[ad_1]
یکی از بارزترین خصوصیات اخلاقی ایشان، علاقه و اظهار ارادت و توسل و تضرع شدید نسبت به ائمه معصومین - علیهم السلام - بود. ایشان میفرمودند از روزی که روی پای خودم ایستادم، هرگاه لباس نوی میدوختم، نخستین بار میبردم در حرمهای ائمه - علیهم السلام - و با مالیدن به ضریح، آن را متبرک نموده، بعد از آن استفاده میکردم.
فرآوری: آمنه اسفندیاری-بخش اخلاق و عرفان اسلامی تبیان
سید شهابالدین مرعشی نجفی (۱۲۷۶-۱۳۶۹/ ۱۳۱۵-۱۴۱۱ق) از مراجع تقلید شیعه پس از آیتالله بروجردی است. او در ۲۷ سالگی به اجتهاد رسید. ایشان، از شاگردان شیخ عبدالکریم حائری و آقا ضیاء عراقی بود و از محضر سیدعلی قاضی، سید احمد کربلایی و میرزا جواد ملکی تبریزی بهره برد. گرایش سیاسی او موافق با آیتالله خمینی بود و این روحیه در بارزترین شاگردانش نیز دیده میشود.
آیةَ الله مرعشی نجفی، کتابخانهای را تأسیس کرد که امروزه از لحاظ تعداد و کیفیت نسخههای خطی کهن اسلامی، نخستین کتابخانه ایران و سومین کتابخانه جهان اسلام به شمار میرود. او هیچگاه برای سفر حج، مستطیع نشد. مدرسههای مرعشیه، شهابیه، مهدیه و مؤمنیه را او تأسیس کرد.
مهمترین تألیفاتش، تعلیقات احقاق الحق، مشجرات آل الرسول، طبقات النسابین و حاشیه بر عمدة الطالب هستند. او برای نوشتن برخی کتابهای خود به کشورهای مختلفی سفر کرد و با دانشمندان ادیان مختلف به گفتگو نشست. آیتالله مرعشی را بنا به وصیت خودش، در کتابخانهاش -واقع در خیابان ارم قم- دفن کردند.
سیره اخلاقی آیت الله مرعشی نجفی
حضرت آیة الله مرعشی نجفی خصوصیت دیگری که داشتند، میفرمودند: «من از روز اولی که خودم را شناختم و روی پای خودم ایستادم، از البسه خارجی استفاده نکردهام». و تا آخر عمرشان هم همینطور بودند و میفرمودند: «این یک راه مبارزه با استعمار و استعمارگران است».
آیت الله مرعشی نجفی - رحمه الله علیه - از سجایای اخلاقی بیشماری برخوردار بودهاند که ذکر همه این خصوصیات در این مجال، مقدور نیست و ما تنها به ذکر چند مورد بسنده میکنیم.
1- ارادت به اهل بیت (علیهم السلام) :
یکی دیگر از بارزترین خصوصیات اخلاقی ایشان، علاقه و اظهار ارادت و توسل و تضرع شدید نسبتبه ائمه معصومین - علیهم السلام - بود. ایشان میفرمودند از روزی که خودم روی پای خودم ایستادم، هرگاه لباس نوی میدوختم، نخستین بار میبردم در حرمهای ائمه - علیهم السلام - و با مالیدن به ضریح، آن را متبرک نموده، بعد از آن استفاده میکردم، ساختمان کتابخانه، مدرسه، حسینیه و یا هر ساختمانی که مستقیم زیر نظر ایشان ساخته میشد، وقتی گودبرداری میکردند، ایشان مقداری از تربتسید الشهداء - علیه السلام - را در پیهای آن میریختند و میفرمودند با این تربت من اینجا را بیمه میکنم و به خصوص هر وقت مشرف میشدند به حرم، در آستانه حرم هنگام ورود خودشان را روی زمین میانداختند و محاسنشان را روی خاکهای درب ورودی حرم میمالیدند و به ما میگفتند شماها مثل اینکه خجالت میکشید این کار را انجام دهید، این خجالتباعث میشود شما از در خانه اینها دور شوید و شما باید کاری کنید که دیگران هم تاسی کنند،
2- ساده زیستن:
یکی از خصوصیات برجسته ایشان ساده زیستی و عدم توجه به مسائل مادی دنیوی بود. ایشان پس از اقامت در قم و ازدواج از نظر مالی مدتها در وضعیتبدی به سر میبردند و مدتها اجارهنشین بودند تا اینکه کمکم با تهیه یک زمین کوچک در آن خانهای ساختند و تا آخر عمرشان نیز در آن زندگی کردند.
ایشان هیچوقت از وضعیت مالی مطلوبی برخوردار نبودند و هر آنچه به دست میآوردند، در راه رفع حوایج مردم مصرف نموده، یا وقف میکردند و هیچگاه مالی را به خودشان اختصاص ندادهاند. میفرمودند: «من شب که میخوابم هیچ پولی، هیچ اندوختهای در جیب من نباشد، چون ما عامل هستیم. ما باید از این دست بگیریم و با دست دیگر بدهیم به فقرا، ایتام، نیازمندان و کمک کنیم به مراکز علمی، دینی و فرهنگی، اینها مال ما نیست!»
3- عشق به کمال و علم:
صبحها نخستین زائر حضرت معصومه - سلام الله علیها - ایشان بودند، گاهی یک ساعت قبل از اذان تشریف میبردند پشت درب صحن و آنجا مینشستند تا فراش حرم بیاید درب را باز کند و ایشان نخستین زائر حرم باشند
یکی دیگر از خصوصیات ایشان علاقه و عشق بیحد و حصر نسبت به کسب علم و دانش بود. یک وقتی ایشان نقل میفرمودند: «زمانی که ما در نجف اشرف به تحصیل اشتغال داشتیم، گاهی میشد که ما تا 40 روز اصلا گوشت گیرمان نمیآمد که بخوریم، خوب آقازاده هم بودیم و رویمان نمیشد برویم پیش اعلام و بزرگان آن وقت و دست دراز کنیم و گاهی آنقدر سرگرم درس بودیم که تا 24 ساعت گرسنه میماندیم ولی اصلا توجه به این مسائل نداشتیم.» میفرمودند: «زمانی که من در مدرسه قوام در نزدیکیهای صحن مطهر مولی امیر المؤمنین در نجف اشرف به تحصیل اشتغال داشتم، با مرحوم آیة الله حاج سید ابو القاسم ارسنجانی شیرازی که از علماء بزرگ شیراز بودند، هم حجره بودم. ما گاهی گرسنه میشدیم و هیچ چیز نداشتیم بخوریم. بعضی از اعیان و اشراف آن روز هم فرزندان خود را میفرستادند به نجف اشرف که درس بخوانند، ولی اینها معمولا میآمدند و درس نمیخواندند و آش و پلویی راه میانداختند و عدهای هم از این افرادی که دنبال دنیا بودند، دور اینها را میگرفتند و ارتزاق میکردند، گاهی اینها کاهوی زیادی میخریدند و میآمدند در کنار حوض و برگهای زیادی را میریختند در حاشیه حوض و ساقههای وسطش را میبردند و میخوردند. و من و آن رفیق هم حجرهام با هم میرفتیم این برگهای اضافی کاهوها را مخفیانه جمع میکردیم و با آنها رفع گرسنگی میکردیم و هیچگاه هم به خودمان اجازه نمیدادیم که برای کسی بازگو کنیم، ولی آنی از تحصیل و تدریس غافل نبودیم.»
4- استفاده از امکانات داخلی:
حضرت آیة الله مرعشی نجفی خصوصیت دیگری که داشتند، میفرمودند: «من از روز اولی که خودم را شناختم و روی پای خودم ایستادم، از البسه خارجی استفاده نکردهام». و تا آخر عمرشان هم همینطور بودند و میفرمودند: «این یک راه مبارزه با استعمار و استعمارگران است».
5- مداومت بر نماز جماعت:
خصوصیت دیگر ایشان، پایبندی ایشان به اقامه جماعت در حرم مطهر حضرت معصومه - سلام الله علیها - بود. از همان زمان قدیم، نزدیک به 60 سال پیش ایشان مرتب سه وعده مشرف میشدند به حرم مطهر و در آنجا اقامه جماعت میفرمودند. صبحها نخستین زائر حضرت معصومه - سلام الله علیها - ایشان بودند، گاهی یک ساعت قبل از اذان تشریف میبردند پشت درب صحن و آنجا مینشستند تا فراش حرم بیاید درب را باز کند و ایشان نخستین زائر حرم باشند. در زمستانهای خیلی سرد، گاهی برف زیادی میبارید که ارتفاع برف به 80، 90 سانتیمتر میرسید، ایشان قبل از اذان صبح، پارویی به دست میگرفتند و از منزل تا حرم مطهر مسیر را برای مردم باز میکردند و هرگاه هم کسی میگفت آقا شما این کار را نکنید، میفرمود: من میخواهم ثواب کنم.
منابع: سایت اندیشه قم ویکی شیعه کتاب: فقهای نامدار شیعه،عقیقی بخشایشی - ص 566
سجده هایتان را طولانی کنید!!
[ad_2]
لینک منبع بازنشر:
مفیدستان
عبارات مرتبط
کلماتی برای این موضوع چرا یک مرد مسلمان می تواند چهار زن به همسری بگیرد؟ …چرا یک مرد مسلمان می تواند چهار زن به همسری بگیرد؟ چرا این حق برای زن نیست؟سیره علویبوستان نهج البلاغه قرانسیره علویبوستان نهج البلاغه قران سفیر رحمت و مهربانیسیره عملی بزرگان سیره اخلاقی یک مرد خدا یکی دیگر از بارزترین خصوصیات اخلاقی ایشان، علاقه و اظهار ارادت حکمت عملی در سیره امام رضاع سیره امامان معصومع، بنا به مقتضیات و شرایط سیاسی، اجتماعی زمان، مختصات ویژه ای دارد سیره علویبوستان نهج البلاغه امام علی عسیره علویبوستان نهج البلاغه امام علی ع سفیر رحمت و مهربانیخصوصیات یک مرد خوب برای ازدواج چیست؟ شهر سوالهمسر خوب به مفهوم درست و واقعی همسری است که با شما تناسب داشته باشد آنچه از نگاه دینی داستانهای اخلاقی شگفت بحران مالی آیت الله …زود قضاوت نکن پسر بچه ای وارد یک بستنی فروشی شد پشت میزی نشست پیشخدمت یک لیوان آب مصائب اختلاط زن و مرد نامحرمزن و مرد بیشتر از نظر جنسی به یکدیگر گرایش دارند اختلاط و رابطه این دو بدون هیچ ضوابطی خدا چگونه بوجود آمده؟ جواب قانع کننده میخوام سلام سوال مشخصه خدا چگونه بوجود اومد من نمیخوام از سایتها کپی کنید یا اینکه با …زن، مرد؛ تفاوت ها سایت پژوهه پژوهشکده باقرالعلومزن،مرد؛تفاوتهاکلمات کلیدی تفاوت های زن و مرد، تفاوت های جسمی، تفاوت های روانی، تفاوت های تکوینی فیلم کودک آزاری در یک مهدکودک در کشور فرهنگ نیوزاین کثافت آشغال رو تحویل قوهقضایی بدین این فیلم رو هم بردارین این زن انسان نیست یک زن در اسلام ویکیپدیا، دانشنامهٔ آزادزندراسلاماسلام، اختلاط بین زنان و مردان نامحرم را ممنوع کردهاست خلوت کردن زن و مرد بیگانه در فارسی العربیةوظایف شوهر نسبت به زن سرپرستی خداوند حکیم در قرآن کریم می فرمایند الرّجالُ قوامون علی النساء مردان بررسی معرفی سایت صیغه یابی و ازدواج موقت به …بررسی معرفی سایت صیغه یابی و ازدواج موقت به همراه تصاویر زنان صیغه ایدعوت عجیب یک نماینده مجلس از مردمعجیبیکنمایندهمجلسازمردماین نماینده مجلس گفته است اگر پاسخ درخوری به وزارت اقتصاد به علت انتصاب یک مدیر از دست نوشته های یک بسیجی دوران دفاع مقدسبار الها از یک سو باید بمانیم تا شهید آینده شویم واز سوی دیگر باید شهید شویم تا آینده سایت پژوهه پژوهشکده باقرالعلومامت ناهمخوان چالش مفهوم امت و ملت فیلم ایستاده در غبار به یک آرزوی دیرینه در نهاد ابراهیم مالک اشتر بعد از مختار با مصعب بن زبیر …دیدار بعیدینژاد با ملکه انگلیسعکس فقط یک گام دیگر تا نقص برجام دهن کجی اوکراین به
لینک منبع :سیره اخلاقی یک مرد خدا
سیره اخلاقی یک مرد خدا - تبیان
article.tebyan.net/338836/سیره-اخلاقی-یک-مرد-خداCached25 ا کتبر 2016 ... یکی دیگر از بارزترین خصوصیات اخلاقی ایشان، علاقه و اظهار ارادت و توسل و تضرع
شدید نسبت به ائمه معصومین - علیهم السلام - بود. ایشان می ...
Images for سیره اخلاقی یک مرد خدا
سیره اخلاقی یک مرد خدا - تی نیوز
tnews.ir/news/60dd72911969.html
سیره اخلاقی یک مرد خدا. زمان دریافت خبر : سهشنبه 04 آبان 1395 ساعت 0:27. سیره
اخلاقی یک مرد خدا. یکی از بارزترین خصوصیات اخلاقی ایشان، علاقه و اظهار ارادت و ...
سیره اخلاقی پیامبر اعظم (ص )
www.hawzah.net/fa/Magazine/.../سیره-اخلاقی-پیامبر-اعظم-(ص-)Cached
Similarمهرورزی. بـرجـسـتـه تـریـن شـاخـصه سیره اخلاقی پیامبر رحمت ، عطوفت و محبت
ایشان است محبت و .... و نـیـز یـک روزی بـه کـودکـی فـرمـود: ای صـاحـب دو گـوش ،
فـرامـوش مـکن . .... مـردی نـزد رسـول خـدا(ص ) آمـد و گفت من تا کنون هرگز کودکی را
نبوسیده ام .
چند نمونه از سیره اخلاقی امام حسین(ع) را از زندگی ایشان بنویسید.
www.ashoora.ir/.../3192-چند-نمونه-از-سیره-اخلاقی-امام-حسین-ع-را-از-زندگی-ایشان-بنویسید.htmlCached
Similarچند نمونه از سیره اخلاقی امام حسین(ع) را از زندگی ایشان بنویسید. ... گفتار و ابعاد
کردارش، نه تنها نمونة یک بزرگمرد تاریخ را براى ما مجسم مى سازد، بلکه ... علائلى در
کتاب «سمو المعنى »مى نویسد: ما در تاریخ به مردان بزرگى برخورد مى کنیم که هر ... از
صفات برجسته امام حسین علیه السلام ، شدت خوف از خدا و درک عظمت او بود، به گونه اى
...
سیره عملی پیامبر اعظم(ص) در تعلیم و تربیت - سازمان تبلیغات اسلامی
old.ido.ir/a.aspx?a=1387010501Cached
Similarاز این رو تربیت روحی و اخلاقی انسان در یک کلام«برنامه انسان سازی» برای هرجامعه ای
امری .... آن مرد حرف پیامبر را شنید و اصلاح کرد و مورد تشویق رسول خدا قرار گرفت.
نمونه هایی از اخلاق پیامبر (ص) - مرکز اسلامی هامبورگ
fa.izhamburg.de/index.aspx?pid=99&articleid=184580Cached13 دسامبر 2016 ... در سیره عملی پیامبر (ص) صدها نمونه از اخلاق نیک و زیبا وجوددارد که هر کدام ....
پیامبر از یک سو نمی خواست آنها را برنجاند و از سویی دیگر مردم در مسجد منتظرش ...
رسول خدا صلی الله علیه و آله به مرد فرمود: «چرا میان دو فرزندت، عدالت و ...
اسوه اخلاق حسنه (امام حسن مجتبی علیه السلام)
www.valiasr-aj.com/persian/shownews.php?idnews=5926Cached9 ژوئن 2017 ... یکی از مسائل مهمی که همیشه در مورد انسان مطرح می شود؛ اخلاق حسنه می باشد که انسان کامل
باید خود را به آن متخلق نماید. ... (2)؛من آن حضرت را در راه مکه پیاده مشاهده کردم و هیچ یک
از خلق خدا نبود که او را مشاهده کند جز .... مرد سیاه فورا به خانه اش رفت و مشاهده کرد که
خداوند پسری سالم به او عنایت کرده، و ..... مکارم اخلاق و سیره های عملی امام.
اخلاق نظامی
tebyan.org/index.aspx?pid=166024
آخرین مطالب اخلاق و عرفان اسلامی. سیره اخلاقی یک مرد خدا · حیاتی ترین جزء عقل بعد
از ایمان به خدا. عبرت اینجاست!! عبرت اینجاست!! وسیله عاقبت بخیری، شجاعت ...
خصوصیات اخلاقی پیامبر اعظم (ص)
aemmeh.blogfa.com/page/2aCached
Similarپیامبر اعظم (ص) - فصل دوم : خصوصیات اخلاقی پیامبر اعظم (ص) - حکایت و داستان از
... مکارم اخلاق نازل شده است و به همین خاطر رفتار رسول خدا (ص) پر از زیبایی هاست . ...
گفت:«جامه اش را می دوخت ، و نعلین خود را پینه می کرد ، و کارهایی که یک مرد با اهل ...
امام حسین (ع) فرمود :« از پدرم امیرالمومنین (ع) از سیره و روش حضرت رسول اکرم (ص) ...
دوشنبه 16 مرداد 1396 ساعت 10:43