل ماهیچه‌ها، بینایی، تعادل و سایر ... چه کار کنیم که ام اس نگیریم؟ - آکا - آکاایران www.akairan.com/health/bimari-behdasht/ms3-stay2-doing.html‏ - ذخیره شده - مشابه چه کار کنیم که ام اس نگیریم؟ ام اس یک بیماری خودایمن است که بر مغز و نخاع فرد تاثیر می گذارد. در پی این بیماری، بدن توانایی کنترل ماهیچه ها، بینایی، تعادل و ... چه کار کنیم که ام اس نگیریم؟ | ام اس یک بیماری خودایمن است - قطره www.ghatreh.com/news/nn25939050/کار-کنیم-نگیریم‏ - ذخیره شده - مشابه 22 مه 2015 ... ام اس یک بیماری خودایمن است که بر مغز و نخاع فرد تاثیر می گذارد. در پی این بیماری ، بدن توانایی کنترل ماهیچه ها، Ø. چکار کنیم که ام اس نگیریم؟ - تبیان www.tebyan.net/newindex.aspx?pid=934&articleID=938993‏ - ذخیره شده 27 مه 2015 ... چه‌کار کنیم که ام‌اس نگیریم؟ ا ام‌اس یک بیماری خودایمن است که بر مغز و نخاع فرد تاثیر می‌گذارد. در پی این بیماری، بدن توانایی کنترل ماهیچه‌ها، بینایی، ... چه بخوریم تا ام اس نگیریم؟ - آفتاب aftabnews.ir/vdci3qazut1a5z2.cbct.html‏ - ذخیره شده - مشابه 18 فوریه 2012 ... کمبود ویتامین دی در کودکی باعث بیماری راشیتیسم می شود که در اثر آن ... مصرف این ویتامین در پیشگیری از بروز ام اس و جلوگیری از آلزایمر موثر است. ... با مدت کمتری زیر آفتاب بودن نیاز خود به این ویتامین را تامین کنند. چه بخوریم تا ام اس نگیریم؟ msworld.ir/forum/showthread.php?tid=3983‏ - ذخیره شده مهم ترین منبع دریافت ویتامین دی نور خورشید است که با توجه به سبک زندگی ایرانی ها، دریافت ویتامین از این طریق به میزان قابل توجهی کاهش پیدا می کند. ... فقط میدونم یه چیزو نباید بخوریم تا خوب شیم یا اصلا اس ام اس نگیریم