مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

تقویت جرأت در نوجوانان

[ad_1]

رفتار جراتمندانه یعنی توانایی بیان افکار، احساسات و عقاید خود به شکل مستقیم، صادقانه و متناسب، به نحوی که به حقوق خود و دیگران صدمه‌ای نرسانیم. ما برای زندگی روزانه و کنترل امور خود نیاز داریم قاطع و محکم رفتار کنیم و البته این نوع رفتار به معنای عدم انعطاف و نداشتن محبت نیست، بلکه افراد و بالاخص نوجوانان یاد می‌گیرند که از حق خود دفاع کنند و کلام خود را به زبان بیاورند و از قضاوت دیگران نترسند. افرادی که جراتمند نیستند، معمولا اضطراب‌های پنهان، خشم درونی، سرزنش کردن خود و کم کردن تعاملات اجتماعی در آنان بیشتر به چشم می‌خورد و این مساله باعث می‌شود، نهایتا از سلامت روان فاصله بگیرند. با توجه به این که انسان‌ها در زندگی خود به سه شکل (پرخاشگرانه، منفعلانه و جراتمندانه) رفتار می‌کنند، لازم اســت میزان بروز هر کدام از رفتارها مورد ارزیابی قرار گیرد و اگر میزان رفتار منفعل و پرخاشگر بیشتر از رفتار جراتمندانه اســت، این مهارت در فرد تقویت شود.

نوجوانان اغلب برای نشان دادن استقلال خود از رفتارهای پرخاشگرانه استفاده می‌کنند و این مساله باعث می‌شود میزان روزهای آرامی که تجربه می‌کنند، کاهش یابد و نهایتا گرایش بیش از حد به محیط خارج از خانه و رفتارهای خطرساز و آسیب زا و مراوده با دوستان مخرب پیدا کنند. بنابراین لازم اســت به نوجوان آموزش دهیم به جای پرخاشگری، جراتمندانه رفتار کند و به نظر او در خانواده بها داده شود.

این مهارت یعنی:

ـ پذیرش کاستی‌ها و نقاط ضعف خود

ـ تمرکز کردن بر نکات مثبت خود

ـ ابراز عقیده کردن

ـ تقاضای تغییر رفتار نامطلوب دیگران

ـ رد کردن درخواست غیرمنطقی دیگران

ـ ابراز احساسات مثبت و منفی

ـ شروع کردن و ادامه تعاملات اجتماعی

ـ ابراز جملات متعارف هنگام رویارویی یا جداشدن از دیگران

در طول یک هفته یا دو هفته لازم اســت رفتارهای خود را مورد ارزیابی قرار دهیم و میزان بروز هر کدام از رفتارهای قاطع، منفعل و پرخاشگر خود را مشخص کنیم و به این سه شکل رفتار جراتمندانه از خود بروز دهیم:

1ـ رد کردن جراتمندانه: زمانی که با درخواست نادرست و نامعقول دیگران مواجه می‌شویم، می‌توانیم با روش رد جراتمندانه به درخواست آنان پاسخ منفی بدهیم.

2ـ بیان کردن جراتمندانه: از این روش برای بیان احساس و افکار خود در تشکر از دیگران استفاده می‌کنیم.

3ـ درخواست جراتمندانه: از این روش در مواقعی که نیازمند کمک گرفتن از دیگران هستیم، استفاده می‌کنیم.

دکتر مهرنوش دارینی

‌ روان‌شناس و مشاور


[ad_2]
لینک منبع
بازنشر: مفیدستان

عبارات مرتبط


10 فوریه 2016 ... یکی از مهارتهای رفتاری که بسیاری از افراد و بهویژه نوجوانان به آن نیاز دارند، رفتار جراتمندانه است. نوجوانی، دوره بحران هویت است و سرکشی کردن ...10 فوریه 2016 ... روان شكافي تقويت جرات در نوجوانان نويسنده: دكتر مهرنوش داريني* يکي از مهارت هاي رفتاري که بسياري از افراد و به ويژه نوجوانان به آن نياز دارند، ...چگونه اعتماد به نفس را تقویت کنیم. ... خود ارزشمندی،عزت نفس،جرات مندی،ابراز وجود،توانایی نه گفتن،عزت نفس فرزندان،کودکان،آموزش فرزندان ،self ...13 فوریه 2016 ... نوجوانی، دوره بحران هویت است و سرکشی کردن نوجوان، جزو خصوصیات این مرحله از زندگی اوست. مهارت رفتار جراتمندانه به نوجوان کمک میکند تا از ...17 سپتامبر 2011 ... اما شاید ندانید که آموزش رفتارهای جرات مندانه یکی از بهترین راه های افزایش اعتماد به نفس در کودکان است. آموزش این رفتارها باعث تقویت روابط ...11 مه 2014 ... شیراز - ایرنا - مدیرگروه بیماری های غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی شیراز با تاکید بر نقش موثر والدین در پیشگیری از بروز بیماری های رفتاری، ...10 سپتامبر 2015 ... ... شهدای والفجر، مهارت 'نه' گفتن را جرات بیان احساس، عقیده و حل مشکلات دانست و بر لزوم تقویت آن به همراه جرات دادن به کودکان و نوجوانان تاکید کرد.جرأت ورزی، یک راه تقویت ارتباط(قسمت اول). هدف از ارتباط جرأت مندانه ارتباطی بر مبنای اعتدال و به دور از افراط و تفریط است. ارتباطی که حد وسط برخورد منفعلانه و ...2 نوامبر 2010 ... اثرات منفی فیلم های عاشقانه بر هیجانات جنسی نوجوانان ... افرادي كه از مهارت جرأت ورزي (حدّ وسط برخورد منفعلانه و پرخاشگري) بي بهرهاند، نمي توانند از ... پيرامون جرأت ورزي به بخشي از راههاي تقويت ارتباط جرأت مندانه پرداخته ميشود.کودک کم جرأت افراد جرأتمند کودک نترس,تذبیت کودکان,روانشناسی کودکان,کودکان با جرأت, کودک با جرأت, تربیت کودکان ... تقویت هوش و حافظه با کندر و روغن گردو.


کلماتی برای این موضوع

روشهای تقویت اعتماد به نفس وعزت نفس،جوان و …مهارت ابراز وجود و افزایش اعتماد به نفس و عزت نفسبررسی آثارمثبت و منفی شبکه های اجتماعی در …بررسی آثارمثبت و منفی شبکه های اجتماعی در رفتار اجتماعی نوجوانان و جواناندر دین اسلام برای کودکان چگونه تربیتی سفارش …در دین اسلام برای کودکان چگونه تربیتی سفارش شده است؟جستار اقتدار ملی خب، راه درست این است که ما خودمان را در درون تقویت کنیم و استغنا پیدا کنیم دنیا به تفسیری بر نقاشی کودکان قصه ها، بهترین راه برای گفت وگو با کودکان در مورد سوء رفتارهای شان است خیلی از والدین مشکل کم رویی در دانش آموزان اکثر معلمان و مسوولان مدارس، در طول خدمت آموزشگاهی خود با دانش آموزانی برخورد می کنند چگونه معلمی حرفه ای باشیم،کمال معلم در …معلم حرفه ای،معلم کمال گرا،دانش آموز،کلاس ، مدرسه،یادگیری،ایجاد انگیزه،کلاس جذاب مقاله ای کامل در مورد تاثیرات ماهوارهمقاله ای کامل در مورد تاثیرات ماهواره سلام واقعا عالی بود ممنون چیزهایی رو بیان پورتال جامع کنگره ها سمینارها و همایشهای دانشگاه …به پورتال جامع کنگره ها سمینارها و همایشهای دانشگاه علوم پزشکی تبریز خوش آمدیدبـوستـان کـودکان اسـتثنایی شهـرستـان سقـزطبق تحقیقات و مطالعات انجام شده، یکی از مسائلی که در مقطع ابتدایی و دیگر مقاطع از



لینک منبع :تقویت جرأت در نوجوانان

تقویت جرأت در نوجوانان - جام جم آنلاین jamejamonline.ir/sara/.../تقویت-جرأت-در-نوجوانان‎Cached10 فوریه 2016 ... یکی از مهارت‌های رفتاری که بسیاری از افراد و به‌ویژه نوجوانان به آن نیاز دارند، رفتار جراتمندانه است. نوجوانی، دوره بحران هویت است و سرکشی کردن ... پیام آفتاب - تقویت جرأت در نوجوانان www.payam-aftab.com/fa/doc/news/47912/تقویت-جرأت-نوجوانان‎Cachedتقویت جرأت در نوجوانان. نوجوانی، دوره بحران هویت است و سرکشی کردن نوجوان، جزو خصوصیات این مرحله از زندگی اوست. مهارت رفتار جراتمندانه به نوجوان کمک می‌کند تا ... چگونه جراتمند شویم،مهارت جرات ورزی، روشهای تقویت عزت نفس کودکان ... www.zibaweb.com/Courage.htm‎Cached Similarچگونه اعتماد به نفس را تقویت کنیم. ... خود ارزشمندی،عزت نفس،جرات مندی،ابراز وجود ،توانایی نه گفتن،عزت نفس فرزندان،کودکان،آموزش فرزندان ،self ... روزنامه جام جم94/11/21: تقویت جرات در نوجوانان - Magiran www.magiran.com/npview.asp?ID=3313891 10 فوریه 2016 ... روان شکافی تقویت جرات در نوجوانان نویسنده: دکتر مهرنوش دارینی* یکی از مهارت های رفتاری که بسیاری از افراد و به ویژه نوجوانان به آن نیاز دارند، ... مهارت نه گفتن کودکان و نوجوانان و جرات مندی در کودکان - فرشید پاکذات tabikaran.com/na-goftan/‎Cached12 نوامبر 2016 ... مهارت نه گفتن کودکان و نوجوانان و جرات مندی در کودکان ... آموزش این رفتار ها باعث تقویت روابط اجتماعی و احساس رضایت و آرامش خاطر بیشتر کودک ... جرات مندی را در نوجوانان تقویت کنید - خبرگزاری ایران و جهان www.irnews110.ir/39583/جرات-مندی-را-در-نوجوانان-تقویت-کنید‎Cached11 مه 2014 ... مدیرگروه بیماری های غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی شیراز با تاکید بر نقش موثر والدین در پیشگیری از بروز بیماری های رفتاری، تاکید کرد: ... [PDF] که تربیت را تقویت میکنند. - Stark durch Erziehung. www.stark-durch-erziehung.de/.../stark_durch_erziehung_farsi.pdf‎Cached8 هشت نکته که تربیت را تقویت میکنند. ... 20 تربیت یعنى ﺟرأت دادن. .... و ﺟوانﺎن اﺣتیﺎج به این ﺣس مﺤﺒت دارند براى اینک ه بتوانند اتکﺎ. به نﻔس داﺷته بﺎﺷند و بدون ترس ... مشاوره و روان شناسی. - فنون جسارت آموزی(قاطعیت) www.capfy.blogfa.com/cat-46.aspx‎Cached Similar18 دسامبر 2010 ... جرأت ورزی، یک راه تقویت ارتباط(قسمت اول). هدف از ارتباط جرأت مندانه ارتباطی بر مبنای اعتدال و به دور از افراط و تفریط است. ارتباطی که حد وسط ... برای با جرأت شدن چه باید کرد؟ - رادیو آزادی https://da.azadiradio.com/a/27337268.html‎Cachedبرنامه این هفته هوای تازه روی موضوع است که چگونه جرأت و اعتماد به نفس خود را ... گی، دست و پاچه شدن و سکته سکته گپ زدن، در واقع همچو جوانان را بی جرأت می‌نامند. کودکان با رفتار جرات مندانه به باور می رسند - کودک و نوجوان - خانواده ... www.salamatnews.com/.../کودکان-با-رفتار-جرات-مندانه-به-باور-می-رسند‎Cached Similar17 سپتامبر 2011 ... اما شاید ندانید که آموزش رفتارهای جرات مندانه یکی از بهترین راه های افزایش اعتماد به نفس در کودکان است. آموزش این رفتارها باعث تقویت روابط ...