مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

امام خمینی و احترام به بزرگان خانواده

[ad_1]

احترام به برادر بزرگتر در حد یک استاد

حجت الاسلام والمسلمین رحیمیان:

بارها و بارها شاهد احترام بیش از حد امام نسبت به آیت الله پسندیده بودیم. ایشان به عنوان برادر بزرگتر و استاد امام در دوران کودکی و نوجوانی در حد یک استاد و شبیه یک پدر، مورد احترام امام قرار می‌گرفت. مجلس انیس امام با برادر بزرگترشان به دور از مسائل سیاسی و رهبری جهان اسلام، احوالپرسی و تفحص از مشکلات احتمالی برادر بود. در این حال شنیدن مسائل عادی زندگی و چکه کردن شیر آب و خرابی دستشویی منزل ایشان برای امام کاملاً قابل تحمل بود.(1)

مواظب باشید صدمه نخورد

آقای سید رحیم میریان:

یادم اسـت یکی از خواهران که در جماران خدمت می‌کرد، مریضی شده بود. امام چندین مرتبه به اتاقش رفتند و احوال او را پرسیدند و مرتب سفارش می‌کردند:
«اگر دکتر می‌خواهد برایش بیاورید. اگر دارو می‌خواهد برایش دارو تهیه کنید. مواظب باشید صدمه نخورد».
مرتب از او می‌پرسیدند: «مادر چطوری؟ خوب شدی؟ اگر کاری داری بگو برایت انجام دهیم».(2)

شما جلوتر بروید

حجت الاسلام والمسلمین امام جمارانی:

روز دوازده بهمن 57 وقتی هواپیمای امام در فرودگاه تهران به زمین نشست آیت الله پسندیده برادر امام به استقبال ایشان به داخل هواپیما رفتند. امام به حسب روحیه‌ای ‌که داشتند فرمودند آقای پسندیده جلوتر از ایشان از هواپیما خارج شود؛ چون هیچگاه امام در راه رفتن از برادر بزرگترشان سبقت نمی‌گرفتند. از طرفی به دلیل حساسیت سیاسی ورود امام آقای پسندیده هم نمی‌توانستند جلوتر از امام راه بیفتند. امام فرمودند: «پس شما جلوتر از ما از هواپیما پایین بروید والا من جلوتر از شما نخواهم رفت.»(3)

من پیش شما می‌مانم

بهجت خانم (دختر دایه حضرت امام):

مادرم می‌گفت من شکم اول یک پسر به نام محمد حامله بودم. آن موقع پدرت تفنگچی آقا مصطفی (پدر امام) بود. محمد می‌میرد و پستان مادرم پر از شیر می‌ماند، از طرفی امام با یک بچه دیگر شیر به شیر بودند. یک روز پدرم می‌رود توی حیاط آقا، خواهر آقا مصطفی (عمه امام) به پدرم می‌گوید: «آقا شنیده‌ایم بچه‌تان مرده اگر «روح الله» را «خاور» شیر بدهد، خیلی ثواب برده و جان این بچه را نجات داده و چون آن‌ها شیر به شیر هستند، خیلی خوب می‌شود». پدرم می‌گوید: از زنم اجازه بگیرم می‌آید به خانه و می‌گوید: «خاور، خواهر آقا می‌گوید اگر سینه‌ات را خشک نکنی و رضایت بدهی که «روح الله» را شیر بدهی خیلی ثواب می‌بری». مادرم می‌خندد و می‌گوید: آره در این صورت سینه‌ام ‌دیگر آتش جهنم نمی‌بیند. بعد پدرم سریع می‌آید و قصه را به عمه امام می‌گوید. آن‌ها هم فوراً گهواره آقا روح الله را می‌آورند منزل ما وقتی آقا روح الله را آوردند، مادرم بلند شد و رفت سینه‌اش را آب کشید و حمد و قل هوالله خواند و بار صورت او بوسه زد و سینه‌اش را در دهان او گذاشت. پدر آقا روح الله به مادرم گفت که من از شما می‌خواهم مادامی‌ که فرزند مرا شیر می‌دهی لقمه کسی را نخوری و خودشان روزانه چند وعده غذا و خوراکی می‌فرستادند تا مادرم از آن غذاهای فرستاده شده بخورد. آقا روح الله تا دو سال شیر خورد. بعد از دو سال که او را از شیر گرفتند و بردند به خانه خودشان، ولی باز هم می‌آمد پیش مادرم. مادرم می‌خندید و پدرم می‌گفت: «روح الله جان، تو که شیر نمی‌خوری چرا به خانه نمی‌روی؟» او می‌گفت: «من پیش شما می‌مانم».(4)

به تربیت فرزنداتان بپردازید

خانم عاطفه‌ اشراقی:

امام همیشه به مادرم توصیه می‌کردند که بهترین عبادت برای مادر نگهداری از فرزندان و تربیت آنان اسـت. چنانکه مادرم در اوایل انقلاب خواسته بودند که در کارهای اجتماعی شرکت کنند، ولی به دلیل کوچک بودن بچه‌ها، امام از ایشان خواستند که به تربیت فرزندان خود بپردازند.(5)

تربیت فرزند از مرد برنمی‌آید

خانم فاطمه طباطبایی:

امام نقش مادر را در خانه خیلی تعیین کننده می‌دانستند و به تربیت بچه‌ها ‌خیلی اهمیت می‌دادند. گاهی که ما شوخی می‌کردیم و می‌گفتیم: «پس زن باید همیشه در خانه بماند؟» می‌گفتند: «شما خانه را کم نگیرید، تربیت بچه‌ها ‌کم نیست. اگر کسی بتواند یک نفر را تربیت کند، خدمت بزرگی به جامعه کرده اسـت». ایشان معتقد بودند که تربیت فرزند از مرد برنمی‌آید و این کار دقیقاً به زن بستگی دارد، چون عاطفه زن بیشتر اسـت و قوام خانواده هم باید براساس محبت و عاطفه باشد.(6)

به نقش مادر خیلی حساس بودند

خانم فرشته اعرابی (نوه امام):

امام روی نقش مادر در تربیت فرزند به خصوص در دوران کودکی طفل بسیار حساس بودند. در مراحل نوجوانی و رشد فرزندان، امام به تربیت فرزندان خیلی توجه داشتند و حتی فرزندان ذکور ایشان در کلاس‌های درسی امام شرکت می‌کردند امام مشوق آن‌ها بودند. ایشان هیچگاه مانع تحصیل دخترانشان نمی‌شدند و آن‌ها را تشویق هم می‌کردند.(7)

باید صورت به خاک بمالی

خانم زهرا مصطفوی:

امام بارها به من می‌گفتند: «اینکه می‌گویند بهشت زیر پای مادران اسـت؛ یعنی باید این قادر جلوی پای مادر صورت به خاک بمالی تا خدا تو را به بهشت ببرد».(8)

چرا به حرف مادرات گوش نمی‌کنی؟

خانم فاطمه طباطبایی:

امام بعد از سن تکلیف بچه‌‌ها، بیشتر دقتشان در تعلیم و تربیت آن‌ها بود. همیشه از ما می‌پرسیدند: آیا شما می‌دانید بچه‌تان کی از خانه بیرون می‌رود و کی می‌آید؟ با چه کسانی رفت و آمد می‌کند و یا چه صحبت‌هایی می‌کند؟
و به بچه‌ها ‌تأکید می‌کردند که به پدر و مادر، به خصوص به مادر احترام بگذارند، مثلاً اگر من به یکی از بچه‌‌هایم می‌گفتم کاری را برایم انجام دهد و او انجام نمی‌داد، آقا خیلی ناراحت می‌شدند. اگر کسی در اتاق بود آرام و اگر کسی نبود، بلند به بچه‌ها ‌می‌گفتند: «چرا به حرف مادرت گوش نمی‌کنی؟ تو باید به مادرت احترام بگذاری».(9)

رفتارت با مادرت خیلی بد بود

خانم فاطمه طباطبایی:

یادم می‌آید پسرم که کوچک بود گاهی با تندی جوابم را می‌داد. آقا جداً از این رفتار او با من ناراحت می‌شدند. بعد او را جداگانه می‌خواستند و می‌گفتند: «تو رفتارت با مادرت خیلی بد بود». یعنی از این مسائل، ساده رد نمی‌شدند.(10)

برای مادرتان هدیه بخرید

نوه امام:

یک روز، روز مادر بود. آقا به ما پولی دادند که به مناسبت آن روز با آن پول برای مادرانمان چیزی بخریم و به آن‌ها تقدیم کنیم.(11)

چرا شما نشسته‌اید؟

خانم صدیقه مصطفوی:

یک روز من در خدمت امام ایستاده بودم و دخترهایم نشسته بودند. ایشان با ناراحتی به بچه‌ها ‌گفتند: «بلند شوید بروید. اصلاً وقتی مادر شما جلوی شما ایستاده چرا شما نشسته‌اید. بلند شوید از جایتان».(12)

بروید مادرتان تنها نباشد

خانم زهرا مصطفوی:

اگر زمانی ما دو، سه نفری با هم به نزد امام می‌رفتیم و صحبت می‌کردیم، آقا می‌فرمودند: شما «چرا اینجا نشسته‌اید و مادرتان در آن حیاط تنهاست؟ بروید پهلوی مادرتان صحبت کنید».(13)

من کسی را نمی‌خواهم

خانم فریده مصطفوی:

یک زمانی هم آقا بیمار بودند و هم خانم.ما معمولاً دو سه نفر بودیم. اگر یکی از ما نزد امام می‌ماند فوراً می‌گفتند: «من کسی را نمی‌خواهم، بروید پیش مادرتان» و با اوقات تلخی ما را از اتاق بیرون می‌کردند که خانم تنها نماند.(14)

مادرت به جز خدا کسی را ندارد

حجت الاسلام والمسلمین سید احمد خمینی:

هر وقت برای حضرت امام حادثه‌ای ‌مانند بیماری اتفاق می‌افتاد، ایشان نزدیکان را فرا می‌خواندند و سفارش مادرمان را می‌کردند. از سختی‌ها و مشقاتی که مادرمان کشیده اسـت صحبت می‌کردند و می‌فرمودند که باید رضایت مادرتان را جلب کنید. روزهای آخر عمر، ایشان مرا خواستند و باز سفارش مادرم را کردند و فرمودند: «مادرت به جز خدا کسی را ندارد، مبادا بر خلاف میلش کاری انجام دهی».(15)

برخلاف رضایت مادر کاری نکن

حجت الاسلام والمسلمین سید احمد خمینی:

امام با مادرم ارتباط عاطفی عجیبی داشتند. اینکه من در مسئله‌ای ‌مانند حج با حکم رهبر عزیزمان صرف اینکه والده‌ام ‌به من گفتند من راضی نیستم، یک مرتبه زدم زیر همه چیز، این نبود الا اینکه پدرم در روزهای آخر زندگی، دست مادرم را گرفتند و در دست من گذاشتند و گفتند: «بر خلاف رضایت ایشان هیچ کاری نکن» با اینکه می‌دانستم این کار صدمه و تنشی دارد و برای من خوب نیست، گفتم هر طور می‌خواهد بشود. به مقام معظم رهبری گفتم: شما اگر به من دستور دهید برو، که من از نظر شرعی آن قول را قطع کنم، حرفی ندارم والاً با آن رابطه عاطفی که با مادرم دارم وارد این کار نمی‌شوم.(16)

تو تلافی کن

همسر امام:

آقا به احمد جان خیلی سفارشی مرا می‌کردند. به او گفته‌اند: «خیلی مواظب باش، من نتوانستم تلافی کنم، تو تلافی کن».(17)

بزرگترین وصیت در امور خانوادگی

امام خمینی:

بزرگترین وصیت من به تو فرزند عزیز، سفارش مادر بسیار وفادار تو اسـت. حقوق بسیار مادرها را نمی‌توان شمرد و نمی‌توان به حق ادا کرد. یک شب مادر نسبت به فرزندش از سال‌ها عمر پدر متعهد ارزنده‌تر اسـت. تجستم عطوفت و رحمت در دیدگان نورانی مادر، بارقه رحمت عطوفت رب العالمین اسـت. خداوند تبارک و تعالی قلب و جان مادران را با نور رحمت ربوبیت خود آمیخته آن گونه که وصف آن را کس نتوان کرد و به شناخت کسی جز مادران در نیاید و این رحمت لایزال اسـت که مادران را تحمّلی چون عرش در مقابل رنج‌ها و زحمت‌‌ها از حال استقرار نطفه در رحم و طول حمل و وقت زائیدن و از نوزادی تا به آخر، مرحمت فرموده: رنج‌هایی که پدران یک شب آن را تحمل نکنند و از آن عاجز هستند. این که در حدیث آمده اسـت که «بهشت زیر قدم‌های مادران اسـت»(18) یک حقیقت اسـت و این که با این تعبیر لطیف آمده اسـت برای بزرگی عظمت آن اسـت و هشیاری به فرزندان اسـت که سعادت و جنت را در زیر قدم آنان و خاک پای مبارک آنان و خاک پای مبارک آنان جستجو کنید و حرمت آنان را نزدیک حرمت حق تعالی نگهدارید و رضا و خشنودی پروردگار سبحان را در رضا و خشنودی مادران جستجو کنید. مادران گرچه همه نمونه‌اند لکن بعض آنان از ویژگی‌‌های خاصی برخوردارند و من در طول زندگی، مادر محترم تو، و خاطراتی که از او در شب‌هایی که با اطفال خود می‌گذراند و در روزها نیز دارم، او را دارای این ویژگی‌ها یافتم. اینک به تو ای فرزند و به سایر فرزندانم وصیت می‌کنم که کوشش کنید در خدمت به او و در تحصیل رضایت او پس از مرگ من، همان گونه که او را از شماها راضی می‌بینم در حال زندگی و پس از من بیشتر در خدمتش بکوشید.(19)

پی‌نوشت‌ها:

1- برداشت‌‌هایی از سیره امام خمینی، ج 1، ص13.
2- همان.
3- همان، ج 3، ص 251.
4- همان، ج 2، ص 181.
5- همان، ج 1، ص 284.
6- همان، ص 33.
7- همان.
8- همان.
9- همان، ص 34.
10- همان.
11- همان.
12- همان.
13- همان، ص 83.
14- همان، ص 84.
15- همان، ص 75.
16- همان، ص 76.
17- همان.
18- قال رسول الله(ص): الجنه تحت اقدام الامهات. (کنز العمال، 45439:16 /461)
19- صحیفه امام، ج16، ص 225-226.

منبع مقاله :
سعادتمند، رسول؛ (1390)، درس‌هایی از امام: بهار جوانی، قم: انتشارات تسنیم، چاپ دوم

[ad_2]
لینک منبع
بازنشر: مفیدستان

عبارات مرتبط


27 ژوئن 2016 ... ایشان به عنوان برادر بزرگتر و استاد امام در دوران کودکی و نوجوانی در حد یک استاد و شبیه یک پدر، مورد احترام امام قرار می گرفت. مجلس انیس امام با.27 ژوئن 2016 ... بارها و بارها شاهد احترام بیش از حد امام نسبت به آیت الله پسندیده بودیم. ایشان به عنوان برادر بزرگتر و استاد امام در دوران کودکی و نوجوانی در حد یک ...حضرت امام نه تنها به استادان خود احترام می گذاشتند، بلکه از تمام علما و دانشمندان به ... دراز در کنار امام خمینی بودند، همگی به حُسن رفتار امام راحل در محیط خانواده گواهی داده اند. ... به خصوص اگر کسی در محضر ایشان قصد غیبت شخص یا قصد اهانت به بزرگان ...امام خمینی(ره) سلامت محیط زندگی و احترام به همسر و فرزندان را بخشی از سلامت و سعادت جامعه آینده می دانست و بر خلاف طرز فکر برخی از افراد که با اشتغال به کاری، ...رفتار حضرت امام خمینی رحمه الله با خانواده بر اساس حرمت گذاری و شخصیت دادن به آنان ... امام، محیط زندگی را و احترام به همسر و فرزندان را، بخشی از سلامت و سعادت جامعه ...همچنین با توجه به جایگاه خانوادگی خمینی، وی از کودکی مورد توجه و احترام مردم خمین و ... به اراک برای نوجوانان وجود نداشت؛ لذا بزرگان خمین تصمیم گرفتند، مدرسهای به سبک ... آنگونه که در سرگذشتهای ویژه از زندگی امام خمینی آمده است، نام آن مدرسۀ تازه ...15 فوریه 2015 ... وارث: گفتار و رفتار امام خمینی (ره) به عنوان یک مجتهد و فقیه اسلام شناس ... و نحوه صحیح برخورد با خانواده را فرا میگیرد که احترام به بزرگان خانواده، ...15 جولای 2006 ... مسر سیره عملی علما و بزرگان با همسرانشان الگویی برای همه میباشد و ... امّا در این اجمال اشارهای مختصر به نحوه برخورد ایشان با همسر و دخترانش در کانون خانواده، ما را در ... همسر امام میگوید: حضرت امام به من خیلی احترام میگذاشتند و خیلی اهمیت میدادند. ... همسر بزرگوار امام خمینی قدسسرّه در مورد نحوه برخورد حضرت امام(ره) با ...امام خمينی .... 4-1- بزرگان دين .... براى تداوم انقلاب و خط امام به مجاهدت سخت ترى نيازمنديم. ... ما براى آزادى خيلى احترام و ارزش قائليم و به صورت مبنايى هم معتقديم كه آزادى ..... مسئله ى مادرى، مسئله ى همسرى، مسئله ى خانه و خانواده، مسائل بسيار اساسى و ...


کلماتی برای این موضوع

الف فرزندان و نوادگان امام خمینی این روزها چه می‌کنند؟مصطفی، احمد، صدیقه، فریده و زهرا نام پنج فرزند امام خمینی است که به توصیه پدر هیچ گاه متن کامل وصیت‌نامه الهی سیاسی حضرت امام خمینی …با عرض سلام و خسته نباشید به همه ی عزیزان این متن اینقدر جذابیت دارد که اګر ۱۰۰۰ سال هم صراط بیوگرافی امام خمینی رهبیوگرافی امام خمینی ره با هر گناهی که انسان انجام میدهد عقلی از او جدا می شود که زندگی دختران و نوه‌ های امام این روزها چگونه می گذردکلیه حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به تکناز می باشد استفاده از مطالب سایت تکناز مقاله در مورد امام خمینیمقاله در مورد امام خمینی دوران کودکی و نوجوانی خمینی به گفته خود در میانمار و رهنمود امام خمینیره فیلمکلمات کلیدی میانمار،فیلم امام خمینی،فیلم خمینی،فیلم امام،فیلم امام خامنه ای،تهذیب معرفی‌ مفاخر و بزرگان شیعه آیت‌الله شاه آبادی، …معرفی‌ مفاخر و بزرگان شیعه آیت‌الله شاه آبادی، عالمی که از نظر روح‌الله لطیف توهین به نظام و رهبری مبارز کلیپپاسـخ با توجه به گرایشى که نسبت به اسلام و تشیع بعد از پیروزى انقلاب اسلامى ایران در خانواده از منظر دین و روان‏شناسی معرفتخانواده از منظر دین و روان‏شناسی علی‏احمد پناهی چکیده این مقاله با هدف تبیین معرفی‌ مفاخر و بزرگان شیعه علامه سید علی آقا قاضی و معرفی‌ مفاخر و بزرگان شیعه علامه سید علی آقا قاضی و ماجرای رحلت عارفانه‌اشتصاویر



لینک منبع :امام خمینی و احترام به بزرگان خانواده

Images for امام خمینی و احترام به بزرگان خانواده امام خمینی و احترام به بزرگان خانواده - راسخون rasekhoon.net/article/.../امام-خمینی-و-احترام-به-بزرگان-خانواده/‎Cached27 ژوئن 2016 ... ایشان به عنوان برادر بزرگتر و استاد امام در دوران کودکی و نوجوانی در حد یک استاد و شبیه یک پدر، مورد احترام امام قرار می گرفت. مجلس انیس امام با. امام خمینی و خانواده | خانواده مطهر motaharfamily.ir/?p=1954‎Cached Similarامام خمینی و خانواده. احترام به همسر: به واقع احترام متقابل، اکسیری است که زندگی خانوادگی را به کانون سعادت و کامیابی مبدل می سازد.اگر ارتباط همسران و رفتار و گفتار ... سیره عملی بزرگان با همسر - تبیان article.tebyan.net/24916/سیره-عملی-بزرگان-با-همسر‎Cachedهمسر امام می‌گوید: حضرت امام به من خیلی احترام می‌گذاشتند و خیلی اهمیت می‌دادند. ... همسر بزرگوار امام خمینی قدس‌سرّه در مورد نحوه برخورد حضرت امام(ره) با ایشان می‌گوید:. احترام به سالمندان احترام به خداست! - تبیان article.tebyan.net/195465/احترام-به-سالمندان-احترام-به-خداست-‎Cached25 ژانویه 2012 ... وجود انسان‌های سال خورده در بین خانواده باعث افزایش رحمت خداوند است و هر کس ... از اثرات احترام به سالمندان دوستی با پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله است ... امام علی علیه السلام فرمودند : به پیران احترام بگذارید تا کودکانتان به شما احترام گذارند . ... پیامبر صلی الله علیه و آله وسلم می‌فرمایند : برکت با بزرگان شماست. قسم | قال رسول الله (ص): به بزرگان خود احترام بگذارید و با کوچکتر از ... imamkhomeini.ghasam.ir/.../قال-رسول-الله--ص-:-به-بزرگان-خود-احترام-بگذارید-و-با-کوچکتر-از-خود-مهربانی-کنید-تا-رفیق-من-در-بهش...‎Cached5 نوامبر 2015 ... قال رسول الله (ص): به بزرگان خود احترام بگذارید و با کوچکتر از ... ناحیه مقاومت بسیج امام خمینی ( ره) ،آقای بهتاش امروز پنج شنبه در آخرین روز منبر ... وقتی یک پیری از خانواده میمیرد بدانید که یک برکت از خانواده و فامیل رفته است . جلوه های احترام به بزرگترها در سیره "امام خامنه ای" - خبرگزاری فارس www.farsnews.com/newstext.php?nn=13910225000054‎Cached Similar14 مه 2012 ... خبرگزاری فارس: جلوه های احترام به بزرگترها در سیره "امام خامنه ای" .... یعنی ازین روضه ی امام حسین گریه دارتر داریم یکی مثل آقای بهاءالدینی امام خمینی با ... از خانواده شون آقای خامنه ای بود همه ی آقایونی که بالای سر امام بودند بعد از اون ... "احترام به پدر و مادر" | سامانه اطلاع رسانی پرتال امام خمینی (س) www.imam-khomeini.ir/.../%22احترام%20به%20پدر%20و%20مادر%22‎Cachedدرسی از امام خمینی(س)/ بزرگترین وصیت امام(س) به سید احمد آقا چه بود؟ پرتال امام ... که خود شامل دو زیر شاخه ی "خانواده،مبنای اجتماع"و"احترام به پدر و مادر" می باشد. ... و بزرگان و علما گذشته چیزی بنگارند چون زحمت مراجعه به اسناد و مدارک را بخود نمی دهند یا ... کودکی و نوجوانی سید روح‌الله خمینی - ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد https://fa.wikipedia.org/wiki/کودکی_و_نوجوانی_سید_روح‌الله_خمینی‎Cached Similarهمچنین با توجه به جایگاه خانوادگی خمینی، وی از کودکی مورد توجه و احترام مردم خمین و ... به اراک برای نوجوانان وجود نداشت؛ لذا بزرگان خمین تصمیم گرفتند، مدرسه‌ای به سبک ... آن‌گونه که در «سرگذشت‌های ویژه از زندگی امام خمینی» آمده است، نام آن مدرسۀ تازه ... همسرداری موفق - متن نامه امام خمینی به همسرش - مهکام mehcom.com/همسرداری-موفق-متن-نامه-امام-خمینی-به-ه/‎Cached Similarمتن نامه امام خمینی به همسرش را به عنوان شاهدی براین ادعا آورده ایم . باشد که وقتی بزرگان دینی ما چنین به خانواده و همسر خود احترام و ابراز عشق می کنند ما.