مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

نامه آلبرت اینشتین به زیگموند فروید

[ad_1]
یک پزشک: دوست گرامی؛
آیا راهی وجود دارد تا بتوان جان آدمی را از شر جنگ نجات داد؟ امروزه به‌‌‌‌‌‌‌‌طورکلی پذیرفته‌‌‌‌‌‌‌‌اند که با پیشرفت‌‌‌‌‌‌‌‌های فن، این مسئله دیگر برای بشر متمدن، جنبه‌‌‌‌‌‌‌‌ی حیاتی پیدا کرده اســت، منتها کلیه‌‌‌‌‌‌‌‌ی تلاش‌‌‌‌‌‌‌‌های شدیدی که برای حل این مشکل مبذول گشته، هنوز به جایی نرسیده اســت و جا دارد که بی‌‌‌‌‌‌‌‌اندازه نگران باشیم…

برای من که از قید تعصب‌‌‌‌‌‌‌‌های ملی رها هستم، ظاهر کار –یعنی چند و چون سازمان‌‌‌‌‌‌‌‌دهی راه‌‌‌‌‌‌‌‌حل جنگ- ساده می‌‌‌‌‌‌‌‌نماید:

کافی اســت دولت‌‌‌‌‌‌‌‌ها برای حل و فصل کلیه‌‌‌‌‌‌‌‌ی درگیری‌‌‌‌‌‌‌‌هایی که بین آن‌‌‌‌‌‌‌‌ها بروز می‌‌‌‌‌‌‌‌نماید مرجعی برپا کنند که اختیار قانون‌‌‌‌‌‌‌‌گزاری و حق داوری داشته باشد و متعهد شوند از مقررات آن دستگاه پیروی نمایند و کلیه‌‌‌‌‌‌‌‌ی اختلاف‌‌‌‌‌‌‌‌های خود را به آن‌‌‌‌‌‌‌‌جا رجوع کنند. ولی نخستین اشکال، همین جا بروز می‌‌‌‌‌‌‌‌کند: هر دادگاه، نهادی انسانی اســت و چنان‌‌‌‌‌‌‌‌چه برای اجرای حکم خود، قدرت لازم را نداشته باشد، کمابیش در اتخاذ رأی، تسلیم فشارهای خارج می‌‌‌‌‌‌‌‌گردد.

این نکته را هم نباید از یاد برد که حق و زور، همواره پیوندی ناگسستنی با هم داشته‌‌‌‌‌‌‌‌اند. احکام یک دستگاه قضایی تنها زمانی به آرمان عدالت نزدیک می‌‌‌‌‌‌‌‌شود که جامعه هم بتواند نیروهای لازم را برای حفظ احترام آن عدالت، فراهم بیاورد. پس اینک از برپاساختن بنیادی فراکشوری، که دادگاهش از اقتداری برخوردار باشد و اجرای کامل احکامش را تضمین نماید، بسیار به دور هستیم…


نامه آلبرت اینشتین به زیگموند فروید: جنگ برای چه؟

عطش قدرت در طبقه‌‌‌‌‌‌‌‌ی حاکم هر کشور، مجال نمی‌‌‌‌‌‌‌‌دهد که آن طبقه به محدود شدن اقتدار خود تن بدهد. این قدرت سیاسی غالباً از قدرت اقتصادی گروهی دیگر سیراب می‌گردد… گروهی که برای آنان، جنگ، تولیدکردن و تجارت جنگ‌‌‌‌‌‌‌‌افزار، فرصتی اســت برای کسب سود و افزایش قدرت.

این جز گام اول شناخت نیست، بی‌‌‌‌‌‌‌‌درنگ این مسئله مطرح می‌‌‌‌‌‌‌‌شود:

این گروه اقلیت ناچیز چگونه می‌‌‌‌‌‌‌‌تواند توده‌‌‌‌‌‌‌‌ی عظیم مردم را که جز رنج و تهیدستی بهره‌‌‌‌‌‌‌‌ای نمی‌‌‌‌‌‌‌‌برند به خدمت جاه‌‌‌‌‌‌‌‌طلبی‌‌‌‌‌‌‌‌های خویش در بیاورد؟… نخستین پاسخی که به نظر می‌‌‌‌‌‌‌‌رسد این اســت: این اقلیت پیش از هر چیزف مدرسه‌‌‌‌‌‌‌‌ها و مطبوعات و عموماً سازمان‌های دینی را در دست دارد و به یاری این‌‌‌‌‌‌‌‌گونه امکانات اســت که بر احساسات توده‌‌‌‌‌‌‌‌ها غلبه می‌‌‌‌‌‌‌‌کند و آن را جهت می‌‌‌‌‌‌‌‌دهد و از ایشان ابزاری کور می‌‌‌‌‌‌‌‌سازد…

منتها این پاسخ هنوز نمی‌‌‌‌‌‌‌‌تواند رشته‌‌‌‌‌‌‌‌ی عوامل را توضیح دهد. چه رازی اســت که با وسایلی که گفته شد، توده‌‌‌‌‌‌‌‌ی مردم اجازه می‌‌‌‌‌‌‌‌دهند تا مرحله‌‌‌‌‌‌‌‌ی جنون و فداشدن، شعله‌‌‌‌‌‌‌‌ور گردد؟ تنها پاسخی که به ذهن من می‌‌‌‌‌‌‌‌رسد، این اســت:

انسان در ذات خود به ویران‌‌‌‌‌‌‌‌گری و کین گرایشی دارد. در حالت غیرعادی اســت که گُر می‌‌‌‌‌‌‌‌گیرد، منتها بیدارکردن این خصلت، بسیار آسان اســت و به سرعت به یک بیماری ذهنی همگانی می‌‌‌‌‌‌‌‌انجامد. انگار در میان کلیه‌‌‌‌‌‌‌‌ی عوامل، این از همه اساسی‌‌‌‌‌‌‌‌تر و مرموزتر اســت…

و آخرین پرسش: آیا امکان دارد که پیشرفت روحی، انسان را برای مقابله با بیماری ویران‌‌‌‌‌‌‌‌گری و کینه‌‌‌‌‌‌‌‌توزی بهتر مجهز سازد؟ منظور من تنها کسانی نیست که از تعلیم و تربیت، بی‌‌‌‌‌‌‌‌بهره و به‌‌‌‌‌‌‌‌اصطلاح عامی‌‌‌‌‌‌‌‌اند، من دریافته‌‌‌‌‌‌‌‌ام که همان به‌‌‌‌‌‌‌‌اصطلاح «خواص» هستند که بیش‌تر شکار آسان شوم‌‌‌‌‌‌‌‌ترین تلقین‌‌‌‌‌‌‌‌های عمومی می‌‌‌‌‌‌‌‌شوند.


نامه آلبرت اینشتین به زیگموند فروید: جنگ برای چه؟

[ad_2]
لینک منبع
بازنشر: مفیدستان

عبارات مرتبط



کلماتی برای این موضوع

چرا جنگ اردیبهشت بررسی روانشناسانه پدیده جنگ مکاتبات آلبرت اینشتین و زیگموند فروید اخبار رادیو اسرائیل دوشنبه آذر ماه دوشنبه هشتم آذر خورشیدی بیست و هشتم نوامبر میلادی بیست و هفتم ماه حشوان از سال گزیده گویی های ناب فریدریش نیچهلانگ بن می خواست روح مرا نجات دهد این منافق می خواست دل یک خانم را به دست آورد و گمان دانلود کتاب های بزرگان و مشاهیرعمومیدانلود کتاب های بزرگان و مشاهیر دانلود کتاب الکترونیکی بزرگان و مشاهیرخدمت وظیفه عمومی ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزادخدمتوظیفهعمومیخدمت وظیفه عمومی که به آن سربازی اجباری، اجباری، فراخوان خدمت، خدمت ملی و یا به طور بهترین سخنان حکیمانه از بزرگان سخنان زیبا …کمال گفتن حقیقت به خود است و شرافت گفتن آن به دیگران زیباترین و بهترین چیزهای زندگی نه زیباترین جملات و متن های کوتاه عاشقانهنامه ی چارلی چاپلین به دخترش ژرالدین، دخترم اینجا شب است شب نوئل؛ در قلعهی کوچک داستانک،داستان کوتاه جالب، داستان های کوتاه، …داستانک،داستان،داستان من و،داستانک های زیبا،داستان کوتاه،داستانک جالب،داستانک برچسب‌ها برچسب‌ها و تگ‌های موضوعات و زمینه‌های کتاب‌های موجود در کتابناکیهودی ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزادیهودیمعنای واژه یهود واژه یهود در کتاب مقدس به معنی هم قوم یهود و هم سرزمین یهودا است



لینک منبع :نامه آلبرت اینشتین به زیگموند فروید

نامه آلبرت اینشتین به زیگموند فروید: جنگ برای چه؟ – یک پزشک www.1pezeshk.com/archives/2014/07/why-war.html‎Cached13 جولای 2014 ... نامه آلبرت اینشتین به زیگموند فروید: جنگ برای چه؟ توسط علیرضا مجیدی; 3 سال قبل; ۵. پوتسدام، ۳۰ ژوئیه‌‌‌‌‌‌‌‌ی ۱۹۳۲٫. دوست گرامی: آیا راهی وجود دارد تا ... Images for نامه آلبرت اینشتین به زیگموند فروید مکاتبات آلبرت انیشتین و زیگموند فروید درباره چرا جنگ؟ - حکمتانه ... kashkool1390.blogfa.com/post-78.aspx‎Cached Similarنامه انیشتین به فروید: آقای فروید عزیز آیا در مقابل فاجعه شوم جنگ راه نجاتی برای بشریت وجود دارد؟ چرا باید انسانها این طور بی رحمانه همدیگر را بکشند؟ چرا تمام ... چرا جنگ www.iranjewish.com/books/books26-4.htm‎Cached Similarآلبرت اینشتین با آن که دانشمندی توانا و صاحب نظریه های معروف فیزیک و علوم تجربی است، در نامه خود به زیگموند فروید چون یک مصلح اجتماعی و انسانی صلح دوست و ... نقد و نظرهایی درباره کتاب چرا جنگ Khosro Naghed/خسرو ناقد naghed.net/Ketab_ha/Warum_Krieg_naghd_o_nazar.htm‎Cached Similar«زور» مساله‌ای بود که فروید نیز بر آن دست گذاشت و در پاسخ به نامه اینشتین از نسبت ... کتاب «چرا جنگ» شامل نامه‌های آلبرت اینشتین و زیگموند فروید درباره پدیده ... نامه انیشتین به فروید و جواب فروید » اندیشکده اقتصاد blog.daneshnamah.net/392-einstine-froid-letters.html‎Cached15 فوریه 2016 ... آقای فروید عزیز آیا در مقابل فاجعه شوم جنگ راه نجاتی برای بشریت وجود دارد؟ ... پاسخ فروید به آلبرت انیشتین: ... دوستدار شما زیگموند فروید نامه آلبرت انیشتین به زیگموند فروید: جنگ برای چه؟ - پایگاه مجلات ... www.noormags.ir/.../نامه-آلبرت-انیشتین-به-زیگموند-فروید--جنگ-برای-چه-‎Similarنامه آلبرت انیشتین به زیگموند فروید: جنگ برای چه؟ مترجم: فکری، جهاندار؛. آبان 1365 - شماره 33 (1 صفحه - از 207 تا 207). نامه آلبرت انیشتین به زیگموند فروید: ... فروید، آلبرت اینشتین، و صهیونیسم سیاسی - رادیو زمانه https://www.radiozamaneh.com/178059‎Cached26 سپتامبر 2014 ... (زیگموند فروید)[4]. در این نامه چند نکتۀ مهم به‌چشم می خورد. یکی سرباز زدن فروید از پیوستگی به جنبش صهیونیسم سیاسی و کمک‌رسانی به آن در ... نامه آلبرت اینشتین به زیگموند فروید - ایمپریا imperia.ir/various/.../albert-einsteins-letter-to-sigmund-freud‎Cachedنامه آلبرت اینشتین به زیگموند فروید. آیا راهی وجود دارد تا بتوان جان آدمی را از شر جنگ نجات داد؟ امروزه به‌‌‌‌‌‌‌‌طورکلی پذیرفته‌‌‌‌‌‌‌‌اند که با پیشرفت‌‌‌‌‌‌‌‌های فن، این مسئله دیگر ... انیشتین به فروید - انجمن کتاب ایران iranbookforum.com/thread-1669.html‎Cached29 مارس 2015 ... پاسخ فروید به آلبرت انیشتین: .... دوستدار شما زیگموند فروید .... نامه ها بسیار بسیار جالب بودند ممنون از شما حیفم آمد به دکمه سپاس بسنده کنم.